Vuoroveden nousu

Aika: 1. Sarenith - 25. Sarenith

Prologi

Seinaru Heikikosta tuli seikkailijoiden urhean valloitustaistelun myötä niin heidän kuin yhdeksän moukan yhteinen linnoitus. Pohjoiset ruohomaat oli nyt vapautettu rosvoista ja Jiron luottamus ansaittu. Olisivatko he nyt valmiita marssimaan Kasaihin ja vaatimaan Ameikolle hänen oikeutettua osaansa?

Jiron suunnitelma

Jiron vannottua uskollisuutta Ameikolle miettivät seikkailijat miten he näyttäisivät oman luottamuksen Jiroon. He päättävät yhdessä Ameikon kanssa, että Ameiko saa lahjoittaa yhden heidän taikaesineistään Jirolle, hyvän tahdon ja luottamuksen eleenä. Samalla olisi tarkoitus keskustella tulevasta. Päivä kuluu linnaa siivoillessa ja vapautettujen vankien tulevaisuutta pohtiessa. Illasta kuitenkin on ruuan, juoman ja huvin hetki ja seikkailijat Ameikon kanssa lähtevät keskustelemaan Jiron kanssa.

Jiro saa Kuolleen Miehen Kummulta löydetyn taikapatsaan omakseen. Nuotion äärellä seikkailijat aloittavat keskustelun, Titos johtaa keskustelua. Titos saa kysymykseensä Kasaihin matkustamisesta suoran vastauksen: pelkästään yhdeksän moukan apu ei tule olemaan riittävästi Ameikolle. He tarvitsevat pohjoisen provinssien tuen itselleen ennen kuin etelään marssimisesta on heille hyötyä. Jirosta heidän tulisi koittaa löytää liittolaisia, tietoa sekä turvata omaa selustaansa ennen lähtöä pääkaupunkiin ja seikkailijat ovat samaa mieltä.

He pohtivat mistä apua voitaisiin saada ja Jirolla on muutamia ehdotuksia. Ensinnä Sikutsu Sennakan, pohjoisen kuvernöörin neutralisointi. Sikutsu on Jadevaltiaan vahva tukija ja pelätty sotilasjohtaja, joka verottaa kansaa rankalla kädellä. Hänet on hyvin vaikeaa tavoittaa omasta linnastaan Enganokasta. Sikutsu Sennakan ollessa pohjoisen kuvernööri, pohjoisen provinssit tuskin ovat heille avuksi.

Toiseksi Minkain lukuisten ninjaklaanien puolueettomuuden takaaminen. Kolme suurta klaania on tavoitettavissa Enganokan kaupungista, Kuroi Yanen torilta. Nämä klaanit ovat Musta Lotus, Lohikäärmeen Varjo ja Smaragdi Oksa, joiden yhteyshenkilöitä kutsutaan lempinimellä "kolme apinaa katolla" (minkaiksi nokizarusan). Heidän kautta on mahdollista varmistaa, etteivät ninjaklaanit ainakaan ole vihamielisiä seikkailijoita, karavaania ja yhdeksää moukkaa vastaan. Kolme apinaa on mahdollista tavoittaa jokaisen kuukauden ensimmäisen täyden kuun aikaan.

Kolmanneksi he tarvitsevat geishojen ystävyyttä saavuttaakseen paikallisen kauppiaat ja aateliset. Pieni selitys on Jiron puolesta tarpeen: geishat, viihdyttäjä naiset, ovat kunnioitetun ammatin harjoittajia, joiden taitoja ovat mm. teeseremoniat, laulu, soitto ja teatteri. Geishoilla on valtavasti kontakteja eri ihmisiin eri yhteiskunnan tasoilta ja jos nämä yhteydet saadaan heidän käyttöönsä, on pohjoisten provinssien vaikutusvaltaisten kauppiaiden ja maaherrojen tapaaminen paljon helmpopaa. Alueen kuuluisimmat geishat asuvan Sakakabessa, Kiniro Kyomain teetalossa. Heidän johtajattarellaan, O-Kohakulla, on valmiiksi kaunoja Jadevaltiasta kohtaan, sillä entinen Kasain kuvernööri, Jiron perheen suojeltava, oli O-Kohakun eno.

Seikkailijat sulattelevat tätä informaatiota. Tämä kuitenkin kuulostaa järkevältä ja hyvältä suunnitelmalta, heillä ei ole koskaan liikaa liittolaisia. Seikkailijat päättävät lähteä seuraavana päivänä matkaan, tavoitteena päästä Sakakabeen mahdollisimman nopeasti. Matka on kuitenkin pitkä, melkein kolme viikkoa.

Sakakabe, kaupunki meren rannalla

Matkaan valmistautuminen on nopeaa ja aamusta seikkailijat ovat valmiita lähtemään matkaan. Hyvästejä jätetään niin karavaanin kuin yhdeksälle moukalle. Spivey jää Seinaru Heikikoon mutta on huolissaan seikkailijoista, onhan hän ollut heidän kanssaan lähes aina! Halla saa Koyalta tarvikkeita matkaa varten, Shalelu päättää lähteä saattamaan seikkailijoita joksikin aikaa matkasta. Lopulta seikkailijat, Ameiko, Sandru sekä kaksi Jiron tarjoamaa opasta ovat valmiita lähtöön. Seinaru Heikiko jää taakse ja edessä avautuu pohjoisen Minkain laajat ruohomaat. Tavoitteena on Sakakaben kaupunki, geishojen tiedoista voi olla apua muidenkin tehtävien suorittamiseen.

Kolmen viikon matka kuluu tulevaa suunnitellessa ja matkakumppaneihin tutustuessa. Oppaat ovat kohtuullisen oppineita sotureita ja kertovat alueen eläimistä ja kasvistosta seikkailijoille. Titos ja Sandru arvioivat mukaan otetun aarreläjän arvoa, tästä saadaan Sakakabessa jonkinlainen omaisuus mikä on tietty hyväksi koska tuskin ninjaklaanit aivan ilmaiseksi suostuvat olemaan puuttumatta heidän asioihinsa.. Matka käydään pääosin ilman taisteluja, aivan matkan loppupuolella muutamat tengu-rosvot koittavat onneaan matkalaisten kanssa mutta eivät tarjoa kunnollista vastusta.

Sakakabe on satamakaupunki, noin Magnimarin kokoinen kauppakeskus. Seikkailijat etsivät uusien hajujen, makujen ja näkyjen kaupungista majapaikkaa ja majatalo Pohjan Tähti on mitä mainioin tähän tarkoitukseen. Desnan symbolein koristeltu rakennus on tasokkaan oloinen ja seikkailijat ovat tyytyväisiä tilanteeseensa. Seikkailijat lähtevät tutustumaan kaupunkiin ja etsimään Kiniro Kyomai teetaloa.

He käyvät hankkimassa lahjan O-Kohakulle, Jiro neuvoi heitä lähestymään O-Kohakua lahjan kanssa. Ryhmä hajaantuu ja tutustuu kaupunkiin omaan tahtiinsa. Halla joutuu kahnaukseen paikallisen poliisin kanssa, sillä hän ei sulata heidän asennettaan naiseen joka kantaa asetta. Halla ei myöskään halua lähteä lahjomaan poliiseja, vaikka tämä onkin osoittautunut helpoimmaksi tavaksi päästä heistä eroon. Lopulta Halla pääsee poliiseista eroon mutta poliisi tekee kovasti muistiinpanoja hänestä.

?w=450&h=337

Teetalo löytyy helposti, isoa ja näyttävää rakennusta on vaikeaa olla huomaamatta. Talon portaita kävellessä teetalosta ilmestyy pitkään kimonoon pukeutunut nainen. Hän on O-Hakami, harjoittelijgeisha. Seikkailijat kertovat haluavansa tavata O-Kohakun ja antavat lahjan tytölle. Hän kertoo O-Kohakun tapaavan heitä huomenna ja kiittää lahjasta. Seikkailijat ovat tyytyväisiä, he saivat sovittua tapaamisen geishojen kanssa.

Epilogi

Seikkailijoiden palattua Pohjan Tähteen, on Hallan ja Ameikon yhteinen huone pengottu perusteellisesti. Veikkauksia esitetään ja Halla kertoo vahingossa lipsauttaneensa poliiseille nukkuvansa Pohjan Tähdessä. Seikkailijat lähtevät selvittämään tilannetta poliisien kanssa ja saavat selville, että Hallasta oli annettu tutkintamääräys. He sopivat asian rahalla mutta Nazrak ja Titos antavat Hallan myös kuulla kunniansa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped