Isä Leon Tunnustukset, Kappale 15

Rakas lukija, jos etsit näistä vaatimattomista Tunnustuksistani yhtä yksittäistä vedenjakajapistettä, joka määrittää historian kääntymisen yhteen uomaan toisen sijaan, löydät sen Matriarkaatin tuhosta – julmasta attentaatista jolla Vastustaja pyrki estämään suunnitelmansa liian aikaisen paljastumisen – ja itselleen mieleisen Matriarkaatin istuttamiseen

Tässä kohdassa historia kääntyi. Vaatimaton Kertojanne ei nähnyt päivän tapahtumista juuri mitään, vaikka olinkin tapahtumien ydinpisteessä. Matriarkaatti oli kutsunut Johan Wehren todistamaan, minut oli komennettu etsimään Wehre ja sielunpaimenena opastamaan tämä turvallisesti Matriarkaatin luo ja takaisin.

Suureksi surukseni minut valtasi kaaoksessa hubris, jolta kaltaiseni palavasieluinen Paimen ei voi välttyä – räjähdyksen jälkeisen tulitaistelun tiimellyksessä menetin käteni, jalkani ja tajuntani, ja vain Johanin ja ihanan Manaaja Sara Lepmetsin (lisätietoa liitteessä A: Elämäni ja haaveideni enkelit) hoiva pelasti minut pahemmalta.

Kuljetan hetkeksi Sinut, lukijani, luvallasi tuohon aamuun ja tunteisiini herätessäni sairaalasta:

Tämä on nyt sotaa. Pääsin vihdoin sairaalasta, ja illan tapahtumat ovat vähitellen kirkastuneet silminnäkijäkertomusten mukaan. Komensin lääkäreitä jättämään pienen luupiikin uuteen vasempaan jalkaani, jotta pieni, alati mukanani seuraava kipu muistuttaisi minua Matriarkaatin kuolemasta ja siitä kammottavasta taistelusta, johon Keisarin masinaatiot meidät johdattivat. Tämä kipu toimikoon johtotähtenäni: on vain yksi tie eteenpäin, ja se tie on minulle helppo. Ainoa keino vaikuttaa on valta, ja minulla on siihen avaimet. Kardinaali-Inkvisiittorin lähdettyä, Matriarkaatin tuhouduttua ja osan inkvisiittoreista paljastuttua mustiksi lampaiksi minun Pyhä tehtäväni on puhdistaa Inkvisitio. Se tehdään tulella ja raudalla.

Olen tämän taistelun henkiinjäänyt marttyyri, mies joka selvisi alhaisesta kapinasta. Mies, jonka käsissä ovat keinot puhdistaa Inkvisitio. Hurmosta ja kansanhurmaa? Saamanne pitää – ennen kuin vuosi on lopuillaan, asemani Inkvisitiossa tulee olemaan vakaa ja puhdas – Sukujen ja Keisarin on kaaduttava. Vereen ja Liekkeihin.

Päästä minut synneistä, mutta älä vielä – Kapinamme jalo päämäärä vaatii hintanaan verisyntejä, ja minä olen ne lunastava.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped