Missä muurit suojelevat valtiasta

Desnus 8. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Kuningattaren vastaisku oli tyrmätty kuolleiden holveissa sekä Pharasman pyhittämällä maalla, vastarinta oli kuitenkin kokenut rankan vastaiskun kaatuneiden pinoutuessa, erityisesti Kressidan ja Jorameinin menetyksistä. Oli myös selvää, että kuningatar oli onkinut tietoonsa pettureiden ringin ja tuvapaikat. Oliko turvaa enää missään? Aikomuksenaan hankkia Pharasman temppelille epätoivoisesti kaivattuja pyhiä tarvikkeita, Kressidan sielulle timantin ja itselleen edes hetken levähdyksen Scarnwallin kauhujen jälkeen - Pettyneet teleporttasivat jälleen Magnimarin raikkaan merellisen tulleen ja vilkkaiden purjeiden bazaarien äärelle. Ensimmäinen ilta kului virkistäytyen, kuka kylpien palvelusväen avustuksella, toinen kadoten Sillanalan varjoisiin soppiin. Seuraavan päivän kaupustelut sujuivat kankeasti, aarteet joita Sabrina ja Scarnwallin syvimmät holvit olivat antaneet, olivat kertakaikkiaan mahdottoman kaalliita keskimääräiselle bazaarikauppiaalle vaikka perus katastrofi tarviketta löytyikin Pharasman temppelin ahdinkoon. Lopulta mystiset itämaiset "vartijat" kutsuivat paikalle erityisen vieraan, itsensä Bazaarien Prinsessan Sabriyya Kalmeralmin. Tämä ehdotti hieman laadukkaampaa myyntitavaroiden tarkastusta omassa yksityisessä myymälässään. Uskomaton vaellus läpi bazaarin synkeimpien kortteleiden, kapeimpien kujien, läpi outojen takpihojen ja hylätyiden rakennusten vei hämmästyneet lopulta mitättömän talon edustalle. Sen sisältä paljastui ylellinen, tuoksutettu olohuone tai majesteettinen itämainen juhlapaikka. Mutta kauppaa Sabriyya halusi lekotellaan upealla soffallaan. Keleshite palvelusväki otti myyntiartikkelit tarkkaan tarkasteluun ja pedagogisen tarkasti luetellen ominaisuudet ja puutteet arvostivat ne. Lopulta summa oli kuitenkin Pettyneiden mielestä vajaa, joloin Sabriyya antoi vastaehdotuksen - hän hankkisi erityisetn verkostojensa avulla, mitä Pettyneet haluaisivat ostaa ja korjaisi hieman kurssia Pettyneiden eduksi kun puhtaasta platinasta ei olisi enää tämän osalta kyse. Listoja rustattiin ja esineitä nimettiin. Jäähyväiset olivat jalot mutta lyhyet ja Pettyneet saatettiin ulos taas uusia koukeroisia kujia ja näennäisiä umpikujia pitkin lopulta bazaarin keskeiselle kauppakadulle. Tavarat ja kauppa viimeisteltäisiin 24h kuluttua..

Teleportti löysi tiensä takaisin Korvosaan, jossa Keppiran iloksi kriisiajan tavarat lunastettiin reiluun hintaan, pappilan käyttöön. Cressidan ruumis oli jalosti Pharasman temppelissä, ja tunnissa tämän läheiset ja kollegat kutsuttiin paikalle. Timantti rinnallaan, Pharasaman suosio turvanaan nainen heräsi eloon. Mutta piiritettynä rakkaimmillaan, Pettyneiden jäädessä taka-alalle. Vastarinnan matriarkka oli kuitenkin palannut! Epäonniset kaupunstelut eivät edenneet Korvosassa, joten paluu Magnimarin paljon hedelmällisemmille markkinoille oli tosiasia. Kun kaupat bazaarin ruhtinaan kanssa, olivat sovitut vasta seuraavaan päivään oli Pettyneillä harvinainen hetki levätä ja nauttia toimivan kaupungin iloista. Uusi päivä toi taas bazaarin hälyn, mutta tunnit valuivat hitaasti keskipäivään. Nopeasti jälleen itämainen opas saattoi Pettyneet tarkoin varjellulle aateliseen saliin jossa ostoesineet oli komeasti ladottu keskeiselle pöydälle. Kaupat vahvistettiin, kamomilla teellä juhlistettiin ja juhlasali palannut viihtyisään loistoonsa esineiden ja rahojen siirtyessä mekaanisesti palvelusväen ja astraalisäilöjen kautta piiloon. Saattaja löysi taas uuden salakähmäisen reitin takaisin sivistykseen.

Päivä etene rauhallisesti, Milezza vaati aikaa tutyustua uuteen mahtavaan loitsuun ja Susi oli päätynyt hankkimaan graafisen treenikirjan, jonka kanssa mies teki töitä myöhäiseen iltaan asti. Majik nautti erityisistä marmeladeista ja lämpimästä kylvystä, Zeran taas jatkoi vielä varjoisempiin SIllanalan sopukoihin. ALkuyöstä paluu Korvosaan oli ajankohtainen, mutta päämääräksi valittiin turvaisa umpikammio jossain kaupungin alla, viemäreiden äärelle. Yö sujui hieman koruttomasti, mutta aamun tullen palattiin kaupungin pinnalle. Magnimarista poiketen tunnelma oli surkea ja alakuloinen. Kaupunki oli kuin lamaantunut jatkuvaan uhkaan ja epätietoisuuteen huomisesta, palkattu räkänokka julisti propagandaa: "Abadar oli liittoutunut kuningattaren kanssa, kaupunki tarvitsi kuria järjestystä selviytyäkseen!" sekä "Arkonat olivat antaneet uskollisuuden valan kuningatar Ileosalle, Wanha Korvosa nousisi menestyksen päiviiensä loistoon!" ja "Mystinen miekkailija Trifaccio piinasi Cliffsidessa, saarnaten korroptoitunutta kantaansa. Liekehtivästä miekasta kuningatar maksaisi 500 platinaa!". Matka jatkui Harmaille ja Pharasman temppeliin, nopeasti Keppiran saliin jota nopeasti piilotettiin maagiselta urkinnalta. Kuningatar oli viime päivinä vetäytynyt täysin linnaansa, linna jopa vaikutti varsin harvaan asutuilta kun iltaisin monet kammioit jäivät selväksi pimeäksi. Keppira oli epätoivoinen, Pharasman temppelin kortit olivat julkiset, ja kosto Sabinan ja Harmaiden neitojen nöyryytyksestä tulisi ennemmin tai myöhemmin, Keppira pohti jopa väkensä uudelleen sijoittamista ja pakoa Korvosasta. Nyt jos koskaan oli aika astella kuningattaren helmoille, iskulla kuninkaalliseen linnaan!

Pettyneet myönsivät, että operaatio sopi heidän intresseihinsä. Siirtymä Pillarkukkulalle tehtiin jalkaisin, kunnes aloitettiin villi kiipeily ylös shingleseille. Kesti pitkän tovin löytää ylös ja selvään näkymään kuninkaalliseen linnaan. Korkein Seawatch-torni valittiin kokoontumispaikaksi, kun näkymättömät lentäjät liisivät.. hämmentävästi ilman vastarintaa - maagista voimaa tai hälyytystä estelemättä aina tornille asti. Tasanne josta Sable Company aikanaan operoi oli avoin laskien Pettyneet suoraan linnaan. Tornia kavuttiin läpi hylättyjen tallien tavoittaen aalhaalla olevan nostosillan Epoch-tornille. Valtava kellotorni, sekin oli miehittämätön - torneissa oli kyllä ballistat asemissaan, ilman miehitystä.. tai naistusta. Matka kävi läpi keskelle pölyistä ullakkoa, edelleen pelottavasti ilman minkäänlaista vastarintaa...

The others

 • Boule - varkaiden neuvoston, tahi Cerulean Councilin yllättävä nokkamies. Haluaa tukea vastarintaa omassa ahdingossaan mahtavin
 • Cora Crandon - Vartioston kapteeni, aiempi palveluspaikka Wanhassa Korvosassa
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa. Surmattiin Punaisten Mantisten iskettyä vastarinnan pesään.
 • Eodred Arabasti II - kohtuu pidetty nuoriin naisiin menevä Korvosan kuningas. Kuolema oli järkytys koko kaupungille.
 • Glorio Arkona - Arkonoiden hallitsijasisarusparin, raamikkaampi sekä diplomaattisempi puolisko
 • Grau Soldado - vartioston kapteeni, joka sortui viinaan vastuiden paineessa. Palveluksessa
 • Ileosa Arabasti - nuori kokematon kungatar, jonka hintelän pinnan alla asuu arvaamaton peto. Ehkä kuninkaan kuolema ei ollutkaan onneton sattuma?
 • Ishani Dhatri - uuttera Abadarin pappioppilas, joka työskentelee kovasti Punaisen Hunnun pysäyttämiseksi
 • Joramein Antekuist - Abadarin temppelin raskaasti haarniskoitu vartiokapteeni. Surmattiin Punaisten Mantisten iskettyä vastarinnan pesään.
 • Kayltanya - Punaisten Mantisten johtajatar, säkenöivine sapeleineen. Surmattiin Kuolleiden holvien salamurhassa.
 • Kazavon - Ustavalainen sotalordi joka ajoi örkit Belkzeniin ja jonka Scarwall linnoituksessa alkoivat sitten hirmuteot. Tosi sininen lohikäärme jonka Mandraivus surmasi, mutta jonka osat elävät edelleen
 • Keppira D'Bear - wanhin Pharasman papitar Korvossa. Vastarinnan suojelija ja harmaan viisas johtatar
 • Koriantu - Punaisten Mantisten aasimar inqvisiittori Korvosassa, oka Cinnabarin nahassa. Surmattiin Kuolleiden holvien salamurhassa.
 • Laori Vaus - Zon-kuthoniitti, jonka herkkä ja iloinen mieli, sekä poikkeukselliset taidot ovat yllätys raadollisessa uskonnossa
 • Mandraivus - myyttinen sankari historista, joka Serithtial miekkoineen surmasi pahan sotaloordi Kazavonin Scarwellissä
 • Marcus Thalassinus Endrin - vangittu, murrettu ja nöyryytetty, mutta taas se mies josta rautainen Sable Companyn komentaja tunnettiin vankeudenkin jälkeen
 • Meliya/Vimanda/Amanda Arkona - Arkonoiden hallitsijasisarusparin, kauniimpi sekä väkevämpi puolisko. Rakasasha itsekin!
 • Miriam - wanha rouva Polun Päässä, joka on kutsunut Pettyneet kotiinsa aina kun Wanhassa Korvosassa on alkanut olla liikaa ongelmia.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Piilossa Janderhoffissa, lukuisten koettelemustensa jälkeen.
 • Obastalar Perthios, charmikkasti varttunut Pharasman suurpappi ja assistettinsa Joran
 • Rolth Lamm - Gaedrenin ainoa tunnettu poika. Avainrengasmurhaaja ja nykyinen nekromantikko. Surmattiin Siunatun neidon parantolan alla, Urgothoan Punaisen usvan laboratoriossa.
 • Sabina Merrin - Harmaiden Neitojen komentaja, ja kuningattaren henkilökohtainen vartija ja kenties myös rakastaja. Surmattiin Pharasman peltojen taistelussa.
 • Sabriyya Kalmeralm - Magnimarin Purjeiden Bazaarin prinsessa ja ylhäinen suojelija.
 • Tayce ja Brienne Soldado - Graun veljen leski ja tytär. Tytär oli yksi ensimmäisistä Punaisen Hunnun uhreista Polun Päässä
 • Telmayne Fire-Eyes - pitkä ja raamikas nainen, kaljuksi leikattu shoanti-shamaani Skaldwoodissa.
 • Togomor - bloat maagi mystisestä Kaer Magasta. Ileosan valitsema uusi seneschal
 • Trinia Sabor - kuninkaan murhasta lavastettu vaaleaverikkö ihmisnainen, maalari mutta entinen katu- ja shingleslapsi. Valemestaus kuningattaren toimesta surmasi jonkun toisen? Turvassa jossain Harsessa
 • Tuhannenluuta - skoan heimon shamaani ja rauhanneuvottelija Korvosassa. Menetettyään veljen pojan, menetti samalla uskonsa diplomatiaan ja palannut klaaninsa maille jossa shoanti sankarit lepäävät ikuista unta.
 • Zarmangarof - Wanha musta lohikäärme. Surmattiin Pharasman peltojen taistelussa.
 • Zeeva Foxglove - varisialaisten ylimysten sukua, vaan ei itse aatelisarvoa omaava Vehreän Torin omistaja. Kiinnostunut mystiikasta ja enteistä. Kenties Randalin erityinen ystävätär.
 • Zellara Esmeralda - Onneton ennustaja, mutta nyt Korvosan puolustaja entiteettinä Esmeraldan suvun ennustuskorteissa.
 • Zenobia Zenderholm - aiemmin kunnioitettu Abidarin uskollinen ja Korvosan tuomari, nyt kuitenkin Urgothoan seuraaja vailla ruumiin jäseniä, kouluttamassa uusia harmaita neitoja
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Mystinen Blackjack!
 • Verik Vancaskerkin - vartioston tuntemattomasta syystä jättänyt kapteeni. Vapautettiin, kun 57 Punaisen hunnun uhria täytyi siirtää Siunatusta Neidosta aamuyön tunteina.

Fundraising

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped