Muinainen hirviö, Malfeshnekor


Malfeshnekor

Aika: 13. Rova - 14. Rova

(:toc:)

Lepopäivä

Sankarit ottavat paluunsa jälkeisen päivän levon kautta. Aseita huolletaan, aarteita myydään ja päivityksiä pohditaan. Skip haluaa rakentaa itselleen piilopirtin Punkkimetsään ja lähtee etsimään sopivaa paikkaa Paholaisen kallion kupeesta. Haringroth viettää aikaa kylässä, vieden aseita huolettavaksi ja tutkittavaksi sekä sepälle, että katedraalille. Erityisesti Nualian miekka, Turmelija huolettaa puoliörkkiä mutta Desnan akolyytti hoitaa rituaaliset puhdistusmenot aseelle.

Decimus tekee tutkimustaan Nualian muistiinpanoista ja käy lopulta myös Brodert Quinkin luona ja kertoo löydöistään liittyen katakombeihin kylän alla. Vanha mies innostuu kuullessaan Thassiloniasta, riimuvaltias Alaznistista ja vihan riimuahjosta ja alkaa pakkaamaan tavaroita tutkiakseen katakombia. Quink kertoo Decimukselle Nualian lapsuudesta ja isä Tobynistä. Maan alla kaksikko ihmettelee yhdessä muinaisia käytäviä, punaista marmoripatsasta sekä riimulähdettä, joka todetaan mahtavan voimakkaaksi arkaaniseksi aarteeksi.

Skip löytää metsästä paikan mökilleen ja lähtee ostamaan puutavaraa ja ammattitaitoa kylästä. Benny Harker, sahatyömies, myy hänelle tarvittavat puut ja kuljetuksen metsään. Puuseppien killasta kaksi timpuria on valmis lähtemään huomenissa rakennustöihin.

Haringroth tapaa sheriffi Hemlockin, tuoden hiisien hyökkäyssuunnitelmat hänelle. Hän haluaa myös tiedustella Orikin mahdollisesta kohtalosta. Sheriffi kertoo, että Orik ja muut tullaan tuomitsemaan Magnimarissa mutta he voivat esittää tuomion alentamista Orikin kohdalla. Hemlock pyytääkin, että Haringroth ja kaksi muuta voisivat kyyditä vangit Magnimariin ja ehkä itse esittää tämän toiveen rauhantuomareille. Epäillen, että sankareilla voisi muutenkin olla asiaa kaupunkiin, Haringroth suostuu tähän. Vankikuljetus lähtee liikkelle ylihuomenna.

Sankarit haluavat palata takaisin Ohdakepään alle, hakemaan loput aarteet ja tutkimaan luolat loppuun. Myös Malfesnekorin pysäyttäminen olisi suunnitelmissa, vaikka Nualian tiedot tästä olennosta ovatkin huolestuttavia. Sankarit kokoavat seuraavana aamuna itselleen tarpeistoa luolastoa varten, erikoismetallisia aseita ja nuolia, ja pyytävät Shalelun vielä kerran mukaansa. Ohdakepään alakerta kutsuu.

Decimuksen muistiinpanot

Tunnelma Ohdakepäänalaisissa tunneleissa ei ole muuttunut. Selkäpiitäni karmi edelleen yhtälailla kun ohitimme Nualian kammion, missä kyseisen naisen saimme kukistettua. Tutkiessamme aluetta löysimme illuusion kultaisista kolikoista koostuvasta pylväästä, joka olikin vain lähemmällä tarkastelulla tehty kivestä. Lisäksi löysimme hautakammion, josta meidän kimppuumme kävi kolme epäkuollutta olentoa, jotka tunnistin varjoiksi. Vaikka taistelu oli vaarallinen saimme olennot melko helposti kukistettua ilman suurempia vaurioita, mitä nyt Hagron hieman sai kokea olentojen elinvoimaa imevää kosketusta. Olennot eivät näet pystyneet liikkumaan ulos huoneesta jossa heidän henkensä oli vangittuna. Taistelun jälkeen löysimme salaoven kyseisestä kammiosta.


Rapu ja kultainen kypärä

Salaoven takaa löytyi tunneli, jonka käytävät johtivat ennenpitkään samaan huoneeseen, joka oli osittain vedenvallassa. Hyvin nopeasti löysimme itsemme taas taistelun keskeltä sillä vedestä nousi jättimäinen rapu haastamaan meidät. Skip oli joutua ravun vahvojen saksien uhriksi, mutta tiimityöskentelyllä saimme olennon kukistettua. Huoneesta löysimme läjäpäin muinaisia kolikoita sekä vihreän riipuksen. Seinällä olevat kaiverrukset tosin olivat paljon mielenkiintoisempia. Niissä kuvattiin vaurautta tulviva kaupunki. Joku myytti kenties?

Emme löytäneet varsinaista tietä eteenpäin, joten kuljimme takaisin kultaisen pylvään luokse. Hetken tarkastelun jälkeen tajusimme kyseisen pilarin olevan salaovi ja saimme kyseisen oven avattua tiputtamalla kultaisen kolikon siinä olevaan aukkoon. Pylväs väistyi tieltämme ja löysimme itsemme aulamaisesta huoneesta, jossa oli kolme ovea. Yhden takaa löytyi jonkinlainen paikalleen juuttunut kuvajainen miehestä joista olimme nähneet patsaita jo aikaisemmilla käytävillä. Mies toisti yhtä ja samaa lausahdusta, joka ei kuitenkaan tarjonnut meille uusia vastauksia, pikemminkin uusia kysymyksiä.

Seuraavasta huoneesta löysimme jonkinlaisen valmistelutilan. Paljon veitsiä, mystinen luuranko sekä jonkinlainen esine, jossa oli Sihedronin riimu kuvattuna. Taas lisää kysymyksiä.

Viimeinen ovi oli lukossa, mutta edellisestä huoneesta löytämämme Sihedronin riimua kantava esine osoittautui avaimeksi, jolla saimme oven auki. Huoneesta löytyi palava kuoppa sekä hirviömäisin olento mitä olemme kohdanneet matkoillamme. Järkyttävän kokoinen Barghest olento kävi kimppuumme loitsuin ja kynsin. Taistelu oli pitkä ja uuvuttava, mutta viimeinkin saimme barghestin, nimeltään Malfeshnekor kukistettua ja viimeinenkin uhka Hiekkasärkälle pitäisi olla nyt hoidettu. Taistelu tosin jätti meihin kaikkiin arpia joista jotkin olivat fyysisiä ja jotkin henkisiä. Palattuamme Hiekkasärkkään kaikki vaikutti melko valoisalta. Huomenna lähdemme kuljettamaan vankeja Magnimariin ja ehkäpä elämä hiukan normalisoituisi tästä eteenpäin.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped