Delta Green -oneshot.

Hahmot: Turner, Belton.


Peliloki

2021-09-22

12. heinäkuuta 2010, Florida.

Pomot:

  • Paul Scalzo
  • Colonel Andrew Woolrich. Valvoi koulutusta, ei ole koskaan puhunut meille.

Mats Finn, avaruusteknologiaspesialisti.

Koko tiimi on hyviä ystäviä.

Mennään Launch Control Centeriin, laukaisurakennuksen vieressä.

Minibussi hakee meidät. Ensin Belton ja Turner. Sitten Hamlet. Sitten Spay. Viimeiseksi Mcmillan.

LCC:ssä menemme kokoushuoneeseen. Scalzo ja Woolrich ovat paikalla. Lisäksi kaksi tuntematonta miestä kurpitsapuvuissa. Toinen hyvin ylipainoinen nelikymppinen mies. Näyttää pahoinvoivalta. Toinen on vanha, vähähiuksinen, hyvin laiha, poissaoleva. Bruce Weintraub, Pierce O’Neil.

Scalzo kertoo, että nämä kaksi ovat myös mukana BLACKSATissa.

Woolrich kertoo, että BLACKSAT on USAn puolutussatelliitti (satelliitintorjuntasatelliitti), noin 550 km:n korkeudella (aika korkealla). Tarvitsee korjausta ja uudelleenkalibrointia. Asiantuntijat eli nämä kaksi tyyppiä tässä tekevät sen.

Astronautit silmäilevät siviilejä. Eivät näytä millään mittapuulla avaruuskelpoisilta. Weintraubilla on fibromyalgia, joka on kuulemma hoidossa. Hän sanoo käyttävänsä jotain lääkettä, mutta Turner tietää, että siitä tuskin on oikeaa hyötyä. Kyseenalaistamme valintaa. Olivatko nämä tyypit tosiaan parhaat vaihtoehdot tähän? Homman osaavia henkilöitä on vain neljä, ja nämä kaksi on valittu.

Weintraub toteaa, että vain O’Neil osaa ##-differentiaalit ja alkaa selittämään. Beltonin mielestä hän vain haluaa puhua työstään. Sekä Woolrich että O’Neil hätkähtävät. Spay utelee lisää, että mitä niin hankalaa nämä tyypit osaavat. Matemaatikkoja, alana eksoottiset alkeishiukkasyhtälöt. Woolrich, Weintraub ja O’Neill eksyvät hetkeksi puhumaan alastaan.

Asiantuntijoiden on tultava mukaan avaruuteen, oli mikä oli. Lähtö kahden päivän päästä. Päätämme kokouksen.

Belton soittaa vaimolleen.

Turner suorittaa lääkärintarkastuksen siviileille. Hän on yksin kunnon salissa, melkein kaikki laitteet käytettävissä. Magneettikuvauslaitekin.

Siviilien sairashistoria on hirveän rukattu. Mapeissa mustauksia, papereita poistettu. Tarkemmat tiedot salattu, jätetty kirjoittamatta. Heille on tehty ennen lentoa simuloitu painottomuudensietotesti vomit cometissa; tulokset eivät ole ihan hirveät.

Pierce O’Neil tulee ensin tarkastukseen. Turner kyselee ja tekee mittauksia.

Tupakoi, verenpaineongelmia. Keuhkot surkeassa kunnnossa. Silmien verisuonet saattavat reevetä, veritulppariski. Ei käytä kuulemma muita huumeita. Vasemmassa kyljessä outoa arpikudosta. Kuulemma korkeajännitteisen sähköiskun aiheuttama, tapahtui hiilivoimalassa.

Aivosähkökäyrä. Aktiivisuus on poikkeava. Intensiivisempää, säännöllistä, melkein rytmistä. Tyyppi hymyilee, kun Turner kysyy siitä. Kuulemma tämä on työn ja esoteerisen meditaation takia.

Hän on huolissaan Brucesta.

Turner varaa magneettikuvauksen.

Bruce Weintraub tulee seuraavaksi. Hän kysyy, menikö Alin kanssa hyvin, ja sitten korjaa, että ei kun Piercen. Kuulemma lempinimi.

Bruce on reilusti ylipainoinen, astmainen, saa herkästi refluksia (vatsahappoa), alaselkäkipuja. Brucellakin on jännittävä aivosähkökäyrä. Hänkin on vähän innostunut sen takia. Verenpaine ei ole ihan yhtä paha kuin Piercellä, mutta silti huono. Astma on aika hälyttävä. Lannerankakin on huolestuttava.

Turner kutsuu mekaanikkokaverin NNN katsomaan, voisiko istuinta mitenkään säätää Brucelle vähän paremmaksi. Kaveri katsoo Brucea kauhistuneena ja Turner nyökyttelee vieressä.

Vaikka O’Neil onkin vanha ja huonokuntoinen, Bruce on silti vieläkin huonommassa kunnossa.

Turner panee molemmat soylent-dieetille. Vielä ehtii.

Turner menee kertomaan asiasta Scalzolle. Nämä tyypit eivät ole millään mittapuulla kelpoja avaruuteen. Kuolemanriski on huomattava. Turner sanoo tekevänsä parhaansa, että heidät saataisiin hengissä ja toimintakykyisinä avaruuteen ja sieltä pois, mutta ei pysty antamaan varmaa lupausta, koska he ovat niin huonossa kunnossa. Lakiosasto saa nyt vääntää raskaat vastuuvapauslomakkeet.

Seuraavaksi astronautteilutestausta.

Belton ja Hamlet vievät Piercen ja Brucen harjoittelu-uimahalliin. Spay ja Turner ovat katsomassa. Mcmillan meni jonnekin.

Belton menee Piercen kanssa altaseen. Belton neuvoo kärsivällisesti. Pierce on rasittunut, säätää pitkään ja pitää taukoja. Onnistuu lopulta avaamaan harjoitusluukun.

Kun Pierce pääsee ylös ja ulos puvusta, hän kertoo, että henkinen paine oli pahempi.

Brucella menee hitaasti, ei pysty laskeutumaan altaaseen itse. Lasketaan. Hän vajoaa pohjaan, pääsee ylös kuitenkin itse. Harjoitus etenee ja hän rupeaa panikoimaan.

Turner ohjaa Brucen rentoutumisharjoituksen läpi. Se auttaa.

Belton juttelee O’Neilille odotellessaan. Yrittää vähän rauhoitella, koska O’Neil on niin huolissaan Brucesta. O’Neil lupaa tukea meitä, jos päätämme, että Brucea ei pitäisi päästää avaruuteen.

Belton kysyy kahdesta muusta. Pierce ei kerro enempää, on kuulemma salattua.

Lopulta Brucekin onnistuu tekemään harjoituksen.

Bruce on hengästynyt ja alkaa saamaan paniikkikohtausta. Turner yrittää rauhoitella taas, mutta siinä kestää jonkin aikaa.

Spay näytti vähän menettävän hermojaan kaiken tämän hidastelun aikana.

Belton kyselee Pierceltä, että millaisia välineitä hän haluaisi harjoitella, jotta pystyy sitten tekemään tarvittavat operaatiot avaruudessa. Ei saa kovin hyviä vastauksia, vaikka Piercekin sanoo, että pitäisi harjoitella.

Kun Brucea nostetan altaasta, hän oksentaa puvun sisälle. Tunnelma on tiivis ja haiseva, mutta ajan kanssa Bruce saadaan hoidettua.

Päivä jatkuu vähän rennommissa merkeissä, Bruce ja Pierce pääsevät lepäämään.

Bruce haluaa kovasti jutella Turnerille, kertoilee kaikkea. Piercen oikea nimi lienee Al(bert) Kannessinger. Välillä vaikuttaa katuvan möläytyksiään, välillä ei.

Turner juttelee myös Piercelle. Pierce on sitä mieltä, että jos hän sokeutuu ja Bruce ei muuten kykene auttamaan, operaatio täytyy keskeyttää. AStronautit eivät voi auttaa.

Myöhemmin O’Neil saa hieman lisäharjoitusta. Bruce ei ole harjoituskunnossa.

Halmet ja Belton ovat altaalla. Spay menee jonnekin ja tulee sitten sanomaan, että pidetään kokous.

Kokoonnumme kahvilaan LCC:ssä. Päivittelemme siviilien kuntoa. Turner kertoo, että sairaskertomuksetkin ovat erittäin sensuroituja.

Belton tietää, että MISTY-kuvannussatelliitti oli toinen salainen projekti, vakoilusatelliitti. Siihen on käytetty miljardeja dollareita, järjetön määrä. Myös BLACKSTAR, yliäänikone, joka lentää hyvin korkealla. Se laukaisee experimental orbital vehiclen (XOV), joka sitten kiertää kiertorataa ja tekee jotain.

Turner on lukenut matematiikkaa. Hänkään ei tiedä mitään Brucen ja muiden käyttämistä termistöistä.

Spay haluaa tietää, keitä nämä tyypit ovat. Projekti Adagait? Mikä on BLACKSAT oikeasti, miksi näiden tyyppien pitää korjata?

Juttelemme Turnerin, Beltonin ja Spayn kesken siviilien tiedoista. Spay antaa ainakin suosituksen kaivella.

Piercestä ei löydy tuloksia.

Brucesta löytyy tuloksia. Matikkakilpailu, voitti stipendin Harvardiin. Maisterin tutkinnon aihe paradimensional matrix collape functions. Tuntuu kadonneen 1998 jälkeen. Muutti Marylandiin Severniin. Lähellä NSA:n päämajaa.

Turner lukee Brucen väitöskirjan. Käsite: lukujen indikatiivisuus. Turner lukee sen kahvin kera. Todella esoteerista. Missä määrin luvut indikoi sitä, mihin ne liittyy. Lukuihin saattaa liittyä tietoa, joka ei liity indikatiivisuuteen. Thingness of things. Oliouden olius on muunnettavissa luvuilla.

Albert Kannessinger: Joku konferenssi. Ei matemaattista, turvallisuusalan, joku kulttuuritutkimus, blackhats and blackops. Valokuva, jossa Pierce esiintyy. Oli moderaattorina paneelissa nimeltä Challenges of porous identity. 1985 tyyppi pidätettiin, koska yritti murtautua hindutemppeliin Indianassa.

Woolrich: Siirtyi Kaliforniaan, töissä salatuissa organisaatioissa. Muita samanlaisia kuin BLACKSAT ja ADAGAIT. Sitten siirtyi: Wyomingissa ollut tutkimuslaitos, myös NSA. Belton osaa arvata alueen, missä laitos on. Joku jännä keskustelu White Paperin (tietolähde) ympärillä. Matemaatikko Steven Cortis. Liittynee Brucen lipsauttamiin Cortis-transformaatioihin.

Turner ei tunne Cortisia.

NSA: National Security Agency: tietoliikenneurkinta yms.

NRO: National Reconnaissance Office, satelliittivakoilu.

Woolrich on esittäytynyt Air Forcen edustajana, sieltä ei kyllä löydy merkintöjä.

Kerrotaan Spaylle tulokset hauista. Spay kertoo sitten Mcmillanille ja Hamletille.

Illalla pidetään yhteisillallinen. Bruce hakee suunnilleen koko ajan hyväksyntää Turnerilta ja vilkuilee häntä. Turner vastaa ystävällisesti ja yrittää saada Brucen olemaan vapaasti ja ja avoimena. Bruce pääsee vauhtiin matematiikan kanssa ja rupeaa selittämään syvemmin mistä on kyse, Turner ei tajua enää mitään… Turner yrittää palata aina taaksepäin johonkin mitä tajuaisi, mutta hän ei millään pääse pisteeseen, jossa tajuaisi.

Belton ja muut saavat Piercenkin mukaan keskusteluun, vähän selkeämmin. Hän ei tajua avaruusteknologiasta hirveästi. Tietoturvajutuista tulee enemmän juttua, mutta harkitusti.

Belton kyselee, onko Pierce innoissaan päästessään avaruuteen. Ei vaikuta innostuneelta, ja vastaa siteen suoraan: ”Ei.” Miettii pitkään. ”Tämä on valtava riski. Jäisin mieluummin itse sille matkalle kuin Bruce. Tämä on vain vakava velvollisuus.”

Kaikki nämä nämä monimutkaiset käsittelyt voidaan heittää pois, jos Cortis-probleemat saadaan ratkaistua. Bruce oli Woolrichin kanssa paikassa Mustang – – Ja sitten suu kiinni, Bruce on hiljaa ja nolona.

Belton kyselee vielä Brucelta, onko hän innoissaan avaruuteen menemisestä.


Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped