Pathfinder Society -hahmot

Ulrika "Tiukkapipo" Egilsdottir

"Voidaanko me-"
"Ei."
"Eikö edes-"
"Ei."
"Ees vähän-"
"EI."
- Tyypillinen keskustelu Ulrikan kanssa.

Female Human Paladin 3
LG Medium Humanoid
Player Nuti (81733-1)
Xp 7/9
Faction Silver Crusade
Prestige/Fame 9/13


Init +1
Senses +4 Perception, +5 Sense Motive


AC 22, touch 11, flat-footed 21; (+9 armor, +2 shield, +1 Dex)
hp 22
Fort 7, Ref 3, Will 6
Special Defenses
Divine Grace (+Cha kaikkiin saving throweihin, sisällytetty jo statseihin)
Aura of Courage (immuniteetti pelolle sekä kavereille +4 pelon vastustamisen saving throweihin)
Divine Health (immuniteetti kaikille sairauksille)
Mercy (fatigue) (poistaa Lay on Handsin yhteydessä myös väsymystilan tunniksi)


Speed 20 ft haarniskalla, 30 ft ilman
Melee Longsword (masterwork), +8/1d8+3/19-20/x2, Slashing (+1 osumiseen jos sillä ei ole vielä isketty huotrasta ottamisen jälkeen)
Melee Mace (heavy, silver), +6/1d8+3/x2, Bludgeoning
Melee Longspear (cold iron), +6/1d8+3/x2, Piercing, Reach
Ranged Longbow (composite, darkwood, masterwork, +3 Str), +5/1d8+3/x3, Piercing
Special Attacks Smite Evil (1x/päivä, +Cha attack rolleihin, +paladin lvl damage rolleihin)


Spells known
1st (x/day) — spells
Cantrips/Orisons (at will) — spells
Paladin spell-like abilities known
Lay on Hands (1d6, 3x/päivä)
Detect Evil (at will)


Str 16, Dex 12, Con 14, Int 10, Wis 13, Cha 14
Base Atk 3; CMB 6; CMD 17
Feats
Weapon Focus (longsword, +1 to attack rolleihin pitkämiekoilla, sisällytetty jo statseihin)
Power Attack (-1 attack rolleihin ja +2 damage rolleihin käytettäessä)
Shield Focus (+1 AC:hen kilpeä käytettäessä, sisällytetty jo statseihin)
Skills
Diplomacy +6 (1)
Heal +5 (1)
Knowledge (Religion) +4 (1)
Perception +4 (3)
Profession (Guard) +5 (1)
Sense Motive +5 (1)
Survival +6 (1, class skilliksi traitilla)
Traits
Armor Expert (-1 AP)
Militia Veteran (+1 Survival, Survival class skilliksi)
Languages Common, Skald
SQ Aura (faint good), code of conduct


On person Full plate (MWK, 50 lbs), light steel shield (9 lbs), MWK longsword (4 lbs), composite longbow (MWK, darkwood, +3 str, 1.5 lbs), mace (heavy, silver, 8 lbs), longspear (cold iron, 9 lbs), 40 arrows (6 lbs), potion of cure moderate wounds (0 lbs), Wand of Cure Light Wounds (34 charges, 1 lb.)
In backpack Acid x5 (5 lbs), alchemist fire x5 (5 lbs), holy water x4 (4 lbs), Ioun torch (0 lbs), marbles (2 lbs), oil of alignment (0 lbs), oil of magic weapon x3 (0 lbs), paladin's kit minus torches (20 lbs), scabbard of honing (1 lb.)
Wealth 1507.5 gp
Encumbrance 88.5 lbs without backpack, 125.5 lbs with backpack (0-76 lbs light / 76-153 lbs medium / 154-203 lbs heavy)


Pelatut skenut
(Intro) First Steps, Part 1: In Service to Lore (24.5.2014)
(2-01) Before the Dawn, Part 1: The Bloodcove Disguise (7.6.2014)
(1-05) Mists of Mwangi (21.6.2014)
(1-35) Voice in the Void (21.6.2014)
(5-22) Scars of the Third Crusade (19.7.2014) (Module) We Be Goblins Too! (22.7.2014) ("Mikä helkkarin uni tää oli?") (Special) Siege of the Diamond City (26.7.2014)


Notes

Ulkonäkö

Tyypillisten Ulfen-ihmisten tavoin Ulrika on vaalea, harmaasilmäinen ja melko pitkä naiseksi. Hän on myös luontaisesti oikein viehättävän näköinen, mutta se ei oikein pääse etuuksiinsa, sillä häntä ei usein näe naisellisissa vaatteissa. Ulrika on aseenkantaja-aikoinaan tottunut housuihin ja paitoihin, eikä hän nykyään oikein enää viihdy hameissa tai mekoissa. Äijämäisistä vaatteista ja huomattavasta pituudesta (5'10'') johtuen Ulrikaa luullaan joskus mieheksi, mutta erehdys yleensä korjaantuu kun hän avaa suunsa ja puhuu selkeästi naisellisella alttoäänellään.

Ulrika on leikkauttanut vaaleat hiuksensa tuuman parin mittaisiksi, jotta hiukset eivät mene silmille taistellessa ja jotta olisi viileämpää kypärän alla. Hygieniakin on helpompaa näin. Poikkeuksena yleisestä hiusmitasta on kuitenkin helmillä koristeltu pieni palmikko, joka yltää hartialle ja jota Ulrika pitää päänsä oikealla puolella. Tämä hiustyyli on periytynyt hänen mestariltaan, paladiini Aurilialta.

Luonne

Ensimmäinen asia, johon ulkopuoliset yleensä kiinnittävät Ulrikassa huomiota, on se miten jääräpäinen ja jäykän oikeudentahtoinen hän on. Hän on sitä tyyppiä, joka ihan aidosti tahtoo juosta takaisin kaupanpitäjän luo jos huomaa saaneensa liikaa vaihtorahaa, vaikka asia muistuisikin vasta reilusti jälkijunassa ja vaikka muut pitäisivät moista turhana vaivana. Hän on myös sitä tyyppiä, joka mieluummin kieltää läheisiään tekemästä jotain mikä on (hänen mielestään) heille pahaksi kuin välittää siitä että häntä pidetään tiukkapipona. Tiukan lainkuuliaisuuden taustalla on myös itsekuri: Ulrika pyrkii pitämään voimakkaan temperamenttinsa kurissa pitäytymällä säännöstössään.

Ulrika on elävä todiste siitä, että hyvikset eivät aina ole kilttejä tai leppoisia. Hän haluaa tehdä asiat oikein, ja paladiinikoulutuksessaan hän on havainnut, ettei sellainen tavoite toteudu aina pelkillä lempeillä sanoilla. Lempeys ei ole hänen vahvin ominaisuutensa, vaan hänen on helpompaa turvautua asiallisuuteen ja tiukkuuteen ajaessaan oikeutta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Ulrika arvostaisi lempeyttä ja pehmeitä arvoja – hän itse ei vain ole hyvä niissä.

Ulrika on sisimmissään hyvin temperamenttinen, mutta hänen koulutuksensa on onneksi tuonut hänelle hyvin paljon itsekuria. Ulrika joutuu kuitenkin jatkuvasti kamppailemaan kiukkunsa hallinnassa, ja hän hakee tähän tukea meditaatiosta ja mestarinsa Aurilian opeista. Ulrika ihailee kärsivällistä mestariaan suuresti ja tahtoo tulla samanlaiseksi paladiiniksi kuin mitä opettaja on. Hankaluutena tässä kuitenkin on se, että Ulrika on pohjatemperamentiltaan paljon kiivaampi kuin mitä Aurilia, mikä tekee tiettyjen hyveiden saavuttamisesta vaikeampaa.

Ulrika ei oikein tule toimeen sellaisten ihmisten kanssa, jotka kyseenalaistavat hänen kunniakoodinsa tärkeyttä. Taistelijakoulutuksen saaneena ja melko epästereotyyppisena naisena hän ei myöskään erityisesti pidä useimmista argumenteista jotka alkavat tai päättyvät sanoin "koska olet nainen".

Historia

Ulrika syntyi nimettömään Ulfen-ihmisten vuonokylään Linnormin kuninkaiden mailla. Jo varhain havaittiin, että kauniilla vaalealla tytöllä oli kaksi vahvasti määrittävää luonteenpiirrettä. Ensinnäkin tytöllä oli todella, todella voimakas temperamentti. Hänen seurassaan oli turha ajatella mitään sellaista kuin että jonkun pitäisi suojella häntä isommilta pojilta – itse asiassa isompia poikia piti suojella häneltä. Jos tytön sai vimmastumaan, hänen raivonsa ja sisunsa korvasivat sen mitä häneltä toistaiseksi puuttui koossa ja voimassa. Toiseksi Ulrika oli erittäin oikeudentuntoinen; jos hän näki jonkun saavan erilaista kohtelua kuin toisen, hän vaati saada tietää miksi asia oli näin, eikä hän voinut sietää heikompien sortamista. Temperamentti ja oikeudentunto tekivät Ulrikasta tehokkaan suojelijan kiusatuille lapsille, ja vaikka kiusaajien potkinen ja pureminen ei ollut erityisen naisellista, hän teki omanlaisensa vaikutuksen myös kylän aikuisiin.

Raivokkaista nahisteluista huolimatta Ulrikan lapsuus oli suhteellisen vakaa ja onnellinen. Hänellä oli liuta nuorempia ja vanhempia sisaruksia, joiden kanssa hän tuli yleensä toimeen. Hänen vanhempansa tulivat nopeasti siihen tulokseen, että jos Ulrikasta haluaisi kelpo emännän, hänen tarmoaan tulisi jotenkin suitsia. Tai sitten hänen pitäisi avioitua yhtä voimakastahtoisen miehen kanssa. Tai sitten sellaisen miehen kanssa joka ei ole moksiskaan kynnysmattona olemisesta.

Vanhemmat eivät kuitenkaan koskaan päässeet sanelemaan Ulrikan tulevaisuutta, sillä kun tyttö oli 9-vuotias, hänen kyläänsä iski vakava kulkutauti. Kylä pyrki hälyttämään apua jostain, mistä hyvänsä, mutta avun saaminen kesti liian kauan. Lopulta apua saatiin Iomedaen temppelin parantajien muodossa, mutta siihen mennessä suuri osa kyläläisistä oli ehtinyt sairastua vakavasti, näiden mukana myös Ulrikan perhe, ja Ulrika itsekin oli saanut tartunnan. Parantajien resurssit olivat rajalliset, eikä useita kyläläisistä pystytty auttamaan. Suuri osa kyläläisistä ennen pitkää menehtyi, mukaan lukien Ulrikan vanhemmat ja sisarukset. Kun taudin pahin vaihe oli ohi ja henkiin jääneet saivat kylänsä nipin napin taas pyörimään, parantajat ottivat Ulrikan ja pari muuta orvoksi jäänyttä lasta mukaansa Iomedaen temppeliin, jotta heidät voitaisiin ohjata soveltuviin orpokoteihin.

Iomadaen temppelissä Ulrikaa ja muita sairastuneita orpoja pyrittiin hoitamaan takaisin tolpilleen ennen siirtoa orpokoteihin. Ulrika itse kuitenkin päätyi eri osoitteeseen kuin muut orvot: hänen tahdonvoimansa ja oikeudentuntonsa herätti erään Aurilia-nimisen paladiinin huomion, ja nainen siis kysyi halusiko nuori tyttö hänen koulutettavakseen. Muuta temppelin asukit pitivät moista tarjousta hätkähdyttävänä, sillä Ulrikan voimakas temperamentti oli ollut myös hyvin esillä. Aurilia kuitenkin oli varma tarjouksestaan; hänen mielestään Ulrikan henkinen voima pääsisi joka tapauksessa joskus valloilleen, ja se olisi paras suitsia hyvyyden työkaluksi mahdollisimman varhain. Ulrika, joka oli toisaalta vaikuttunut parantajien voimista ja toisaalta menettänyt perheensä, suostui Aurilian tarjoukseen. Näin Ulrikasta tuli ennen pitkää paladiini Aurilian oppilas ja aseenkantaja.

Auriliasta ja Ulrikasta tuli vuosien myötä hyvin läheiset, ja he olivat kuin äiti ja tytär. Aurilia oli määrätietoinen mutta lempeä ja viisas nainen, ja hän koulutti ja opasti kärsivällisesti kiivasta Ulrikaa niin aseiden käsittelyssä kuin hengellisissä hyveissä. Vaikkei Ulrikan temperamentti kadonnut minnekään, Aurilia onnistui auttamaan Ulrikaa hallitsemaan ailahteluitaan ja kanavoimaan paremmin tarmoaan. Ulrika onnistui temperamenttinsa hallinnassa lähinnä omaksumalla tiukan kunniakoodin, jonka puitteissa hän pystyi paremmin määrittelemään milloin oli soveltuvaa räjähtää ja milloin ei. Hän tosin noudattaa tätä koodia turhankin jäykästi, koska se on se kävelykeppi johon hän tukeutuu päättäessään raivotako vaiko eikö raivota. Ulrika ihaili ja ihailee yhä suuresti kärsivällistä mestariaan, ja hän toivoo joskus olevansa samanlainen kuin hän.

Kun Ulrikan koulutus oli edennyt kyllin pitkälle ja hän alkoi olla kyllin hyvä pitämään itsensä hallinnassa, hänelle annettiin paladiinin titteli. Tähän päättyi Ulrikan ja Aurilian välinen mestari–oppilassuhde, mutta Aurilia antoi Ulrikalle viimeisen oppitehtävän: Ulrikan tulisi liittyä muutamaksi vuodeksi Tiennäyttäjiin Hopearistiretken alaisuuteen ja tulla sen jälkeen kertomaan Aurilialle kokemuksistaan. Ero rakkaasta opettajasta surettaa Ulrikaa, mutta hän ei anna sen lannistaa itseään.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped