Tajaa-ajossa

Aika: 2. Desnus - 8. Desnus

(:toc:)

Kivijättiläisten jäljillä

Skip koittaa pitää lujaa vauhtia yllä kivijättiläisten perässä mutta joutuu antamaan periksi väsymykselle, leirityen metsään. Takaa-ajoon lähteneet Mustat Nuolet saavat hänet kiinni muutaman tunnin päästä. Skip kertoo heille miten oli nähnyt kivijättiläisten juovan palauttavia juomia, luultavasti joukko pystyy jatkamaan halki yön matkaansa. Aamusta yksi Nuolista suuntaa takaisin kohti kylää, Skipin johtaessa kaksi muuta uudestaan jäljityksen ja takaa-ajon maailmaan.

Hiekkasärkässä Haringroth keräilee tarvikkeita mukaansa, hän on lähtemässä miestensä ja Skipin perään. Hevoset saadaan vartiostolta ja tarvikkeita Vinderin Valinnasta. Decimus lupailee tulevansa perässä, kunhan saa Shaylissin turvalliseen paikkaan ja hankittua tarvitsemiaan loitsuja. Haringroth lähtee matkaan ja Hiekkasärkässäon enää yksi sankari jäljellä. Haringroth törmää matkallaan vastaan lähteneeseen Mustaan Nuoleen ja yhdessä he suuntaavat takaisin Skipin ja muiden luo.

Skip ja Mustat Nuolet pysyvät kivijättiläisten jäljillä ilman isoja ongelmia. Viholliset ovat saaneet myös vaaroja osakseen, yksi kivijättiläinen on kuollut ison kissapedon hampaisiin. Skip pitää tätä hyvänä merkkinä ja he lisäävät vauhtia. Kivijättiläiset suuntaavat kohti pohjoista, Muukalaistenmetsää ja Sumuarven vuoria. Seuraavana päivänä Haringrothin joukko saa Skipin kiinni, he lähtevät kiertämään Muukalaistenmetsää, Skipin apuna ollut hiirihaukka kertoi kivijättiläisten suunnanneen metsään. Hukan Korva on joukon uusi suunta, kunnes Decimus ottaa heihin yhteyttä.

Decimus on käyttänyt päivänsä Hiekkasärkässä hyödyksi. Hän on tutkinut esimerkiksi Scarnettien kartanoa vihjeiden toivossa. Hyökkääjien suunnitelmista ei löydy uutta tietoa mutta Scarnettien rikollisesta toiminnasta löytyy todisteita, jotka Decimus toimittaa sheriffi Hemlockille. Kadoksissa ollut Shalelu löytyy, samooja oli puolustanut maanviljelysalueita kivijättiläisiltä ja saanut pahat vammat itseensä. Isä Zanthus hoitaa Shalelun kuntoon ja haltianainen janoaa kostoa. Shaylissin Decimus vie Magnimariin, Venin veljen luo. Decimus pääsee tutustumaan Rovan Vinderiin ja tämän lapsikatraaseen oikein kunnolla. Tiennäyttäjiltä Decimus ostaa tarkkailuloitsun, jolla hän saa tiedon Venistä, tuleva appiukko on elossa!

Lopulta Decimus on yhteydessä Haringrothiin ja Skipiin, tarkkailuloitsu paljastaa heidän sijaintinsa ja Decimus siirtyy takaa-ajajien leiriin kaukosiirtymisellä, mukanaan Shalelu ja Peto, jonka eräs hiekkasärkkäläinen oli vapauttanut Skipin talosta. Selvästi eläin haluaa olla isäntänsä luona. Skip kertoo opettaneensa Pedolle, että jos häntä ei löydy, tulee tämän etsiä Decimus. Velho on tästä tiedosta hyvin ymmällään.

Storvallin portaat

Takaa-ajajat päättävät ohittaa kivijättiläiset ja yllättää heidät metsän ulkopuolella. Decimus, Skip ja Haringroth aloittavat matkan kohti pohjoista taikahevosten avulla. Peto ja Mustat Nuolet jäävät jälkeen mutta sitä ei pidetä ongelmana. Päivässä he ovat Korppinummella, jossa paikallinen kyläjuoppo kertoo näkemästään lentävästä pedosta, lohikäärmeestä! Kylän majatalot ovat täynnä mutta pysähdys ei ole onneksi pitkä, seuraavana päivänä matka jatkuu kohti Storvallin Nousua ja sille johtavia portaita.

Illasta sankarit ovat portailla ja he näkevät valoja portaiden keskiosan katetusta osasta. Kuitenkin valot sammuvat ennen pimeintä pimeää. Sankarit uskovat portaiden olevan vartioidut, kivijättiläiset eivät millään ole voineet ehtiä tänne asti. Joukko hiipii portaita ylös kunnes Haringroth astuu ansalankaan ja he saavat kivivyörön niskaansa! Portaita vartioivat mäkijättiläiset käyvät taisteluun portaidensa puolesta, heitellen sankareita kivillä.

Kuuden mäkijättiläisen vastarinta murretaan tiukalla yhteistyöllä, Decimus sitoo yhden jättiläisen vesipalloonsa, Shalelu ja Skip ampuvat ylhäällä olevaa joukkoa nuolilla, välillä piiloutuen Skipin aktivoiman savutikun taakse. Haringroth kapuaa portaita jättiläisten luo ja kohtaa heidät lähitaistelussa. Decimuksen hämmennys-loitsu muuttaa voimasuhteita jättiläisten vaipuessa uudenlaiseen kaaokseen. Lopulta jättiläiset voitetaan, yksi tosin ehtii paeta pimeyteen ennen kuin Skip saa sen tähtäimeensä.

Storvallin portaat ovat sankarien hallussa, nyt on aika odottaa saapuvia kivijättiläisiä ja pelastaa kyläläiset.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped