Seitsemän sahamylly

Aika: 8. Lamashan - 17. Lamashan

(:toc:)

Foxgloven pariskunta

Sankarit päättävät toimia kuultuaan, että myös Magnimarissa on tapahtunut murhia, jotka pienen tiedonkeruun jälkeen paljastuvat samanlaisiksi kuin Hiekkasärkässä. Uhrien rintaan on viilletty seitsemän sakarainen tähti. Sankarit juttuvat kaupunginvartijoita alakaupungilla saadakseen varmistuksen, käyttäen Rautatappuran tuntemista kielenkantojen avaamiseen.

Foxgloven talolla halutaan käydä etsimässä vihjeitä Aldernin kohtalosta. Talo on pienehkö mutta ylellinen, sijaiten Magnimarin yläkaupungilla. Talon avain löytyi Aldernilta joten ilman koputteluja kolmikko astuu sisään. Sisällä on hiljaista kunnes heidän metelöintinsä herättää jonkun huomion ovien takana. Esiin astuu nainen, tumma hiuksinen nainen pannu kädessään. Sankarit esittäytyvät ja sanovat olevansa Aldernin tuttuja, nainen alkaa huudella "kultaansa" yläkerrasta tapaamaan ystäviään. Kaikkien yllätykseksi yläkerrasta astelee tuttu mies, Aldern Foxglove, joka kättelee heitä iloisesti. Decimus on avoimen epäuskoinen, Skip ja Haringroth ovat hämillään. Keskustelu jatkuu hetken aikaa, Aldern vaikuttaa tuntevan heidät. Kuitenkin Decimus onnistuu hämäämään pariskuntaa ja nämä puhuvat ohi suunsa, ollen tietämättömiä villisianmetsästyksestä. Paljastuttuaan pari muuttuu oikeaan muotoonsa ja hyökkää heidän kimppuunsa!

Ieasha ja Aldern olivat oikeassa muodossaan kasvottomia vaanijoita, muodonmuuttajia läheiseltä Sohjoletolta. Taistelu käy kiivaana pienessä talossa, vaanijoiden yrittäessä piirittää kohteensa ja iskien miekoillaan yllättävän tarkasti. Kuitenkin toisen kaaduttua lähtee toinen pakoon. Takaa-ajo jää lyhyeksi Decimuksen kivi-loitsun tappaessa olennon lähes heti.

Talo tutkitaan ja yläkerrassa olevasta kätköstä löytyy hieman rahaa ja mielenkiintoisia papereita, esimerkiksi Foxgloven kartanon omistuskirja jossa on mukana maksusuunnitelma. Seitsemän Veljeskunta on rahoittanut osan kartanon rakentamisesta ja tulee saamaan talon itselleen Vorel Foxgloven ja tämän jälkeläisten kuoltua, viimeistään sadan vuoden kuluttua. Selvästi Veljeskunnassa on mahtavia jäseniä, sillä allekirjoitusten sijasta paperissa on Magnimarin leima, tehden siitä lainmukaisen dokumentin kaupungissa. Tämä herättää huolta, voisiko Veljeskunta olla edelleen vallan kahvassa?

Nämä pohdinnat jäävät toiseen hetkeen, Decimus vie tiedon Veljeskunnasta Darean Halstille. Haringroth taas käy Hornassa kertomassa vaanijoista Foxglovejen talolla.

Nylkypuukkomiehen kultti

Seuraavaksi sankarit suuntaavat sahamyllylle selvittämään onko Veljeskunta edelleen voimissaan ja piilossa sahatoimintansa takana. Illasta he eivät enää pääse sisälle sahalle, työläinen kehoittaa heitä palaamaan myöhemmin. Seuraavana päivänä sankarit palaavat ja saavat kierroksen ympäri sahaa. Myös työnjohtajaa jututetaan ja puukauppoja hierotaan. Yläkerrassa ensin Haringroth käy hieman vilkaisemassa ylimmän kerroksen puolelle mutta ei uskalla levypanssarissa hiipiä lähemmäksi ja Skip suuntaa ylös. Hän näkee ylhäällä kaksikon, jota he eivät uskoneet enää koskaa näkevänsä. Alempana tilanne alkaa käydä uhkaavaksi, Decimus haluaa pois sahalta mutta portaikossa hän tajuaa, että ryhmä on marssinut liian syvälle leijonien luolaan, sahamiehet tarkkailevat heitä ja aikovat piirittää heidät portaikkoon!

Sankarit syöksyvät takaisin ylemmäs ja lopulta aina ylimpään kerrokseen, sahamiehet perässään. Ylhäältä löytyy Skipin näkemä kaksikko, Nualia Tobyn ja Tsuto Kaijitsu! Taistelu on väistämätön Nualian käydessä kiljuen sankarien päälle ja sahamiehesten rynnistäessä portaita ylös. Sankarit ovat jumissa puun ja kuoren välissä. Decimus kutsuu paikalle taivaallisen gorillan avittamaan sahamiesten kanssa, kun taas Haringroth kohtaa Nualian kaksin. Skip poistaa Tsuton taistelusta kahdella vihaisella nuolella, käyttäen yhden haltiansurmistaan. Taistelu aaltoilee Decimuksen hallitessa tilanteita loitsuilla ja Haringrothin vetäessä hyökkääjiä itseensä. Skip vaihtelee jousen ja lyömäaseen välillä tilanteen mukaan. Erityisesti Decimuksen vesipallo pitää Nylkypuukkomiehen kultistit aisoissa, jopa Nualia päätyy pallon sisään mutta vapautuu myöhemmin. Nualia kaatuu lopulta Haringrothin miekkaan.

Taistelu näyttää jo voitetulta Nualian kaatuessa kun ovi viereisestä huoneesta aukeaa ja loitsusanat tuovat kaksi lemuria Haringrothin kiusaksi. Seuraavassa hetkessä puoliörkki joutuu jähmetys-loitsun alle, mikä pakottaa Decimuksen tuhoamaan yhden lemurin ennen kuin tämä tappaa Haringrothin. Kuitenkin ilo jää lyhyt aikaiseksi kun loitsija ilmestyy näkyviin, viiltäen Haringorthin kurkun auki. Soturi kaatuu kuolleena lattialle ja punaiseen viittaan pukeutunut hahmo huutaa rukouksen Norgorberille tästä uhrista. Taistelu muuttuu selviytymiseksi kun Haringrothin tappaja alkaa metsästää heitä ympäri huonetta. Kuitenkin Decimuksen maaelementaali ja Skip ovat kultin johtajalle liikaa ja taistelu on ohi.


Rauhantuomari Rautatappura

Sahalla on täysi verilöyly: yhdeksän kultistia, joista kaksi on kuollut, Nualia, Tsuto ja kultinjohtaja, rauhantuomari Rautatappura! Myös yksi sankareista makaa kuolleena. Ainakin yksi kultisti pääsi heiltä pakoon. Decimus päättää, että nyt tarvitaan hornanritareita ja Skip käy hakemassa heitä yläkaupungilta. Pian sahalla on useita ritareita, signiferejä sekä varaliktori Darean Halst. Tilanne jää enemmän heidän kuin sankarien käsiin, mikä sopii heille hyvin sillä he surevat toveriaan ja miettivät keinoa saada hänet takaisin.

Epilogi: Uusi aamu

Sahamyllyn tilanne muuttuu poliittiseksi muutokseksi kun hornanritarit aloittavat syyllisten etsinnän rauhantuomarien ja Edeltäkävijöiden Neuvoston joukosta. Decimus tarjoaa apunsa kääntämällä Rautatappuran päiväkirjan, joka tosin osoittaa että rauhantuomari on ollut Xaneshan vallan alla, mikä tarjoaa uuden poliittisen aseen, tällä kertaa tosin rauhantuomareille. Tilanne elää viikon ajan mutta lopulta kaupunki normalisoituu poliittisesti. Muutoksia tapahtui, rauhantuomarien elämää tutkittiin ja osa joutui jättämään virkansa. Varaliktorista tuli myös osa rauhantuomarien istuntoja, hornanritareilla on nyt poliittista valtaa Magnimarissa.

Sankareille tärkeämpi asia on se, että Haringroth saatiin takaisin elävien kirjoihin. Myymällä kultistien naamiot he saavat riittävästi rahaa paikalliselle Sarenraen kirkolle ja he tuovat soturin takaisin eloon. Poliittisen myllerryksen loppupuolella sankarien katseet kääntyvät jo kohti Xaneshaa ja tämän kotia, Varjokelloa Sillanalisen alueella.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped