Kohti Kasaita

Aika: 6. Arodus - 12. Neth

Prologi

Seinaru Heikikon taistelun jälkeen seikkailijat, karavaani ja Jiron johtamat Yhdeksän Moukkaa aloittavat matkan kohti Enganokaa ja kuvernööri Sikutsu Itsurun virkaanastujaisia. Karavaani päättää kulkea omaa nopeuttaan, jättäen Jiron joukot nopeasti taakseen. Edessä on kuukauden matka halki pohjoisen Minkain, joka on seikkailijoille tullut hyvin tutuksi.

Virkaanastujaiset

Kuukausi ruohoisilla aroilla sujuu rauhallisesti. Paikalliset luontokappaleet jättävät karavaanin pääosin rauhaan, lukuunottamatta kijimuna-hiisiä ja hurjia raijuja, joiden rauhaa Halla vahingossa häiritsee. Kuitenkin matkaa tehdään hyvässä ja rauhallisessa hengessä.

Enganokassa karavaani pääsee kuvernöörin linnan suojiin. Seikkailijoilla käy mielessä esimerkiksi Lohikäärmeen Varjon Kazun kohtaaminen joten linna koetaan turvalliseksi paikaksi levätä. Heidät otetaan lämpimästi vastaan ja Itsuru kertoo miten hänen veljensä hautajaiset olivat sujuneet. Kahden päivän päästä on virkaanastujaiset, joten Jiron saavuttua voidaan neuvonpito tulevaisuuden suhteen aloittaa.

Virkaanastujaistilaisuus on yksinkertainen ja nopea. Eniten aikaa vie kuvernöörin ajelu ympäri kaupunkia. Seikkailijat kuluttavat aikaansa Enganokassa kukin omalla tavallaan. Kuvernöörin ajelun aikana Titos ja Ameiko kohtaavat jälleen Kazun, joka uudistaa tarjouksen kolikosta. Titos kuitenkin kieltäytyy jälleen.

Myöhemmin illasta Halla ja Titos pohtivat kolikon tuhoamista, vain ylimyslohikäärmeen vatsan sisältö on riittävän voimakas esineen tuhoamiseen. Tarina kertoo, että näitä lohikäärmeitä voi löytää sieltä missä taivas ja maa kohtaavat. Titos pohtii vuoria mutta Halla saa toisen ajatuksen: Kasaissa on pakko olla ylimyslohikäärme, sillä Minkain hallitsijathan olivat Shizurun asettamia? Heissä taivas ja maa kohtaavat! Muut ovat hieman epäluuloisia teorian suhteen mutta Halla uskoo tähän vakaasti.

Lopulta, viisi päivää virkaanastujaisten jälkeen, Jiro ja Yhdeksän Moukkaa saapuvat kaupunkiin. Jiron sotajoukosta suurin osa on jäänyt pitämään leiriä kauemmaksi kaupungista.

Pohjoisen neuvonpito

Neuvonpito kokoontuu kuvernöörin linnassa, suuren pöydän ääressä on edustettuina monet eri tahot: aateliset, kauppiaat, geishat, samurait ja varisialainen karavaani. Alkuesittelyiden jälkeen Titos puhuu koko karavaanin ja Ameikon puolesta: hän kertoo heidän retkestään yli tuntemattomien maiden, tuodakseen Minkaihin perijän, jolle kuuluu oikeus hallita tätä maata. Heidän matkansa on ollut vaikea mutta nyt ollaan jo lähellä. Titos tarjoaa kättään Ameikolle ja tämän noustessa Titos esittelee Ameikon Amatatsu suvun perillisenä ja Minkain hallitsijana.

Jiron ja Itsurun polvistuessa yhtä aikaa Titoksen, Hallan, Nazrakin ja muiden karavaanilaisten kanssa, ei muillekkaan jää mahdollisuutta jäädä istumaan. Kaikki huoneessa olijat kumartavat keisarinna Amatatsu Ameikon edessä. Ameiko kehoittaa heitä nousemaan ja kiittää Titosta esittelypuheesta ja keskustelu kääntyy nopeasti seuraavaan aiheeseen, joka on Ameikon saaminen Jadeistuimelle.

Armeijoiden liikkuminen ja matkustaminen Kasaihin ovat polttavia puheen aiheita. Kauppiaat ja pohjoisen aateliset lupaavat omat joukkonsa kuvernöörin ja Jiron käyttöön, samoin ruokahuollosta sovitaan. Neuvonpito päättyy ajatukseen siitä, että Kasaihin lähdetään mahdollisimman nopeasti.

Monet paikalla olijat tulevat esittäytymään Ameikolle ja onnittelemaan tätä onnistuneesta kokouksesta. Karavaanin väki pohtii pitkään miten he matkaavat Kasaihin. Halla haluaisi ottaa laivan ja matkustaa sillä pääkaupunkiin mutta sitä pidetään lähinnä huonona ideana. Lopulta päädytään siihen, että karavaani matkustaa armeijan edellä omaa tietään etelään.

Habesuta Hatsue ja tämän munkkitoverit Sankyodai-vuorilta lähtevät tekemään tiedustelua Kasaihin, etsimään Amatatsuille uskollisia kapinallisia kaupungista. Halla onnistuu suostuttelemaan Keldan lähtemään Hatsuen mukaan, karavaanin ja Ameikon edustajaksi.

Epilogi

Matka Kasaihin vie melkein kaksi kuukautta. Karavaani saapui Minkaihin kevään kukoistaessa ja kulutti kesän valmistautuen seuraavaan vaiheeseen matkaansa. Nyt syksyn saapuessa se kulkee kohti etelää, kohti viimeistä näyttämöä jolla päätetään se, tuleeko Ameikosta Minkain hallitsija. Nethkuun puolessa välissä karavaani lähestyy jo Kasaita ja saa viestin Hatsuelta ja Jirolta etsiä kaupungista Asachi Isao, mies joka on lojaali Amatatsu suvulle.

Jiron ja kuvernööri Itsurun viisaat sanat kulkevat seikkailijoilla, Amatatsu suojelijoilla mukanaan heidän matkatessa kohti etelää:

"Armeijat ja sotajoukot eivät ratkaise tätä valtakiistaa. Se ratkaistaan pienemmässä mittakaavassa, Kasain kaupungissa: Amatatsu Ameiko vastaan Jadevaltias. Armeijoiden kohtaamisella ei ole merkitystä jos tuo taistelu hävitään. Me voimme olla vain avuksi mutta emme ratkaista tätä konfliktia. Jadevaltias ei tule luopumaan paikastaan helpolla."

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped