Varjokellon enkeli

Aika: 18. Lamashan - 29. Lamashan

(:toc:)

Kellotornin vartijat

Sankarit suuntaavat Sillanaliselle, valtavan Vihanväli-sillan alle jäävälle alueelle etsimään kellotornia, jossa jo monesti kuultu Xanesha pitää majaansa. He päättävät hoitaa tehtävän yksin, kaupungin politiikkaan he eivät halua sekaantua enempää. He kulkevat kaupungin halki Sillanaliselle, jota myös Varjoksi kutsutaan. Alue on huonomaisesta ja synkkää, auringonvalo ei saavuta tätä osaa kaupungista kuin sen jo laskiessa alas länteen. Talot eivät seuraa mitään asemakaavaa ja osa niistä on todella huonossa kunnossa, suorastaan röttelöimäisiä. Ihmisiä on liikkeellä jonkin verran mutta kaikki välttelevät keskellä sijaitsevaa toria ja sen reunalla seisovaa kellotornia, jonka huipulla seisova enkelipatsas näyttää vartioivan aluetta katseellaan, yltäen melkein yläpuoliseen siltaan.

Sankarit astuvat sisään kellotorniin ja aloittavat tutkimisen. Portaat kiertävät ylös, seuraten kapenevan tornin reunoja. Alakerran vanhoja toimitiloja tutkitaan, Skip etsii merkkejä liikkujista maasta ja löytääkin useammat ihmismuotoiset jäljet, sekä yhdet valtavat jäljet. Jälkien jättäjä löytyy pian, kun Haringroth tutkii vankkuria ja sitä peittänyttä pressua. Pressun alla on hirvömäinen olento, lihasta koottu olento joka kuolaa valuen ja mylvien käy heidän kimppuunsa!

Hirviöllä on aseenaan viikate ja Haringroth joutuukin heti sen iskujen kohteeksi. Decimus tunnistaa olennon lihagolemiksi, joka tosin on jotenkin saanut kyvyn ajatella ja tiedostaa. Tietäen, että adamantti on paras väline golemia vastaan, hän jakaa tiedon Haringrothille. Muutama isku vaihdetaan mutta Haringroth joutuu vetäytymään olennon vierestä, viikate tekee pahaa jälkeä. Skip joutuu olennon rynnäkön kohteeksi, vaikka puolihaltian nuolet eivät olekkaan juuri vahinkoa tehneet.

Yhtäkkiä Haringrothin ja Decimuksen yläpuolelta kuuluu valtava rysäys ja yksi kellotornin kelloista iskeytyy kolisten heidän päälleen! Selvästi yläkerrassa heidän saapumisensa on huomattu! Lihagolemi kaatuu lopulta Skipin kriittiseen iskuun adamanttimiekalla, olennon liike lakkaa ja se hajoaa kasaksi lihaa lattialle. Sankarit ryntäävät ulos, peläten saavan toisen kellon niskaansa. Nopean parantamisen jälkeen je palaavat takaisin sisälle ja suuntaavat kohti ylempiä kerroksia.

Haringroth ja Skip kiipevät alkumatkan portaita Decimuksen lentäessä heidän rinnallaan. Kuitenkin alas tullut kello, sekä tornin huono kunto pakottavat velhon käyttämään leijunta-loitsun Haringrothiin, joka ottaa Skipin selkäänsä. Matkalla ylös he saavat vielä toisen kellon päällensä mutta tämän he ehtivät väistää. Kellotapulissa heitä odottaa kaksi kasvotonta vaanijaa, jotka voitetaan suhteellisen helposti ja ilman suurta vaaraa sankareille.

Matka ylöspäin jatkuu ulkoisten rakennustelineiden kautta. Seuraavassa kerroksessa on kellon rattaita ja mekaniikka, kuitekin rikkinäisenä. Samoin täältä löytyy korppihäkki, josta puuttuu muutama lintu. Seuraavat rakennustelineet vievät heidät huipulle, enkelipatsaan alle.

Xanesha, pakanamuotojen mestari

Tornin huippu on selvästi jonkin koti, siellä on arkkuja sekä silkkilakanoita ja -tyynyjä. Sankarit jäävät tilan suulle tarkkailemaan tilannetta, näyttäisi siltä ettei kukaan ole kotona. Yhtäkkiä heidän takaansa kuuluu paha nauru ja esiin ilmestyy demoninen nainen, jonka lepakon siivet hakkaavat ilmaa nopeasti sen lentäessä lähemmäksi. Skip virittää jousensa, ampuen tosin ohitse, Decimus suojaa heidät succubin lumous-yrityksiltä ja Haringroth osuu kohteeseensa, paljastaen sen illuusioksi nuolen sujahtaessa kuvajaisen läpi!

Oikea vihollinen ilmestyy näkymättömistä Skipin taakse, yrittäen kivettää tämän maskinsa taikuudella. Oikea Xanesha ei ole demoni vaan hirviömäinen käärmeen ja naisen yhdistelmä jolla on pitkä keihäs kädessään. Taistelu pienessä huoneessa suosii vahvaa ja ketterää Xaneshaa, jonka keihäs iskee vihaisen terävästi Skipiä, joka joutuu ottamaan etäisyyttä, jättäen Haringrothin ja vesielementaalin yksin vihollisen kanssa. Haringrothin iskiessä miekkansa terävästi käärmeen alavatsaan, joutuu Xanesha vetäytymään parantamaan itseään ja loitsimaan suojauslotsun, pian Xaneshoja on yhteensä kuusi kun peilikuva-loitsu valmistuu.

Kuitenkin sankarit eivät luovuta vaan käyvät taisteluun uudemman kerran. Xanesha iskee Decimusta tulisäteellä ja olisi tullut keihäänkin kanssa velhon kimppuun mutta haavoistaan huolimatta Haringroth heittäytyy Xaneshan ja Decimuksen väliin, suojellakseen toveriaan. Lopulta tajuttomuus vie Haringrothin, Skip ryntää tämän avuksi ja Decimuksen kutsumat olennot, kivielementaali ja lamppuarkontti jatkavat Xaneshan voittamista. Lopulta Xanesha lähtee pakenemaan, nurkkaan ajetut sankarit saavat iskuja ja loitsuja osumaan lamiaan! Decimus lähtee takaa-ajoon arkonttinsa kanssa mutta Skip päättää takaa-ajon, tuplalaukaus jousella iskee kaksi nuolta tappavasti Xaneshaan, toisen kaulan läpi ja toisen rintakehästä. Lamia matriarkka on kuollut.

Seuraamuksia

Xaneshalta löydetty lista "Sidenronin uhreista" tuottaa sankareille kutsun Magnimarin pormestarin luokse, juhlat murhien loppumisen kunniaksi ovat viikon päästä Xaneshan voittamisesta. Sankarit käyvät Hiekkasärkässä kertomassa Magnimarin tapahtumista ja viettämässä aikaa heille tärkeiden läheisten kanssa. Haringroth saa tiukkoja sanoja sheriffi Hemlockilta kun tämä ei kerro hänelle Rauhantuomari Rautatappurasta mutta myöhemmin Decimus selittää tilannetta sheriffille tarkemmin. Decimus itse viettää aikaa Ven Vinderin ja Shaylissin kanssa ja pääsee osallistumaan Hiekkasärkän historian ystävien kokoontumiseen. Skip päättää suunnitella piilopirttiinsä lisäsiiven mutta siirtää rakennustyöt keväälle. Myös Foxgloven kartanolla käydään hoitamassa työ loppuun kun Sarenraen ylipappi ja tämän saattue viedään kartanolle. Talon pahuus on nyt poistettu.

Pormestari Haldmeer Grobaraksen juhlat ovat enemmän aatelisten selkääntaputtelujuhlat kuin mitään muuta mutta sankarit viihtyvät silti juhlissa. Pormestari kiittelee heitä hyvästä työstä mutta kuultuaan, että hän oli Xaneshan uhrilistalla, menettää hän tajuntansa. Pormestari lupaa heille palkkion tästä hyvästä. Hänellä ja edellisellä suurtuomarilla, Bayl Argentinella, olisi heille tehtävää jos vain sankarit ovat kiinnostuneita. Heidät kutsutaan seuraavaksi päiväksi takaisin pormestarin luokse. Juhlat sujuvat ilman ongelmia ja sankarit saavat nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta.


Pormestari Haldmeer Grobaras

Seuraavana päivänä he saapuvat takaisin ja saavat kuulla tehtävästä: Rannickin linnoituksesta ei ole kuulunut yli kuukauteen mitään ja Konnanselän kylä Koukkuvuoren juurella pyytää apua tilanteen selvittämiseksi. Mustina Nuolina tunnettu mannunvartijoiden joukko on syrjään vetäytyvää mutta tämä ennnen kuulumatonta. Sankarien tulisi matkustaa Konnanselkään ja sieltä taas linnoitukselle tutkimaan mitä on tapahtunut. Sankarit suostuvat, osa palkkion vuoksi ja osa mahdollisuudesta nähdä joenvarren elämää. Decimus palaa vielä käymään Hiekkasärkässä ennen matkaan lähtöä mutta kaupan avaaminen saa taas jäädä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped