Salakuljetustunnelit ja Taustapiru

Yö Kwavan leirissä on rauhallinen, ja aamulla alkavat sankarimme suunnitella, mitä tehdä seuraavaksi? Kaupungissa liikkuminen on riskialtista, sillä Saul voi saada tiedon tästä. Kaupunkiin päätetään kuitenkin mennä. Lingin ideana oli nyt pestautua jonkun toisen rötösherran joukkoihin, lähinnä joko Zincherin tai Croatin (jotka selkeästi ovat Saulin vihollisia). Visiitti Zincherin luona ei tuottanut tulosta, rötösherran ajettua Lingin ulos stadioniltaan. Vihaisina ja pettyneinä, päättävät Ling, Gerald ja Yukon lähteä kohtaamaan kohtaloaan, ja lähtivät kohti Kulta-Hiittä.

Kulta-Hiiden valtaus

Takaoven kautta sisään luikahtaneena, alkaa hurjat taistelut Hiiden sisällä. Keittössä "kokit" ottavat aluksi yhteen sankarien kanssa, päätyen teurastukseen. Vietyään ruumiit ulos, lähtevät Gerald ja Ling kohti yläkertaa, ja Yukon kohti kasinon salia. Ling hoitelee Hansin, yhden Saulin henkivartijoista, ja Gerald pelotttelee pari vartijaa ulos. Yukonin sissiretki salissa on onnistunut, mutta kauhukseen hän toteaa että pikkupiru Naarmun häkki on tyhjä. Ling ja Gerald murtautuvat Saulin työhuoneen aulaan, vain nähden kuinka Saul pakenee salaoven kautta pois.Beyar ja kaksi muuta henkivartijaa syöksyvät sankarien kimppuun. Suunnattessaan kohti keittiötä, lumoaa näkymätön piru Yukonin, ja Yukon ei voi kun vain katsella, kuinka Saul livahtaa kellariin pakoon.

Bojask, petomestari.

Alakerrassa kolmikko kohtaa Bojaskin, joka täydellisen lojaalina Saulille, alkaa taistelemaan entisiä kollegoitaan vastaan. Bojaskin kaaduttua, alkavat he etsimään Saulia. Koluten koko rakennuksen lävitse, he eivät löydä Saulia. Saul on kadonnut.

Saulin tavarat tutkitaan, ja niistä löytyy niin tilikirjoja kuin Hiiden omistuspaperit, nyt Sankariemme omistuksessa! Kwava käy Hiidessä kyselemässä "epäsuotuisan aineksen" mahdollisesta paljastumisesta. Saamatta uutta informaatiota, lähtee Kwava takaisiin leiriinsä. Lingiä, Geraldia ja Yukonia kiinnostavat papereissa mainitut "mahdolliset salakuljetustunnelit", ja niinpä he päättävät lähteä aamulla käymään Avery Slyegin, suursalakuljettajan luona...

Suursalakuljettaja ja salakuljetustunnelit

Aamulla lähtivät Gerald, Ling ja Yukon kohti Jokijuoksijaa ,Avery Slyegin päämajaa. Visiitti onnistuu osittain. Avery ahneena miehenä vaatii jokaisesta tiedonrippeestä jotain takaisin, ja niin he menettävät niin tynnyrillisen hienoa viiniä, viisi sikaria ja hienon nuuskarasian. Avery mainitsee, että on varsin todennnäköistä että Hiiden alla on salakuljetustunneleita, mutta ei sano mitään varmaa.

Hiiden kellarista löytyy kuin löytyykin tunnelin oviaukko. Yukonin tiirikoitua se auki, lähtevät he laskeutumaan kohti tuntematonta. Heti aluksi he kohtaavat parin vihaisia suobarrakudia, jotka molemmat kaatuvat Geraldin kirveeseen. Myöhemmin he kohtaavat myös joukon troglodyytteja, jotka käyvät silmittömästi raivoten kolmikon kimppuun. Hoideltuaan oudon liskolauman, kohtaavat he viellä kaksi vesigriikkiä, ja niiden lammen reunalta, Saul Vancaskerkinin ruumiin.

Epäsuotuisa aines

Tunneli jatkuu kaveneten eteenpäin. Lopulta pääsevät Gerald,Ling ja Yukon käytävän päähän. Huone, jossa on niin hirveän näköinen dretch-demoni ja jotakin hyvin erikoista. Haltianainen, jonka iho on musta kuin yö ja hiukset valkea kuin lumi. Legendojen Drow-haltia. Drowin aluksi hämmästyttä joukkiota, alkaa tämä kuitenkin hurjan hyökkäyksensä.Aluksi yhteistyöllä kaadetaan demoni, sitten käydään drowin kimppuun. Gerald saa maistaa terävää veistä ensimmäisenä, vaipuen myrkytettynä tajuttomuuteen. Ling ja yukon yrittävät parhaansa, ja lopulta saavat seinilläkiipeilevän haltian perääntymään. Ling aloittaa hurjan takaa-ajon, ja Yukon yrittää herätellä tajutonta toveriaan. Ling seuraa drowta cypherkaarelle, ja Gerald ja Yukon liittyvät takaa-ajoon. Drow taistelee urheasti, mutta kaatuu lopulta Geraldin tarkkoihin nuoliin. "Te ette pysty pysäyttämään sitä.." henkäisee drow viimeisillä voimillaan.


Taivaan valaisee outo valo. Varjo on poissa, ja pohjoisesta kaartaa kaupunkia kohti komeetta, saaden kaupungin pakokauhun valtaan. Komeetta kaartaa kuitenkin loivasti kaupungin yli, lentäen suoraan Pirunkyynärälle, saarelle lähellä Riddleporttia. Maanjäristys iskee kaupunkiin, ja tämän jälkeen iskee tsunami. Tsunami pyyhkii yli Satama-alueen ja Kiljunkeittäjän kortteleiden, horisuttaen jopa Cypherien tornia. Kaupunki on paniikissa, ja sankarimme sekavaisissa tunteissa. He olivat todistaneet Drow-haltioiden olemassaolon, ja nähneet komeetan iskevän lähisaarelle, tietämättä mitä tämä tapahtuma todellisuudessa merkitsisi...

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped