Kuvernöörin vaihdos


Sikutsu Sennaka

Aika: 14. Erastus - 24. Erastus

Prologi

Neuvoteltuaan Pohjoisen aateliset ja kauppiaat lähes puolelleen, seikkailijoiden seuraava tavoite näkyy edessä päin. Jotta pohjoinen pääsee sorrosta ja kauhusta, on vallan vaihduttava! Sikutsu Sennakasta on päästävä eroon. Geishat sopivat neuvottelun kuvernöörin pikkuveljen kanssa, jota varten myös Titos, Ameiko ja Sandru jättävät Enganokan taakseen. Matkaseurakseen he saavat Kincaidin, jolla on tehtävää hoidettavana Sakakabessa..

Kuvernöörin veli, Sikutsu Itsuru

Muutaman päivän laivamatkan aikana ei tapahdu ihmeitä. Halla ja Nazrak viettävät aikaa tavaten muita kauppiaita ja valmistautuen seuraaviin koitoksiin. Ryhmä on taas koossa Pohjan Tähdessä, keskustelemassa seuraavasta siirrosta. Hieman varovaisena seikkailijat saavat kuitenkin olla, sillä Kincaid roikkuu heidän läheisyydessään herkeämättä. Hallan ja Kincaidin kohtaaminen ei ollut kovin lämmin, skaldi on ihmeissään miehen kiinnostuksesta.

Geishoilta saapu sana, että Itsuru on saapunut yöllä teetalolle ja on valmis tapaamiseen. Seikkailijat ja Ameiko suuntaavat teetalolle tapaamiseen. Itsuru on nuorekas, hyvä kuntoisen oloinen mies, joka tapaa heidät yllättäen yksin. Kuvernöörin veli on suora puheinen ja selvästi armeijataustainen, vitsailulla ei ole sijaa hänen puheessaan. Miehen käytännön läheisyys ja luottamus herättävät kummastusta: Itsuru kertoo veljensä suunnitelmasta matkustaa metsästysmajalleen ilman suurempaa suostuttelua tai lupailua. Itsuru lupaa auttaa heitä, hän sekä joukko hänelle lojaaleja samuraita pitää 100 päisen nostoväkijoukon aisoissa kun seikkailijat hoitavat hänen veljensä.

Kysyttäessä onko mahdollista, että Sennaka olisi vain oni joka esiintyy hänen veljenään. Itsuru kertoo seikkailijoille, ettei Sennakan nykyinen hallitsemistapa, terrorin ja väkivallan avulla, poikkea mitenkään siitä miten Sennaka on aiemmin toiminut. Itsuru vakuuttaa veljensä olleen samanlainen jo nuorena. Seikkailijat hyväksyvät tämän, keskenään he kylläkin pohtivat vaihtoehtoa myöhemminkin.

Seikkailijat päättävät kiirehtiä, mikä olisi parempi tilaisuus kukistaa kuvernööri kuin hänen saapuessa majalle ja henkivartijoiden ollessa valmistelemassa majoitusta. Seikkailijoille tulee kuitenkin kiire, kuvernööri Sennaka on jo liikkeellä maaseudulla eikä heillä ole tarkkaa tietoa milloin kuvernööri on metsästysmajallaan. He päättävät silti yrittää.

Oikea tie

Titos saa idean seikkailijoiden valmistautuessa lähtöön: palkataan Kincaid mukaan tehtävälle. Halla on ehdottomasti tätä vastaan ja sanoo, että he lähtevät nyt liikkeelle. Kuitenkin Titos ja Nazrak neuvottelevat Kincaidin kanssa, saaden kuulla tämän hurjan hinnan: 50 kultarahaa tunnilta kunnes homma on hoidettu. Laskettuaan, että pelkästään ratsastuksesta metsästysmajalle tulee melkoinen lasku, jää palkkasoturi palkkaamatta.

Kuitenkin Kincaid ehtii päätellä Titoksen tehtäväkuvauksesta kenen surmaamiseen seikkailijat apua tarvitsevat ja toivottelee heille onnea. Seikkailijat, Ameiko, Sandru ja oppaat aloittavat ratsastuksen kohti metsästysmajaa, joka sijatsee Sakakabea reunustavan metsän toisella laidalla.

Matkalla Halla testaa geishoilta saatua soitinta ja haluaa kuulla neuvoja siihen, miten he ehtisivät ennen kuvernööriä metsästysmajalle. Vastaus on kryptinen: seuraamalla oikeaa tietä he saavuttavat tavoitteensa. Halla olisi toivonut jotain suorempaa vastausta mutta kelvatkoon.

Matkalla Kincaid on linnun avulla yhteydessä Hallaan, esittäen halvemman tarjouksen avustaan. Halla tuhoaa viestin. Samoin Lohikäärmeen Varjon Kazu on yhteydessä Titokseen, tarjoten apuaan Titoksen hallussa olevasta kuparikolikosta. Titos jättää myös ylimääräiset viestit ja avut huomiotta.

Seikkailijat saapuvat kuin saapuvatkin metsästysmajalle ajoissa. Sikutsu Itsuru kertoo viestissään veljensä vasta saapuneen läheiselle puutyöläiskylälle, johon 100 miehen saattue jää. Seikkailijat kiirehtivät kohti majaa, löytääkseen parhaimman paikan yllättää Sennaka.

Shuryo Onsenin taistelu

Seikkailijat ja Ameiko keplottelevat itsensä metsästysmajaan ja aloittavat nopean tutkimuksen. Maja on melko pieni ja suurin osa sen sisäseinistä on yllättäen paperia missä on omat puolensa ja haittansa. Kuitenkin tutkimus jää kesken kun porteilta kuuluu ääntä, kuvernööri on saapunut! Nopeasti seikkailijat käyvät majaa läpi ennen joukkojen sapaumista ja päättävät piiloutua isännän makuuhuoneeseen, sinne kuvernööri tulee varmasti yksin!

Halla ja Ameiko piiloutuvat kaappiin, Titos loikkaa kattoparruille ja Nazrak ryömii sängyn alle. Tilanne muuttuu jännittäväksi kun rakennuksen eri osista alkaa kuulua ääniä. Titos on tarkkailuasemissa ja näkee punahaarniskaisia samuraita, jotka petaavat sängyn ja aloittavat kylvyn valmistelun. Jostain päin taloa kuuluu kummallista naurua, sekä matala, hirviömäinen karjaisu joka käskee naurajia olemaan hiljaa. Tunnelma kiristyy.

Lopulta Sikutsu Sennaka saapuu huoneeseen. Se mitä seikkailijat eivät ottaneet huomioon on Sennakan kanssa kulkeva suurikokoinen sini-ihoinen oni. 500 kiloinen otus ei irrota silmiään hetkeksikään Sennakasta. Sennaka ruokailee huoneessaan onin kanssa, keskustelee tämän kanssa ja odottaa kylvyn valmisumista seikkailijoiden kyhjöttäessä piiloissaan. Oni vahtii kuvernööriä jopa tämän kylpiessä. Seikkailijat käyvät levottomiksi, heidän pitää toimia!


Sennakan samurai

Kuvernöörin palattua kylvystään Titos päättää toimia, hän loikkaa parrulta kuvernöörin niskaan, tarkoituksena pistää mies kylmäksi heti kättelyssä. Kuitenkin Titoksen loikka ei tuota toivottua tulosta ja muiden seikkailijoiden rynniessä ulos piiloistaan on onilla hetki aikaa kaivaa taikavarpu esiin ja siirtää kuvernööri ja itsensä pois seikkailijoiden ulottumattomiin. Kirottua!

Samalla lähikäytävistä kuuluu melua, samurait lähestyvät. Seikkailijat kohtaavat samurait kahtena ryhmänä: Halla ja Nazrak toisen parin, Ameiko ja Titos toisen. Samuraista ei ole juuri vastusta seikkailijoille vaikka näiden lojaalius kuvernööriä kohtaan antaakin heille aivan uutta voimaa taisteluun. Seikkailijat siirtyvät etsimään puolipukeissa paennutta kuvernööriä ja järkälemäistä onia talosta, törmäten kuitenkin toisenlaisiin vihollisiin.

Pitkillä ja lyhyillä miekoilla varustautuneet pitkänenäiset miehet muuttavat muotoaan kohdatessaan seikkailijat talon sisällä olevassa puistossa. Jadevaltiaan Taifuuni Vartiosto koostuu yamabushi tenguista Kikonun-kaltaisista muodonmuuttajista. Taistelu oneja vastaan on kuluttavampi ja pidempi kuin edellinen. Onien luontainen parannuskyky tuottaa hieman ongelmia taistelun aikana. Kuitenkin vahvalla yhteispelillä ja Hallan tuliloitsun avulla Taifuunit onnistutaan voittamaan.

Jäljellä on vain kuvernööri ja tämän palvelija-oni. Taloa tutkiessa seikkailijat huomaavat kaksikon majan pihalla: kuvernöörillä on haarniska puoliksi puettuna ja tämä kaataa taikajuomia kurkkuunsa kovaa tahtia. Julman näköinen mies vetää aseensa esiin ja on valmis kohtaamaan seikkailijat. Samoin oni saa itselleen aseen: ison tetsubo-nuijan.

Oni aloittaa kohtaamisen loitsulla, joka imee lämmön ympäristöstä. Nazrak jää odottelemaan kuvernöörin liikettä, peläten pahinta tämän taitojen osalta. Halla loitsii avustavia loitsuja, Titos siirtyy auttamaan Nazrakia, jonka kimppuun kuvernööri syöksyy. Kuvernööri Nazrak ottavat yhteen voimalla, jakaen iskuja ja torjuntoja puolin ja toisin. Oni on erityisen kiinnostunut Titoksesta ja mätkäisee tätä nuijallaan. Onin olemus taistelukentällä on pelottava, saati nuijansa kanssa.

Halla, joka on etsinyt paikkaansa, siirtyy onin viereen loitsullaan ja iskee sitä selkään miekallaan. Titos näkee tilaisuutensa kun onin huomio kiinnittyy Hallaan: muutamalla tarkalla lyönnillä ja ki-voimallaan Titos murtaa onin selän useammasta kohtaa ja onin ruho kaatuu maahan. Kuvernööri on nyt yksin, he ovat lähellä onnistumista!

Ameiko auttaa Nazrakia parannusloitsuilla, samurai jatkaa taisteluaan Sennakan kanssa. Sennaka koittaa lopettaa Nazrakin nopeasti mutta epäonnistuu, antaen Hiekkasärkän kasvatille tilaisuuden: kolmesta iskusta kaksi lävistää kuvernöörin ruumiin täysin. Viimeisinä sanoinaan kuvernööri kuiskaa: En kadu mitään mitä tein.

Epilogi

Itsurun johtamat samurait taistelevat edellisen kuvernöörin saattojoukkoa vastaan läheisellä tiellä. Seikkailijat saapuvat paikalle ja Titos julistaa edellisen kuvernöörin kuolleeksi, heittäen tämän pään näkyville. Joku Itsurun miehistä karjaisee eläköön huudot uudelle kuvernöörille, Sikutsu Itsurulle ja pian kaikki taistelleet kumartuvat uuden kuvernöörin edessä. Uutta kuvernööriä juhlitaan puunhakkaajien kylässä pienesti, isommat juhlat ovat vasta edessä. Itsuru lupaa polvistua Minkain todellisen hallitsijan edessä ja vannoa uskollisuutta heti kun seikkailijat esittelevät hänet perilliselle. Seikkailijat lupaavat tehdä tämän.

Seikkailijoiden katse kääntyy jo kohti tulevaa. Mitä seuraavaksi? Edessä lienee paluu Seinaru Heikikoon, Jiron ja muiden luokse. Erityisesti aiemmin saadut tiedot vihollisten läheisyydestä linnakkeen tienoilla huolettavat. Mistä viholliset ovat tulleet ja mitä ne tahtovat?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped