Peli 1 – Trunau (Tikku)

Olen viettänyt viisi päivää Trunaussa tutkien kylää ja sen asukkaita. Ihmiset katsovat minua vieläkin epäluuloisesti enkä voi luottaa heihin pyytämällä rottaväelleni apua taistelussa örkkejä vastaan. Seurataan tilannetta.

Tänään oli kylän pääpuolustajan Halgran lapsen, Rubyn, Toivonterän seremonia. Kylän asukkaat opetetaan ottamaan oma henkensä jos he ovat joutumassa vangiksi örkeille. Kunnioitettavaa mutta barbaarista touhua.. näinkö tulee käymään kotiluolastoni asukkaille jos emme pysty enää vakuuttavasti puolustamaan itseämme? Osallistuin juhlinnassa köydenvetoon muutaman ihmisen kanssa ja hieman juhlan loputtua palasin majatalolle.
...
Heräsin majatalossa mekkalaan ja löysin Rodrikin, yhden vartijoista, kuolleena. Hän vaikutti tappaneen itsensä Toivonterällä, mutta hänen veljensä Kurst oli vakuuttunut, ettei hän olisi voinut tehdä sitä. Kurst pyysi minua ja kolmea ihmistä tutkimaan tarkemmin tapahtunutta. Tämä oli minulle loistava tilaisuus osoittaa luotettavuuteni kyläläisille.

Kyselimme Rodrikista ja hänen toimistaan majatalon omistajalta ja selvisi, että edellisenä päivänä muukalainen olisi varannut huoneen, mutta kadonnut sen jälkeen. Epäilyttävää. Tutkimme huoneen ja löysimme kirjeen, joka osoitti Rodrikin olleen jonkin jäljillä ja hänet tapettiin sen takia! Kirje oli osoitettu mystiselle Meliralle. Kiersimme kylässä ja selvitimme Rodrikin kihlatun ja muuan sepän kautta, että Rodrik oli tavannut huuruista muusaa, joka oli kadonnut Iomedaen temppelistä. Selvitimme myös, että Rodrik oli huumattu ennen tappamistaan. Vastassamme vaikuttaa olevan toinen ninjutsun mestari. Kadulla meitä vastaan hyökkäsivät sekaisin olevat villieläimet kuin salamurhaajatkin, jotka sanoivat olleensa ”naamasta tatuoidun puoliörkin” tehtävällä.

Palasimme sepän luokse ja hän paljastui piilottelevan tätä muusaa, Katrezraa. Hän antoi meille Rodrikin päiväkirjan, joka johdatti meidät hänen tutkimukseensa Ruttotalolle. Siellä kohtasimme agressiivisia ötököitä, mutta syvemmällä raunioissa löysimme vakoojan. Hän oli toimittanut mystiselle puoliörkille, Skreedille, tietoja Trunausta. Vaikuttaa siltä, että Trunauhin on lähitulevaisuudessa kohdistumassa suuri uhka. Pelastimme myös jonkun maajussin Ruttotalon alapuolelta.

Peli 2 – Trunaun puolustus (Tikku)

On ihme, että olen tätä kirjoittamassa.
...
Ei ollut kulunut paljoa aikaa Ruttotalon taistoistamme kun jouduimme uudestaan taistelemaan henkemme puolesta. Örkit hyökkäsivät Trunauhin! Hyökkäys alkoi pimeän aikaan ja saimme vartiostolta tehtävän käydä sytyttämässä kylän suurimmat tulipilarit valaisemaan kylää, ja auttaa matkalla hädässä olevia. Kylä oli kaaoksessa ja tulta ja sortuvia taloja oli joka puolella. Joku oli nähnyt jättiläisen kylän ulkopuolella heittelemässä lohkareita murtaen kaupungin muureja.

Onnistuimme pelastamaan monta siviiliä varmalta kuolemalta palavista taloista tai örkkien kynsistä, mutta tällä oli hinta. Taisteluissa örkit olivat vaarallisia, mutta vähät välittivät omasta puolustuksestaan. Heitä oli kuitenkin niin paljon, että oli vain ajan kysymys milloin johonkuhun osuisi pahasti. Ja niin myös kävi; sain kuolettavan iskun eräässä taistelussa astuessani eturiviin suojaamaan kumppaneitani. Oli hyvin lähellä, etteivät kaikki meistä kuolleet siinä taistelussa. Ryhmä kokosi kasaan koko kerätyn omaisuutemme ja sain vain harvoille siunatun mahdollisuuden. Avasin silmäni näkemään uuden päivän kylän kirkosta papin herättäessäni minut henkiin.

Aikaan lepoon ei ollut vaan taistelu kylässä jatkui. Tunsin itseni hyvin heikoksi, mutta tilanne ei muuta mahdollistanut. Saimme urhoollisesti kukistettua kymmeniä örkkejä ja heidän komentajiaan. Taisteluiden tiimellyksessä kohtasimme myös Omastin, joka näytti juomataitonsa lisäksi yllättävät taistelutaitonsa. Alan pitämään tästä miehestä enemmän, ehkä voimme keskustella alueen juomista joskus tarkemmin.

Kävimme viimeisen kohtalokkaan taistelun suurta jättiläistä vastaan. Hän oli vahingoittunut ja vähä-älyinen, mutta pettävän vaarallinen. Lyhyessä hetkessä kaksi meistä oli maissa, mutta Hanneke onnistui viime hetkellä seivästämään pedon. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi kun suru kohtasi ryhmämme ja koko kosketti koko kylää. Suuri Akhros ei enää noussut haavoittumisensa jälkeen. Häntä ei voitu jättää pelastamatta ja kylän avustuksella saimme sankarin herätettyä takaisin henkiin.

Avoimella maalla örkit vaikuttavat olevan paljon vaarallisempia kuin sokkeloisissa tunneleissa ansojen keskellä. Trunau vaikuttaa olevan pahemmassa pulassa kuin oma väkeni. Tulinko tänne hakemaan apua vai auttamaan?

Peli 3 – The Trunau Strikes Back (Tikku)

Saimme viestin, että vihollinen oli hiipinyt Trunaun sisällä olevaan luolaan. Ehkä koko hyökkäys oli vain harhautusta tätä varten? Meidän taisteluja kokenut ryhmämme lähetettiin luolaan poistamaan viholliset ja selvittämään mitä he siellä tekevät sillä aikaa kun kylän vartijat puolustivat kylää. Luolassa oli varjorottia ja epäkuolleita jättiläisen luurankoja. Luolan uumenista löysimme ilmeisesti yhden hyökkäyksen tärkeimmistä operoijista, puoliörkki Skreedin. Hän hyökkäsi kimppuumme ja koki nopean kuoleman. Skreedillä oli vartalossaan maagisia tatuointeja, jotka ilmeisesti mahdollistivat ulkomuodon muuttamisen. Tällä tavoin hän on onnistunut esiintymään ihmisenä ja liikkumaan kylässä vapaasti. Hänellä oli mukanaan myös kirje, jonka mukaan hyökkääjät tavoittelivat tässä luolassa -tai haudassa, ollutta mystistä vasaraa ja silmää.
...
Hyökkäyksen hellitettyä saimme levättyä pari päivää, mutta pian kuulimme, että kylässä uskottiin uuden hyökkäyksen tulevan. Meidät lähetettiin laivalla örkkien linnoitukseen viivästyttämään hyökkääjiä ja ostamaan aikaa kylälle. Täytyy myöntää, että jopa minun nerokkuudellani haaste on valtava. Trunaun neuvosto kertoi myös salaisesta ase- tai aarrekätköstä, johon meidän tulisi turvautua ja pysähtyä matkan varrella. Saaliin pitäisi auttaa meitä operaatiossamme.
...
Lähdimme matkaan laivalla, mutta koitos ei suinkaan ollut yllätyksetön. Kimppuumme hyökkäsi krokotiileja, lentäviä liskoja ja vielä laivalla rahdin mukana ollut petokin. Päihitimme kaikki. Opin myös, etteivät kykyni sovellu hyvin perinteisiin merimiehen töihin. Vanha heimoni viisaus; rotat jättävät ensimmäisenä (uppoavan) laivan, pitää paikkansa. Löysimme laivan syövereistä salaisen tilan, jossa piileskeli ilmeisesti edesmenneen Skreedin kumppani. Hän oli tietoinen Skreedin kuolemasta taianomaisen amuletin avulla ja tilanteesta kovin tuohtunut. Tapoimme myös hänet. Kun luulimme vaarojen jo hellittäneen, näimme rannalla olevan etuvartioaseman ja sen vartijat kuolleena. Sisältä pelastimme aseman päällikön örkkien kynsistä, joka kiitollisena lahjoitti meille hevosen satulan. Itse olisin toivonut edes kunnon juomisia, mutta täytyy kunnioittaa paikallisten tapoja.

Peli 4 – Calmert...is that you? (Tikku)

Jatkoimme matkaa tapahtumarikkaalla laivalla. Outojen ”sattumien”, kuten kannen alta vapautuneen pedon ja murtuvien turvakaiteiden kunto, selittyi kun laivan kokki käyttäytyi epäilyttävästi. Melira oli ennen kuolemistaan loitsinut hänet sabotoimaan matkaa. Jätimme hänen kohtalonsa kapteenin päätettäväksi. Jouduimme laivamatkalla vielä kahteen eri väijytykseen kun vesipedot ja myöhemmin örkit olivat järjestäneet meille ansat. Vesipedoista ei ollut vastusta, mutta örkkien väijytyksen johtaja onnistui surmata urhean Calmertin. Saimme kuitenkin herätettyä hänet henkiin löydetyn käärön avulla, jolla olivat kaameat seuraukset. Calmert ei noussut ylös ihmisenä, vaan örkkinä!
...
Vihaa puhkuen jatkoimme matkaa jalkaisin läpi suon, jossa surmasimme villin hydran ja hullun kääpiön. Lopulta kohtasimme jotain mikä ei ollut välittömästi aggressiivista, will-o-wispin, joka kertoi olevansa muinainen druidi ja jonkin sortin suon vartija. Hän suostui ohjaamaan meidät taikakiville, josta pääsisimme portaalin kautta druidien kätköön. Taikakivillä raivoisa suojätti lähes listi ryhmämme, mutta vain lähes. Taikakivet toimivat tosiaan portaalina ja pääsimme rauhaisaan ja valoisaan kasvipyhättöön, vain saadaksemme kimppuumme käveleviä oksia ja näkymättömiä perhosia tai keijuja.

Peli 5 – Tanssii kasvien kanssa (Tikku)

Druidien pyhätössä oli kummallinen virkistävä vaikutus ryhmäämme. Emme tunteneet väsymystä vaan pirteyttä ja rauhallisuutta. Paikkaa tutkiessamme tapasimme vanhan druidin, joka kertoi olevansa paikan viimeinen jäljellä oleva vartija. Hän osasi kertoa hieman pyhättöä riivaavista olennoista ja kasveista, ja antoi meille pääsyn ruokavarastolle ja salli meidän jatkaa tutkimista. Druidien seinällä olleessa teoksessa (jonka veimme mukanamme) kuvattiin druidien kamppailua örkkejä vastaan. Druidit ilmeisesti muuttivat itsensä will-o-wispeiksi viimeistä taistelua varten. Se ei tämän paikan nykyisestä tilasta ja aikaisemmin näkemistämme kuolleista will-o-wispeistä päätelle toiminut kovin hyvin.
...
Pian kohtasimme jättiläishyönteisiä ja marssimme kasvien valtaaman salin läpi. Yksi kasveista nielaisi Akhroksen, mutta hän tuli sieltä nopeasti miekan kanssa ulos. Hetkeä myöhemmin heräsin lattialta nukkumasta, ryhmä oli kuulemma tappanut joukon nukuttavia kasveja ympäriltäni. Minulla ei ole muistikuvaa tästä ja epäilen, että minut, ninjutsun mestarin, olisi mikään kasvi voinut yllättää. Korkeintaan pari pulloa sakea poskipusseissani saattaa vuotaa ja heikentää aistejani, jolloin uuvuin tilapäisesti lattialle. Joka tapauksessa jatkoimme kasvein kitkemistä ja löysimme etsimämme arkun. Tätä ennen saimme kokea petoksen kun tapaamamme ystävällinen druidi paljastuikin hirveäksi haaskaksi, joka yritti tappaa meidät. Arkusta löytyi valepohjan alta sekalaisia taikaesineitä, jotka on valmistettu toimimaan erityisesti örkkejä vastaan. Ihmettelen tosin vielä, miksi kaikki esineet valmistetaan niin suuriksi.
...
Palasimme takaisin laivallemme, josta seilasimme kohti maihinnousupistettä ennen örkkien linnoitusta. Suunnittelimme aikaisemmin saamamme linnoituksen vanhan pohjapiirrustusten mukaan ninjutsumaisia suunnitelmia, jotta voisimme aiheuttaa mahdollisimman paljon tuhoa ja tekisi etenemisestämme jouhevampaa. Yksi suunnitelma on, että hiivimme myrkyttämään pääkeittiössä valmistettavan aterian ja hyökkäämme viemäreistä, kun suurin osa örkeistä on nukahtanut ruoan vaikutuksesta.\\

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped