Kamadan

Raportti 4

Raportin kirjoittanut alihankkija Rasha, ei suvun nimeä.

Raportin vastaanottaja Adresteia, Hornakorppi, Ruhtinatar Zarielin 7. leegion 13. luutnantti. Epäolennaiset faktat poistettu.

  • Ensimmäinen täysi päivä Omussa alkoi palaamalla takaisin hirmukonnan altaan luokse, sillä sielä sijaitsi avain matkan jatkumiseen. Aiemmat merkinnät viittasivat siihen, että eteneminen vaatisi "avainten löytämistä" tai "arvoituksen ratkaisua", jotka viittaavat Omun yhdeksään jumalaan, joista hirmukonna oli yksi. Temppelin sammakkopatsaasta löysin kivisen avaimen, joka avasi temppelin ovet (paikalla olleet Thayn velhot olivat luovuttaneet kuulemma oven suhteen, hemmetin nössöt). Tämän sisältä löytyi pienoinen temppurata; pylväitä, patsaita ja kuilu täynnä piikkejä, standardien mukaan. Lady näppäränä kissana kävi radan läpi ja vaihtoi löytämäni patsaan muinaisen artefaktin tilalle. Paluumatkalla hän hieman lipsahti ja tipahti alas, mutta pudotus ei koitunut kuolemaksi. Nyt meillä oli ensimmäinen "avaimista" jotka kuvastivat yhdeksää jumalaa, jonkinlainen kuvioitu kuutio. Vain kahdeksan jäljellä!
  • Dagan bongasi toisen samanlaisen temppelin päätien toiselta puolelta. Samalla hän huomasi sen vartijat; kaksi pantteri, joiden kaulaa koristi käärmeistä muodostuva harja. Myöhemmin ne tunnistettiin kamadan-hirviöiksi. Darmstadtin itsevarmuus kostautui kamadanien hyökätessä kimppuumme raivolla, syösten unimyrkkyä niskaamme. Darmstadt ja minä nukahdimme myrkyn vaikutuksen alaisena, mutta Daganin herätettyä minut kostin samalla mitalla takaisin ja tapoin toisen kamadaneista. Lady otti pahimmat iskut taistelussa, hänellä oli kaiken kaikkiaan aika rankat pari päivää Omussa. Kamadanien temppelistä löytyi jonkinlainen areena, jossa aseettomat keihäsmiesten patsaat seisoivat vartiossa. Tämä viittasi yhteen lorun säkeistä jotka lähetin viime raportissa. Jotain reilusta pelistä jäddä jäddä. Areenalta löytyi myös savisia golemeja, joilla oli keihäsmiesten aseet mukanaan. Heidän tappamisensa oli enemmän kuin haastavaa, ja peräännyimme paikalta. Reilu peli ei ole meidän vahvuutemme, joten päätimme palata myöhemmin paremman suunnitelman kanssa takaisin.
  • Levätessämme Dagan bongasi läheiseltä kadulta aika joukon zombeja, jotka parveilivat suuntaamme, luultavamminkin kamadanien taistelun melskeen kuultuaan. Zombien joukossa oli myös älykkäämpiä epäkuolleita kaitsemassa laumaa. Moinen lauma vapaana ja tietoisena olemassaolostamme olisi uhka tulevaisuudessa, ja Darmstadtia ohjasi hengellinen johdatus- epäkuolleiden olisi kuoltava. Onneksi muistin kertomasi tarinan tärkeän opetuksen Syntien Rotkon taistelusta, jossa houkuttelitte suuren lauman dretchejä rotkoon pullonkaulaan jossa erinyeet ja piikkipirut repivät ne kappaleiksi. Sama periaate toimi myös meillä; Lady houkutteli zombielauman peräänsä (häiritsevän hyvällä imitaatiolla), johdattaen heidät kujalle jossa Dagan,Darmstadt ja minä olimme väijyksissä. Darmstadtin tulipallo kärvensi suurimman osan epäkuolleista, ja Dagan ja minä surmasimme laumaa johtavan ghuulin, ja loppu oli vain siivousta. Selvisimme naarmuitta ja turvasimme selustamme. Kävimme toisella temppelillä, joka kuului sarvikaniini- jumalalle. Selvitimme sen turhauttavan yksinkertaisen arvoituksen, ja saimme toisen kuution haltuumme. Siirryimme lepäämään.
  • Edellisenä iltana Dagan näki joukon koboldeja matkalla yhdelle temppeleistä, ja päätimme seurata niiden esimerkkiä aamulla. Paikalliselta torilta löytyi erikoinen näky- kukkien koristamat vaunut, aivan kuin joku olisi koristellut sen. Vastaus löytyi pian- chwinga- keiju. Lady suostutteli chwingan antamaan hallussaan pitämänsä kivilaatan meille kukkaa vastaan. Kivitaulu oli jonkun kuolleen kuningattaren (Panaka? Lopaka?) ilmoitus Omun vallasta. Orvex (joka nyt roikkui mukanamme) oli innoissaan siitä, sillä siinä oli avain Omun kielen oppimiseen. Otin hänelle hiilivedoksen kivitaulusta, ja hän tuntui olevan siitä kovin onnellinen. Kenties tarpeeksi onnellinen että voin käyttää tätä hyväkseni vielä.
  • Koboldien jäljet olivat tuoreet, mutta niistä ei näkynyt merkkejä. Su- hirviöiden kuvien komistama temppeli omasi viisi oviaukkoa, sekä taas uuden arvoituksen joka sisälsi joukon eläimiä joista piti valita oikea. Näin teimme, ja kaadoin vettä Suu- hirviötä esittävän patsaan kädelle, paljastaen kolmannen kuution. Samalla kamala ääni täytti huoneen- joko ottaisin kuution, kiroten kumppanini, tai kohtaisin hirviön lapset. Normaalisti ehkä ottaisin vain palkkion ja läksisin pois, mutta päätin tehdä siinä tilanteessa yhtiöratkaisun ja suosiin suurta lukumääräämme. Pian neljä su'ta oli kuolleina, ja kuutio oli meidän.

Toivottavasti tämä selvitys on mieleenne, ja otatte ansioni huomioon tulevissa YT-neuvotteluissa.

Teidän tietäen, että se mikä on annettu voidaan ottaa pois,

Rasha

Sielusaldo: 3


Chwinga

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped