Munasukarun rangaistus

Aika:11. Gozran - 13. Gozran

Prologi

Seikkailijoiden matka on jatkunut kohti Kuihtuneiden Kukkien Pagodan alaisia syvyyksiä jo jonkin aikaa mutta lisääntyvät ahdistus ja kauhun paino kertoo heille, että Munasukaru ei ole kaukana.. Seikkailijat kukistivat vanginvartija-onit ja vapauttivat mielipuoliset vangit häkeistään ja loikkasivat alas, kohti uusia syvyyksiä.

Käärmesiskot

Loikka alemmalle tasolle tuo seikkailijat luolaan, jossa on vielä enemmän vettä kuin edellisellä tasolla. Täältä ei löydy häkkejä vaan lisää kuvituksia, joissa näkyy kahden "taiteilijan" käden jälki. Kuvitukset ovat kuvottavia, seikkailijat saavat pidättää pahaa oloaan toden teolla. Heidän tutkimuksensa keskeytyy, kun lohkareiden takaa heidän keskelleen lennähtää sinisenä hohkaava kekäle, joka pian laajenee tuliseksi räjähdykseksi! Titos huomaa lohkareiden takana piilottelevat käärmemäiset olennot, joita vastaan seikkailijat käyvät taisteluun. Vesi on käärmeolentojen puolella, se hidastaa sankarit lähes ryömimisvauhtiin.

Vaikka ympäristö on nagojen puolella, seikkailijat selviävät taistelusta kohtuullisen helposti. Toinen olento loitsii lähinnä tulta seikkailijoiden niskaan, kun taas toinen koittaa lumota sankreita puolelleen. Kumpikin taktiikka tuottaa heikkoa tulosta ja nagat joutuvat perääntymään ryhmän vahvojen soturien edessä. Lopulta molemmat pääsevät hengestään, seikkailijoilla ei käy edes mielessä kuulustella näitä irvokkaita olentoja.

Nazrak löytää hieman piilossa olevan käytävän, johon vesi ei ole päässyt. Käytävä näyttäisi viettävän hieman syvemmälle maan alle. Seikkailijat saapuvat käytävästi halliin, jota halkovat paksut ketjut. Huoneessa liikkuminen ja lentäminen on vaikeaa puuhaa. Halla, ylpeänä soturina, ei halua kontata pitkin lattioita vaan yrittää leikata ketjuja pois tieltään. Tämä on hyvin vaikeaa, Hallan iskut tuskin vahingoittavat ketjuja mutta herättävät huoneen katossa majalevien olentojen huomion. Huoneen ketjut hyökkäävät Hallan päälle, mikä saa seikkailijat lisäämään vauhtia päästäkseen pois huoneesta. Ketjut tai olennot eivät seuraa seikkailijoita pois huoneesta.

Kadonneen tiedon kirjasto

Seuraava huone on pylväin koristeltu, pylväiden välissä roikkuu ilmeisesti öljylamppuja. Valon toivossa Halla sytyttää yhden lampun palamaan kipinä-loitsulla, mikä aiheuttaa koko lampun räjähtämisen! Palavan öljyn valossa seikkailijat näkevät pylvään varjossa siteisiin sidotun hahmon, jonka päässä on iso kokoinen reikä. Huoneessa on useampia vastaavanlaisia ruumiita, lepraisia isohiisiä jotka ovat joutuneet tämän julman ansan kohteeksi. Halla räjäyttää kaikki loputkin lamput jotta he voivat tutvassa kulkea huoneen halki. Seikkailijat löytävät räjähdyksen syyn, lampun sisällä oli suojassa ruutinassakka, joka räjähti samantien lampun öjlyn sytyttyä.

Seikkailijat saapuvat käytävään, josta he valitsevat oikealle puolen olevan oven. Se tuo heidät kirjastoon. Kirjastosta seikkailijoiden reppuihin eksyy kasa jadelautasia ja muta koriste-esineistöä mutta myös kirjoja, tekstikääröjä ja muuta luettavaa. Nazrak tutkii tekstiä Munasukarun saapumisesta Pagodalle, kirjoittaja ei pidä häntä missään arvossa mutta tämän isohiidet ovat kuulemma hyödyksi. Munasukaru saa arvonimen Vähäinen, sopiva arvonimi onille josta tulee kirjoittajan suunnitelman uhrattava pelinappula. Samoin Titos löytää suunnitelmia, aseluetteloita ja varustelistausta suurelle sotajoukolle.

Seikkailijat päättävät levätä hetken kirjaston rauhassa. IHmetystä aiheuttavat myös patsaat, joiden päät on hakattu voimalla palasiksi, jotta niitä ei enää voi tunnistaa. Syötyään seikkailijat jatkavat aiempaa käytävää eteenpäin, tullen taas ovelle. Sen takaa löytyy muutaman olennon nukkumatilat ja seinämaalaus, joka kiertää koko huonetta muuttuen koko ajan synkemmäksi ja hullummaksi, aivan kuin tekijä olisi maalauksen edetessä itse tullut hullummaksi.

Munasukaru, Viiden Myrskyn oneista Vähäinen

Nukkumatilan ovi johdattaa heidät synkkään huoneeseen, jota hallitsee mustuutta hohkaava kuoppa huoneen oikeassa laidassa. Edellisen huoneen "taideteos" jatkuu myös tässä huoneessa, tehden yhdessä kuopan synkkyyden kanssa siitä kauhujen täyttämän. Huoneessa istuu penkillä valkohiuksinen nainen, joka kääntyy heidän puoleensa. Nazrak aistii sisällään olevan entiteetin, Kusatsu Yukan, tunnistavan tappajansa ja Nazrak lähtee kohti naista ennen kuin tämä ehtii edes vastata Titoksen kysymykseen. Tyhjästä ilmestyy naisen henkivartijat Nazrakin eteen, kolme Särkyneen Polun Siskoa. Samalla nainen muuttaa olemustaam, kasvaen pituuttaan, valkoiset hiukset muuttuvat mustiksi ja iho muuttuu punaiseksi. Heidän edessään on ja noi oni, Munasukaru Vähäinen ja tämän tappavan näköinen naginata.

Nazrak, ehkä Yukan vuoksi tai omasta tahdostaan etsii tiensä Munasukarun kimppuun. Tämä kuitenkin ehtii ampua seikkailijoita varsijousellaan ennen samurain iskua. Titos ja Halla aloittavat isohiisi munkkien kurittamisen, Halla kuitenkin hakeutuu lähelle Munasukarua voidakseen liittyä taisteluun. Hallan laulu täyttää synkän huoneen, luoden toivoa seikkailijoihin. Titos aloittaa kaksintaistelun yhden munkin kanssa, koittaen saada myös muut kimppuunsa. Nämä kuitenkin suojelevat valtiatartaan eivätkä yhtä lukuunottamatta ole kiinnostuneita Titoksesta.

Munasukaru aloittaa lähitaistelun Nazrakin kanssa, samurai ja oni ottavat yhteen voimakkaasti. Halla siirtyy loitsullaan tukemaan Nazrakia, samalla komentaen Spiveytä auttamaan Nazrakia. Lyrakie lentää loitsimaan parannusloitsua, saaden samalla iskun Munasukarulta. Titos kukistaa vihollisensa ja siirtyy seuraavan kiusaksi, Nazrak lyö kolmannen siskon maahan. Munasukaru on pahasti Hallan ja Nazrakin saartama mutta tämän panssarin parannusvoima luo oniin vielä hetkeksi toivoa. Toivo on lyhyt aikainen, Hallan ja Nazrakin iskut ovat sille pian liikaa ja Munasukaru kaatuu maahan. Viimeinen munkki kaatuu samoihin aikoihin.

Ennen kuin Munasukarua ehditään kuulustella, on Nazrak lyönyt siltä pään irti. Halla protestoi vahvasti, sillä Munasukaru oli ainoa joka olisi voinut Pagodan menneisyyttä ja onien juonia heille avata. Nazrak puolustautuu kertomalla Kusatsu Yukan kohtalosta. Yuka materialisoituu hetkeksi, kunnes katoaa olemattomiin. Vihoissaan Halla menee tutkimaan kuoppaa, Nazrak ja Titos keräilevät vihollisten aarteita.

Halla löytää kuopasta kimonin, demoniportin joka on vastine kamien torii-portille. Hallan tutkimus demoniportista antaa seikkailijoille hieman sitä tietoa, jota Munasukarun kuulustelu olisi voinut tuottaa. Demoniportti on sieluilla toimiva vahva siirtymisportti, joka mahdollisti onien pakenemisen. Porttia on suojaamassa tienin horoskoopin kaksitoista tunnusta, mikä lienee osa demoniportin taikuutta. Portti ei ole enää aktiivinen mutta siinä on edelleen sieluja vankina. Seikkailijat keräävät tavaroita mukaansa palatakseen maan pinnalle. Heitä ihmetyttää minne Akumin bonsai-puun on voinut joutua, he eivät vieläkään ole löytäneet sitä. Kuitenkin puu löytyy huoneesta, jonka seikkailijat olivat aiemmin jättäneet tutkimatta.

Epilogi: Pagodan puhdistus ja suunta kohti Minkaita

Seuraava yö on mielenkiintoinen sankarien ja heidän vapauttamiensa vankien silmissä. Tuotuaan tiedon Munasukarun kuolemasta Miyarolle, metsästä alkaa marssia kameja kohti Pagodaa. Kamit pystyvät astumaan Pagodan alueelle ja aloittavat ilmeisesti tutkimus- ja korjaamistyöt onien entisessä vankilassa. Sadoittain Henkien Metsän kameja kulkee seikkailijoiden leiripaikan ohitse yön aikana.

Seuraavana päivänä seikkailijat matkaavat takaisin kamien aukiolle, jossa he näkevät taas karavaanin muut jäsenet. Tarinoita kerrotaan hyvän ruuan ja juoman äärellä sekä vaihdetaan muita kuulumisia. Muille nämä viime päivät ovat olleet lepoa, kamit ovat olleet ystävällisiä ja he ovat saaneet kuulla monia tarinoita ja viisauksia. Noburo ja akumi ovat kamien sanansaattajia, he haluavat kuulla seikkailijoiden tiedot onien paosta. Halla kertoo demoniportista, Anamurumonista ja Munasukarusta sekä mainitsee Akinosan. Kamit kiittävät tiedoista joita seikkailijat pystyivät heille noutamaan. Henkien Metsän kamit siunaavat karavaanin ja erityisesti Amatatsu-perillisen heidän tulevalle matkalleen. Akumi saa puunsa takaisin, jonka pieni kami lahjoittaa heti takaisin karavaanille luvaten olla heidän apunaan tulevilla matkoilla.

Päivän verran seikkailijatkin saavat vielä nauttia ennen matkaanlähtöä. Miyaro lupaa etsiä heille sopivan reitin Metsän halki kohti Minkain pohjoista rajaa. Minkai, koko matkan määränpää on lähemäpänä kuin koskaan ennen.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped