Kadonnut tavernanpitäjä


Tsuto Kaijitsu

Aika: 5. Rova - 7. Rova

(:toc:)

Metsästysretki

Pienessä tihkusateessa sankarit ja Aldern lähtevät metsästysretkelle. Aatelismies kustantaa sankareille omat hevoset. Matkalla Punkkimetsään Aldern jututtaa uusia ystäviään lähes tauotta, kysellen mikä on erikoisin paikka missä he ovat käyneet. Metsästys sujuu hyvin ja villisika saadaan kaadettua. Skip nylkee ja jakaa sian tasan metsästäjien kanssa.

Kylässä Aldern hyvästelee ystävänsä ja suuntaa takaisin Magnimariin. Iltapäivästä sankarit todistavat Ameikon ja tämän isän Lonjikun yhteenottoa, jossa ei loukkauksia säästellä. Bethana osaa kertoa, että Lonjiku ei hyväksy Ameikon tekemiä valintoja. Lonjiku yrittää viedä Ameikon mukanaan mutta Haringroth puuttuu tilanteeseen ja saa Lonjikun vihat ylleen mutta mies jättää Ameikon rauhaan.

Myöhemmin Decimus tutustuu Hiekkasärkkään ja pormestari Deveriniltä saamiinsa liiketilaehdotuksiin. Skip ja Haringroth suuntaavat Suolasuolle metsästämään hiisiä, tallimeastari maksaa hiisien korvista viisi kultarahaa per pari! Metsästysretki sujuu hyvin ja hiisiä kaadetaan illan aikana yhteensä neljä. Decimuksen tutkimus Vanhasta Valosta etenee, velho kaipaisi mahdollisuutta päästä tutkimaan raunion korkeimpia huippuja.

Yllättävä vastuu

Seuraavana päivänä sankarit kutsutaan kaupungintalolle tapaamaan sheriffiä ja pormestaria. Paikalla on heille tuntematon henkilö, vaalea haltia samooja, Shalelu Andosana. Shalelu kehuu sankareita työstään kylän suojelemikseksi, ilmeisesti jopa hiidet tuntevat heidän tekonsa. Haltialla on kuitenkin huonoja uutisia, hiidet näyttävät toimivan organisoidusti ja suunnitelmallisesti, mikä ei ole koskaan hyvä asia. Hemlock on päättänyt lähteä hakemaan Magnimarista lisää miehiä kylän suojelemiseksi ja haluaisi sankarien pysyvän kylässä ja toimivan julkisena apuna sheriffin ollessa toisaalla. Hetken keskustelun jälkeen kaikki kolme suostuvat tähän järjestelyyn.

Shalelu jakaa tietojaan lähialueen hiisistä, niiden pesäpaikoista ja johtajista. Varsinkin Skip ottaa tiedot tarkasti ylös, hänen inhonsa hiisiä kohtaan on hyvin suuri. Shalelun kanssa vietetyn hetkisen jälkeen kolmikko hajaantuu ympäri kylää. Illasta Skip ja Haringroth käyvät taas hiisimetsällä ja ovat joutua kasvokkain erikoisen lentävän hevosta muistuttavan hirviön kanssa.

Kaijitsujen lasipaja

Aamusta Decimuksen ovelta kuuluu nopea koputus, Bethana ja kaksi muuta sankaria ovat hänen ovensa takana kirjeen kanssa. Ameiko on kadonnut! Hän ei ole nukkunut huoneessaan, josta Bethana häntä aamulla etsi. Kirje on kirjoitettu Minkain kielellä mutta Bethana on kääntänyt sen nopeasti sankareille. Ameikon velipuoli, Tsuto, oli kutsunut Ameikon lasipajalle keskustelemaan heidän isänsä yhteyksistä hiisihyökkäykseen. Ameiko ei kuitenkaan ole palannut, joten sopii olettaa että tilanne on muuttunut pahemmaksi kuin kirje antaa ymmärtää. Sankarit epäilevät Lonjikun olleen osallisena Ameikon katoamiseen, Decimus hieman rauhoittelee epäilyjä, katsotaan ennen kuin syytetään.

Lasipaja on hiljainen ja lukittu, vaikka savua piipuista nouseekin. Varasto-oveen koputetaan mutta sisältä ei tule ketään vastaamaan. Decimus näkee liikettä ikkunassa ja koputus toistetaan, ei vastausta. Vasta kun sisältä kuuluu korkeaa, kimittävää naurua, uskaltavat sankarit lyödä oven sisään, lasipajalla on hiisiä!


Lonjiku Kaijitsu

Taistelu käynnistyy lasivalamossa, jossa on tukahduttavan kuuma. Hiisiä on yhteensä kahdeksan ja nämä käyvät kiljuen sankarien päälle, heitellen pulloja ja kuumaa lasia heitä kohti. Haringroth ja Skip ryhtyvät tappamaan hiisiä nopeasti. Taistelu kääntyy sankarien voitoksi, kiitos Decimuksen uni-loitsun, joka tiputtaa kolme hiittä nopeasti ulos. Haavoja paikkaillaan, kuuma lasi on vaarallista ainetta. Valamo tilassa on lasipajan työntekijöiden ruumiit, joita hiidet ovat välillä polttaneet uuneissa, välillä taas hakanneet kappaleiksi ja kaataneet lasia päälle. Huoneessa on myös Lonjiku Kaijitsu, valettuna lasiin. Mies on selvästi ollut elossa kun lasin kaataminen hänen päälleen on aloitettu. Ameiko ei onneksi löydy tästä huoneesta.

Lasipajaa tutkitaan nopeasti ja kun yläkerta todetaan tyhjäksi vihollisista, siirtyvät sankarit alakertaan. Pimeässä sankarit tukivat huoneita yksi kerrallaan kunnes löytävät huoneen, jonka pohjalla Ameiko makaa sidottuna, silmät ja suu peitettynä. Kuitenkin riemu muuttuu yllätykseksi kun vielä tutkimattomasta huoneesta loikkaa esiin jousimies joka upottaa nuolet Haringrothin selkään ja lähes heti perään Skipin rintaan. Taistelu Tsutoa vastaan käydään ahtaassa tilassa ja puolihaltia on yllättävän ketterä taistelija. Kun Tsuto on jo melkein kaatumassa, päättää hän paeta. Hän lyö Haringrothin lähes tajuttomaksi mutta iskun yliluonnollinen vahvuus pysäyttää puoliörkin hetkeksi ja tämä antaa Tsutolle mahdollisuuden paeta tunneliin. Sankarit eivät lähde takaa-ajoon, he ovat haavoilla ja Ameiko on turvassa.

Epilogi: Synkkiä pilviä

Ameiko toimitetaan katedraalille ja lasipajalle haetaan vartiomiehiä apuun. Koko lasipajan tilanteen selvittämisessä menee koko loppupäivä. Lasipajan tunnelia ei tutkita kokonaan koska siitä haarautuu sivutunneleita. Decimus ottaa luettavakseen alakerrasta löytyneet paperit ja koittaa koota niistä tietoja tulevan varalle. Skip ja Haringroth yrittävät jäljestää hiisiä ja Tsutoa rannalta ja lähimetsästä.

Illasta parakeilla on koolla merkittävä joukko kyläläisiä: pormestari Deverin, isä Zanthus, vuoropäällikkö Lars sekä sankarit. Decimus kertoo heille löydöistään ja vaarasta, mikä uhkaa Hiekkasärkkää. Selvästi aiempi hyökkäys oli vain pieni näyte siitä mitä on tulossa: Tsuto puhuu suuremmasta hyökkäyksestä, jossa on mukana Hipunrepijä, Ohdakepään hiisikomentaja.

Mutta huolestuttavin uutinen on se, että isä Tobynin uurnan on ryöstänyt tämän ottotytär Nualia, joka suunnittelee koko kylän uhraamista Lamashtulle, Hirviöiden Äidille, tullakseen itse hirviöksi. Nualiasta isä Zanthus tietää hieman, taivaankoskettama tyttölapsi oli aikanaan kylän isoimpia huomion kohteita. Tobynin uurna on ryöstetty katakombeista ja Nualia on lähempänä tavoitettaan. Kuitenkin jokin Malfesnekorin saaminen Nualian vallan alle tuntuu vievän aikaa ja mielenkiintoa hyökkäyksestä. Myös Shalelun arkkivihollinen, otsolainen Bruthazmus mainitaan Tsuton kirjeessä.

Kuitenkin kiirellisempi tutkimus odottaa Hiekkasärkän alla, Tsuto mainitsee quasitin, joka asuu kylän alla. Selvästi tunnelit pitävät sisällään jotain mikä uhkaa Hiekkasärkkää. Sankareilla on kädet täynnä töitä..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped