Hurmaava maailmanloppu

Esipuhe

Rova 29. Vuosi 4708 AR

Riimumaagien expediitio on kutistunut kuudella. Kenttätyö siirtynee nyt kokonaan solun harteille. Itäosa Pirun kyynärästä on vielä kartoittamatta. Missä ovat Zincherin miehet ja missä Slyegin joukot? .. ja ne akatat, jotka synnyttivät sen tyhjyyden zombien lauman!

Tapahtumat

 • Loppuyö on tapahtuma köyhä, zombien ja kääpiöiden raatojen kirjoessa Witchlightin katuja
 • Aamulla kääpiö selviytyjä Gravin Goldhammer otta tehtäväkseen kaivaa edesmenneille kollegoilleen kunnon haudan maanpoveen. Zombit työnnetään sen sijaan juhlavasti alas jyrkännettä mereen Domforin messutessa Sarenraen armosta. Yksi kalmo herättää riimumaageissakin ihmetystä. Haltioiden pääsettessä lähemmäksi, hekin huomaavat sen haltiamaisen rakenteen ja tumman nahan, mitä selitellään kuoleman jälkeisellä reaktiolla. Raato vaikuttaa vanhimmalta. Ruholta ei löydy sen kummempaa, kuin kevyt solmupanssari.
 • Haltiat ja riimumaagit keskustelevat päivän suunnitelmasta. Solun mielestä maagien ei pitäisi poistua turvallisesta tornistaan, mutta Fenella näkee että jos noqualia ja muita rikkauksia ei löydetä enempää tulee retkestä taloudellinen katastrofi. Nikotellen sovitaan että maagit pysyvät yhtenä ryhmänä, ja solu saattaa heidät matkaan ja hakee kotiin meteorin aukiolta. Mew jää valvomaan Gravinin yksinäistä haudankaivuu urakkaa, ja vahtimaan samalla tornia.
 • Solu jäljittää lähes kolmikymmenpäistä zombilaumaa, itäistä tietä seuraillen. Aluksi jäljitys on helppoa, mutta pikkuhiljaa alkaa selvitä että lauma on kerääntynyt pikkuhiljaa, sillä sen koko pienenee kun yksittäisiä jälkiä pujahtaa rytiköistä sieltä täältä. Jonkinmoinen lauma on seurannut solun eilisiä jälkiä meteteorin aukealta ja sinnehän solu riimumaagit persään pian päätyvät.
 • Maagit lupaavat pysyä yhdessä, ja odottaa solua tai lähteä kotimatkalle hyvän tovin ennen illan pimenemistä. Solu jatkaa jäljitystä, mutta vain yksiäisiä jälkiä on seurattavissa enää aukean itäreunalla. Ne hylätään ja päätetään lähteä tutkimaan saaren itäreunalla näkyvää savua ja myös itäistä majakkaa.
 • Korpimatkalla takaisin tielle, ryhmä kuulee kumpareen takaa raskasta töminää ja kolinaa. Kiivetessään ei niin salavihkaisesti asiaa selvittämnään, he toteavat tuijottavansa kahta myskijättikoppakuoriasta, hevosen kokoisia olentoja. Ne näyttävät kukkotappelevansa isosta munan muotoisesta noqualia siltävästä pallosta pienessä meterorikuopassaan.
 • Solu piiloutuu, toivoen koppakuoriaisten jatkavansa härkäpainin kuolettavaan loppuun asti. Pian kuitenkin taivaalta kuuluu raskaisen kitiinisiipien pörinää, ja uusi koppkuoriainen liittyy painiin. Solu päättää tehdä liikeensä, ja taistelu koppakuoriainen vs koppakuoriainen vs koppakuoriainen vs solu, päättyy jälkimmäisten voittoon. Noqual kappale on hyvin raskas, noin kaksi sataa paunaa painava mötikkä. Arvuutellaan että se voi olla kuoriutumaton akata, mutta kunnon välineitä kimpaleen koostumuksen määrittelemiseksi ei ole, eikä myöskään hartioita joiden päällä mötikkö voitaisiin kantaa tornille. Tal ja kumppanit merkitsevät polun noqual-mötikälle haltia(?)-riimuin, joita raapustetaan puihin.
 • Pian matkaa kohti itää jatketaan tietä pitkin, joka täälläkin on jokseenkin raivattu nuoresta ryteiköstä. Tovin jälkeen saavutaan vanhalle maatilalle, jonka kolme rakennusta seisovat vielä pystyssä ryteikköisen aukean vieressä, joka lienee ollut peltomaata. Rakennukset tutkitaan, mutta niistä ei löydy mitään arvokasta, ne on selkeästi aikanaan tyhjennetty melko perusteellisesti. Tosin, viime aikaisesta asutuksesta kielivät tuoreet jätteet, kuin joukkio olisi majoittunut täällä joitakin päiviä sitten, jättäen elämisen merkit lähtönsä jälkeen lojumaan.
 • Tovin jälleen tietä matkattuaan, on selkeää että savuttava nuotio on jo lähellä. Parin hylätyn rakennuksen takaa paljastuu osin paaluaidalla suojattu suuri leiri. Telttoja on kaikkiaan lähemmäs tusina, josta hienoin on valtava ja ylellinen. Leirin keskellä on suuri käyrttävä nuotio. Sen reunamilla on tusina tyhjää karua häkkiä, ja toisaalla paalussa kiinni kolme vihaisen näköistä kirvesnokkalintua.
 • Pari miestä puuhastelee nuotiolla, mutta he eivät vielä huomaa haltioita. Solu miettii mennäkö tutustumiskäynnille, vai hiipiä leirin ohi ja selvittää itäinen majakka ensin. Pian pääätetään, että leirillistä tuntematatonta faktiota ei ole hyvä jättää selustaan, joten he marssivat leiriä kohti. Rysyiset vartiomiehet rynstäävät pian heitä vastaan ja toivottavat huis helevettiin siitä. Solun sitkeä diplomatiauhkailu ei näitä ahdistuneen oloisia törkyleukoja pehmitä, mutta sentään selviää että tämä on Clegg Zincherin retkikunta.
 • Solu päättää lopulta kääntyä kannoillaan, kun eräästä isommasta teltasta kurkistaa tutunoloinen leveäharteinen tumma ihmismies - Akron Erix. Hän on Zincherin vasalli, joka palkkasi solun raidaamaan Vancaskerkinin kasinon. Homma menikin tyylikkäästi, mutta Vaskaskerkin katosi joutumatta Pomo Croatin käsiin, mikä hieman nyt aiheuttaa kitkaa. Akron kuitenkin näkee potentiaalin solun jäsenissä, joten hän aloittaa jokseenkin konstruktiivisen neuvottelun heidän kanssaan. Selviää, että Zincherin retkikunta on kokenut kovia, ja uutinen Riimumaageista otetaan kitkerästi vastaan. Kun solu ei halua pettää Riimumaageja, saatikka murhata sen jäseniä uskollisuuden valaksi Zincherille, pyytää Akron vielä neuvoittelemaan itse Zincherin kanssa.
 • Solua istutetaan kohtuullinen tovi nuotiolla, puolentusinan Zincherin resupekan kanssa, odotellen audienssia. Leiri vaikuttaa yllättävän tyhjältä, ja miehet todella riutuneilta, jota he yrittävät kätkeä karun käytöksensä alle.
 • Audienssi tapahtuu lopulta ylellisessä teltassa, johon solu on tervetullut aseettomina. Tal jää ulos vahtimaan tavaroita, kun muut marssivat ylpeästi sisään. Vastapuolella istuvat herra Zincher itse, vieressään Akron. Zincher katsoo haltioita tuimasti, ja ilmoittaa että tämä on hänen saarensa, hänen valtakuntansa. Jos haltiat tuovat Riimumaagien johtajan Fenellan pään, he ovat tervetulleita liittymään joukkoon, ansaiten suunnattoman palkkion. Solu kuitenkin yrittää vielä sovittaa jonkinlaista yhteistyötä Zincherin ja Riimumaagien välille, mutta Zincher toteaa tuhlaavansa aikaansa - "Tappakaa ne kaikki!"
 • Miral loitsii ties mitä, pysäyttääkeen Zincherin ja Akronin lähentelyt, ennen kuin solu ehtii karata ulos aseisensa luokse. Alkaa taistelu, jossa lähinnä ihme voi haltiat pelastaa sillä myös kirvesnokkalinnut karkaavat raivoissaan haltioiden kimppuun. Zincherin palkolliset heiluttavat tapparoitaan ehkä epävarmasti, mutta samaa ei voi sanoa Akronista tahi itse Zincheristä. Kiitos Talin eeppisen puolustuksen, Eladanin pistävän sapelin ylivoima ei kuitenkaan kävele haltioiden yli. Domfor osaa pitää etäisyyttä, ja tukea sekä pyhin keinoin että jousen kanssa kauempaa. Miral sen sijaan tulee Akronin tyrmäämäksi.
 • Lopulta Zincherin joukot epäonnistuvat solun murksjaisissa, ja heidän päälukunsa jatkaa tippumistaan. Viimeisenä pystyssä olevana Akron anoo armoa, mitä ehkä helpottaa se seikka että hän ei lyönyt Miralia kuoliaaksi, vaan vain tainnutti tämä. Myös Zincher saadaan takaisin tajuihinsa, kun muille tajuttomille ja kuoleville tarjotaan vain rautaa sydämeen. Zincher ei kuitenkaan taivu, eikä anteeksi pyytele. Hän vakuuttaa solulle kostoa ja tuskaa, kävi hänelle miten kävi. Eladanin rapier on edelleen nälkäinen, ja Zincherin viha sammuu iäksi.
 • Akron osoittautuu nyt hyvin avuliaaksi. Hän kertoo että Zincherin miehiä oli alunperin kuusikymmentä. Näistä kuitenkin puolet, ottivat haltuun Avery SLyegin aluksen laivan joka oli heikosti puolustettuna satamassa. Ryöstetty alus ajettiin Rodericks' Coveen uudelleen nimettäväksi, kun taas Zincherin alus jatkoi matkaansa. Slyegin miehistä ei muuten nähty muuta, kuin hylättyjä leiripaikkoja Witchligtissa ja matkalla itään. Nykyisessä leirissä oli astuutu noin viikko, mutta monia partioita jäi saapumatta meterorin iskupaikalta. Viime öinä myös siniset äänettömät koirat olivat lakaneet tehdä hyökkäyksi jo suoraan leiriinkin. Näkymät olivat kaikin tavoin olleet ankeat, mutta Zincher ei perääntynyt. Hänen kiinnostuksensa itse asiassa siirtyi taivasmetalleista näiden akatoiden kiinniottamiseen ja tutkimiseen. Eräästä teltasta löytyykin kaksi miestä, jotka kärsivtät akotoiden levittämäön sairauden viimeisitä oireista, ennen kuolemaa ja vaihetta jossa ruumiit toimivat akatoiden toukkavaiheen ravintona ja suojana.
 • Leiristä löytyy sekä Zincherin henkilökohtainen matka-arkku, että myös miehistölle tarkoitetut palkat. Akron saa ottaa ne kannettavakseen, ja hänet palkataan solun palkolliseksi.
 • Löydökset toimitetaan tornille, ja heti perään riimumaageja lähdetään hakemaan meteorittin iskupaikalta. Maagit ovat menettäneet jälleen yhden jäsenen, kun Kenny halusi käydä helpottamassa oloaan metsikön reunalla, muiden katseiden ulottumattomissa. Hänen kammottava kuolinhuutonsa kuiultiin, mutta riimumaagit päättivät että kilpikonna puolustus on paraspuolustus. Metsästä ei tullut kuitenkaan mikään heitä enää hakemaan. Noqualia, tai muutakaan merkittävää ei löytynyt ja koko kolonna palaa tornille likaisna, väsyneinä ja ärtyuneinä. Tosin uutinen Zincherin tuhosta ensin yllättää ja lopulta myös riemastuttaa Fenellaa, joka toteaa että asiat tulevat Rätselporissa nyt muuttumaan, kun Zincher jättää jälkeensä suuren valtatyhjiön.
 • Kolonna vetäytyy torniin, viettämään kolmatta yötä saarellaan - sietsemän sielua köyhempänä, mutta uusien liitolaisten Gravin Goldhammerin ja Akron Erixin kanssa (jälkimmäisillä ei tosin ole asiaa riimumaagien torniin..)

NPC:t

 • Avery Slyeg: The owner of a pricey inn called the River Runner, Avery Slyeg’s true interests lie in smuggling and other black-market operations; it’s said he has agents in two dozen cities throughout the Inner Sea region.
 • Clegg Zincher: One of Riddleport’s more notorious crimelords, Clegg runs the quite profitable Zincher’s Arena, a place where anyone can pay to see desperate men fight monsters (or, more commonly, each other).
 • Elias Tammerhawk: Elias is the leader of the Order of Cyphers, an accomplished wizard who has been elected as speaker of the order for two consecutive eight-year terms. Many whisper that Elias has his eye set on the position of overlord, and Riddleport’s other crimelords worry about the nature of the changes to their beloved city should this event occur.
  • Fenella Bromathan: Enthuastic Order of Cyphers officer. Leading Devil's Elbow expodition.
  • Samaritha Beldusk: half-elf Order of Cyphers apprentice.
  • Gravin Goldhammer: Leader of Gas Forges expediotion. Sole survivor after void zombie rampage.
  • Akron Erix: ex-Zincher's liutenant, muscular and tanned man.
 • Grimas Oltedler: Grimas runs the Velashu Ferry, the only safe mode of public transport over the river. He works steadily through the evening and night but must be summoned from his bed by ringing the ferry bell if one is seeking passage before midday. Prices range from 2 to 6 copper per traveller, depending on the length of the journey up or downriver.
 • Josper Creesy: Captain of Foamrunner.
 • Saul Vancaskerkin: Just recently, Saul recovered his footing in Riddleport after several years of destitution due to some sort of run-in with the other crimelords of the city. He’s recently purchased and rebuilt the Gold Goblin Gambling Hall.
 • Shorafa Pamodae: An alluring but dangerous tiefling high priestess of the temple of Calistria, Shorafa is also one of the city’s minor crimelords and rules the hospitality industry, from pimps to liquor sales.

Palaute

Palkkiot, sovittu Riimumaagien expediition kanssa

 • 1 000 gp per solun jäsen, kun Riimumaagien expediitio on palannut turvallisesti Rätselporiin
 • 25gp per pound, Riimumaageille myydystä noqualista.

Palkkiot, ensimmäinen päivä

 • Centipede chitin, 26 pounds, worth 1 gp per pound Mew
 • Noqual, 9 pounds. Traded for 6 alchemist fires & 6 acid potions

Palkkiot, toinen päivä

Zincerin matka-arkku (lock DC 30)

 • several business legders, a ledger tracking Zincher's wealth and copies of deeds
 • map marking locations of all siten where noqual was found and single X (G)
 • eight beryls a' 40gp
 • four rubies and a black pearl a' 100gp
 • 35 pounds of noqual a' 25gp
 • 200 sp, 200gp, 20pp

Zincher

 • amulet of natural armor +1
 • leather +1
 • acid (flask) (x2)
 • alchemist's fire (flask) (x20)
 • masterwork pickaxe (1d8/x4)
 • potion of shield of faith +3
 • rope (silk/50 ft.)
 • masterwork axe (throwing) (x4)

Jako

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped