Foxgloven kartano

Aika: 1. Lamashan - 2. Lamashan

(:toc:)

Kohti Turmiolaa

Sankarit miettivät kokemaansa ja saamiaan vihjeitä murhaajasta, joka piinaa Hiekkasärkkää. Decimus toivoo, että Hambleyn tilalla tapettu ghasti oli kaiken takana. Kuitenkin vihjeiden seuraaminen saa jatkua, sankarit käyvät tarkistamassa Paloittelijan haudan, josta sheriffi kertoi Jervas Stootin ruumiin kadonneen. Hauta sijaitsee kylän pohjoispuolella, pienellä saarella. Palaneen talon raunioissa on portaat kellariin, josta löytyy avattu hauta. Jäljelle jääneistä vaatteen riekaleista otetaan näytteet vainukoiria ja Petoa varten. Decimus siirtyy tutkimaan Caizarlu Zerrenin muistiinpanoja ja tutkimusta, kun kaksi muuta sankaria jäljittävät Stootin ruumista.

Zerrenin muistiinpanoista löytyy sihedronin riimu ja Decimus haluaa jututtaa nekromantikkoa tästä. Velho ei tiedä riimusta sen enempää, kertoen nähneensä sen niin Korvosassa kuin Kaer Magassa ja nyt täällä. Decimus koittaa saada nekromantikon myöntämään ghuulien luomisen mutta mies on selvästi enemmän kiintynyt älyttömiin epäkuolleisiin.

Jervas Stootin ruumis löytyy lopulta Haben parantolan alakerrasta, Zerrenin tutkimuspöydältä. Skip kiertää vielä kerran Hambleyn tilan kautta, löytääkseen vihjeitä murhaajasta ja tämän liikkeistä. Kuitenkin jäljitys sekä tilalla käyminen eivät tarjoa uutta tietoa tilanteesta.

Lamashanin ensimmäinen päivä kääntyy iltaan kun sankarit istuvat alas Ruosteiseen Lohikäärmeeseen. Skip toteaa jo turhautuneena, että täytyykö heidän odottaa seuraavien ihmisten kuolemaa ennen kuin he taas pääsevät murhaajan jäljille. Vastaus löytyy kuitenkin Haringrothin muistiinpanoista, Sevilla mainitsi sanan Turmiola. Decimus kysyy Ameikolta mikä Turmiola on ja saa vastauksen: kartano muutaman mailin päässä kylästä. Avain, joka löytyi ghastilta, on luultavasti Rogors Crasbyn avain, mies hoitaa tyhjillään olevia taloja alueella. Bethana tietää talolle myös toisen nimen, sen oltua niin kauan tyhjillään talon oikea nimi alkaa unohtua nykyisiltä kyläläisiltä: Foxgloven kartano.

Sankarit saavat uutta henkeä tutkimukseensa, Foxgloven nimi on liian merkittävä ohitettavaksi! Talo kuulemma kummittelee ja on ollut pääasiallisesti tyhjillään noin 80 vuotta. Nimi Turmiola on varisialaisten antama, talo tuo huonoa onnea ja tuhon kaikille, jotka sitä lähestyvät. Haringroth alkaa jo epäillä Aldernin olevan tämän kaiken takana, syytä ystävällisen aatelismiehen muutokselle tosin ei ole. Decimus lähtee tilaamaan katedraalilta tarvikkeita, he eivät yötä vasten lähde tunnettuun kummitustaloon. Veli Walter lupaa aamuksi pakkauksen tarvikkeita.

Turmiolan historia

Aamu koittaa sateisen tuulisena kun sankarit suuntaavat kohti Turmiolaa, Foxgloven kartanoa. Aamusta saatu tarvikepakkaus on täynnä parantavia ja palauttavia juomia, pyhää vettä ja aurinkosoihtuja. Matka vie heidät halki sateisen, tuulisen ja synkän maan. Tuuli nousee heidän lähestyessään kartanoa, jonka terävät katon kulmat, useat lisäsiivet, monet savupiiput ja kallion reunan takaa hakkaava aallokko ottavat heidät vastaan. Kartanon edustalla on palanut ulkorakennus ja muutama raakkuva korppi.

Hevoset ja Peto jätetään palaneen rakennuksen raunoihin odottamaan heidän paluutaan, sankarit suuntaavat sisälle taloon. Eteläinen pääovi aukeaa helpommin ja sankarit astuvat sisään saliin, jossa on metsästysmuistoja, niistä merkittävin on täytetty mantikori, jalopeura. Talo on kostea, ummehtunut ja homeen hajuinen. Sankarit alkavat tukia alempaa kerrosta, vaikka ylhäältä kuuluukin vaimeaa valitusta ja itkua.

Pian sankareilla valkenee talon maine, he joutuvat kummittelun kohteeksi. Ensimmäinen uhri on Skip, jonka kimppuun lennähtää kirjava huivi, kun he tutkivat kirjastoa. Skip selittää jotain Aldernista ja tämän olevan hänen vaimonsa. Seuraavaksi Haringroth vakuuttuu siitä, että Skip on hänen lapsensa ja tämä täytyy saada ulos talosta. Vasta Skipin käyttämä nyrkki herättää Haringrothin. Ilmassa kuului myös ääni, joka kutsui Loreyta. Lopulta myös Decimus joutuu kummittelun kohteeksi, kun hän alkaa tanssia pianon antaminen äänin ja näkee parinsa kuolevan käsivarsilleen. Talon maine on siis ansaittu.

Nämä kummittelut jatkuvat halki talon ja aina niihin liittyy jotain julmaa mitä talossa on tapahtunut, aivan kuin jokaisesta teosta olisi jäänyt jälki taloon. Milloin lapsi pelkää itsensä puolesta kun vanhemmat yrittävät tappaa toisiaan, milloin taas vaimo on huolissaan miehestä ja tämän yöllisestä elämästä talon kellarissa, toisaalla taas kummittelu valtaa sankarit ja yrittää toteuttaa heillä talossa tapahtuneita asioita, kuten loikata mereen talon korkeimmalta huipulta.

Talo on pääosin tyhjillään, kummitteluista huolimatta sankarit tutkivat taloa. Tärkeitä tiedon palasia he saavat myös talon lasimaalauksista, joiden sisällöt huolestuttavat Decimusta suuresti. Lasimaalaukset kertovat miten kuolevaisesta velhosta tulisi kalmomaagi, lichi. Ensimmäisessä kerroksessa on tarvikkeet sielua suojelevalle laatikolle, toisessa taas kalmojuoman tärkeimmät aineet, kolmannessa taas kaksi kuuluisaa kalmomaagia: Arazni, Gebin Huorakuningatar sekä Socorro, Raatomäen Teurastaja. Nimet saavat Decimuksen kertomaan pelkonsa, on mahdollista, että tässä kartanossa joku on yrittänyt tulla kalmomaagiksi.

Toisesta kerroksesta löytyy taidegalleria, johon on jätetty tauluja, joiden alta löytyy Foxgloven sukua. Vanhin taulu kuvaa Vorel, Kasandra ja Lorey Foxglovea, uudempi taas Traver, Cyralie, Aldern, Zeeva ja Sendeli Foxglovea. Foxglovejen sukuun mahtuu siis enemmän väkeä kuin vain Aldern, esimerkiksi kaksi siskoa, Zeeva ja Sendeli. Aldern on kuin ilmetty isänsä mutta hänellä on äitinsä silmät. Tyttäret muistuttavat enemmän äitiään, punaisine hiuksineen.

Vintille johtaja ovi on tiukasti lukossa, joten sankarit suuntaavat kellariin, jossa he joutuvat sairastuneiden rottien hyökkäyksen kohteeksi. Sokeat, paiseiden ja kasvaimien täyttämät rotat joutuvat kuitenkin Decimuksen vesipallon kohteeksi ja hukkuvat. Alakerrasta löytyy massiivinen teräsovi, vielä vaikeampi kuin vintin ovi, joten sankarit palaavat ylös etsimään avainta.

Ovi murretaan ja vintiltä löydetään lisää pieniä huoneita. Merkittävin asia vintiltä on huone, jossa on aiemmin kuultu, valittava hahmo. Tämä peilailee itseään ja itkee mutta ei huomaa, tai välitä, sankareista oven suussa. Haringroth kiinnittää huomiota olennon ihon valkeuteen ja pitkiin kynsiin, olento ei kuitenkaan ole ghuuli. Ovi suljetaan ja viereisestä huoneesta, pienen kummittelun jälkeen, löytyy avain sekä Traver Foxgloven matkakertomuksia.

Epilogi

Turmiola on raottanut verhoa, joka peittää sen synkkää historiaa. Alakerran oven takaa löytyvät asiat voivat yllättää sankarit mutta yksi on varmaa, kartano on nimensä ansainnut.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped