Sanastoa

Daimoni
(Daemon)
Daimonit ovat yksi alempien maailmantasojen lajeista - samaa sukua kuin paholaiset, demonit, divit, demodandit ja niiden kaltaiset. Daimonit ovat kotoisin Abaddonista ja syövät kuolevaisten sieluja.

Garund
Sisäisen meren alueen kahdesta mantereesta eteläisempi. Muun muassa Katapesh, Osirion, Nex, Geb ja Mwangin viidakot ovat Garundissa.

Garundi
Garundilaisen kansan ihminen. Garundit ovat tummahipiäisiä Garundin pohjois- ja itärannikon asukkaita. Suurin osa Katapeshin ihmisistä ovat garundeja.

Janni
Jannit ovat heikoimpia elementaalihengistä. Ne muodostuvat kaikista neljästä elementistä ja ovat kotoisin Aineen maailmantasolta. Vaikka verrattuna djinneihin tai ifriteihin ne ovat heikkoja, ovat jannit silti väkivahvoja, viisaita ja hallitsevat sisäsyntyistä taikuutta.

Kakishonin käärö
(Scroll of Kakishon)
Salaperäinen artifakti, jonka velhokuningas Nex loi joskus historian hämärissä, ennen suurta sotaansa Gebiä vastaan. Käärö on oviaukko Kakishonin valtakuntaan, jonka Nex joko loi tai valloitti muinaisina aikoina ja käytti sitä joko piilopaikkana tai huvitteluun, tai outoja kokeitaan varten. Legendan mukaan Nex piilotti Kakishoniin salaiseen holviin mahtavan aseen nimeltä Tulenvuotaja, joka on joidenkin mukaan suuri maaginen sapeli ja toisten mukaan loitsu, joka sallii tulen elementin täydellisen hallinnan.

Kalpea vuori
(Pale Mountain)
Vaskihuipuista korkein. Sijaitsee Vaskihuippujen ja Muurivuorten vuoristojen yhtymäkohdassa. Kalpea vuori tunnetaan gnollien pesäpaikkana. Huhu kertoo, että Kalpean vuoren gnolliheimot palvovat Rovagugia Pedon huoneessa ja että heitä hallitsee mahtava Haaskaruhtinas, joka on yhdistänyt eripuraiset heimot yhden lipun alle.

Katapesh
Sisäisen meren alueen suurimpia kauppamahteja, jossa raha hallitsee aivan kaikkea. Sekä valtio että sen pääkaupunki ovat Katapesh.

Keleshi
Sekä kansa että heidän kielensä. Keleshit ovat toinen Katapeshin merkittävistä ihmiskansoista. Keleshit ovat väritykseltään vielä tummempia kuin garundit ja tulevat Keleshistä, suuresta valtakunnasta Avistanin itäpuolelta, jonka läntisin provinssi on Qadira. Keleshin kielestä on aikojen saatossa tullut Garundissa vähän yleiskielen kaltainen, toimittaen samaa virkaa kuin taldaani pohjoisemmilla mailla.

Kelmarane
20 vuotta sitten hylätty markkina-areena Vaskihuippujen juurella pohjoisessa Katapeshissa, lähellä Osirionin rajaa. Nykyään kaupparuhtinatar Almahin hallinnassa.

Muurivuoret
(Barrier Wall)
Suuri vuoristo pohjoisessa Garundissa, joka erottaa Garundin pohjoisrannikon aavikkovaltakunnat Mwangin kosteista sademetsistä.

Pedon huone
(House of the Beast)
Raunioitunut Rovagugin temppeli Kalpean vuoren pohjoisrinteellä, jossa nykyisellään pitää majaa sikäläisten gnolliheimojen korkein päällikkö, Haaskaruhtinas.

Pugwampi
Pieniä riiviöitä, jotka asuvat gnollien seurassa ja tuovat huonoa onnea. Aiheuttavat seikkailijoissa korkeaa verenpainetta ja syystäkin tapetaan nähdessä.

Sarenrae
Auringon, rehellisyyden ja parannuksen jumalatar, joka sapelillaan iskee pimeyden palvelijat kuoliaaksi. Yksi merkittävimmistä jumaluuksista Katapeshissa. Solkussa on suuri Sarenraen temppeli, joka majoittaa myös paikallisen ritarikunnan.

Solku
10 000 asukkaan linnoitettu kaupunki läntisessä Katapeshissa, vuorten juurella, vartioimassa kauppareittiä Mwangiin. Solkua hallitsee Hazic Kel-Kalaar, oikeudenmukainen ja järjestystä arvostava mies, jonka hallintoa Sarenraen paladiinit ja heidän johtajansa lady Chanar Cynore tukevat. Gnollit tykkäävät hyökätä Solkua vastaan ja viimeksi vuonna 4701 AR piirittivät kaupunkia viikkoja. Taisteluissa kuolivat kaupungin kaikki Iomedaen paladiinit sekä silloinen hallitsija, mutta lopulta gnollit ajettiin pois. Solkussa on merkittävä kirjast, suuri Sarenraen temppeli sekä erittäin laadukas puolituisten omistama majatalo.

Valaherra
(Pactmaster)
Yksi Katapeshin salaperäisistä hallitsijoista, jotka verhoutuvat kaapuihin, turbaaneihin ja naamioihin silloin harvoin kun näyttäytyvät julkisuudessa. Kukaan ei tiedä keitä valaherrat oikeasti ovat, mutta heidän otteensa Katapeshin vallasta on rautainen.

Valkea kanjoni
(White Canyon)
Kanjoniverkosto Vaskivuorten eteläosissa ja yksi suurimmista gnollien asutuskeskuksista Katapeshissa. Solkun ja Kelmaranen välissä.

Vaskihuiput
(Brazen Peaks)
Vuorijono, joka toimii Osirionin ja Katapeshin luonnonrajana, yhdistyen luoteessa Muurivuoriin. Vaskihuiput tunnetaan suurilukuisista gnolliheimoistaan, jotka aika ajoin laskeutuvat korkeuksista käydäkseen pyhään sotaan.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped