Mässäilyn ahnaat kryptat

Aika: "27. Sarenith"

(:toc:)

Kryptien vartijat

Sankarit tekivät sopimuksen Delvahinen kanssa vaihtokaupasta, Azavenin sauva vaihdossa Delvahinen henkilökohtaiseen omaisuuteen, jota tarvitaan riimutaottujen aseiden luomiseen. Sankarit marssivat Zuthan patsaan ohitse käytävään, joka vie heidät nekromantian maailmaan. Jo ensimmäinen sali näyttää heille, minkä kanssa he tulevat olemaan tekemisissä: kuusi muumiota käy heidän kimppuunsa salaovien takaa!

Muumiot joutuvat erilleen toisistaan Decimuksen jaettua huoneen kahtia kivimuurilla, mikä helpottaa sankarien työtä paljon. Muumioiden pysäyttävä katse aiheuttaa hieman ongelmia mutta sankareilla on riittävästi osaamista ja tuhovoimaa mukanaan muumioiden nopeaan tuhoamiseen.

Seuraava sali esittelee heille Gastashin, mässäilyn valtakunnan, luonnetta. Esillä on neljän isoimman suvun esittelyt, hienona mosaiikkityönä. On leipuria, teurastajaa, viinin- ja karkintekijää mutta myös yksi julman näköinen, terävä hampainen suku. Decimus kauhistuu oivalluksestaan, viimeinen suku esittää kannibaalit yhtenä mässäilyn muotona. Gastaash tunnettiin kauppiasvaltakuntana mutta tämä on uusi paljastus valtakunnasta, näemmä toisten ihmisten syöminen oli tavallista ja sallittua..

Sankarit etsivät Azavenia mutta löytävät vain lähes tyhjiä saleja. Yhdessä on erikoinen energiaverkko viritettynä metallisten pylväiden välille, nekromantinen energia ei houkuta tekemään lähempää tutkimusta. Toisaalta taas löytyy sukuhauta kunnioitetulle Gastashin aatelissuvulle ja tämän päämiehelle, joka on kuollut salamurhaajan veitseen. Kolmas sali taas on täynnä tärveltyjä ruumiita, joilla on joskus ollut siniset kaavut. Decimus päättelee, että nämä ovat kateuden herroja, Vraxeris kertoi päiväkirjassaan Azavenin vieneen heidän ruumiinsa taistelun loputtua. Tästä karmivasta salsita jatketaan eteenpäin tutkimushuoneeseen, jossa on paljon kirjoja ja nekromantista tutkimusta uteliaille.

Oven takaa löytyy kapea käytävä ja lisää hautoja, joista sankarit saavat niskaansa lisää muumioita. Kapeat käytävät eivät houkuta taisteluun, joten sankarit ottavat jalat alleen ja Decimus muovaa seinään sulkemaan oven. Seinän muovautuessa kuuluu seinästä kovaa kiljuntaa ja yhtäkkiä huoneeseen ilmaantuu raivonhenkiä repimään sankareita! Decimus on näiden kohteena ja jouduttuaan pahaan paikaaan, velho siirtyy kyvyillään turvaan edelliseen saliin. Muut sankarit saavat kuitenkin nopeasti Decimuksen luokseen, heitä kohti on tulossa uusi vihollinen!

Uusi vihollinen on hirmuzombie, jonka nopeus yllättää sankarit. Taistellen omilla hampaillaan ja ihmisiä vihaavalla veitsellä, zombie aiheuttaa sankareille ison vaaran. Haringroth ja Skip iskevät minkä ehtivät, Peto on paennut olennon luota taistelun alettua. Edes zombin piirittäminen ei auta, veitsi ja hampaat tekevät työtä tehokkaasti. Kuitenkin lopulta Decimuksen, Skipin, Haringrothin ja Shalelun yhteinen hyökkäys saavat olennon kaatumaan ja nopeasti varmistetaan, ettei se ole enää heitä uhkaamassa.

Azaven, kalmomaagi

Teljetyn oven takana olevat muumiot huijataan Decimuksen loitsimaan kuoppaan ja tuhotaan alkemistin tulilla. Kapeista kryptista löydetään salaovi ja työhuone, jossa tutkimustyötään tekee kuivan laiha olento, joka on kuollut vuosisatoja sitten: kalmomaagi. Sankarit astuvat varovaisesti peremmälle ja Azaven kysyy heiltä, mitä he mahtavat hakea hänen saleistaan. Decimus aloittaa varovaisesti kuten aina mutta kalmomaagi ei hyväksy tällaista. Hän haluaa vastauksia ja decimus kertoo, että he ovat tulleet hakemaan hänen sauvaansa. Azaven on hetken aikaa hämillään, miksi sankarit sauvaa tarvitsevat? Decimus valoittaa heidän sopimustaan Delvahinen kanssa ja Azaven ymmärtää, sankrit ovat joutuneet demonin juoksupojiksi.

Azavenin rauhallinen lähestymistapa hämmentää sankareita. Azaven sanoo, että mieluummin heidän tulisi tappaa Delvahine ja ottaa väkisin mitä häneltä tarvitsevat kuin yrittää tuhota hänet. Hän on valtansa ytimessä liittolaisineen, ahmija-hirviö nurkassa murahtaa. Tämä ei Azavenin mukaan ole taistelu, jonka sankarit voisivat voittaa.

Sankarit pitävät sivummalla lyhyen palaverin. Azaven vaikuttaa mahtavalta mutta Delvahine on luultavasti vaarallisempi heille lumouksiensa kanssa. Skip miettii olisiko mahdollista saada Azaven ja Delvahine tappamaan toisensa mutta tätä vaihtoehtoa ei nähdä mahdollisena. Lopulta he päättävät kohdata Azavenin ja viedä sauvan väkisin. Decimus varustaa heitä loitsuilla ja he astuvat takaisin laboratorioon.


Ahmija

Taistelu kalmomaagia vastaan on räjähtävän nopea. Ahmija-hirviä kuolee ensimmäisenä Haringrothin miekkaan sekä Skipin ja Shalelun nuoliin. Peto käsketään iskemään Azavenia, joka tosin suojaa itsensä voimanmuurilla, jonka Decimus tuhoaa nopeasti. Azaven esittele heille nekromantian voimaa, aiheuttamalla sankareille väsyneen olon, imien heidän voimaansa ja sokeuttaen Pedon. Myös prismaattinen säde aiheuttaa pahaa vahinkoa, muuttaen Shalelun kiveksi! Kuitenkin sankarien hyökkäyksen rajuus ajaa Azavenin ahtaalle ja tämän ruumis tuhoutuu! Decimus tosin tietää, että kalmomaagin sielukivi pitää olennon edelleen elossa.

Sielukiveä etsitään mutta Azaven on virittänyt sen nekromantisella ansalla. Alavenin sauva ja muut taikaesineet otetaan mukaan ja ahnaat kryptat jätetään taakse.

Epilogi

Delvahine on otettu siitä, että sankarit tuovat hänelle hänen toivomansa lelun. Hän antaa sankarien valita eroottisista leluistaan yhden, valintaa ei pohdita liian kauaa. Delvahine ehdottaa vielä kerran muutaman minuutin kahden keskistä hetkeä Decimukselle. Velho saa huomata, että Delvahinen pyyntöjä ja ehdotuksia on hyvin vaikeaa vastustaa ja hän hoputtaa tovereitaan liikkumaan. Kahdesti torjuttu Delvahine kihisee vihaa ja käskee sankareita poistumaan, ennen kuin hän repii heiltä kurkut auki. He eivät jää odottamaan ja katsomaan toteuttaako demoni uhkauksensa.

Sankareilla on nyt komponenetit riimutaontaan mutta niiden lisäksi tarvitaan voimasanoja loitsun sitomiseksi aseeseen. Niitä sankarit lähtevät etsimään vihan ja ahneuden saleista..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped