1. Peliin kuuluva, tai pelin sisäinen.
  2. Pelimaailmaan kuuluva tai pelimaailmassa olemassa oleva.

http://www.roolipelaaja.fi/board/viewtopic.php?t=870

Simo wrote
V wrote:
Markus M wrote:
Väärä ratkaisu on haastetason epälooginen kohottaminen. Mahtiritarin kohtaamat satunnaisviholliset eivät ole beholdereita vaan edelleen niitä koboldeja. Jos juniorin tapaamalla kaartilaisella on voima 15 ja miekka 70%, sama pätee supersankarin tapaamaan kaartilaiseen.
- Markus
Ja huomattavaa on että suuri osa ihmisistä näkee haastetason kohottamisen aina epäloogisena. VRT. Oblivion, jossa ihmiset ihmettelee sitä että "katurosvot" onkin astetta hurjempia - kun joka toisen tienmutkan taakse on avautunut portti helvettiin (tosin tämä selitys rikkoutuu, jos ei seuraa main plottia ollenkaan).
Ei luulisi olevan kovin vaikeaa tehdä pelaajille selväksi että kyse on diegeettisestä ilmiöstä? Mutta kyllä, se on syytä erikseen muistaa tehdä, koska useimmissa tilanteissa missä diegeettinen tapahtuma muistuttaa jotakin klassista roolipelin muotoa, sen oletetaan johtuvan siitä muodosta eikä jostakin diegeettisestä syystä. Usein on jopa ns. huonoa pelaamista alkaa tarkemmin ronkkimaan niitä muodon tuomia epäloogisuuksia, jolloin koko juoni menee hukkaan, kun kukaan ei koske siihen.
-S-

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped