Krelloort, vedenalaisen valtakunnan mutanttihaimies

Vedenalainen aarre

Aika: 17. Sarenith - 14. Arodus

(:toc:)

Prologi

Merirosvot jäljittivät Cyrus Wolfen aarteen Miehennielijöiden saarelle, jossa aamunkoitto paljasti heille aarteen oletetun paikan. Lapion ja hakuin kaivettu kuoppa johtaa heidät syvälle maan alle ja vedenalaiseen luolaan, selvästi aarre on piilotettu paremmin kuin oli odotettu.

Haimiesten luolat

Vesihengitys-loitsu tekee aarteen etsinnästä jotenkin mahdollista. Vesi hidastaa merirosvoja ja tekee taistelemisesta hidasta ja vaivalloista joten tavoitteena on löytää aarre ilman suurempia ongelmia. Ensimmäiset haimiehet kohdataan huoneessa, joka on ilmatasku. Kuivalla maalla haimiehillä ei ole juuri mahdollisuuksia ja heidät murskataan nopeasti. Huoneesta löydetään simpukkasoittorasia sekä tianilaisen kapteenin säilötty pää.

Syvemmältä löytyy kummallinen huone, jossa on paljon kalanmädin oloisia palloja, joissa kasvaa kaloja. Kuitenkaan nämä eivät ole haimiesten munia vaan locathojen, enemmän kalaa muistuttavia ihmisolentoja kuin haimiehet. Löydetty locathamatriarkka vapautetaan mutta ennen kysymysten esittämistä matriarkka ui pakoon, mukanaan iso määrä locathan munia. Merirosvot uskovat törmäävänsä kalaan vielä luolastossa, joten he jatkavat eteenpäin.

Hieman syvemmältä he löytävät haimiesten emon, suuren naaraan ja liudan pienen pieniä haimiehiä. Aggressiivinen sahuaaginaaras saa kuitenkin nopean lopun kun Roku lyö sitä tilaisuuden saatuaan. Naaras ei ollut juuri tavallisia sotureita vahvempi. Merirosvot jatkavat eteenpäin ja löytävät huoneen, johon on ovilla suljettu kolme vasarahaita. Ne päätetään välttää mutta kun toinenkin käytävä johtaa niiden luokse ja käytävä näyttäisi jatkuvan niiden takana, päätetään ne kohdata. Taistelua vaikeuttaa valon puute mutta hait eivät pääse liikkumaan pienessä huoneessa joten ne voitetaan kohtuu nopeasti.

Käytävän takaa löytyy huone sekä toinen käytävä, joka on kuitenkin aivan täynnä meduusoita, joten se päätetään jättää omaan arvoonsa Umpikujasta löytyy salaovi, jonka Roku löytää, tuntien kummallista vetoa salaoven suuntaan. Salaoven takana on korallia, jostain korkealta tulee jopa hieman valoa läpi. Koralleissa on myös miehen ruumis, jonka silmät syttyvät vihasta ja karjaisten se käy heidän kimppuunsa! Vesimuumio lyö vahvasti ja sen luonnoton katse jähmettää Mitaban hetkeksi paikalleen. Ahtaassa tilassa muumio piiritetään ja se saa iskuja, jotka kuitenkin lävistävät sen nahan huonosti. Taistelu vie tovin mutta lopulta epäkuollut murenee tomuksi, jättäen taakseen vain toisen soittorasian.

Haimiesten johtaja ja aarre

Lopulta merirosvot päätyvät haimiesten johtajan eteen. Tämän vaimot uiskentelevat isäntänsä ympärillä, merirosvot ovat yllätyneitä haimiehen ulkonäöstä. Iso kokoisella olennolla on kaksi ylimääräistä raajaa ja isommat leut kuin tavallisilla lajinsa edustajilla. Muristen jätti nostaa atraimensa esiin ja valmistautuu taisteluun. Merirosvot eivät ole kovin innokkaita mutantin kohtaamiseen, joten vaimot saavat ensimmäisenä maistaa merirosvojen terästä.

Morian kohtaa haimiesruhtinaan ja saa maistaa tämän taiallista atrainta, joka muuttaa osan hänen ihoaan koralliksi. Yhdessä merirosvot piirittävät haita ja saavat kukin osakseen iskuja takaisin. Kuitenkin ylivoiman edessä haimiehen kohtalo on sinetöity ja merirosvot ovat voitokkaita. Roku tutkii haimiehen valtaistuinta, joka on muinaisen Gol-Ghanin peruja ja lopulta myös istuu sille. Muut etsivät merkkejä aarteesta ja parantelevat haavojaan. Aarrekammiossa on vain yksi avaamaton arkku, joka hieman pettyneinä otetaan mukaan ja lähdetään palaamaan kuivalle maalle. Mitaba tutkii arkkua ja toteaa sen taialliseksi, sen voi avata vain laivan kannella.

Yllätys on suuri kun Aamun Raivon kannella avattuna arkku alkaa syöstä ulos kasoittain kultaa, hopeaa, kuparia, koruja, kippoja ja kuppeja! Kokonainen laivan keulakuva aiheuttaa hieman pelkoa isommasta aarteesta mutta lopulta tilanne on ohitse ja laivan kansi ui aarteissa. Iloinen riemunhuuto täyttää laivan, he ovat rikkaita!

Valmistautumista tulevaan


Conchobar Lyhytkivi, Pataässän kapteeni

Aamun Raivo palaa Vuorovetten kivelle, jossa aarteesta keskustellaan perusteellisesti. Saalista päätetään lähteä myymään Senghoriin mutta toinen tärkeä asia vaatii miettimistä. Mitä tehdä Vuorovetten kiven heikolle miesvahvuudelle ja Pieksijälle? Lopulta keksitään ratkaisu, joka helpottaa molempia tilanteita, alusta tarjotaan Vuorovetten kiven käyttöön jonkun heidän miehensä alaisuudessa. Conchobar Lyhytkivi ilmoittautuu uudeksi kapteeniksi laivalle, jos tosiaan saa olla kapteeni ja saa myös hieman vapautta. Tähän suostutaan ja Pieksijä muuttuu Conchobarin alaisuudessa Pataässäksi, joka saatetaan lähes Ricketyn pajalle asti. Kapteeni Conchobar Lyhytkivi kiittelee erityisesti Dariota ystävyydestä ja ystävällisyydestä, mitä hän pitää aarteitakin arvokkaampana.

Aamun Raivo suuntaa Senghoriin mutta yllätys vaanii kaupungin satamassa. Heimopoliisin edustaja nousee laivaan ja ehdottaa, että he eivät tulisi satamaan ollenkaan. Satamassa kelluvat Cheliaksian alukset paljasvat jo hieman heimopoliisin pelkoa mutta lopulta tämä antaa Morianille kasan papereita jotka paljastavat lopullisen syyn: heidän on etsintäkuulutettu Cheliaksian laivaston toimesta. "Kapteeni" Morian Grimmjoysta tarjotaan 10 000 kultarahan palkkio, "Tulinyrkki" Rokusta ja "Scarni" Dariosta 1000 kultarahaa. Myös Mitabasta on 1000 rahan palkkio mutta hänen nimeään ei tunneta, mikä on örkille pienoinen pettymys. Senghor jätetään taakse ja laiva suuntaa Verinotkoon myymään lastiaan. Kaikki ovat enemmän innoissaan palkkioista kuin pelästyneitä saadusta huomiosta.

Verinotkossa saalista myydään ja Morian kertoo heille ideansa ennen kuin kultaa aletaan käyttää enemmän: heillä on ehkä riittävästi mainetta ja mammonaa vapaakapteenin titteliin. Titteli antaisi heille mahdollisuuden liikkua Kahleilla vapaasti ilman suurta pelkoa muiden hyökkäyksestä heitä vastaan ynnä muita etuja. Dario on hieman erimieltä suunnitelman hyödyistä mutta ei ole äänekkäästi eri mieltä Morianin kanssa. Rokulle paluu Kahleille tulee hyvänä uutisena ja Mitaba haluaa saada nimensä esille, jos vapaakapteenius on tie siihen niin se sopii hänelle.

Epilogi

14. Arodusta Aamun Raivo on selvästi Kahleiden puolella, seuraillen samaa reittiä jota he tulivat kolme kuukautta aiemmin etelään Koiruohon mukana. Nousu kuuluisuuteen on ollut nopea, sopii vain toivoa ettei matka alas ole yhtä nopea.

Nyt edessä häämöttää Turmasatama ja uudet haasteet.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped