Ritariperhosten juhla

Aika: 1. Rova - 4. Rova

(:toc:)

Saapuminen

Karavaani saapuu ritariperhosjuhlan aamuna Hiekkasärkkään, tuoden mukanaan pienen joukon kauppiaita ja matkalaisia kylään. Karavaanista jää pois Decimus Halst, velho, jonka tarkoituksena on saada liiketila kylästä omaa pikku puotia varten. Samoin karavaanin vartijalle, Haringrothille, maksetaan pieni korvaus hyvin tehdystä työstä. Karavaanimestari neuvoo matkalaisiaan Hiekkasärkän majataloista ja pian Decimus suuntaakin Ruosteiseen Lohikäärmeeseen, hän saa kantoapua Haringrothilta.

Samaan aikaan kylän toisella puolen, puolihaltia Skip seurailee kylän hälinää juhlan avajaisten lähestyessä. Hän keräilee hieman tietoa juhlista ja muista huhuista ennen kuin siirtyy etsimään itselleen ruokaa ja yösijaa, edelliset yöt ovat menneet lähinnä rannalla nukkuessa.

Ruosteisessa Lohikäärmeessä Bethana puolituinen ottaa Decimuksen ja Haringrothin vastaan, molemmat saavat itselleen huoneen. Myös paikallista ruokaa ja juomaa maistellaan. Myös majatalon emäntä esittäytyy, eksoottinen Ameiko Kaijitsu, jonka sukujuuret eivät ole Sisämeren maista. Skipp hankkii itselleen myös huoneen Ruosteisesta Lohikäärmeestä, vaikka paikan hinta ei ole ovelalle miehelle mieleen. Haringroth tekee tuttavuutta suora puheisen puolihaltian kanssa kunnes on tullut aika siirtyä seuraamaan juhlallisuuksia.

Odotettu juhla

Juhlallisuudet alkavat kylän vaikuttajien puheenvuoroilla. Pormestari Kendra Deverin toivottaa kaikki tervetulleeksi juhlaan, sheriffi Belor Hemlock muistuttaa turvallisuusasioista ja pitää hiljaisen hetken viimeisten vitsauksien uhreille, teatterin omistaja Cyrdak Drokkus mainostaa uutta näytelmäänsä "Harpyijan Kirous" ja antaa lopulta puheenvuoron isä Zanthukselle, uuden katedraalin johtavalle papille. Isä toivottaa myös vieraat tervetulleeksi ja kertoo hieman illalla tapahtuvasta katedraalin käyttöönotto seremoniasta. Puheiden jälkeen väki siirtyy nauttimaan juhlan antimista.

On pelejä, on ruokaa, erikoistarjouksia kaupoissa ja myös kolme vasta saapunutta kulkijaa ottavat juhlasta kaiken irti. Decimus käy vierailemassa paikallisessa kirjapuodissa ja saa mukaansa muutaman mielenkiintoisen kirjan lähiseudun monumenteista sekä riimuista. Kirjakauppias kutsuu hänet myös historiasta kiinnostuneiden ihmisten kokoontumiseen. Velho käy myös tutustumassa kylässä olevaan raunioon, ilmeisesti majakkaan, jota kutsutaan Vanhaksi Valoksi. Haringroth käyttää sepän pajan alennuksia hyväkseen ja tilaa itselleen heittokeihäitä. Soturi käy myös kylän parakeilla ilmoittamassa sheriffille, että hän on kylän käytettävissä jos apua tarvitaan. Skip vierailee Vinder Valinnassa, sekatavarakaupassa ja saa maistiaiseksi hieman kotipolttoista viinaa, hän päivittää köytensä parempaan.

Ennen päivällisaikaa katedraalin edustalla vapautetaan Desnan kunniaksi tuhansia perhosia, joita lapset (sekä kissat) jahtaavat loppupäivän innoissaan ympäri kaupunkia. Decimus epäilee ensin illuusiota, mutta lähempi tarkastelu osoittaa perhoset aidoiksi. Päivällisellä ruoka on ilmaista majataloissa, jotka kilpailevat parhaan ruuan tittelistä. Valkoisen Hirven paisti ja kastike vastaan Lihavan Miehen Leipälaukun kala-kaali-porkkanamuhennos vastaan Ruosteisen Lohikäärmeen currykalaa ja sieniä.

Lopulta koittaa katedraalin käyttöönotto seremonia. Väkeä on taas koolla paljon ja katedraalin työntekijöitä esitellään kansalle. Selvästi katedraali palvelee useita jumaluuksia yhtä aikaa, ainakin pappeja on sen verran monta paikalla. Kun isä Zanthus on aloittamassa puhettaan, alkaa ympäri kaupunkia kuulua kiljuntaa ja laulua. Aivan aukion vieressä olevan kojun eteen lyyhistyy kuollut koira ja kojusta ryömii esiin harmaita, pieniä olentoja veitsien kanssa. Hiisiä!

Taistelu Hiekkasärkästä

Väkijoukko hajaantuu kiljuen ja hiidet selvästi nauttivat aiheuttamastaan kaaoksesta. Nämä kolme kuitenkin kiinnittävät huomionsa kolmeen kulkijaan, jotka eivät hätkähdä pieniä vihollisia. Skip reagoi nopeasti ja upottaa nuolen yhden hiiden päähän. Haringroth taas heittää toista heittokeihäällä, tappaen sen nopeasti. Kolmannella hiidellä ei ole juuri mahdollisuuksia, vaikka se onnistuukin puoliörkkiä haavoittamaan. Tilanne rauhoittuu kolmikon ympärillä hetkeksi ja he kuulevat hiisien laulua ympäri kylää, selvästi otuksia on enemmän.

He kuulevat laulua aivan läheltään ja pian esiin marssii viisi hiittä, joista kolmella on soihdut, yhdellä miekka ja viides laulaa hiisien sotalaulua. Selvästi nämä hiidet ovat tuhopolttajia mutta kiljuen nekin hyökkäävät kolmikon kimppuun. Taistelu on hieman vaativampi kuin edellinen, useat hiidet haavoittavat Haringrothia mutta taistelu kääntyy heidän voitokseen, kun Decimuksen paikalle loitsima koira kerää hiisien huomion hetkeksi ja hiidet menehtyvät.

Haavoittuneiden kulkijoiden avuksi rientää isä Zanthus, joka kehoittaa heitä jatkamaan sitä mitä tekevät, vartijoilla on kädet täynnä hiisiä etelässä. Isä Zanthus rientää eteenpäin auttamaan vahingoittuneita siviilejä, kun kolmikko kuulee avunhuutoja pohjoisesta! He rientävät apuun ja löytävät Valkoisen Hirven edustalta joukon hiisiä sekä hiisikoiralla ratsastavan hiiden, jotka ahdistelevat kärryn alla piilottelevaa aatelismiestä. Nopeasti he rientävät miehen avuksi!


Hiisiratsastaja

Hiisikomentaja ryntää ratsullaan Haringrothin kimppuun, tämän ensin heitettyä keihäänsä ohi hiidestä. Hiisikoira kuolee nopeasti ja ratsastaja on maantasalla. Skip tiputtaa muutaman hiiden jousellaan ennen siirtymistä lähitaisteluun. Decimus yrittää nukuttaa osan hiisistä, onnistuen nukuttamaan niistä yhden. Hiisikomentaja sinnittelee pitkään kahden lähitaistelijan kimpussa mutta lopulta molemmat onnistuvat upottamaan miekkansa sen kyljistä läpi. Aatelismies esittäytyy Aldern Foxgloveksi ja hieman paniikissa mies siirtyy Valkoiseen Hirveen, jonka suojissa on muitakin kyläläisiä. Haringroth kehoittaa heitä pysymään suojassa kunnes vartijat kertovat toista.

Taistelu on kuitenkin päättymässä, hiidet onnistutaan kukistamaan. Sheriffi Hemlock on kuullut kolmikon teoista taistelussa ja kiittää heitä avusta. Skip ilmoittautuu vapaaehtoiseksi jäljittämään hiisien pesän ja sheriffi ottaa tarjouksen vastaan. Myös myyntikärry, jonka alta ryömi hiisiä pohdituttaa ja otetaan tutkinnan alle.

Epilogi: Rauhallisia päiviä Hiekkasärkässä

Seuraavat päivät sujuvat kylässä rauhallisesta. Skip jäljittää hiisiä kylän ulkopuolella, Haringroth värväytyy töihin maatilalle ja Decimus tutustuu kylän tarjontaan ja Vanhaan Valoon paremmin. Velho saa tehdä lähempää tuttavuutta myös Ven Vinderin tyttären, Shayliss Vinderin kanssa kun neito houkuttelee Decimuksen myymälän kellariin kahden keskeiseen hetkeen. Ven on yllättävää kaksikon mutta nopea uni-loitsu nukuttaa isännän hetkeksi, että Decimus pääsee livistämään pakoon.

Kolmikko tutustuu myös Aldern Foxgloveen paremmin ja nuori aatelismies on hyvin kiinnostunut paikallisten sankarien elämästä ja teoista. Illallinen sujuu hienosti ja yhteisestä metsästysretkestä sovitaan. Skip ja Decimus ovat hieman ihmeissään aatelismiehen asenteista heitä kohtaan kun Haringroth taas on koko ajan kohtelias ja ymmärtävä Aldernia kohtaan.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped