Palautteita, kysymyksiä ja ajatuksia tänne vapaasti.

Luonnos tulevan kampanjani HouseRuleista (!!!!)

 • Obvious Feat 1. tasolla
  • Vapaa valintainen freebie feat CRB:stä
  • Kuinka usein olet turannut ekalla levelillä sen pakollisen Weapon Finessen / Power Attackin / Point Blank Shotin / Toughnessin / Combat Castingin kanssa? Hyppää suoraan seuraavaan ruutuun! Toki vaateet täytyy täyttää, eli rogue itkee taas!
 • Hitpoints
  • 2 ensimmäistä tasoa class maximi
  • 3+ tasoista PF Societyn mukaisesti (D6=4, D8=5, D10=6, D12=7) tai heittämällä. Oma valinta.
 • Skill points
  • Class skill pointeja minimissään 4 per level, KUN Intelligence ability on välillä 10 - 14. Yli sivistynyt velho? Itke! Intin dumppaaja? No, sinä et välitä kuitenkaan.
 • Movement
  • 5ft step, does not provoke AoO (eli kirjan mukaan, kerrankin!)
 • Diagonal movement
  • Aina 5 jalkaa. Kuitenkin; Magic area templaatit, annettujen templaattien mukaisesti.
 • Spell Casting Concentration DC
  • +2 jokaisesta uhkaajasta ensimmäisen jälkeen
 • Heropointit käytössä
  • Haen niillä varmaan vähän enemmän mythic kerrointa, ilman että lähetään mythic kikkailuun mukaan. Ehkä niiden määrä kasvaa, mutta hyvin hitaasti!

Pientä viilailua kampanjan säännöstöön

Totta puhuen tein muutokset myös mahdollisia tulevia kampanjoita varten.

Reincarnate

Reincarnate loitsuun lisäsin hieman vapautta. Yhh, spell joka on täyttä arpaa siitä menekö buildi mäkeen (kobold melee kaverille) ja oikeastaan suosii mental luokkia, sillä todennäköisesti puhdas buffi. Eikö pointin pitäisi olla se ihme että hahmo herää henkiin, ei se että muuttuu random friikiksi joka sotkee kaikki mahdolliset säännöt?
Loitsua voi käyttää joko Paizolan foorumien tulkinnan mukaan (mental/physical ominaisuus höpinä), mutta suosittelen vahvasti paikallista sopimista Pimeyden Valtiaan kanssa puhtaasta race muutoksesta ja halutessaan sovittuun uuteen rotuun. Itse asiassa jatkossa taidankin pakottaa tähän, mutta kun nyt on jollakin vielä jalka haudassa ja toinen veti vasta jalkansa sieltä pois, niin annetaan nyt arvan ja juuston mahdollisuus.. vielä hetkeksi.

True Fighter / Cleric / Sorceress gain 4 skill points per lvl

Eli dippailematon F/C/S (tai näiden ja vain näiden yhdistelmä) saa 4 skill rankkia (vs 2) + Int bonuksen + sunnuntai bonuksien verran skill pointeja.

Entä paladiini? Shade 2014-02-12 00:05
Sekin kurjake, unohdin viattomasti. Ehdottomasti! Laerlorn 12.2.2014 klo 0:31

Syy: Erinäisiä hahmoja kikkaillessa olen vain todennut että 2 skill pointia on niin anuksesta, että se on jo syy välttäää nämä classit tai juustoilla Int dumppauksen kanssa. Niin, ja koska voin!

Tee toki niin kuin haluat :) Mutta eikö skillpointtien lisäys entisestään rohkaise nimenomaan juustoilemaan sen Int-dumppauksen kanssa, koska suhteellinen vähennys on pienempi? Ennen -2 Int-modifikaattori tarkoitti 100 % vähennystä skill pointeissa, tällä systeemillä menettää vain 50 %. Shade 2014-02-12 00:05
Cha on perinteinen helppo dumb, koska se ei ole vahingollinen, ellei evil pj pakota käyttäytymään ja näyttäytymään sosiaalisissa tilanteissa. Sama strenan kanssa, jos ei tosiaankaan aio kantaa kuin loitsukirjan matkapainosta. Int:n dumppaus perustuu henkilökohtaiseen kokemukseni perusteella siihen, että kun saavutetaan piste jolloin penalty = max skill rank, saadaan kuitenkin aina se yksi rank hyvitykseksi [Intelligence ability kuvaus; The number of skill points gained each level, though your character always gets at least 1 skill point per level.].. ja sen jälkeen aletaan ynnäämään siihen yhteen human bonus rankkia ja favored class rankia, niin tadaa Int 7(tai pienempi) hahmolla onkin yks, kaks ja kolme skill pointia. Eläimet toki kiittävät tätä 1 skill point per HD sääntöä. Prosentti olisi siis kuitenkin esimerkissäsi sama 50 kummassakin tapauksessa. Laerlorn 12.2.2014 klo 0:46
Aa, niin, totta, en olekaan tiennyt/muistanut, että class antaa yhden skill pointin joka tapauksessa. Olet silloin oikeassa tuosta 50 prosentista, luonnollisesti. Tietysti, yksi vaihtoehto vähentää Int-dumppauksen houkuttelevuutta olisi muuttaa skill pointien laskentatapaa niin, että kaikki skill pointit eri lähteistä (myös human ja favored) lasketaan yhteen ja niistä sitten vasta vähennetään Int-bonus. Siitä tosin Fighter-, Sorcerer-, Cleric- ja Paladin-luokka eivät saa mitään etua, jos tarkoituksenasi oli myös tehdä niistä vahvempia.Shade 2014-02-12 11:14
Juu, tarkoitus on ensi sijaisesti tehdä niistä luokista mielekkäitä pelattavia jo itsessään. Lisäksi Fighterilla pitäisi olla kyllä kaksi vahvaa Savea.. Laerlorn 13.2.2014 klo 12:24

HitPoint ajatus

Mielestäni Max-2 on hieman liian lepsu hipari menetelmä. Ajattelin seuraaviin kampanjoihini ehdottaa osittaista rollausta.
d12 nyt 12-2=10. Ehdotus 6+d6, keskiarvo 9
d10 nyt 10-2=8. Ehdotus 5+d5, keskiarvo 7,5
d8 nyt 8-2=6. Ehdotus 4+d4, keskiarvo 6
d6 nyt 6-2=4. Ehdotus 3+d3, keskiarvo 4,5
Tai muutetaankin d6:tta vielä hiukan, volaa!
d6 nyt 6-2=4. Ehdotus 2+d4, keskiarvo 4
Mielipiteitä?

Mikä jottei, onhan siinä hiparien heitossa oma jännitysarvonsa. Sen verran tosin, että nopan keskiarvoa laskettaessa ei vain jaeta maksimiarvoa kahdella, vaan summataan minimiarvo ja maksimiarvo ja jaetaan se kahdella. Kaikki nuo arvo ovat siis 0,5 (yksi jaettuna kahdella) liian pieniä, esimerkiksi d6:n keskiarvo on 3,5. Näin ollen arvot ovat siis 9,5, 8, 6,5 ja 4,5. Mikä ei ole erityisen suuri muutos nykyiseen systeemiin (maksimi-2), ainoastaan d12 pienenee.
Jos hiparien pienentäminen on se juttu, niin
d12: 6+d5, ka. 9
d10: 5+d4, ka. 7,5
d8: 4+d3, ka. 6
d6: 3+d2, ka 4,5
Tässä systeemissä d6 ei kuitenkaan koskaan voi saada sitä maksimiaan, kuutta. Ja sama muille.

Jos haluat säilyttää sekä maksimin saatavuuden, sen, että puolet hipareista+1 tulee kiinteästi JA pienentää hipareita, niin menee vaikeaksi. Esim. tälläinen voisi olla d12:lla
d12: 3+3d3, ka. 9, max 12, min 6 TAI
d12: 2+5d2, ka. 9,5, max 12, min 7 TAI

Ei mitenkään simppeliä. Se, että minimiarvo fiksataan kuuteen tai seitsemään ja maksimiarvo 12, asettaa aika tarkat rajat keskiarvolle, sitä ei pysty hirveästi kikkailemaan alemmaksi laskematta myös minimiarvoa.
Jos voidaan hyväksyä se mahdollisuus, että minimiarvo on puolet HD:n maksimiarvosta, eikä puolet+1, niin paras ratkaisu voisi olla heittää hiparit joko 6d2, 5d2, 4d2 tai 3d2, jolloin keskiarvot olisivat 9, 7,5, 6 ja 4,5. Keskiarvot olisivat tällöin myös todennäköisiä korkean HD:n hahmoille.
Yleisesti ottaen ison varianssin laitto hengissäpysymisen kannalta keskeiseen muuttujan on vähän risky business, koska se voi kampanjan alussa aiheuttaa ongelmia ja tehdä esimerkiksi tankista melko kyvyttömän hoitamaan tehtäväänsä. Tietysti on myös mahdollista, että kaikki heittää maksimihiparit. Sinänsä koko kampanjan yli tarkastellessa heittosarjan odotusarvo kyllä lähestyy keskiarvoon hvyin suurella todennäköisyydellä, sen verran monta leveliä yhdessä kampanjassa tyypillisesti on, joten pidän ainoastaan alun mahdollista kivikkoisuutta suurimpana ongelmana. Shade 2014-02-12 00:05

3+3d3 roll ei tosiaan tunnu hirveän elegantilta tavalta selvittää oikeuden mukaista hiparikasaa. Ehkä voisi sitten katsoa tuota PFS:n jakoa, se on hitusen ankarampi. Laerlorn 12.2.2014 klo 0:52

Spell Casting

Muistuttelisin että Spell Castingiin liittyy tiettyä componentteja. Yksi niistä on materiaalit. Zahiria tarkistellessani pääsin huomauttamaan että Spell Component Pouch puuttuu.. mutta niin puuttuu kaikilta muiltakin hahmoilta!

Saa korjata-.-

Lähteet; Material Component (M)

A material component consists of one or more physical substances or objects that are annihilated by the spell energies in the casting process. Unless a cost is given for a material component, the cost is negligible. Don't bother to keep track of material components with negligible cost. Assume you have all you need as long as you have your spell component pouch.

http://www.d20pfsrd.com/magic#TOC-Components

Paljosta lyödään vetoa, että kukaan ei tuu lukemaan tätä keskustelunavausta ennen huomista :) ? Shade 2013-10-11 15:43

Valkotaulu magneetit init seurannassa

Kysymys on ehkä eniten kohdistettu Sazmolle, kun hän on nähnyt tällisen toiminnassa, mutta muut voivat myös antaa oman inputtinsa asiaan. Minkälaisilla magneeteilla olette seuranneet init järjestystä? Miten saatte määriteltyä parhaiten kenellä on minkäkinlainen magneeti ja kenen init on minkäkin paljon? Evilkele 2013-01-22 10:01

Keskutelua asuntojen hintapolitiikasta (kts taulukko "Päämajasta")

Jos haluatte kyseenalaistaa yllämainitut (hinnat asunnoille); perustelut ja lähteet peliin. Laerlorn 7.4.2013 21:09

Minä ihan mielelläni kahdesta syystä. Jos perus talo maksaa pienessä maalaiskaupungissa min 15000 gp niin se on ihan järjestöntä kahdesta syystä:
a. Realismi (edes pieni sellainen olisi hyvä pitää tässä mukana) Esim. Hyvä käden taitaja pystyy profession skillillä tienaamaan ehkä ~750gp/vuosi (ja tästä jää varmaankin kolmannes säästettäväksi). Perus maalainen paljon vähemmän, eli iso-osa asuu vuokralla. Tästä seuraa jo aiemmin mainitsemani asia, että kuka rakentaisi talon 15 tuhannella kullalla ja se vuokrataan yhdellä hopeisella, kun talon hankinta kustannuksia ei psyty kattamaan omana elinikänään!
Asuntojen hinnat tulisi määräytä perus ihmisten tienestien mukaan, ei seikkailijoiden budjettien mukaan!
b. Tässä on d20srd:stä taulukko hieman realistisempaan hinta taulukkoon perustaloille
c. Samaa aihetta, mutta paizon forumilla
Eli ehdotan, että rakennusten hinta seuraisi pikemminkin tuota esitettyä arvoa. Toki jos PJ:llä on noista hinnoista jotain virallista Paizo faktaa niin mennään sitten niden mukaan, muuten kyllä nuo perus talojen hinnan on kyllä poskettoman suolaisia... eihän kenelläkään olisi varaa asua kaupungissa!!! Evilkele 2013-04-08 19:33
Virallinen lähde on Pathfinder Chronicles: Guide to Korvosa, jonka hintataso on aika hyvin heijastettavissa Magnimariin (kilpaileva kaupunkivaltio). Asuminen ei todellakaan vaikuta olevan ilmaista. Asiaa voi toki pyörittää talouden näkökulmasta, sillä palkkakustannukset eivät ole perinteisesti alleet D&D:ssä kummoiset, mistä voi toki tehdä päätelmän että asumisenkin pitäisi olla lähes ilmaista. Toisaalta elämme maailmassa, jossa saat +2 enchantment miekan hinnalla rivitalo asunnon ja +3 enchantatulla aseella omakotitalon. Arvostus riippunee siitä, uhkaako sinua talvenpakkaset vai örkkilauma!
Conclusion; Tein pientä viilausta asuntojen hintoihin ja lisäsin alimman hintaluokan myös hiekkasärkkään. Hiekkasärkän hinnat ovvat noin 75% Magnimarin hinnoista (alueen haluttavuus, palvelut ja turvallisuus painoivat hintatasoa alas).
750 gp:llä saa Hiekkasärkässä (kylmän ja varustelemattoman) varaston läheltä kaatopaikan rinnettä. Haju- ja puol'örrkien aiheuttamista melu- ja järjestyshaitoista ei ole valitusoikeutta. Voi toki yrittää tinkiä! Erinänäköistä enemmän ja vähemmän asuttavaa asuntotarjontaa löytyy tämän summan ja rivitaloasunnon (6 000 gp) väliltä toki, mutta varsinaisista edustusasunnoista ei voi puhua.
Hiekkasärkässä on myös huomattavaa, että kartanot on varattu mahtisuvuille ja omaan lahdelmaansa. Sinne pääseminen vaatii kovaa diplomatiaa, sillä kukaan ylimyssuvuista tuskin edes rahasta luopuu asemastaan ja maamerkistään. Uuden voi toki rakentaa, mutta ainakin osa suvuista varmasti hidastaa kaaavoitusta omalle niemekkeelleen. Toki Hiekkasärkkää ympäröi suht' rauhallinen maaseutu. Rahoitusta voi toki myös hakea paikallisilta ja Magnimarlaisilta koronkiskureilta. Belor Hemlock kuitenkin varoittaa Sczarneista ja liian halvasta rahasta. Laerlorn 9.4.2013 2:23
Lisäsin vielä pari alempaa tieriä ja ajatuksena on myös lisätä vuokrahinnat jos taivaankappeleet sattuu kohdilleen. Huom.! sankareille ei synny asumiskustannuksia, koska oletetaan että päivätyönne kattavat ne kuten myös ruokailun ja pienimuotoiset vapaa-ajan riennot. Pois lukien ehkä kuitenkin Manor, jos sellaisen hankitte. Muistattehan Ketunratamon tuskan sellaisen ylläpidossa?! Se taitaa muuten olla myynnissä pilkkahintaan sanovat.. Laerlorn 9.4.2013 11:26

Suomennos apuja

 • Scribbler = Töhertäjä ? Raapustaja?
  • Tai ehkä "töhertelijä", "raapustelija"?? Shade 2013-05-07 12:11
 • Hellfire plume =
  • Hmm, "helvetillisen tulen lieskat" tai "helvetintulen lieskat"? Tai joku kombinaatio näistä. Suomenkielessä ei oikein ole hyvää vastinetta tuolle plume-sanalle, se ikään kuin käsittää sekä itse "liekin" (flame) että sen yläpuolisen osan.
  • "Plume — When a mass of hot gases is surrounded by colder gases, the hotter and less dense mass will rise upward due to the density difference, or rather, due to buoyancy. This is what happens above a burning fuel source, and the buoyant flow, including any flames, is referred to as a fire plume." Tämä on otettu lopussa olevan urlin alkusivuilta. Ko. pdf-tiedosto pitää sisällysluettelon perusteella sisällään enemmän tietoa plumesta kuin on terveellistä normaalin ihmisen tietää. ftp://ftp.stru.polimi.it/corsi/Felicetti%20-%20Fire%20resistance%20of%20materials%20and%20structures/Books/Enclosure%20fire%20dynamics/1300_PDF_C04.pdf Shade 2013-05-07 12:12 Ps. Linkki ei aluksi toiminut; korjattu.
  • Sori kun tulen tänne säätämään, mutta taidatte keskustella hellfire FLUMEISTA(siis nämä thassilonialaiset massatuhoaseet). Flumelle ei suomen kielessä ole sellaisenaan hyvää käännöstä, mutta esimerkiksi log flume kääntyy uittoränniksi, joten jonkinlainen ränni tai kanava tai vastaava voisi olla. NiTessine käänsi sanan kampanjassamme "hornankorsteeniksi", mikä vie merkitystä hieman toisaalle, mutta sopii ehkä paremmin siihen että kyseessä ovat tosiaan tornit eivätkä adveduktimaiset rännit. :D -Muser
  • Tää on itse asiassa kiehtovaa! Tutkin hieman asiaa ja satuin saamaan käsiini RotR osan yksi. Siellä Sandpointin historiassa puhutaan tosiaan nimenomaan Hellstorm Flumeista. Onko kenties niin, että vitososassa termi on muuttunut Hellfire Plumeiksi? En pysty tsekkaa, ei ole vitososaa kätössä...Mutta epäilen näin, koska myös Paizon foorumeilla käytettiin molempia termejä. Mut joka tapauksessa, "hornankorsteeni" on kyllä hyvä. Hyvä osoitus mulle, että kannattaa selvittää konteksti, ennen kuin alkaa kääntää... Shade 2013-05-07 20:45
   • *Casts summon Kielipiru* :D. Hyvää pohdintaa plume/flume saattaa olla kyllä omakin virheeni, mutta tosiaan jotain reteää siitä oli selkeästi reviteltävissä. * Mutustelee "Hornankorsteenia"*, kiitos! Laerlorn 7.5.2013 21:30
  • Asiaan liittymättömästi: sain selvityksen loppuun, kun sain metsästettyä myös osat 4 ja 5. Homma menee näin: 1. osa: Hellstorm Flume -> 4. osa: Hellfire Flume -> 5. osa Hellfire Plume. Ehkä kutososassa Hellafiery Plum?? Eniveis, nyt pääsen nukkumaan ja unikin tulee simmuun. Shade 2013-05-07 22:38

Asiaton kommentti

Hellurei! Tämä asia ei kuulu minulle ollenkaan mutta vanhojen keskustelujen muistona leikkaa-liimattu yltä:

Movement
5ft step, does not provoke AoO (eli kirjan mukaan, kerrankin!)

Joulu on tullut Laerlornin sydämeen. Mukavia lomia! mvp 2014-12-23 09:35

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped