Veljet! Siskot!

Pitkään olemme kärsineet hirmuhallinnon alla. Korruptoituneet ja taantumukselliset valtasuvut ovat jo vuosia sortaneet kansaamme. Sortovallan verinen nyrkki, lahtarilegioonat kulkevat meidän kaupungeissamme, murtautuvat meidän koteihimme ja tappavat meidän perheitämme ilman rangaistusta. Tämä loppuu nyt!

Vapaan Komarrin Taistelijat - ja Komarrin Itsenäisyysrintama - ovat kamppailleet tätä vääryyttä vastaan pitkään ja urhoollisesti. Vääryys ja riisto ei kuitenkaan rajoitu Komarrin kaupunkeihin ja vainioille. Barrayarin valheellisten valtiaiden kylmä ote ulottuu imperiumin jokaiseen kolkkaan. Kaikkialla Komarrilla, Cordelialla, Sergyarilla ja itse Barrayarin tummien tornien varjoissa miljoonat rehelliset ihmiset elävät sorron yössä.

Yhteisen asiamme vuoksi olemme käyneet yhteiseen rintamaan. Enää emme taistele toisiamme, vaan yhteistä, todellista vihollista vastaan. Demokraattisen Barrayarin Liitto edustaa kaikkia niitä, jotka haluavat hengittää vapaasti ilman pelkoa huomisesta. Kutsumme mukaan veljemme ja siskomme kaikkialla imperiumin alueella, alhaisimmasta tehdassalista korkeimpiin torneihin. Menneisyyden mädät valtarakenteet tuhotaan, mutta kaikki oikeamieliset pääsevät nauttimaan tulevista vapauden ja oikeudenmukaisuuden päivistä kunhan toimivat heti!

Demokraattisen Barrayarin Liitto kasvaa ja voimistuu päivä päivältä. Jo nyt riveissämme seisoo urhoollisia taistelijoita, rohkeita tiedustelijoita, tavallisia kansalaisia ja rikkaita sukuja. Arcien vainottu mutta mahtava suku on tarjonnut teknologiset ja taloudelliset voimavaransa uuden maailman rakennustyöhön. Pyhän Äidin Kirkko on avannut lämpimän sylinsä ja seisoo vapautta janoavien massojen tukena.

Jokaisen teistä on valittava, kenen joukoissa seisotte, kenen lippua kannatte. Ilman oikeutta ei voi olla rauhaa, ilman yhteistä rintamaa emme saa oikeutta! On ruhtinaat suituva istuimiltaan korkeilta ja kylmiltä! Kultaiset horisontit siintävät ja portit on avoinna kaikille! Uhrausten tietä voittoon, veljet!

Mykolas Epstein

Demokraattisen Barrayarin Liiton puheenjohtaja

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped