Rannickin valloitus

Aika: 11. Neth - 12. Neth

(:toc:)

Lady Lucrecia ja vanki

Sankarit hiipivät halki linnan alaisten tunnelien kohti shokkiliskojen pesäluolia, joiden takaa löytyy lopulta linnan alle vievä salaovi. Ovi avataan ja hyökkäysjoukko: Decimus, Skip, Haringroth, Shalelu, Jakardros, Vale ja Kaven päätyvät vannginvartijan tupaan, joka on tosin sisustettu uudestaan. Valtavat silkkityynyt, silkkiset verhoilut ja eksoottiset tuoksut täyttävät tilan. Huoneen omistaja, kaunis punahiuksinen nainen viinilasi kädessään ja näyttää yllättyneeltä.

Sankarit haistavat ongelmia mutta päättävät yrittää keskustella naisen kanssa, selittäen miten heidät lähetettiin Magnimarista tarkistamaan tilanne Konnanselällä, näyttäen Sihedronin riipusta. Lucrecia naurahtaa kevyesti ja jatkaa esitystä huvittuneena, selävästi hän on paremmin perillä tapahtumista kuin sankarit alunperin ajattelivat. Haringrothin astuessa lähemmäksi, Lucrecia yrittää ilman ääntä tai elettä nukuttaa Haringrothin, joka vetää aseet esiin ja käy taisteluun.

Lucrecia muuttuu oikeaan olomuotoonsa, jättiläismäisen käärmeen ja naisen yhdistelmäksi, lamia matriarkaksi. Aseinaan kaksi tikaria ja nopeutus-loitsu Lucrecia alkaa jaella iskuja niin Haringrothille kuin eturiviin tulleelle Valelle. Taistelun lomalla Lucrecia kutsuu Kavenia, palaamaan hänen syliinsä jakamaan taas yhden kauniin hetken. Nuori mies näyttää vaivautuneelta ja häpeävältä salaoven suussa. Lucrecia jättää hyökkäysjoukon yksin pesäänsä, kun Vale kaatuu tajuttomana maahan ja ulottuvuusovea käyttäen siirtyy pois, toivottaen onnea yläkerran valtauksessa.

Taistelun jälkeen Kavenia jututetaan Lucrecian sanoista, Jakardros on upottaa miekan nuorukaiseen mutta Haringroth astuu tielle. Kaven sopertaa, että hän kävi vain muutaman kerran Paratiisilla ja lady Lucrecia lumosi tai huumasi hänet, aivan varmasti. Tietäen, että lamia matriarkalla on kykyjä tällaiseen, sankarit vakuuttavat muut siitä, ettei Kaven ainakaan omasta tahdostaan ole järjestöä pettänyt.

Vankiselleistä löydetään vanha uusi tuttavuus, Mustien Nuolten uusin jäsen, Lyrie Ankenja, Nualian seurassa tavattu arkeologiloitsija. Nainen ei ole iloinen nähdessään sankareita mutta saatuaan ruokaa, juomaa ja vaatetta ylleen hänen suhtautumisensa muuttuu. Hän kertoo jääneensä linnakkeen porteilla vangiksi kun häntä oltiin tuomassa järjestölle. Jätit tappoivat saattajat ja ottivat hänet vangiksi, vain lady Lucrecian pyyntö säästi hänet. Velhotar päätetään ottaa mukaan linnakkeen valloitukseen.


Jaagrath Kreeg

Jaagrath Kreeg, jättien johtaja

Hyökkäysjoukko jättää alakerran taakseen ja siirtyy kohti ylempää kerrosta. Tavoite olisi sulkea linnakkeeseen johtava portti niin, etteivät pihan jätit pääse enää sisälle auttamaan muita jättejä. Sankarit liikkuvat halki linnan, kuullen jättien ääniä ohittamistaan huoneista, mutta pääsevät lopulta ovelle ja tappamalla nopeasti puuvaraston jätin, he saavat sopivan tukin estämään ovien aukaisun. He päättävät tappaa alakerran jätit etteivät he saa mitään niskaansa ylempänä. Makuusalin neljä jättiä kaatuvat sekunneissa mutta pohjoisemman oven jättisoturi kestää muutamia hetkiä kauemmin.

Yläkerrassa joukko kohtaa lopulta jättiheimon johtajan, Jaagrath Kreegin. Kohtaaminen tapahtuu häväistyssä temppelissä, missä Erastilin pyhäkkö on muuttunut Lamashtun epäpyhäksi murhasommitelmaksi, Mustien Nuolien ruumiille on tehty ennen näkemätöntä kauheutta. Jaagrath on valtavan kokoinen jätti, joka karjaisee voimakkaasti käydessään hyökkäykseen. Viereisistä huoneista kuuluu jättien ääniä, jotka ovat tulossa johtajansa avuksi!

Joukko hajaantuu kahdeksi ryhmäksi: Haringroth, Vale ja Jakardros kohtaavat raivoavan jättijohtajan, kun taas Shalelu, Skip sekä Peto, Decimus ja Kaven pidättelevät saapuvia jättejä. Sivummalla Lyrie yrittää pysyä hengissä. Sivusta hyökkäävistä jäteistä toinen on jättisoturi, jonka hampaat ovat metallia sekä jättinainen, jonka vihainen salama-loitsu paljastaa hänen todellisen luontonsa. Salama kaataa sekä Pedon, että tielle jääneen Lyrien. Decimuksen vesipallo sitoo jättisoturin pois taistelusta mutta loitsijan maagisten suojausten määrä hidastaa Shalelua ja Skipiä jätin kaadossa.

Sillä välin Jaagrath repii ja rikkoo hänet kohdannutta kaksikkoa, Haringroth onnistuu suojaamaan itseään iskuilta mutta Vale ei ole yhtä onnekas. Jakardroksen nuolet tekevät hyvää työtä mutta jättijohtajan iskut ovat lopulta liikaa Harigrothille, tärisevin jaloin hän joutuu vetäytymään ja juomaan parantavaa juomaa. Samalla Vale jää yksin ja joutuu jätin raivon kohteeksi, Vale päätyy vastakkaiseen seinään voimakkaan rysähdyksen saattelemana ja Jaagrath tulee käytävälle missä hyökkäysjoukko on rivissä.

Jakaradros ei niele toverinsa mahdollista kuolemee ja virittää jousensa lähietäisyydeltä kohti jättien johtajaa ja upottaa nuolensa mutta saa myös iskun itseensä. Decimus näkee hetkensä tulleen ja loitsii vampyyrin kosketuksen ja lyö sen Jaagrathiin, imien tältä viimeiset elinvoimat itseensä, jättien johtaja kaatuu maahan!

Shalelu on joutunut jättämään taistelun, jättiloitsija teki hänestä sokean. Jättisoturi vapautuu vesipallosta mutta kaatuu Skipin nuoliin. Loitsija yrittää pakoon mutta tämä tapetaan ennen kuin pako ehtii muuttua todellisuudeksi. Taistelu Rannickin hallinnasta on päättynyt.

Jaagrathin pää ja aseet käydään heittämässä sisäpihan jättien eteen ja jätit ottavat jalat alleen, hyläten linnakkeen. Linnake on virallisesti taas heidän. Hinta on yhden Mustan Nuolen verran. Hyökkäysjoukko päättää jäädä levolle vanginvartijan huoneeseen.

Epilogi: Rannickin uudet isännät

Linnaketta tutkitaan ja Decimus vierailee aarnikotkien kielekkeellä, löytäen muutaman kesken kasvuisen aarnikotkan ja munia, selvästi Mustien Nuolten vanhat liittolaiset eivät ole myöskään kokonaan kuolleet jättien kynsissä. Lopulta joukko päättää suunnata kohti Konnanselkää, vieden Valen ruumiin mukanaan kirkolle.

Isä Maelin Shreed kuuntelee joukon tarinan valloituksesta ja on hyvillään jättien pois ajamisesta. Valelle hän ei voi ikävä kyllä tehdä muuta kuin viimeiset siunaukset. Sankarit ovat kuitenkin valmiita matkustamaan Janderhoffiin tuodakseen taistelutoverin takaisin jatkamaan taistelua jättejä vastaan. Lady Lucrecian tavaroissa ollutta listaa Sihedronilla merkityistä esitellään isä Shreedille ja kaikkiaan listan nimistä lähes kaikki ovat kyläläisiä. Listan mukaan Konnanselän 430 asukkaasta 210 olisi merkitty Sihedronilla.

Decimus ei pidä tästä ja ehdottaa varovaisesti, että pitäisikö kylä evakoida vaikka Ilsuriaan, hän ei pidä siitä, että puolet kylästä on merkitty Sihedronilla. Isä Shreed ei innostu ajatuksesta mutta ymmärtää huolen ja aikoo viedä asiaa kyläläisille. Isä kertoo sankareille, että heidän puolituisystävänsä kyseli heitä jo eilen, hänet löytää Konnankuoresta, myös Otho on taas laiturissa.

Haringrtoh lähtee tapaamaan Othoa Janderhoffin matkasta, Decimus ja Skip taas suuntaavat Konnankuoreen tapaamaan tätä tuntematonta ystävää. Se on Yaris, tiennnäyttäjä, johon Decimus tutustui Magnimarissa. Peläten muodonmuuttajaa, käydään läpi nopea keskustelu joka varmentaa Yariksen oikeaksi. Hänelle kerrotaan hieman alueen tapahtumista ja tiennäyttäjä vaikuttaa kiinnostuneelta. Hän on tullut alueelle keräämään Mustien Nuolten historiaa järjestönsä turviin.

Isä Shreed esittää Haringrothille tärkeän kysymyksen, jota he voivat jokimatkalla pohtia: olisivatko he kiinnostuneita ryhtymään Rannickin käskynhaltijoiksi?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped