Hiekkasärkän hävitys

Aika: 10. Calistril - 2. Desnus

(:toc:)

Paluu Hiekkasärkkään

Kevään lähestyessä Decimus toteuttaa suunnittelemansa viestintäyhteyden Rannickin linnoituksen ja Hiekkasärkän välille. Hän sitoo linnakkeeseen lamppuarkontin, Zazrielin, joka voi siirtyä nopeasti Rannickin ja Hiekkasärkän väliä. Tästä eteenpäin uutiset liikkuvat nopeasti sankarien asuinpaikkojen välillä. Decimus vie myös Shaylissin ja Hiekkasärkän historiakerhon visiitille Kallopadolle. Ainoa mysteeri on Skip, jota kukaan ei ole nähnyt koko talven aikana. Skip kuitenkin palaa Hiekkasärkkään Calistrilin muuttuessa Gozraniksi. Skip laittaa uuden talon rakennusprojektin liikkeelle, viime vuoden lopulla kertyi taas ylimääräistä omaisuutta mukaan joka on hyvä sijoittaa asuntoon. Punkkimetsään alkaa nousta kunnon kokoinen talo.

Decimus ja Skip kaukosiirtyvät Magnimariin, Skip tapaamaan pormestaria ja Decimus hoitamaan bisneksiään. Decimus kuulee, että hänen kirjansa ovat myöhässä, koska etelässä on menossa pahin merirosvousaalto pitkään aikaan mutta välittäjä lupaa kirjat pian. Pormestari Grobaras tarjoaa Skipille aterian ja kuuntelee tämän tarinan Korppinummen ja Hukan Korvan tilanteista ja antaa Hukan Korvan kirjeen pormestarille. Grobaras lupaa lähettää miehiä Hukan Korvaan, kunhan lumi on sulanut.

Skipin talon valmistuttua hän alkaa suunnitella talon avajaisjuhlia, johon kutsutaan ystäviä ja tuttavia viime syksynä alkaneen matkan varrelta: Decimus, Haringroth, Shalelu, Ameiko, Bethana Corwin, Orik Vancaskerkin, kaikki kolme alkuperäistä Mustaa Nuolta ja akolyytti Isaac. Juhlat ovat Desnun alussa ja Decimuksen loitsulla noudetaan Rannickin linnoituksesta väkeä mukaan juhliin. Kavenin ollessa tiedusteluretkellä ja Haringrothin lähtiessä Hiekkasärkkään, Jakardros ottaa linnakkeen komentoonsa. Sen sijaan Vale Temros lähtee mielellään mukaan ja juhlistamaan talon valmistumista.

Kutsuttujen joukko kokoontuu Skipin talolle, jossa vietetään tupaantulijaisia hikitupaa ja lampea hyödyksi käyttäen. Hikitupa on mielekäs erikoisuus. Skip on myös valmistellut pieniä kisailuja, hevosenkengän heitosta puun latvan naulaamiseen. Myös Ruosteisesta Lohikäärmeestä tilatut ruuat ja juomat maistuvat iloiselle joukolle. Kutsutut tuovat mukanaan seuralaisia, Decimus tuo mukanaan Shaylissin ja Orik taas Kaye Teseranin, Hiekkasärkän ainoan ilotalon Pixien omistajan!

Illasta monet suuntaavat kohti kylään nukkumaan humalaansa pois. Juhlat olivat onnistuneet, mitä parhain kevään aloitus.

Kivijättiläisten hyökkäys

Seuraava aamu tuo mukanaan muutakin kuin krapulan. Haringroth on herännyt Ruosteisessa Lohikäärmeessä ja Skip kotonaan. Decimus heräilee Vinderien luota. Skip suuntaa kylään tekemään ostoksia ja jatkamaan elämäänsä Hiekkasärkässä. Skipin huomion kiinnittää idästä nousevaa aurinkoa vasten ilmestyvät hahmot: pitkiä, lähes viisimetrisiä ja suuntaamassa kohti Hiekkasärkkää. Useita hahmoja nousee Korpinkallion laelle ja suuntaa kohti länttä. Jättiläisiä! Skip ryntää Ruosteiseen Lohikäärmeeseen ja kertoo Haringrothille näkemästään. Tämä syöksyy laittamaan haarniskaa ylleen yhdessä Valen kanssa. Skip taas varoittaa sheriffiä lähestyvästä vaarasta ja Haringroth löytää lopulta Decimuksen ja käskee tätä hakea vahvistuksia Rannickista. Velho noutaa kolme Mustaa Nuolta linnakkeesta ja kertoo Jakardrokselle hyökkäyksestä.

Taistelu alkaa pohjoiselta portilta, jota kaksi kivijättiläistä pommittaa porttia kivillään ja huutelee loukkauksia porttia vartioiville ihmisille. Decimus saa katedraalin soittamaan varoitussoiton ja kylä heräilee saapuneeseen vaaraan. Portin puolustajien lisäksi Haringroth johtaa joukkoa salakuljettajien tunnelin kautta portin pohjoiselle puolelle, iskeäkseen hyökkääjien sivustaan. Suunnitelma toimii hienosti ja kivijättiläiset kaatuvat muutamassa hetkessä mutta samassa etelämpää alkaa kuulua jättikäisten ääniä ja kyläläisten kirkumista, lisää hyökkääjiä!

Nahkurinsillan tuntumassa sillasta on tullut yli kaksi kivijättiläistä ja kolme jättiläiskarhua. Viholliset jahtaavat kyläläisiä säkkeihinsä ja jättiläisten voittaminen muuttuu kyläläisten pelastamiseksi. Decimus vangitsee yhden karhun vesipallo-loitsuun ja tiputtaa toisen kivijättiläisen luomaansa kuoppaan. Skip saapuu kirkon takaa paikalle ja upottaa nuoliaan kallion huipulta jäljellä olevaan kivijättiläiseen, kunnes aloittaa köyden kiinnittämisen päästäkseen alas. Haringroth taas saauu paikalle luoteesta ja kohtaa jättiläiskarhun ja käy taisteluun tätä vastaan.


Lingrahrax saapuu Hiekkasärkkään

Kuitenkin taistelu keskeytyy hetkeksi kun varjo peittää kylän alleen. Idästä saapuu vihollinen, jonka olemus saa kyläläiset pakokauhun valtaan, sen karjaisu saa niskakarvat nousemaan pystyyn. Punainen lohikäärme, Lingrahrax eli Pitkähammas, on liittynyt taisteluun. Lohikäärme syöksyy varuskunnan rakennuksen katolle ja syöksee tulta ympäristöön ja napsii kyläläisiä suuhunsa.

Decimus kehoittaa tovereitaan odottamaan ennen kuin he syöksyvät kohtaamaan lohikäärmeen, heillä on vielä kyläläisiä autettavaksi Nahkurinsillalla. Taistelu jatkuu hetken, kunnes etelämpää, sahan tienoilta kuuluu yleiskielinen huuto jättiläisen suusta: "Tuokaa meille ahneet kauppiaanne, rahanpesurit ja pelurit niin saatte elää. Muutoin kuolette lohikäärmeen tulessa!" Sankarit huolestuvat uhkauksesta mutta suuntaavat kohtaamaan lohikäärmeen katedraalin edustalla. Skipin jäiset nuolet saavat lohikäärmeen huomion ja karjaisten se käy sankarien kimppuun!

Decimuksen aiemmin loitsima tulelta suojaava loitsu näyttää arvonsa kun Pitkähammas hukuttaa heidät liekkeihinsä. Skip ampuu lohikäärmettä, joka ei ole laskeutunut maahan, uudestaan ja Decimus loitsii syövyttävästä haposta muodostuvan säteen, joka iskeytyy lohikäärmeeseen ja lohikäärme kirkuu kivusta. Decimus joutuu tosin Pitkähampaan hurjan hyökkäyksen kohteeksi ja on pakotettu vetäytymään siirtymiskyvyillään pois. Skip jatkaa lohikäärmeen ampumista ja Haringroth yrittää loukkauksilla saada olennon huomion. Yhden loitsun loitsittuaan lohikäärme syöksyy Haringrothin kimppuun ja saa myös kokea pedon hampaat ympärillään. Pitkähammas kuitenkin vetäytyy Decimuksen palatessa taisteluun, se siirtyy etelämmäksi polttamaan kylää maan tasalle.

Sankarit suuntaavat etelämmäksi ja tajuvat tilanteen olevan hyvin huono. Eteläistä siltaa pitkin on kylään tullut lisää jättiläisiä ja vaikka kaupunginvartiosto on tehnyt parhaansa, ei heistä ole vastusta kivijättiläisille ja lohikäärmeelle. Korkeuksista Decimus huomaa, että jopa aateliston taloilla on kivijättiläisiä ryöstelemässä. Hyökkääjiä on heille liikaa mutta se ei ole syy antaa heidän voittaa. Kolme sankaria käyvät taisteluun etelän kivijättiläisiä vastaan, tavoitteenaan vapauttaa vankeja ja ajaa kivijättiläisiä pois. Yhtäkkiä kuuluu torven ääni, ja kivijättiläiset aloittavat vetäytymisen kylästä. Sankarit koittavat tehdä kaikkensa saadakseen kyläläisiä vapautettua ja he onnistuvat tässä, ainakin osittain. Lohikäärme tosin on sytyttänyt sekä teatterin ympäristön, kuin sataman tuleen ja aiemmin sytytetty katedraalin pohjoiskulma palaa edelleen.

Taistelu Hiekkasärkästä on päättynyt. Kylä on tulessa, hajalla kivijättiläisten kivistä ja nuijista, kyläläisiä on vetäytyvien kivijättiläisten vankina ja kuolleiden lukumäärää kukaan ei uskalla edes miettiä.

Epilogi: Vihaa ja epätoivoa

Kylässä riehuvat tulipalot saadaan sammumaan, satama tosin ehtii tuhoutua lähes kokonaan. Decimuksen loitsut pelastavat keskikaupungin ja osan katedraalin puisista osista. Nopea tarkistus taikasormuksella näyttää, että Shayliss on kunnossa ja sammutustöiden jälkeen Decimus etsii naisen luokseen. Kylä on täynnä epätoivon ääniä: itkua, huutoa ja kuolevien valitusta. Hiekkasärkän idyli on murtunut, se on tuhottu. Decimus tuntee vihan nousevan sisällään, hän janoaa kostoa. Haringroth auttaa sheriffiä pelastustöissä parhaansa mukaan mutta lähettää myös kolme Mustaa Nuolta metsään, jäljittämään.

Decimus löytää Shaylissin, joka tärisee pelon vallassa. Shayliss kertoo, miten kivijättiläiset veivät Venin, kun tämä yritti puolustaa kauppaansa. Decimuksen viha saa lisää tulta alleen mutta hän lupaa pelastaa Venin ja kostaa kaiken mitä on tapahtunut. Isä Zanthus kertoo Haringrothille, että heillä on ainakin yksi elävä kivijättiläinen kuulustelua varten. Yhdessä Decimuksen ja sheriffi Hemlockin kanssa he kuulustelevat kivijättiläistä:

Herrani Mokmurian on koonnut heimot yhteen ja tulee valloittamaan alamaat itselleen. Te ehkä voititte tänään mutta te tulette häviämään kun tuhat ja taas tuhat ylängön kansaa astelee sotaan kanssanne. Herrani Mokmurian on oppinut Muinaisten Ruhtinaiden taidot, hän on yksi muinaisten aikojen mahtavia ja synkkiä jättiläisiä. Hän on ottanut tukikohdakseen Mustan Tornin laakson, alueen joka on kansaltani ollut kielletty halki aikojen mutta herrani nauraa tällaisille tavoille. Sinne hän on nostanut linnansa, Jätinnyrkin.

Sijainniksi linnoitukselle kivijättiläinen kertoo Rautahuippujen juuren, Storvallin portaista itään. Kuulustelun päätyttyä sheriffi Hemlock lopettaa jättiläisen elämän. Heillä on siis tieto siitä mihin vankeja viedään ja mihin hyökkäysjoukko on palaamassa.

Erämaassa kulkee joukko kivijättiläisiä mukanaan vankeja kylästä. Taistelusta heidän peräänsä on kuitenkin lähtenyt yksi samooja, joka aikoo pysyä joukon perässä, kulkivat ne mihin tahansa. Skip on takaa-ajossa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped