Monumenttien kaupunki


Magnimar mereltä

Aika: 15. Rova - 29. Rova

(:toc:)

Vankilakuljetus

Levättyään Ohdakepään retken jälkeen on taas aika lähteä liikkeelle. Nualian, Tsuton, Orikin ja Lyrien vankilakuljetus lähtee kohti Magnimaria ja sheriffin pyyntöä kunnioittaen kolme sankaria lähtevät saattamaan vankkuria. Matkaan lähtee myös kolme vahtimiestä; Will, Ulrich ja Atron, joka tuntee Magnimarin. Sankarit haluavat myös puhua Orikin puolesta, jos mies voisi välttää vankilan ja hoitaa rikkomuksensa palvellen kylää.

Matka Magnimariin vie heidät halki syksyisten kesantojen, nousevien ja laskevien mäkien, kylmän merituulen ja sumun halki kohti Varisian yhtä suurimmista kaupungeista. Yöllä Skip löytää haavoittuneen karhun ja hoitaa tämän vammat. Eläin oli joutunut hiisien hyökkäyksen ja kidutuksen kohteeksi, mikä saa Skipin tuntemaan myötätuntoa eläintä kohtaan. Karhu on hyvillään saamastaan avusta ja seurailee saattuetta Magnimarin rajoille asti.

Matkalla Atron kertoo heille, että heidän tulisi viedä vangit Hornaan, lain ja järjestyksen tukikohtaan Magnimarissa. Siellä rauhantuomarit ottavat asian hoitaakseen ja sankareilla on mahdollisuus vedota Orikin puolesta.

Rauhantuomari Rautatappura ja kaupunki

Horna on synkkä ja uhkaava rakennus keskellä muuten vaaleaa ja kaunista kaupunkia. Siellä sankarit kohtaavat ensimmäistä kertaa hornanritareita, joista Decimus tietää hieman liikaakin. Hornan kolmannessa kerroksessa he tapaavat rauhantuomari Rautatappuran, haltian punaiseen vaatteeseen pukeutuneena. Rautatappuran nimi, olemus ja puhetyyli puhuvat hänen kasvatuksestaan, hän on "muukalainen", ihmisten kasvattama haltia.

Rauhantuomari Rautatappura kuuntelee mitä sankareilla on kerrottavaksi Hiekkasärkkää uhanneesta vaarasta, Nualiasta ja tämän joukoista. Tuomari kuuntelee vakavana uutisia ja lopulta määrää vangit vietäväksi Syvyyksiin, Nualia tasolle 4 ja loput tasolle 2. Skip kiinnostuu Syvyydestä ja saa itselleen oppaan lyhyelle katsomiskierrokselle. Rauhantuomari kuuntelee heitä myös Orikiin liittyen ja lupaa heille mahdollisuuden puhua miehen puolesta kuulemistilaisuudessa.

Skipin retki Syvyyksiin on synkkä. Taikojille tarkoitettu taso 4 on täynnä enemmän tai vähemmän mielipuolisia huutajia. Järkevän keskustelun jumaluuksista Skip käy Gozrehin papin kanssa, joka on aiemmin toiminut merirosvona. Miehen tarina Gozrehin teoista ei vakuuta Skipiä mutta kaksikon välille syntyy jonkinlainen yhteys. Signiferi Dengar näyttää myös kidutushuoneen, mikä saa värin katoamaan Skipin kasvoilta.


Naulan hornanritari

Decimus ja Haringroth tutkivat yläkaupunkia Skipin ollessa Syvyyksissä. Paikallisia nähtävyyksiä ja kiltataloja löytyy melkoinen läjä, samoin myös tuttuja nimiä kartanoiden porttien pielistä. Lopulta kaksikko hajaantuu, Haringroth suuntaa alakaupungille etsimään seppää kun taas Decimus hukkaa itsensä kulttuurin ja rakentelun maailmaan, tutustuen Golemipajaan.

Skip suuntaa myöhemmin myös alakaupungille tutkimaan menoa ja paikallisia antimia. Iloinen Juoppo tarjoilee kalaa ja olutta sekä huhuja joista osa jää Skipin mieleen. Haringroth ostaa satamasta eksoottisia hedelmiä ja löytää lopulta sepän ja saa luutikarinsa tehtyä. Illasta muut palaavat Hornaan mutta Decimus päätyy nukkumaan Siniseen Bunyipiin, johon Haringroth myöhemmin toimittaa hedelmiä.

Kuuleminen ja illallinen

Seuraava päivä kuluu Magnimaria ihmetellessä kunnes Rauhantuomari Rautatappuran lähettämä viesti saavuttaa heidät, Orikin kuuleminen on tänään illasta. Myös Decimus saa viestin, hänen sukulaisensa Dareon Halst, haluaa tavata hänet. Nimen vieressä on sukulaisen arvonimi, varaliktori. Decimus kertoo muille, ettei voi osallistua illan kuulemiseen, hänen on pakko tavata sukulaisensa. Hän myös pyytää, että jos hän ei huomiseen mennessä palaa, kaksikko pyytäisi apua Rautatappuralta hänen löytämiseksi..

Ilta saapuu ja Orikin kuuleminen alkaa. Läsnä on Orik, Skip, Haringroth sekä viisi rauhantuomaria. Suurtuomari Bayl Argentine avaa tilaisuuden, synkkä ilmeinen mies on harmissaan ulkopuolisista oikeussalissa mutta Rautatappura vakuuttaa, että heitä tarvitaan. Istunnossa käydään läpi Orikin vaiheita Nualian alaisuudessa ja sankarien auttamista. Myös Haringroth ja Skip saavat sanoa sanottavansa Orikin puolesta. Lopulta rauhantuomarit äänestävät joko palvelusrangaistuksen tai Syvyyden väliltä ja äänet painottuvat palvelusrangaistukseen. Rautatappuran ansiosta Orik sijoitetaan Hemlockin alaisuuteen Hiekkasärkkään. Kaksikko vaihtaa Rautatappuran kanssa ajatuksia oikeusistunnosta ja kiittelevät toisiaan. Myös Orik kiittää heitä ylimääräisestä työstä, jonka sankarit tekivät hänen vuoksensa.

Decimuksen kutsu vie hänet Hornanritarien varustukselle, missä varaliktori Darean Holst, neljääkymmentä lähestyvä sotilaallinen nainen, ottaa hänet vastaan. Illallisen alku on tiukkaa keskustelua, jossa varaliktori kyselee Decimukselta miksi tämä on hylännyt sukunsa perinteet ja hornan ritarit. Decimus ei jää naiselle toiseksi ja kunnioittavasti kertoo miten häntä vievät nyt uudet suunnat ja vanhan valtion elämä on jäänyt taakse. Lopulta Darean rentoutuu ja illallinen alkaa, he vaihtavat kuulumisia sukulaisista ja muusta elämästä. Varaliktori kertoo Cheliaxian tilanteesta ja hänen pyrkimyksistään "Luukouran" perinnön jatkajaksi Vraidin linnoitukseen. Hän myös lupaa auttaa Decimusta, oli tarve millainen hyvänsä mutta vastapalkkion hinnan Decimus tietää, ehkä liiankin hyvin.

Murhista kauhistuttavin

Magnimar jää taakse, Skipin karhu liittyy matkaajien joukkoon ja saa nimen, "Peto" ja paluu Hiekksärkkään sujuu hyvin. Viikon päästä palaamisesta sheriffi Hemlock kutsuu heidät luokseen, synkkien uutisien saattelemana.

Hiekkasärkässä on tapahtunut muutaman päivän sisällä jo kaksi isompaa murhaa. Edellinen viime yönä, kun Banny Harker ja Katrine Vinder murhattiin sahalla. Ruumiit ovat sheriffin mukaan pahassa kunnossa ja toisesta löytyy samanlaisia merkkejä kuin kolmesta ruumiista, jotka löydettiin pari päivää sitten. Edellisöisten ruumiiden mukana tuli viesti, joka oli osoitettu Haringrothille: "Teen kuten käskette, herrani!" -hänen majesteettinsa. Haringroth on tästä järkyttyneen yllättynyt, vaikka sheriffi vakuutteleekin, ettei usko sankareita syyllisiksi mutta kyläläiset eivät välttämättä ottaisi yhteyttä yhtä kevyesti. Sheriffi pyytää heitä apuun, jotta hän voi auttaa myös heitä. Viimeisten Vitsausten aikaiset tapahtumat eivät ole kadonneet ihmisten mielestä ja Paloittelijan legenda elää yhä ja näyttäisi, että jotain samanlaista olisi nyt käsillä.


Sihedron, seitsemän sakarainen tähti

Sankarit tutkivat kolme ruumista alakerrasta ja ne ovat pahassa kunnossa. Alaleuka puuttuu, kasvot on nyljetty irti, kieli irroitettu, rintakehä nyljetty lähes puhtaaksi ja siihen on kaiverrettu seitsemän sakarainen tähti. Symboli on heille tuttu ja Decimus on järkyttynyt näkemästään. Parakkien alakerrassa on myös Ibor Thorn, Harkerin työtoveri sekä Ven Vinder, Katrinen isä joka hyökkäsi vihaisesti kaartilaisten kimppuun näiden vietyä uutisen Katrinesta. Decimus lähtee tapaamaan Shaylissiä kun taas Skip ja Haringroth suuntaavan sahalle.

Sahalla on ihmisiä juoruamassa ja ihmettelemässä miksi se on kiinni. Sisällä taas on täysi verilöyly. Seinälle, tukkikoukkuihin, on ripustettu samaan tapaan runneltu ihmismies kuin kolme huijaria parakeilla. Katrinen ruumis taas on puun halkaisukoneessa, sen terä rinnasta läpi tulleena. Sahaa tutkitaan ja vihjeitä taistelusta, nylkemisestä ja paosta löytyy. Decimus liittyy heidän luokseen saatuaan Shaylissin Ruosteiseen Lohikäärmeeseen turvaan. Hän kiinnittää huomionsa kirveeseen, jossa on pala kuivunutta ihoa joka haisee kaamealle. Haju työntyy nenään ja järkyttää ruumista. Sankarit tulevat siihen johtopäätökseen, että hyökkääjä on tullut joelta, tappanut Harkerin nopeasti mutta Katrinen saapuminen on ollut yllätys, siksi hänellä ei ole Sihedronia kehossaan ja tämän jälkeen murhaaja on paennut taas joelle. Tutkimus joella varmistaa tuloksen.

Hemlock kertoo, että aiemmasta hyökkäyksestä on silminnäkijä, Grayst Sevilla, joka on tosin umpihullu näkemästään mutta tämä on Haben Hoitolassa, hieman kylän ulkopuolella. Johtolankoja ja vihjeitä on melkoinen liuta, näyttäisi että sankareilla on kädet täynnä töitä murhaajan löytämiseksi..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped