Kikonu, Tyrskyvallin hullu käki

Prologi

Tyrskyvallin linna ajoi seikkailijat lepäämään karavaanille, jossa käytiin voimakas keskustelu siitä, mikä olisi järkevin liike Ameikon tilan parantamiseksi. Sama keskustelu jatkui seuraavana aamuna nuotion äärellä. Tilanne kärjistyi nopeasti tappeluksi, Hallan moittiessa muita ja epäillessä Sandrun karavaanin turvallisuutta. Sandru taas menetti hermonsa Hallaan, tämä suoraa pilkkasi ja epäili Sandrun ja muiden kykyä suojella Ameikoa linnan kummajaisilta. Vasta Koyan käskystä Halla lopetti väittelyn, lähtien marssimaan kohti Tyrskyvallia. Pian Nazrak ja Titos lähtivät ulffenin perään. Matkalla Titos epäilee omia kykyjään ääneen Nazrakille, joka kuitenkin rohkaisee nuorukaista, Ameikon tilanne on kaikille hyvin stressaava.

Tallit, parakit ja luolat

Kylässä tilanne ei ole muuttunut mutta linnan muureja sen sijaan vartioidaan. Korppimiehet kiertelevät muureilla. Matkaan lähtenyt Spivey kuitenkin hoitaa harhautuksen, jonka ansioista seikkailijat pääsevät linnaan. Ensimmäisenä on tarkoitus hoitaa hämähäkki ja tämän isäntä pois pakenemista häiritsemästä. Talleilta löytyykin hämähäkki ja tämän ettercap-isäntä, jotka kaatuvat helpohkosti.

Sisäpihan pohjoispäädystä marssitaan sisään parakkiin, joka on tyhjä. Neuvotteluhuone tutkitaan ja seikkailijat löytävät uusia vihjeitä Tyrskyvallin viimeisistä päivistä: vartijat ovat suunnitelleet lähtevän tarkistamaan kylää, jossa selvästi mellakoidaan. Ihmiset huutavat ja taloja on sytytetty tuleen. Mitään tietoa retken onnistumisesta ja vartijoiden palaamisesta ei löydy. Viereinen huone todetaan toiseksi vartiotuvaksi. Hallan johtamina seikkailijat lähtevät alakertaan, muistellen Ameikon edellisiltaista höpinää kammioista.

Alhaalta löytyy keittiö, ruokailutila sekä kummallinen luola jossa ei ole mitään. Samoin löydetään kaksi raskasta ovea, jotka yllättäen ovat lukossa. Yrityksistä huolimatta seikkailijat eivät pääse näistä lävitse ja palaavat tutkimaan sivukäytävää. Sieltä löytyy troglodyyttien pesä, pomo sekä kaksi kätyriä jotka käyvät kiljuen taisteluun. Liskot kaadetaan nopeasti. Toinen huone on asevarasto, josta Halla nappaa raskaamman kilven itselleen ja Titos tunkee vyölaukkunsa täyteen alkemistin tulipommeja. Seikkailijat palaavat ylös etsimään avainta lukittuihin oviin.

Tyrskyvallin komentajat

Käyttämällä löytämiään portaita seikkailijat päätyvät uuteen osaan linnaa, tanssisaliin. Hetken aikaa ihmeteltyään salia, tulinen säde osuu Hallaan, polttaen häntä pahasti! Samalla hetkellä yläkerrasta kuuluu tuttua naurua, punaihoinen mies on tanssisalin parvekkeella! Seikkailijat käyvät taisteluun, jossa punaihoinen olento käyttää loitsujaan polttaakseen heidät karrelle ja välttäen lähitaistelua, kunnes kosketus-loitsu tuo hänet Nazrakin viereen. Titos pommittaa olentoa, joka kiljuu nimekseen Kikonu, alkemistin tulilla ja Nazrak hakkaa miekallaan minkä kerkiää. Kuitenkin hieman ennen tajuttomuutta olento pakenee paikalta ulottuvuusovella. Seikkailijat ovat turhautuneita, vaarallinen taistelu päättyi taas vihollisen pakenemiseen.

Tanssisalin parvekkeella seikkailijat kohtaavat taas Spiveyn, joka erosi seikkailijoista aiemmin. Spiveyn kanssa he jatkavat matkaansa, löytääkseen tämän Kikonun. Kuitenkin seuraava olento johon seikkailijat törmäävät ei ole Kikonu vaan korppimiespappi, joka yllätetään hoitamasta alttaria. Alttaria, joka on häväisty Desnan alttari! Halla raivostuu ja Spivey taas järkyttyy tästä näystä. Korppimiehellä ei kuitenkaan ole juuri mahdollisuuksia seikkailijoita vastaan ja aiheuttuaan merkittävää vahinkoa heihin, korppimies menehtyy. Halla varmistaa olennon kuoleman ja purkaa kiukkuaan tähän. Huoneen tutkiminen paljastaa kasan sekalaisia aarteita.

Seikkailijat jatkavat eteenpäin, koittaen löytää Kikonun. Heillä on onni puolellaan, muutaman makuuhuoneen jälkeen he törmäävät Kikonuun tämän omassa makuusalissa! Kikonu käy hullun käen raivolla taisteluun, mätkien seikkailijoita surisevalla sirppi-ketjullaan. Halla antaa jousensa ja äsken löydetyt ulkopuolisen-surmanuolet Titokselle, käskien tätä ampumaan. Tiukalla yhteistyöllä Kikonu saadaan kaatumaan mutta olento pystyy regeneroimaan ottamaansa vahinkoa. Kikonu sidotaan kuulustelua varten.

Kuulustelu ei tuota tulosta niin kauan kuin Kikonu on kiinni köysissä. Yamabushi tengu neuvottelee itsensä vapaaksi ja kertoo omalla tyylillään Tyrskyvallin historiasta: hän oli osa hyökkäysjoukkoa joka lähetettiin Kalskargista hyökkäämään Tyrskyvalliin mutta kyllästyi Kalskargiin ja palasi Tyrskyvalliin johtamaan korppimiehiä. Heidän kuninkaanaan toimiminen on paljon hauskempaa kuin oni-johtajille pokkurointi. Kikonu ei tiedä Ameikon tilasta, hänestä kukaan linnassa oleva ei olisi sellaista voinut aiheuttaa. Tämän jälkeen Kikonu päästetään menemään, ilman aseitaan.

Huoneesta seikkailijat löytävät avaimen sekä kummallisen auringon muotoisen kiekon, jossa on Tyrskyvallin linna. Kuitenkin heidän miettimisensä jää kesken kun ulkoa kuuluu Kikonun huuto joka kokoaa korppimiehiä kokoon. Seikkailiajt päättävät puolustaa itseään ja ottaa tällä kertaa Kikonun hengiltä.

Taistelu ei vie pitkään, sillä korppimiehien uskollisuus Kikonulle on alkanut horjua. Kaikki kuitenkin tapetaan ilman armoa ja kiitos Titoksen kauniin kampin, Kikonu kuolee heidän kaikkien iskiessä yamabushi tengua tämän noustessa ylös. Titos polttaa Kikonun ruumiin ja Halla heittää ruumiin sisäpihalle.

¨ Sisäpihalta kuuluva mölinä herättää seikkailijat voiton riemustaan: "Hei mitä noi o? Pittää mennä kerttoon siskolle. Siskoo! Tääl on jottain väkee. Pitää kertoo Etanamaiselle.." Sisäpihalta juoksee linnaan kaksi karmean näköistä olentoa, jotka tunnistetaan jätinpenikoiksi. Seikkailijat päättävät palata karavaanille, selvästi linnassa on vielä muitakin asukkaita.

Epilogi

Karavaanilla päivä on ollut odottava. Tyrskyvallista kuulunut meteli huolestutti karavaanilaisia mutta Kikonun kuolema luo levollisuutta heihin. Kuitenkin jätinpenikoiden olemassaolo aiheuttaa inhoa, kirottuja olkoon ne olennot. Seuraavana päivänä olisi aika lähteä taas takaisin. Tyrskyvalli ei vieläkään suostu antamaan heille vastauksia Ameikon tilaan..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped