Pitkä talvi

Aika: 2. Kuthona - 10. Calistril

(:toc:)

Tapahtumia

  • Sankarit jättävät Rannickin linnakkeen taakseen ja matkustavat lautalla takaisin Magnimariin ja lopulta Hiekkasärkkään. Lumi alkaa hiljalleen peittää maata alleen matkan aikana. Haringroth aikoo toki palata Rannickiin, onhan hänelle velvollisuus hoidettavanaan. Hiekkasärkässä vanhat tutut ottavat heidät iloiten vastaan. Sheriffi antaa Haringrothille vartijoitaan mukaan Rannickille, yhteensä kuusi. Skip tutkii lähiseutuja ja löytää pian merkkejä syksyllä kohdatusta hirviöstä, Hiekkasärkän paholaisesta. Decimus taas saa kaupan auki ja näkee jälleen Shayliss Vinderiä. Kylässä on ollut pääosin rauhallista, scarnit ovat tosin salakuljettaneet sankarien poissa ollessa mieltä sotkevia yrttejä kylään. Vartiosta laittoi sille lopun mutta yrttejä on vieläkin liikkeellä.
  • Haringroth palaa takaisin linnakkeelle ottamaan alueen komentoonsa. Linnake tyhjenee pian tulvaa paenneista kyläläisistä mutta talven aikana linnake saa uusia asukkaita. Mustiin Nuoliin liittyy lähialueiden nuorukaisia, Magnimarin hylkiöitä ja muita kiinnostuneita. Samoin uutiset uudesta paronista saa karavaanit kiertämään syrjäisen linnakkeen kautta, Rannick saakin toimia suojapaikkana varisialaiselle karavaanille, joka kulkee talven aikana Konnanselän ja linnakkeen väliä. Samoin uudisraivaaja perhe muuttaa muutaman sadan metrin päähän linnasta, rakentaen talonsa paikallisesta puusta. Talvi linnakkeessa etenee rauhallisesti ja Haringroth löytää itsestään johtajan aineksia. Kummallisin löytö on salainen tunneli, jota Haringroth tutkii Decimuksen ja Shalelun kanssa. Tunneli vie heidät muinaisen, kadonneen uskonnon kokoontumispaikkaan. Salaisuuksien ja salakielten kunnioittamisen kultti, josta on jäljellä vain riimuja ja yksi patsas: käärmeen ruumis, jolla on siivet ja pään tilalla Sihedronin riimu..
  • Skip aloittaa Hiekkasärkän paholaisen metsästämisen, jättäen Pedon nukkumaan talviuniaan. Jäljitys vie hänet halki Varisian alamaiden aina Sumuarpivuorille ja Muukalaistenmetsään asti, kunnes paholainen onnistuu kadottamaan metsästäjänsä. Skip kääntää mielenkiintonsa alueen tutkimiseen. Galduriassa Skip vuokraa veneen ja lähtee tutkimaan Kekälejärveä ja sen ympäristöä. Skip kiipeilee Malgorian vuorilla, tapaa maahisia Sanoksen metsässä, vierailee Nyborissa ja käy tarkkailemassa Kyylinnoitusta kunnes suuntaa pohjoiseen. Hukan Korvan ja Korppinummen kylät tulevat hänelle tutuiksi mutta myös niitä ympäröivät erämaat. Huhut jättien ja jättiläisten liikkeistä alamailla saavat Skipin metsästämään joukoista eksyneitä yksilöitä. Kevään lähestyessä Skipin suuntaa kohti etelää ja Magnimaria, mukanaan Hukan Korvan kirje pormestarille, he haluavat lisää vartijoita kyläänsä.
  • Decimus saa kauppansa auki ja liikkeessä on asiakkaita. Lähinnä tavalliset kirjat lukuintoisille, tavalliset alkemialliset tarvikkeet tarvitseville ja luennot Turandarokin akatemiassa ovat Decimuksen pääasiallinen työn jälki kylässä. Myös Vinderin perheen kanssa vietetty aika tuottaa iloa talven aikana. Ven jopa sanoo, että Decimus on parasta mitä Shaylissille on tapahtunut pitkään aikaan. Decimus käyttää aikaansa myös taikakääröjen valmistamiseen sekä tutkimukseen. Barl Luunmurskaajan erikoistuminen nekromantiaan on jotain mitä hän ei ole koskaan nähnyt. Selvästi Barl on löytänyt jonkin uuden taikuuden koulukunnan mutta tiedot siitä jäävät vajaaksi. Decimus matkustaa myös Korvosan akatemiaan, ostamaan itselleen tarvittavia loitsuja. Rehtori Toff Ornelos, jo pitkään elänyt velho, antaa luvan ostaa loitsuja mutta haluaa myös luennon Kutsumisen Salissa. Decimus suostuu pyyntöön ja kertoo kutsumisloitsujen eduista seikkailuissaan.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped