(:toc:)

Hiekkasärkkä

Kylän johtohenkilöitä

Kendra Deverin, ihminen (nainen)
Hiekkasärkän lämmin henkinen pormestari, joka tunnetaan oikeudentajustaan ja rehellisyydestään.


Sheriffi Hemlock

Isä Zanthus

Belor Hemlock, ihminen (mies)
Sheriffi, jota koko kylä kunnioittaa. Shoanti-kulttuurin hylännyt mies, joka on puheissaan suora ja rehellinen. Joidenkin mielestä töykeä mutta ottaa työnsä tosissaan.

Isä Abstalar Zanthus, ihminen (mies)
Kylän hengellisen elämän johtaja, Desnan pappi, joka kantaa huolta kylän ihmisistä. Viisaudella siunattu ja oppinut.

Ruosteinen Lohikäärme


Ameiko Kaijitsu

Ameiko Kaijitsu, ihminen (nainen)
Majatalon omistaja, entinen seikkailija. Sukujuuret yltävät toiselle mantereelle, Lohikäärmekuningaskuntiin, josta Kaijitsut ovat siirtyneet näille main. Sanavalmis, seikkailijoita, tarinoita arvostava kaunis nuori nainen.

Bethana Corvin, puolituinen (nainen)
Majatalon varaemäntä, Ameikon ystävä. Hyväsydäminen ja välittävä. Ymmärtää Minkain kieltä.

Ruosteisen Titos, ihminen (mies)
Vaaleahiuksinen portsari majatalosta, jonka painimista humalaisten kanssa on seurattu muutaman kerran. Luotettu tärkeälle tehtävälle.


Kaye Teserani

Muita kyläläisiä

Kaye Teserani, ihminen (nainen)
Ilotalo Pixien omistaja ja Orik Vancaskerkinin parempi puolisko.

Savah, ihminen (nainen)
Yksi kylän sepistä, tumma hiuksinen noin 30-vuotias nainen. Osaava ja taitava käsistään.

Chask Hadlan, ihminen (mies)
Uteliaan hiiden kirjakaupan omistaja. Lukutoukka, joka pitää kirjoillaan suhteellisen isoa hintaa. Paikallisen historiakerhon jäsen.

Brodert Quink, ihminen (mies)
Paikallinen oppinut ja kirjailija.

Orik Vancaskerkin, ihminen (mies), antautunut ja vangittu
Nualian henkivartija, joka antautui tajuttuaan olevansa väärällä puolella. Ei enää ehkä vihollinen mutta tarkkailun alla Hiekkasärkässä, suorittaa tuomiota rikoksistaan Hemlockin alaisuudessa.

Lonjiku Kaijitsu, ihminen (mies), kuollut
Ameikon isä, joka menehtyi Tsuton ja hiisien käsissä. Välit tyttären kanssa eivät olleet lämpimät.


Ven Vinder

Ven Vinder, ihminen (mies)
Vinderin Valinnan omistaja, kahden tyttären isä. Tunnetaan vahvoista nyrkeistään, joilla tyttäriään puolustaa.


Shayliss Vinder

Shayliss ja Katrine Vinder, ihminen (nainen)
Venin tyttäret, Shayliss on kaksikosta nuorempi ja punahiuksinen. Katrine on vaalea hiuksinen ja ilmeisesti suhteessa Banny Harkerin kanssa.

Katrine menehtyi Nylkypuukkomiehen käsissä.

Isaac, ihminen (mies)
Desnan akolyytti katedraalilta.


Jakardros Sovark

Koukkuvuoren alue

Konnanselän kylä

Isä Maelin Shreed, ihminen (mies)
Nuori Erastilin pappi ja kylän pormestari. Iästään huolimatta viisaan ja vanhemman oloinen kuin mitä ehkä on fyysisesti tai elämänkokemukseltaan.


Vale Temros

Kalastaja Joakim, ihminen (mies)
Auttoi Decimuksen ja Skipin Paratiisin uppoamispaikalle. Tämän pojalla, Maromilla, on Sihedronin riimu olkapäässään.


Kaven "Nopsajalka"

Mustat Nuolet ja Rannickin linnoitus

Jakardros Sovark, ihminen (mies)
Mustien Nuolten varakomentaja, synkkä ja suora puheinen viittäkymmentä lähentelevä mies. Yhteistä historiaa mannunvartija Shalelu Andosanan kanssa, historiaa josta kumpikaan taho ei ole vielä ollut valmis puhumaan.

Vale Temros, ihminen (mies)
Shoantiverinen mutta alamailla kasvanut äänekäs mies. Vakuuttunut siitä, että linnoitus tulisi saada takaisin jäteiltä. Ehdotti hyökkäystä linnakkeeseen. Yllättävän taitava piirtäjä, voi tosin johtua miehen kiinnostuksesta linnoihin, piirityksiin ja sotakoneisiin.

Kaven "Nopsajalka", ihminen (mies)
Nuorin selvinneistä Mustista Nuolista. Ruskea hiuksinen, älykäs ja taitava puhuja on saanut lisänimensä tovereiltaan palveluksessa ollessaan. Toiminut pääosin tiedustelija partiomatkoilla.

Lyrie Akenja, ihminen (nainen)
Nualian paljeveluksessa ollut loitsija. Vangittu, toimitettu Magnimarin Hornaan. Palvelee tätä nykyä Mustissa Nuolissa komentaja Jakardroksen taikuuden ja historian tuntijana ja kirjastonhoitajana.

Randi, kääpiö (mies)
Kiviseppä Janderhoffista, Haringrothin palkollinen. Otti omaisuutensa mukaan lähtiessään Rannickiin.

Muut

Shalelu Andosana, haltia (nainen)
Haltiasamooja, joka on käyttänyt viimeiset vuodet Hiekkasärkän auttamiseen. Inhoaa hiisiä ja välittää ympärillään olevista kyläläisistä, vaikka tulee luultavasti elämään pidempään kuin kukaan heistä. Ei kovin puhelias mutta asiantunteva.

Magnimar palkkasi samoojan sankareille oppaaksi matkalle Rannickin linnoitukseen. Shalelu on käynyt Koukkuvuoren alueilla aiemminkin, muttei linnassa asti. Shalelulla ja Mustien Nuolten komentajalla Jakardroksella on yhteistä historiaa: Jakardros on Shalelun otto-isä, joka hylkäsi Shalelun tämän äidin kuoltua lohikäärmeen kynsissä. Jakardros katuu pelkurimaista tekoaan ja haluaa hyvittää tämän Shalelulle.

Yaris, puolituinen (mies)
Tiennäyttäjä, jonka Decimus tapasi Magnimarin loossilla ja uudestaan Konnanselän kylässä. Tullut Konnanselälle keräämään tietoja Mustien Nuolten historiasta. Ystävällinen ja asiantunteva.

Xaliasa, ???? (mies)
Vakooja Thassilonin ajoilta, joka heräsi Lamashtun tahdosta tähän aikaan Vihan katakombeissa. Teki rauhan sankarien kanssa, kun jakoi tietojaan menneisyydestä ja Riimuahjosta.

Magnimar

Pormestari Haldmeer Grobaras, ihminen (mies)
Magnimarin pormestari ja alaiskylien suojelija. Lihava, ruokansa tunteva ja hieman ymmärtämätön mutta hyvä sydäminen mies. Mahtavat pulisongit. Suunniteltu uhrattavaksi Sihedronin rituaalissa mutta sankarit paljastivat juonen ennen sen toteutumista.

Suurtuomari Bayl Argentine, ihminen (mies)
Synkkä ilmeinen ja nuiva mies, joka johtaa rauhantuomareita. Ystävällismielinen seikkailijoille heidän selvitettyä Magnimaria piinanneiden murhien sarjan.

Varaliktori Darean Halst, ihminen (nainen)
Decimuksen verisukulainen, Magnimarin hornan ritarien komentaja.

Kohdatut viholliset

Mokmurian, kivijättiläinen (mies)
Jätinyrkin linnoituksen johtaja, muinaisten ruhtinaiden taitojen mestari ja kivijättiläisten kulttuurin pilkkaaja. Hiekkasärkän hävityksen aiheuttaja ja Riimuruhtinas Karzougin alainen. Kuoli taistelussa Jätinyrkin linnoituksessa. Riimuruhtinas Karzoug pilkkasi hänen suullaan sankareita.

Lady Lucrecia, lamia matriarkka (nainen)
Paratiisin omistajatar, punahiuksinen kaunis aatelisnainen. Epäillään menehtyneen lautan upotessa mutta löytyi Rannickin linnoituksesta. Lumonnut Kavenin tämän käydessä Paratiisilla. Menehtyi Rannickin puolustustaistelussa.

Graulien perhe, jätinpenikoita
Jättien ja ihmisten ristisiitos, jätinpenikat. Graulien perhe asusteli tilalla, lähellä Kallojoen yli kulkevaa siltaa. Olivat napanneet Mustien Nuolten partion vangikseen Rannickin linnakkeen kaatuessa. Nyt perhekunta on kuollut, kiitos sankarien.

Xanesha, lamia matriarkka (nainen)
Lamia matriarkka, joka lumosi Rautappuran alaisekseen ja organisoi Sihedronin uhrien tappamisen Magnimarissa ja lähiseudulla. Kuoli Skipin nuoliin Varjokellolla käydyssä taistelussa.

Rauhantuomari Rautatappura, haltia (mies)
Yksi 13 rauhantuomarista, "muukalaishaltia", joka auttoi Orikin Hiekkasärkkään ystävänsä Hemlockin alaisuuteen. Rautatappura paljastui lopulta Norgerberin kultin, Nylkypuukon kultin, päämieheksi. Tuomittiin Syvyyksiin.

Aldern Foxglove, Nylkypuukkomies, ghasti (mies)
Kauppias-aatelinen Magnimarista, jonka kova kohtalo oli muuttua ghastiksi ja ryhtyä palkkamurhaajaksi Xaneshalle. Kuoli taistelussa sankareita vastaan Turmiolan alla, sankarit polttivat hänen jäänteensä taistelun jälkeen.

Nualia Tobyn, taivaanlapsi (nainen), vangittu
Kylän palaneen kirkon papin ottotytär, joka suunnitteli pahuuksia Hiekkasärkän varalle, nyt Hiekkasärkän sankarien toimesta vangittu ja pysäytetty. Tuomittu Syvyyksiin Magnimarissa.

Tuomittu uudestaan Syvyyksiin Rautatappuran vapautettua Nualian alaisekseen Magnimarissa.

Tsuto Kaijitsu, puolihaltia (mies)
Ameikon velipuoli ja Lonjikun ottopoika. Huonoissa väleissä sekä Ameikon, että Lonjikun kanssa. Yhteinen historia on vaihteleva mutta Tsuton kerrotaan syyttäneen Lonjikua äitinsä, Atsuii Kaijitsun murhasta. Tappoi kasvatti-isänsä ja yritti kidnapata siskonsa.

Tsuto jäi vangiksi Ohdakepään luolastossa. Toimitettu Magnimarin Hornaan ja Syvyyksiin.

Toimitettu uudestaan Syvyyksiin Rautatappuran vapautettua Tsuton alaisekseen.

Hipunrepijä, hiisi (mies), kuollut
Ohdakepään heimon komentaja, joka kohtasi loppunsa Ohdakepään taistelussa.

Bruthazmus, otsolainen (mies), kuollut
Shalelun arkkivihollinen, samooja, joka tekee kauppaa hiisien kanssa. Ilmeisesti liitossa Hipunrepijän ja Nualian kanssa. Menehtyi Ohdakepään alla olevissa luolissa.

Mustan tornin laakso

Pitkähammas, lohikäärme (uros)
Hiekkasärkän polttaja, Mokmurianin alaisuudessa ollut punainen lohikäärme. Nyt aselevossa ja liitossa Hiekkasärkän sankarien kanssa.

Chonna, kivijättiläinen (nainen)
Kivijättiläisten Viisas, joka pyysi sankarien apua Mokmurianin suhteen. Ilmeisesti auttoi sankareita saamaan vangit kapeisiin tunneleihin vankilapaon aikaan. Kultuurinsa tapojen sitoma, surumielinen mutta kansaansa puolustava nainen, joka ei hyväksynyt sankarien tapaa tuomita kaikki kivijättiläiset Mokmurianin ja tämän kannattajien tapaisiksi raakalaisiksi.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped