Päätöksiä

Brodert Quink

Aika: 12. Erastus - 14. Arodus

(:toc:)

Kesä Varisiassa

Sankarit kotoutuvat nopeasti Riimuahjon koettelemuksien jälkeen. Heidän mieltään kuitenkin painaa ajatus riimuruhtinas Karzougin heräämisestä. Varisiassa kukaan muu ei tiedä riimuruhtinaan lähestyvästä noususta, joten asialle täytyy tehdä jotain. Hiekkasärkässä he kutsuvat koolle kylänneuvoston, nähdäkseen millaisen vastaanoton uutinen saa pienessä kylässä. He kertovat mitä tietävät ja vastaanotto on aikalailla heidän odottamansa: ihmiset, jotka tuntevat heidät uskovat tarinan mutta muut ovat epäileviä, tarina riimuruhtinaasta on kuitenkin muinainen. Pormestari Deverin toteaa sankareille myöhemmin, että tilanne on luultavasti sama Magnimarissa mutta hän lupaa kirjoittaa heille kirjeen, jossa hän vakuuttaa uskovansa sankareita lähestyvästä uhasta, ehkä se saa Magnimarin ainakin varautumaan.

Haringroth palaa Magnimarin kautta Rannickin linnoitukseen ja ottaa taas paronin roolin haltuunsa. Linnake kukoistaa, onhan paroni käyttänyt paljon rahaa linnansa hoitamiseen. Kiviseppä Randi on saanut louhoksen käyntiin ja suunnittelee muurien ulkopuolelle ylimääräistä muuria, kuin hidasteeksi hyökkääjille. Jakardros antaa raportin lähiseutujen tilanteesta: vuorimantikoreja on liikkeellä enemmän kuin vuosiin ja muutama ikävä kohtaaminen on tapahtunut niiden kanssa, jonkinlainen ansa niille pitäisi virittää. Haringroth saa tähän apua Skipiltä, joka kertoo yrtistä joka houkuttelee petoja luokseen. Uudisraivaajien kylä linnan lähellä kasvaa kasvamistaan ja linna saa myös oman sepän sekä nuoltentekijän.

Skip käyttää aikaansa eläintensä kouluttamiseen sekä pakkomielteensä, Hiekkasärkän paholaisen, nappaamiseen. Myös Skip tekee valmistautumista ja käy Decimuksen mukana Janderhoffissa tapaamassa Pellgraveja. He myyvät kääpiösuvulle Riimuahjosta tuotuja aseita ja panssareita.

Taivalkapteeni Sheila Heidmarch

Decimus jatkaa Hiekkasärkän neuvostossa tehtyä varoitus ja avunhankinta työtä, jakaen tietojaan myös Tiennäyttäjille. Sheila Heidmarch lähettää miehensä, ser Canayven Heidmarchin ja vähäsanaisen Willin Decimuksen mukaan Therassisen Luostarin kirjastoon. Löydön suuruus vakuuttaa Tiennäyttäjät siitä, että Decimus on ansainnut löydöllään paikkansa järjestöstä ja saa kenttäoperatiivin arvonimen, kunhan asia ehditään käsitellä virallisesti Absalomin suurloossissa. Decimus pyytää, että hänen nimensä rinnalla mainitaan Skip ja Haringroth, ilman heitä löytö olisi jäänyt tekemättä. Velho tekee myös avustustyötä, tukien Hannahin orpokotia Hiekkasärkässä, toivoen voivansa hyvittää Scarnettien pojalle sen, että hän toimitti pojan isän telkien taakse.

Punasiiven kirje

Runo Xin-Shalastin sijainnista
Ja Karzoug-kaani antoi rakentaa, Palatsin uljaan Shalastiin, Miss' Avah, pyhä virta samoaa

Decimus koittaa selvittää Xin-Shalastin ja monesti mainitun Mhar-Massifin sijaintia. Riimuahjosta löydetty runonpätkä auttaa hieman mutta kaupungin sijainti tai runossa mainittu Avah-joki ovat kadonneet historiaan. Kuitenkin jotain tiedonpalasia hän onnistuu löytämään, Xin-Shalast luultavasti sijatsee korkean vuoren huipulla ja Kodar-vuoret ovat Varisian suurimmat vuoret. Tämä ei kuitenkaan juuri rajaa etsintää.

Apu tulee yllättävältä taholta, kun Decimus tuo ongelmansa esille teehetkellä Broderik Quinkin kanssa. Vanha mies käy kirjahyllyään läpi melkoisella vimmalla löytääkseen vihjeen nuorelle ystävälleen ja lopulta hihkaisee riemusta. Quink kertoo kirjeenvaihdosta erään tiennäyttäjän, Cevil "Punasiipi" Charmsin kanssa ja yhdessä näistä kirjeissä Punasiipi mainitsee Xin-Shalastin. Hän kertoo kirjeessään siitä miten varisialaisilla ja shoanteilla ei ole perinnettä etsiä kultakaupunkia, he pitivät sitä pahan alkuklähteenä. Sen sijaan Vekkerin kääpiöveljekset saivat vajaa sata vuotta sitten Janderhoffin kauppiaat vakuutettua siitä, että he olivat löytäneet kultakaupungin. Veljekset katosivat vuorille ja heidän nimensä aiheuttaa Janderhoffissa yhä kirouksia. Heidän tukikohtansa vuorilla sijaitsi jossain Kazaron joen varrella.

Decimus päättää tarkistaa Punasiiven kirjeen todellisuuden ja matkaa Janderhoffiin tapaamaan Pellgraveja. He kertovat hieman lisää Silas ja Karivek Vekkerin suunnitelmista ja Decimukselle selviää, että tämä suku oli yksi veljeksiä tukeneista suvuista. Pellgravet jakavat tietojaan ja Decimus on melko varma siitä, että Vekkerien pääleiri on löydettävissä vuorilta ja ehkä sieltä irtoaa lisää tiedon palasia itse Xin-Shalastista.

Epilogi

Sankarit ovat viettäneet kesää rauhassa, hiljaa valmistautuen seuraavaan lähtöön. Tämä matka vie heidät vaarallisille vuorille etsimään kaupunkia, joka on ollut maailmata piilossa yli 10 000 vuotta. Decimus selittää lähtönsä Vindereille ja myös Kendra Deverinille ja sheriffi Hemlockille. Tiennäyttäjät saavat myös sanan heidän suunnitelmistaan. Haringroth jättää Rannickin taas muiden hallittavaksi ja valmistautuu lähtöön. Mustat Nuolet saavat myös varoituksen heräävästä pahuudesta ja hieman toiminta ohjeita. Skip laittaa talonsa kuntoon ja jättää osan eläimistään Ameikon hoiviin.

Sankarit ovat valmiita, asiat on hoidettu. Henkistä valmiutta tullaan vielä testaamaan.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped