Hiisien linnoitus


Hipunrepijä ja Tahmaräpylä

Aika: 9. Rova - 12. Rova

(:toc:)

Katakombien jälkeen

Sankarit ottavat muutaman päivän rennommin maanalaisen tutkimuksen jälkeen. Decimus tekee päätöksen ostaa itselleen talon ja liiketilan Piispan kadun ja Paloittelijan kujan kulmasta ja aloittaa siivoamaan tyhjänä ollutta taloa. Hänen pitäisi myös käydä tapaamassa Brodert Quinkia, paikallista oppinutta. Samoin Shayliss Vinderiä..

Haringroth on kiinnostunut ja utealias oppimaan lisää lentävästä hevosesta, jonka hän ja Skip näkivät hiisien metsästysretkellä. Hän haluaa tavata maanviljelijä Grumpin, joka Hiekkasärkän Paholaisesta kertoili Ritariperhosjuhlassa. Matkalla Grumpin tilalle Haringroth saa hyvän tilaisuuden harjoitella ratsastusta ja tutustua maanviljelysseutuun Hiekkasärkän lähistöillä.

Skip hankkii itselleen kalastusvälineet ja jutustelee niitä näitä paikallisten kalastajien kanssa. Hän päättää odottaa Haringrothia takaisin, jos toveri olisi myös kiinnostunut lähtemään rannikolle kalaan. Skip kiertelee kylässä ja kalastaa satamassa.


Brodert Quink

Decimus tapaa Brodert Quinkin ja kaksikolla riittää juteltavaa teen äärellä. Quink kertoo tekemistään löydöistä ja teorioista liittyen Vanhaan Valoon ja Varisian historiaan, joita kyläläiset pitävät hulluina. On mahdollista, että Vanha Valo ei ole ollut majakka vaan sotaväline, jolla on ammuttu tulta mailien päähän. Samoin Varisiassa on joskus ollut useita valtakuntia tai ainakin osia valtakunnista. Barakhan ja Thassilonia ovat nimiä näille valtakunnille, joiden muistoa Quink ja Decimus yrittävät selvittää ja varjella. Brodert on ehdottoman kiinnostunut kuulemaan Decimuksen löydöistä ja ajatuksista myös tulevaisuudessa.

Haringroth löytää Grumpin tilan ja saa juttutuokion miehen kanssa. Vanha maanviljelijä selittää lampaastaan ja pedosta, joka tuli Paholaisen kalliolta ja lensi siihen suuntaan takaisin. Vastaa Haringrothin ajatusta pedon sijainnista. Grump tarjoaa vieraalleen ruuan ja juomaa.

Illasta Skip ja Haringroth lähtevät kalaan kokkopaikan kupeeseen vuokraamallaan veneellä. Kalaa tulee ja toverukset paistavat saalistaan nuotiolla ynnä tillin ja juoman.

Seuraavana päivänä he saavat kuulla sheriffi Hemlockin saapuvan huomenissa. Ratsumies Titos saa kiitosta nopeudestaan ja luotettavuudestaan. Vastuuvuoro alkaa olla ohitse ja Skip aloittaa metsäretken suunnittelun, aika käydä jututtamassa Bruthazmus otsolaista.

Neulasmetsä

Hemlock palaa ja tuo mukanaan 20 sotilasta. Sankarit raportoivat kylän tilanteesta ja Hemlock kiittää heitä ja lupaa viedä heistä sanan kylän neuvostolle. Skip haluaa lähteä heti metsälle ja saa mukaansa Haringrothin, tavoitteenaan löytää Bruthazmus ja ehkä lisää hiisiä. Decimus päättää jättää tämän retken väliin ja jäädä vielä kylään hoitamaan asioitaan.

Skip ja Haringroth lähtevät ja tekevät itselleen leirin Neulasmetsän kallioille ja aloittavat hiisi- ja otsolaisjahdin. Metsä on synkkä, ahdas ja täynnä piikikästä tappuraa mutta Skipin taidot auttavat heitä.

Iltapuolesta Shalelu palaa kylään ja sheriffi kutsuu Decimuksen paikalle. Bruthazmus on Ohdakepäässä, hiisiheimon luona, samoin kuin "muut koipeliinit". Selvästi hiisien linnoituksessa meren äärellä tapahtuu enemmän kuin olisi hyväksi. Shalelu ehdottaa, että nyt kun hiisien vahvuus on vähäinen, olisi hyvä hetki hyökätä pienellä joukolla ja yllättää mokomat riiviöt. Decimus lähtee tällä kertaa mukaan ja hoidettuaan illasta niin testamentin kuin jäähyväiset Shaylissille, hän ja Shalelu lähtevät aamusta matkaan kohti metsää. Iltapäivästä he löytävät Skipin ja Haringrothin ja hyökkäys Ohdakepäähän voi alkaa. Skip ja Haringroth olivat jo löytäneet Ohdakepään okapiikkimuurin ja salaportin sisään.

Sotakomentaja Hipunrepijä

Sankarit ja Shalelu tunkeutuvat hiisien okapiikkilabyrittiin ja koittavat päästä linnakkeelle ilman taistelua. He tappavat hiisiä matkalla nopealla tahdilla, hiidet eivät ehdi edes reagoida heihin. Pian he ovat sillan edustalla, joka johtaa kalliolle, jonne on rakennettu ajopuusta ja laivan osista linnoitus. Silta on ansoitettu, tiputus veteen olisi ollut hengenvaarallinen. Kuitenkin yksi kerrallaan joukkio pääsee sillasta yli. Lokkeja kiduttavat hiidet jätetään omaan arvoonsa ja linnakkeeseen päästään.

Sisältä löytyy hiisien metsästysmuistoja, nukkuva hiisivahti sekä pian joukko hiisisissejä ja hiisihurttia. Nämä käyvät taisteluun kiljuen mutta jäätyään alakynteen yksi pakenee varoittamaan Hipunrepijää. Sankarit siirtyvät hiiden jäljessä kohti valtaistuinsalia, jossa Hipunrepijä on. Sotakomentaja yrittää neuvotella ja huijata hyökkääjiä mutta taistelu tästä syttyy, viimeistään silloin kun Haringroth heittää huoneeseen harpyijan löyhkä-pommin.

Hipunrepijä ratsastaa gekkoliskolla taisteluun, mikä tekee pienestä nilkistä vaarallisen taistelijan. Skip ja Haringroth joutuvat molemmat ratsastusrynnäkköjen kohteeksi, ottaen vakavia haavoja hiisikomentajan miekasta. Kuitenkin nurkkaan ajettuna hiisi on hieman heikoilla. Kun Hipunrepijän liittolaiset menehtyvät, on komentaja yksin. Hipunrepijä otetaan vangiksi ja kuulustellaan.

Hipunrepijä vaatii tulla tuomituksi oikeudessa ("sehän on koipeliinien tapa, eikös?") ja uhkailee heitä hiisien jumalan nousulla mutta ei suostu paljastamaan missä Nualia on. Hiisien sotakomentaja menettää henkensä sankarien käsissä ja tämän ruumis viedään varoitukseksi linnakkeen ulkopuolelle.

Epilogi

Sankarit tutkivat hiisien linnoituksen ja löytävät melkoisen kasan aarteita sekä reitin kallion sisään. He siirtyvät lepäämään tyhjään vartiotorniin, toivoen sen olevan riittävän suojaisa mahdollisilta vihollisilta. Huomenissa on odotettavissa lisää taistelua..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped