Hurmaava maailmanloppu

Esipuhe

Rova 28. Vuosi 4708 AR

Toimipaikkana Pirun kyynärä, tukena ja suojeltava tusina Riimumaagia mahtavasta järjestöstään. Pirun kyynärä on hylätty erämaa saari, joka piilottaa tantereessaan tippuneen komeetan jäänteet ja tuomiset. Niitä nyt kilpaa etsimään ja keräämään!

.. ja missä ovat riimut, jotka kutsuivat tähden alas? Missä ovat lurkit, jotka ovat hirmutyön takana?

Tapahtumat

 • Yöllä jahdataan valoa läheisen kaupparakennuksen toisen kerran huoneistosta, mikä paljastuu virvetuleksi. Eladan epäonnekseen löytää pehmentyneen osan lattiasta ja rytisten kopsahtaa takaisin ensimmäiseen kerrokseen. Vamma on kohtalokas, ja mies parantelee aivotärähdystään seuraavan päivän.
 • Aamulla Fenellan kanssa neuvoteltuaan solu päättää tutkia saaren länsiosan, ja erityisesti sen majakan. Kymmenpäinen joukko riimumaageja lähtee kohti meteorin iskeytymispaikkaa etsimään taivasmalmeja ja rikkauksia. Fenella, Eladan ja muutamaa muu maagi jää laittamaan majapaikkaa vielä parempaan kuntoon.
 • Tovin metsittynyttä tietä seurattuaan Hedwig pöllö varoittaa jostakin odottamattomasta lähellä tietä. Hieman rinnettä laskeuduttuaan solu löytää verilätäkön ja pari luun palaa. Eläintieteilijät päättelevät otukseeen olleen villisika. Mew löytää lähistöltä lukuisia jälkiä jostakin suuren koiran kokoisesta otuksesta, jonka jalan rakenne kuitenkin poikkeaa hieman tunnetusta faunasta. Saari on muutenkin hernerokka sumun peittämä ja oudon hiljainen.
 • Matka jatkuu ilman muita välikohtauksia aina majakalle asti. Se on omalla saarekkeellaan, ja palanut ja osin romahatnut. Lisäksi sitä pitää kotinaan joukko jättimäisiä tuhatjalkaisia sekä lauma pinempiä, mutta vähintään yhtä vihaisia yksilöitä. Taistelu on tiukka, ja useimmat solun jäsenet kärvistelevät tuhatjalkaisten erittämän myrkyn kanssa, vaikka viimeinen kin onnistutaan polttamaan kuoliaaksi hapolla. Mew kerää jälleen kitiiniä, kuin paraskin metsästäjätär.
 • Majakasta ei löydetä riimuja, eikä muitakaan merkkejä viime aikaisesta asutuksesta. Solu lähtee paluumatkalle kohti Witchlightia.
 • Sumun hälvetessä, seurue huomaa paluumatkan alkuvaiheissa ohittaneensa yhden pienemmän meteorin iskupaikan. Jällleen kiivetään alaspäin rinnettä, tällä kertaa varmistaen kulku köydellä. Pieneltä kärähtäneeltä aukealta löydetään meteoriitti, sekä siitä ravinteita imemässä basidirond niminen lihansyöjäkasvi. Nyt se on kyllä enemmän kiinnostunut taivaskivestä, mutta seurua ryntää sen kimppuun. Hedwig hallusinoi sen erittämässä kaasussa, mutta muuten sen murkaaminen käy esimerkillisesti. Taivaskiven kappaleesta löytyy täyteaineen lisäksi yhdeksän paunaa noqualiksi nimettyä metallia, joka on luontaisesti magia resistantti ja kevyt kuin mithral.
 • Loppumatka Witchlightille on tapahtumaköyhä. Leiri on järjestyksessä, mutta riimumaagien partio ei ole vielä palannut. Eipä siinä, päivää on vielä pari tuntia jäljellä. Solun jäsenet esittelevät löytönsä leiriin jääneille riimumaageille ja vaihtavat noqualin alkemistin tulia ja happoja vastaan.
 • Solu rentoutuu kukin askareissaan, mutta kukaan ei kuule pamahdusta idästä.
 • Illan jo pimetessä Fenella ja solun jäsenet alkavat huolestua, kun riimumaagi partio ei ole palannut. SOlu lähetetään ohjastamaan se takjaisin kotiin.
 • Mew jäljittää riimumaagi kolonnan liikkeen aina itäistä tietä pitkin metsikköön, sitten palaneeseen metsään ja lopulta itse valtavalle meteorin kraaterille. Tarkkasilmäisimmät havaitsevat pian pienen joukon riimumaageja jokusen sadan metrin päässä maastossa, kiipeämässä nokiselta kukkulalta toiselle. Maagit tavoitetaan ja selviää, että maagit päättivät lähes heti tutkimuksensa täällä aloitettuaan jakautua kahteen partioon. Toisesta partiosta ei tämän jälkeen ole nähty merkkejä, vaikka sitä on nyt yritetty etsiä jo tuntikausia. Riimumaagit kertovat nähneensä toisen partion hartiakkaita miehiä, todennäköisesti Zincherin leiristä, mutta heidän kanssaan vältettiin lähempää vuorovaikutusta.
 • Koko seurue palaa takaisin metsänrajaan, ja Mew:n johdolla yritetään jäljittää kadonnutta partiota. Laakso on vain nyt niin moneen kertaan tallustettu, että lopulta jäljitys osoittautuu mahdottomaksi. Porukka voi vain toivoa että kadonnut partio on palannut omin avuin leirille.
 • Matka leirille on ongelmaton, vaikka ilta on jo pimennyt ja kaikki ovat väyksissä. Leirillä ei ole odottamassa iloisia uutisia kadonneesta partiosta, ja mieliala laskee. Fenella kertoo nähneensä aiemmin iltapäivällä nähneensä satamaan saapuneen suuren kauppalaivan. Solu päättelee sen olevan Mithralwave, kääpiöahjojen kauppalaiva.
 • Keskiyön aikaan Witchligtiin marssii tusina pimeää pelkäämätöntä kääpiötä. He olisivat kovin kiinostuneet jakaman riimumaagien jo valtaaman tornin, mutta Domforin suostuttelun jälkeen Fenella suo heidän majoittuvansa kaupungin aukealle, yhdeksi yöksi.
 • Aamu kolmelta Mewin vartiovuorolla kaupåungin kaduilla marssii kymmenittäin kalmoja, kohti kääpiöiden tuoretta leiriä. Mew piiloutuu, mutta keksii lopulta lähettämään Hedwigin kääpiöleiriin. Kääpiövartiomie ehtiikin kiitos Hedwigin karjua hälyytyksen ilmoille. Kalmojen raivo on vaan niin kammottava, jä määrä lukuisa, että edes Riimumaagien satunnaiset maagisetohjusket tahi sanakrten rynnäkkö ei ehdi pelastaa kääpiöretkikuntaa. Vain yksi, niiden johtaja Gravin Goldhammer onnistutaan elvyttämään. Tämä suostutaan ottamaan loppuyöksi sisälle vahtitorniin. Raukka ei kuitenkaan voi unohtaa alaistensa tearastustam, ja aamulla hänen todetaan myös kärsivän veren vähyydestä ja voimattomuudesta.
 • Sankarit tunnistavat myös epäkuolleet tyhjyyden zombeiksi. Olennoiksi, jotka ovat zombeista poiketen nopeita ja raivokkaita. Ne ovat akatoiksi kutsuttujen aberraatiokoirien toukkien kantajia, joista syntyy uusia akatoja. Kenties meteori on tuonmut mukanaan arvometallien lisäksi myös vitsauksen?!

NPC:t

 • Avery Slyeg: The owner of a pricey inn called the River Runner, Avery Slyeg’s true interests lie in smuggling and other black-market operations; it’s said he has agents in two dozen cities throughout the Inner Sea region.
 • Clegg Zincher: One of Riddleport’s more notorious crimelords, Clegg runs the quite profitable Zincher’s Arena, a place where anyone can pay to see desperate men fight monsters (or, more commonly, each other).
 • Elias Tammerhawk: Elias is the leader of the Order of Cyphers, an accomplished wizard who has been elected as speaker of the order for two consecutive eight-year terms. Many whisper that Elias has his eye set on the position of overlord, and Riddleport’s other crimelords worry about the nature of the changes to their beloved city should this event occur.
  • Fenella Bromathan: Enthuastic Order of Cyphers officer. Leading Devil's Elbow expodition.
  • Samaritha Beldusk: half-elf Order of Cyphers apprentice.
 • Gravin Goldhammer: Leader of Gas Forges expediotion. Sole survivor after void zombie rampage.
 • Grimas Oltedler: Grimas runs the Velashu Ferry, the only safe mode of public transport over the river. He works steadily through the evening and night but must be summoned from his bed by ringing the ferry bell if one is seeking passage before midday. Prices range from 2 to 6 copper per traveller, depending on the length of the journey up or downriver.
 • Josper Creesy: Captain of Foamrunner.
 • Saul Vancaskerkin: Just recently, Saul recovered his footing in Riddleport after several years of destitution due to some sort of run-in with the other crimelords of the city. He’s recently purchased and rebuilt the Gold Goblin Gambling Hall.
 • Shorafa Pamodae: An alluring but dangerous tiefling high priestess of the temple of Calistria, Shorafa is also one of the city’s minor crimelords and rules the hospitality industry, from pimps to liquor sales.

Palaute

Hyvä tempoinen ja tiivis pelikerta! - PIMEYDENVATIAS

Palkkiot, sovittu Riimumaagien expediition kanssa

 • 1 000 gp per solun jäsen, kun Riimumaagien expediitio on palannut turvallisesti Rätselporiin
 • 25gp per pound, Riimumaageille myydystä noqualista.

Palkkiot, ensimmäinen päivä

 • Centipede chitin, 26 pounds, worth 1 gp per pound Mew
 • Noqual, 9 pounds. Traded for 6 alchemist fires & 6 acid potions

Jako

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped