Sallitut Kirjat: Core, APG, Ultimate Magic, Ultimate Combat, ARG(koskien core rotuja + koboldia), Ultimate Campaign(traitit vain), ACG, Dungeoneer's Handbook ja Kobolds of Golarion.

Lisää kirjoja tarkoitus avata "palkintoina" etenemisestä ja/tai hahmokuolemista.

(Mikäli on toiveita tietyn sisällön avaamisesta, niin huomioin näitä erityisesti "palkintoja" harkitessani.)

Hahmonluonti:

20 PtB, 300 gp, 2 traittia sallituista kirjoista. Aloitetaan suoraan tasolta 2.

(Vanhat tasolta 1 aloittaneet hahmot saavat kaikki ylimääräiset 2000 exp. Hekin ovat aikaansa käyttäneet susien metsästykseen ja vastaavaan, korkeimman tason seikkailijoiden työntyessä syvemmälle.)

Evil Alignment sallittu.(Ryhmä saa vapaasti valita koostumuksensa ja moraalinsa. Saalista kuitenkin suurin osa on alignmentista riippumatta tullut hakemaan.)

Kielletty Materiaali:

Craftaaminen (Olette seikkalijoita ette mitään kaupanpitäjiä) (PFS:n mukaisesti tehdään muutokset classien kanssa, kuten wizardin scribe scroll -> spell focus)

Leadership (Ei teillä ole aikaa raahata mitään faniryhmää mukana, teillä on parempaakin tekemistä)

Levelöinti:

Käytössä expa. Saa monsterien surmaamisesta, onnistumisessa tavoitteissa ja GM:n harkinnalla myös encounterien taidokkaasta ohittamisesta jne. Levelointi tapahtuu vain expan laskemisen jälkeen seikkailualueen ulkopuolella. Mahdollisesti voi tulla useampikin leveli kerralla mikäli on tehty pitempää keikkaa Rappan Athukissa.

PFS tyyliin hiparit.(Ensimmäinen täysi, seuraavat puolet ylöspäin pyöristettyinä)

Fractional BAB ja Saves (Joku kuitenkin multiclassaa valtavasti, niin ihan tasapainottava ratkaisu)

Mitään tiettyä tasoa ei olla olettamassa seikkailun "loppuun", mutta tuskin expa nyt yli tason 20. ainakaan riittää.

Erikoissäännöt:

PVP. PVP on vaihtoehtona suurta autenttisuutta hakeville hahmoille. Heille ketkä nauttivat siitä että heidän loottinsa viedään ja yöllä viilletään kurkku auki. Hahmo saa pelikerran alussa ilmaista, että haluaako hahmonsa olevan vapaana PVP:lle. Tällöin kaikki hahmot kenellä on PVP sallittuna saavat toimia toisia pelaajia kohtaan, jotka myös ovat sallineet tämän, hahmonsa moraaliin sopivalla käytöksellä. Jos on kerran toteuttanut pvp:tä joka on johtanut jonkun hahmon kuolemaan/vahingoittumiseen/omaisuuden menettämiseen hahmo lukittautuu PVP:n sallivaksi pysyvästi. Mikäli pelaaja ei halua nauttia PVP:n tuomasta lisäjännityksestä, niin sen voi vapaasti kieltää oman hahmon osalta pelikerran alussa edellä mainittua poikkeusta lukuunlaskematta.

Seikkailu sopimus. Seikkailukerran aluksi hahmot solmivat sopimuksen, jossa yleensä käydään läpi ryhmän tavoitteet sekä sovitaan saalinjaosta. Usein nämä sopimukset myös vahvistetaan Abadarin tai Asmodeuksen papin toimesta, jolloin yleensä toimivat hyvin sitovina sopimuksina. (He saattavat vaatia n. 10% saaliista palkkiona tästä takuusta)

Moraalinen vapaus. Hahmot eivät automaattisesti ole sidottuja auttamaan toisiansa ja saavat kaikissa tilanteissa toimia moraalinsa mukaisesti.(PVP toki sallittu vain pelaajien hyväksynnän mukaisesti) Sopimuksissa voi olla velvoitteita tämän suhteen, mutta näissäkin sitovuus on heikoimmissa tapauksissa kiinni hahmon sanasta, vahvimmissa uhkana oman sielunsa menetys.

Periminen. Hahmon kuollessa pysyvästi on erilaisia tapoja perinnön siirtyä eteenpäin. Turvallisin vaihtoehto on jättää omaisuutta pankkiin seikkailulle lähtiessä ja tämä omaisuus tallettajan kuollessa siirtyy perillisen omaisuudeksi. Toinen vaihtoehto on taas että hahmon kuollessa seikkaillessaan, ryhmälaiset omasta hyvyydestään tai mahdollista sopimusta kunnioittaen tuovat tämän tavaroita/ osuutta saalista perilliselle. Koko ryhmän kuollessa toki perintö jää sitten Rappan Athukin piiloihin. Perillinen toki itse voi koota ryhmän lähteä etsimään isoveljensä Jättienmurskaaja miekkaa ja solmia etuoikeuksia tiettyihin perintöesineisiin ryhmän kesken. Myös teoreettisena vaihtoehtona on jättää hahmon koko omaisuus seuraajalle tämän lähtiessä eläkkeelle, mutta Rappan Athakin lumouksen ollessa näin voimakas, tämä vaihtoehto ei ole kovinkaan realistinen. Kaikissa näissä tapauksissa on kuitenkin tarkoitus että perillinen olisi uusi freesi tason 1.(tai mikä onkaan aloitustaso) hahmo.

Pelikerrat:

Peleissä ei ole mitään tiettyä rajattua pelaajamäärä kokoa. Lähtökohtaisesti olen valmis ryhmiin kooltaan väliltä 1-8. Neljä pelaajaa on koetusti kuitenkin osoittautunut toimivaksi ja sitä pidetään lähtökohtana. Pelikerroista on tarkoitus saada yhtenäinen kokonaisuus, missä ryhmäläiset pelikerran alussa kokoontuvat seikkailualueen ulkopuolella sijaitsevassa suurkaupungissa sekä solmivat seikkailusopimuksen. Seuraavaksi he suuntaavaat Rappan Athukin alueelle ja yrittävät onnistua suunnittelemissaan mahdollisissa tavoitteissa sekä kerätä saalista. Tarkoituksena on että ryhmä myös mikäli mahdollista vetääntyisi takaisin ulos seikkailu alueelta ennen pelikerran loppua ja pelikerrasta saataisin yhtenäinen seikkailukokonaisuus. Expan laskenta ja lootin tarkka jako sekä tästä mahdollisesti seuraava levelointi tällöin tapahtuisivat vasta pelikerran päätteeksi ja pelaajat ehtisivät rauhassa valmistella hahmonsa mahdollista seuraavaa yritystä Rappan Athukin syvyyksiin.

Mikäli kuitenkin aika loppuu ja seikkailijat ovat juuttuneet sen verran syvälle etteivät he mitenkään voi tällä kertaa enää ehtiä pois, niin silloin tilanne on vain pakko jättää tähän. Tälläisissä tapauksissa seikkailijaryhmä leiriytyy tänne ja elävät siellä limbossa kunnes tarkalleen sama ryhmä pelaajia pääsevät uuteen pelikertaan ja tilannetta voidaan jatkaa tästä. Myöhemmässä vaiheessa kun saavutaan hyvin syvälle ja mikäli teleport ei ole itsestäänselvää niin tähän tilanteen "tallentamiseen" jouduttaneen turvautua jopa useinkin.

Boonit:

GM voi vapaaksi katsomallansa tavalla palkita hahmoja/pelaajia erilaisin boonein. Kyse voi olla hahmoa koskevista bonuksista tai sitten uusista vaihtoehdoista/bonuksista hahmonluonnissa.

Muuta

GM voi halutessaan tehdä muutoksia kaikkiin sääntöihin. Jos esim. kieltolistalle päätyy jokin feat, joka olemassa olollansa jo vaikuttaisi rikkovan koko kampanjan, niin tällöin tätä feattia käyttävät hahmot yleensä saavat rajatulla rebuildilla korjata tilanteen. Mikäli koko hahmokonsepti on kiinni tästä featista, niin voidaan harkita laajempaa rebuildia, jossa hahmon yleinen alkuperäinen idea säilyisi. Täysin erilaista hahmoa ei kuitenkaan olla luomassa ja rebuildin epäonnistuessa hahmo ikävä kyllä joutuu vetäytymään kampanjasta.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped