Menneiden aikojen hallitsijat

Aika: 14. Neth - 16. Neth

Prologi

Seikkailijoiden täytyy hakea demonien kuilun pohjalta keisari Shiguren ruumis, jotta Keisarilliseen pyhättöön saadaan rauha ja jotta Ameiko saa menneiden aikojen hallitsijoiden siunauksen. Kahta pahaa hallitsijaa vastaan on jo taisteltu mutta millaisia kauhuja demonien kuilun alemmalta tasolta mahtaa löytyä?

Sugimatu Nobinoru

Alemmalle tasolle päästään kohtuullisen helposti. Vesiputouksen vesi kertyy alemmalle tasolle isommaksi järveksi. Hetken pohdinnan jälkeen Halla päättää alkaa tutkia järven pohjaa, keisari Shigure sanoi hänen ruumiinsa olevan "kuilun pohjalla". Hallan Seinaru Heikikosta löytämä vetehiskypärä auttaa tehtävässä huomattavasti. Muut odottavat jännityksessä Hallan etsinnän tuloksia.

Hallan sukeltu tuottaa tulosta, järvi on ilmeisesti tyhjä.. Kuitenkin skaldi joutuu vihollisten hyökkäyksen kohteeksi, sammakkomaiset olennit yllättävät hänet! Hän ehtii pintaan kun sammakoiden nukuttavat ammukset osuvat. Titos ja Ameiko loikkaavat Hallan avuksi, pelastaen tämän daemonien kynsistä. Sammakot pakenevat kohdattuaan vastarintaa.

Matkaa päätetään jatkaa kohti järven toisessa päässä olevia käytäviä. Käytävät eivät vie kovin pitkälle, sillä joku on muokannut luolastoa omia tarkoituksiaan varten. Isoin luola hohtaa sinistä valoa, luolan vastakkainen seinä on kokonaan sinisen energian peitossa. Mustan puhuva hahmo, daemoni, kääntyy puhumaan heille.

Daemoni esittäytyy Sugimatu huoneen jäsenennä, Nobinoruna. Hänkin haluaa käydä kauppaa seikkailijoiden kanssa, vain palanen jonkun sielua riittää. Tässä kohtaa seikkailijat ovat saaneet tarpeekseen ja hyökkäävät daemonin kimppuun. Taistelu on lyhyt sillä seikkailijoilla on niin yllätyksen kuin ylivoiman etu. Daemoni on vaarallinen kuoleman lähettiläs mutta Nazrakin tempaistessa sitä Munasukarulta otettulla naginatalla, olento on tuhottu. Selvästi suvun perintöase halusi eroon suvun mustasta vesasta. Seikkailijoiden matka jatkuu..

Valkoinen samurai vastaan kuollut samurai

Seikkailijat löytävät järven ääreltä toisen käytävän ja lähtevät seuraamaan sitä. Käytävä johdattaa heidät huoneeseen, jossa on melkein viisikymmentä samurai-haarniskaa, kaikkien sisällä on luuranko. Huoneeseen astuessa yksi luuranko astuu rivistöstä ja kohottaa miekkansa taisteluun. Nazrak astuu esiin kohtaamaan tämän epäkuolleen soturin. Iskuja vaihdetaan, luurankosoturin happoa pirskova katana tekee pahaa jälkeä mutta Nazrak saa soturin lyötyä maahan.

Rivistöstä astuu toinen luurankosoturi kohtaamaan Nazrakin.

Kun sama tapahtuu jo kolmmanen kerran ymmärtävät seikkailijat oleansa pulassa jos kaikki 50 soturia täytyy voittaa. Muut ovat kuitenkin vain varovaisesti antamassa apuaan Nazrakille koska valkoinen samurai on heitä joskus läksyttänyt kaksintaisteluun puuttumisesta. Nazrak lyö jo neljännen soturin maahan mutta alkaa jo osoittaa väsymisen merkkejä. Ameikon parannus-sauva ei ole riittävän tehokas auttamaan Nazrakia.

Viides soturi on valkoiselle samuraille liikaa. Happomiekka lävistää uupuneen soturin, leikkaa tämän rintakehää auki ja kaataa Nazrakin kuolleena maan pintaan. Nyt muut seikkailijat ryntäävät toden teolla avuksi, Nazrak on kaatunut! Hallan, Titoksen, Ameikon ja Shalelun yhteinen hyökkäys on yksinäiselle soturille liikaa ja se tuhoutuu. Muut soturit hajoavat illuusiona ilmaan. Seikkailijat palaavat murtuneina maan pinnalle, mukanaan toverinsa ruumis.

Spivey on kauhuissaan nähdessään elottoman Nazrakin. Hetken neuvottelun jälkeen Amatatsu Onoko loihtii loitsun, jolla Nazrak voidaan palauttaa henkiin. Valkoinen samurai palaa toveriensa luokse. Loppupäivä kulutetaan lepäämällä ja ottamalla etäisyyttä kuilun kauhuihin. Mitä mahtaa olla salissa hautaritarin toisella puolen?

Shijinawan Huone

Seuraavana aamuna on aika taas palata kuiluun. Luurankosoturit ovat poissa ja matka jatkuu edellisen tappion myötä eteenpäin. Käytävän päässä on luola, jossa on (taas) yksi valtaistuin, jadesta tehty. Sen sijaan missään ei näy keisaria. Halla huomaa huoneen toisessa päässä ruumiin, Shiguren ruumiin!

Seikkailijat etenevät huoneeseen kun yht'äkkiä keisari saapuu huoneeseen, lattian läpi. Aavekeisari on toista maata piinatun Shiguren kanssa, tämä keisari on hohtavan kellertävä, julma katseinen mutta hieman laiskistuneen oloinen. Keisari Shojinawa Ito ei halua luopua ruumiista, koska hänellä on suunnitelmia. Ito kuitenkin tajuaa, että Ameiko on tuleva keisarinna, joten hän ehdottaa että hän saisi matkustaa Ameikon sisällä ulos kuilusta. Ameiko (ja muut) kieltäytyvät ehdottomasti epäkuolleen ehdotuksesta, mikä näyttää lähinnä kyllästyttävän aavetta.

Halla on saanut tarpeekseen, hän tempaisee esiin Sinisen Hengen, epäkuolleen surma-aseen Uqtaalin hautasijoilta ja iskee sillä keisaria. Ito vastustaa aseen tuhoamiskykyä mutta näyttää yllättyneeltä. Muutkin käyvät taisteluun mutta varovaisemmin kuin Halla. Halla hyökkää kaikella raivollaan kummituskeisarin kimppuun, muut koittavat saada Shiguren ruumista matkaansa paetakseen kummitukselta.

Ito on epäkuolleen lisäksi myös vahva loitsija, ensiksi hän on tuhota Hallan vihreällä säteellä mutta onnistuu vain viemään toisella loitsulla skaldilta näön. Sokeudesta huolimatta Halla hyökkää hurjasti kummituksen kimppuun, onnistuen tuhoamaan tämän. Titos yritti saada Hallankin pakenemaan kun Nazrak oli saanut ruumiin turvalliseen paikkaa. Shojinawa Iton tuhouduttua on tullut aika palata takaisin Taivaallisten Hallitsijoiden hautaan.

Keisari Shigure

Seikkailijat polttavat Shiguren ruumiin ja asettavat tuhkat uurnaan. Keisarillisella haudalla heitä odottava Shigure on selvästi oma itsensä, vaikkakin kuollut. Miehen kärsimys ja piina on päättynyt, mistä hän kiittää seikkailijoita. Shiguren ympärille ilmestyy kirkas ilmeisiä miehiä ja naisia, siunaamaan tulevaa keisarinnaa. Myös Onoko liittyy heihin ja jokainen suku siunaa Ameikon tulevaa tehtäväänsä varten.

Shigure varoittaa heitä Jadevaltiaasta, Soto Takahirosta, seikkailijat eivät tiedä hänestä kaikkea vaan miehessä on vieläkin salaisuuksia paljastettavaksi. Samoin näkijä Menshii Reidasta. Shigure lahjoittaa seikkailijoille kuusi juomaa, Seishinrua. Niistä on hyötyä heidän kohdatessaan Jadevaltiaan. Shigure ja muut hallitsijat palaavat rauhallisemmille maille, jättäen seikkailijat yksin saarelle, jonka tasapaino on palannut.

Epilogi: Yö saarella ja paluu

Seikkailijat päättävät viettää päivän ja yön saarella sillä onhan se ainoa paikka näin lähellä Kasaita jossa he saavat varmasti olla rauhassa. Titos ja Ameiko tutkivat hautoja ja saarta ylipäätään, viettäen aikaa kaksin. Erityisesti Shizurun temppeli on heille mieleen. Nazrak löytää sukunimensä Spiveyn avustuksella palvelijoiden hautuumaalta. Nazrak meditoi ja hiljentyy haudan äärellä. Halla valmistautuu henkisesti jatkamaan matkaa takaisin Kasaihin.

Yö on rauhallinen, saari on hiljainen.

Paluu Kasaihin tapahtuu helposti veneellä. Keisarien Pyhättö jää taakse, edessä on viimeinen etappi, Keisarillinen Palatsi ja Jadevaltias.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped