I had a dream, which was not all a dream.
The bright sun was extinguish'd, and the stars
Did wander darkling in the eternal space

In Greek mythology, Erebus (Ancient Greek: Ἔρεβος, "deep darkness, shadow"), was often conceived as a primordial deity, representing the personification of darkness; for instance, Hesiod's Theogony places him as the first five beings to come into existence from Chaos.
"We have failed Mother Earth, for she can no longer support the weight of humankind. There is however still hope for the future. It lies not on Earth, but in the distant stars." --EON Foundation founder Richard B. Weyland in his Project: Proteus announcement speech

Erebuksen Aikakirjat on science fiction -roolipelikampanja tutkimusmatkailusta, vieraiden elämänmuotojen kohtaamisesta ja seikkailuista kaukaisissa galakseissa.

Genre ja pelitapa

Pelin genre on vahvasti pulp ja avaruusooppera. Sen inspiraationlähteet löytyvät television pitkäkestoisista science fiction -sarjoista ja viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana tehdyistä science fiction -elokuvista. Lähimmät esikuvat ovat televisiosarjat Stargate (SG-1, Atlantis ja Universe) ja uusi Battlestar Galactica, sekä elokuvat Prometheus, Alien (I-IV), Event Horizon ja Pandorum.

Pelitapa on traditionaalinen. Pelinjohtaja on maailman arkkitehti ja sääntötuomari, joka kuvailee tilanteet ja haasteet, vastaa pelaajien kysymyksiin maailmasta ja pelaa sivuhahmoja. Pelaajan tehtävä on pelata hahmoaan eläytyvästi, tutkia pelimaailmaa ja selvitä pelinjohtajan asettamista selkkauksista. Pelin maailma aukeaa pelaajille (ja siten myös hahmoille) pelissä koetun ja kohdatun kautta.

Lähtöpiste

Maapallo oli nähnyt parempia päiviä. Liikakansoitus, ympäristön tuho ja uskonnolliset ja poliittiset selkkaukset tekivät elämästä monessa maapallon kolkassa helvettiä. Yhteiskunnallisen eriarvoisuuden lisääntyminen loi syviä juopia ihmiskunnan keskuuteen, ja johti mellakointiin, terroriin ja kansainvälisiin kriiseihin.

Joidenkin mielestä ympäristön tuho ja liikakansoitus olivat ongelmia, joihin ei enää löytyisi ratkaisua maapallolta, vaan katseet tulisi suunnata tähtiin. Syntyi koalitio, johon kuului joitain maailman rikkaimmista ja vaikutusvaltaisimmista miehistä, ja jonka päämääränä oli löytää asuinkelpoinen planeetta, sekä keinot sinne pääsemiseen. Koalitio toimi EON Foundation -nimellä tunnetun järjestön, sekä lukuisien muiden yritysten kautta, ja sen onnistui värvätä palvelukseensa joitain maapallon lahjakkaimmista tiedemiehistä.

Lopulta, vuonna 2019, kaikki oli valmista. EON (joka oli tällä välin kasvanut verrattain pienestä hyväntekeväisyysjärjestöstä maailmanlaajuiseksi organisaatioksi, jolla oli myös huomattavasti taloudelista ja poliittista valtaa) julkisti siihen asti salassa pitämänsä projektin, Projekti: Proteuksen, ja päämääränsä rakentaa siirtokunta-arkkeja lähetettäväksi kaukaiseen Pegasus-galaksiin. EONin ilmoituksen seuraukset olivat monimuotoiset, mm. eettinen ja poliittinen debatti siitä, keitä näihin arkkeihin tulisi maailman noin yhdeksästä miljardista asukkaasta päästää kesti monia vuosia.

Lopulta päädyttiin arvontaan, jonka pelkän järjestämisen logistiikka oli eräänlainen Herkuleen uroteko. Menetelmä ei suinkaan ollut virheetön, vaan runsaasti väärinkäytöksiä ilmeni.

Ensimmäisen, Yhdysvaltain Cape Canaveralista lähetettävän aluksen kaksitoistahenkinen miehistö esiteltiin suurelle yleisölle uudenvuoden aattona 2022. Lista ensimmäisestä neljästäsadasta matkustajasta julkistettiin joitain päiviä myöhemmin. USS Daedalukseksi nimetty alus lähtisi neitsytmatkalleen 22.2.2022.

Tuona nimenomaisena päivänä koko maailman katseet olivat kohdistetut Kennedy Space Centeriin, sillä Daedalus kuvasti miljoonille toivoa, sekä konkreettista mahdollisuutta paremmasta tulevaisuudesta. Lähtö sujui virheettömästi. Matka tulisi kestämään kymmeniä vuosia, jopa lähes valon nopeutta kulkevan aluksen suhteellista aikaa, joten matkustajat oli asetettu kryouneen, jonne myös aluksen miehistö menisi Daedaluksen saavutettua riittävän etäisyyden Aurinkokunnasta ja saatua tasaisen suuntiman kohti määränpäätä.

Heräät luihin ja ytimiin asti kylmissäsi. Sinulta kestää hetken muistaa edes omaa nimeäsi, saati sitä missä olet. Tajuat kuitenkin, että jokin on mennyt vikaan. Hälyytyssireeni. Niin, se se on. Tuo ärsyttävän itsepintainen ääni, jonka tehtävänä on kertoa, että jokin on potentiaalisesti hyvin, hyvin pahasti pielessä...
Mitä teet?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped