Kasain auttajat

Aika: 17. Neth

Prologi

Palattuaan Keisarilliselta pyhätöltä Halla, Nazrak ja Titos näkevät kaikki mysteerisiä unia. Kaikkien unet liittyvät jotenkin koettuihin, kaivattuihin tai tuleviin asioihin. Yömailla on liikettä kun kolmen seikkailijan huikea matka alkaa tavoittaa päätöstään.

Jadenäyistä moni on tullut toteen: seikkailijat ovat löytäneet Suishenin, he tietävät onien uhkaavan Minkaita ja he ovat selvittäneet kuka murhasi keisari Shiguren. Jäljellä on vain viimeinen näky, Ameiko istumassa Jadeistuimella.

Riisivarasto

Seikkailijat saavat jakaa kokemuksiaan saaresta karavaanin kanssa. Monet ovat kiinnostuneita saaren tapahtumista mutta myös seuraava askel mietityttää. Hyökkäys Jadevaltiasta vastaan vai odotellaanko Jiron joukkojen saapumista? Jiron viimeiset sanat ennen hajaantumista pohjoisessa ovat hyvin mielessä: oikea taistelu käydään Keisarillisessa Palatsissa, ei armeijoiden kohtauspaikalla.

Asachi Isaolla on ehdotus seuraavasta liikkeestä, sama kuin ennen saarelle lähtöä. Kasai on ruokapulassa ja tämän korjaamalla Ameiko saisi lisää positiivista julkisuutta. Ideaa sulatellaan ja lopulta päätetään toteuttaa seikkailijoiden ja Ameikon panoksella. Riisivarasto sijaitsee linnan läheisyydessä mutta sen ei uskota olevan ongelma. Asachi hoitaa ystäviään, Amatatsujen tukijoita, paikalle kuljettamaan riisin pois.

Vartijoita varastolle johtavalla sillalla on vain kaksi, taifuunivartiostoa. Titos hoitaa hämäyksen, pieni räjähdys varaston suunnalla saa vartijat liikkeelle. Metsän suojista Titos loikkaa heidän kimppuunsa, saaden pian avukseen ratsuin saapuvat Hallan, Nazrakin ja Ameikon. Kahdella vartijalla ei ole mahdollisuuksia tätä joukkoa vastaan.

Nazrakin johdolla seikkailijat tunkeutuvat riisivarastoon. Siellä on reilusti ruokaa ja juomaa jaettavaksi kaupungille. Kuitenkin kattoparrujen päältä heidän kimppuunsa loikkaa kolme kivitiikeriä! Varasto olikin liian kevyesti vartijoitu.

Tiikerit käyvät isolla vihalla seikkailijoiden kimppuun, ne tarrautuvat kohteisiinsa nopeasti. Kuitenkin Hallan laulun ansiosta he löytävät niiden heikkouden: ääni. Hallan ääni-loitsut tekevät pahaa jälkeä, samoin Nazrakin Sakuragami-miekka. Tiikerit ahdistavat erityisesti Ameikoa ja Titosta mutta kaksikko selviytyy olentojen tiukasta syleilystä toisiaan auttaen. Lopulta tiikerit saadaan tuhottua.

Riisin jakaminen voi lopulta alkaa. Titos on utealias ja haluaa tietää mitä varastoa ympäröivissä matalissa taloissa on. Uteliaisuus kostautuu painajaisina: taloissa on nälkään tapettuja ihmisiä, joista on löydettävissä myös kidutukset jälkiä. Inhon ja vihan keskeltä Titos muistaa missä tällaista on nähty aiemmin. Kuihtuvien Kukkien Pagodan seinillä. Titos vaatii, että talot ja varasto pitää polttaa kun ruoka on siirretty eivätkä muut halua laittaa nuorelle miehelle vastaan.

Seikkailijoiden poistuessa talot ja varasto ovat liekeissä ja ruoka kaukana.

Sotasuunnitelmia

Lopulta tulee aika miettiä mitä seuraavaksi. Jiro on lähetys-loitsuilla yhteydessä Nazrakiin, kertoen kohdanneensa Jadevaltiaan armeijan 10 mailin päässä kaupungista. Jiroa kiinnostaa myös seikkailijoiden suunnitelmat ja neuvoo kysymään Asachilta sineteistä. Asachi kertoo, että Amatatsu sinetin rinnalla on olemassa neljä muuta sinettiä, jotka Shizuru antoi Minkain hallitsijoille. Nämä ovat kuitenkin kadonneet sukujen kadottua mutta Asachi uskoo niiden olevan Jadevaltiaalla piilossa, koska niin kauan kun sinetit ovat olemassa voivat ne nimetä henkilöitä sukujen jäseniksi, näin jatkaen hallitsijalinjaa. Ne ovat vaara Jadevaltiaan tilapäiselle hallitsijuudelle. Sinetit päätetään etsiä mikäli mahdollista.

Karavaanin väki on pohtinut pitkään ketkä lähtevät seikkailijoiden kanssa palatsiin. Ameiko totta kai, eihän keisarinna voi katsella takarivistä taistelua joka määrittää hänen kohtalonsa. Sandru, Shalelu, Spivey ja Koya ovat kaikki halukkaita auttamaan. Sandru suostuu antamaan paikkansa Shalelulle, tietäen että haltia pystyy suojelemaan Ameikoa siinä missä hänkin. Spiveyn ja Koyan välillä valinta osuu Spiveyhyn, joka on innoissaan tästä.

Keisarilliseen palatsiin päätetään hyökätä aamunkoitteessa. Aika on siis tullut, tunnit alkavat madella karavaanissa. Jännitys kasvaa auringon laskiessa ja seikkailijat huomaavat, että kun he valmistautuvat seuraa muu karavaani valmistautumista hymyssä suin. Monet toivottelevat onnea, Sandru jakaa huoltaan Ameikosta ja heidän selviytymisestään Sandrulle, Koya neuvoo Hallaa, samoin Ulf. Titos pohtii tehokkainta tietä linnaan Ameikon kanssa, lopulta Spivey on ratkaisu tähän(kin) ongelmaan.

Titos tyynnyttelee onnen ja hyvän taistelun toivottajia, kukaan ei ole jäämässä tälle matkalle! Onnea toivotellaan vasta tämän jälkeen kun Ameiko on keisarinna ja sota on jäänyt taakse. Monet nyökkäilevät mutta Titoksen vakuuttelu ei kaikkea epäilyä poista, tämä on viimeinen haaste seikkailijoille. Kaatuvatko he taakkansa alle vai nousevat voitokkaina esiin? Vain seuraava päivä sen heille kertoo.

Epilogi

Pitkä matka on takana, karavaanista saattaa nähdä keisarillisen palatsin katon. Jadevaltias vastaan Amatatsu Ameiko, sukunsa viimeinen. Yö laskeutuu ja karavaanissa nukutaan rauhatonta unta.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped