Tessa Sulotuuli

Tessan pyyntö

Aika: 17. Arodus - 19. Arodus

(:toc:)

Prologi

Aamun raivo lähti Verinotkosta kohti Turmasatamaa vapaakapteenin kirjasen toivossa. Matka tähän kuuluisaan merirosvosatamaan käy helposti ilman ongelmia. Paluu Turmasatamaan on mielekäs, osalla heistä oli jäänyt bisnekset kesken edellisen reissun päättyessä yllättäen kaappaukseen. Nyt olisi heidän vuoronsa ottaa kaupungista mittaa merirosvoina.

Kilpailu vapaakapteenista

Laiva laskee maihin Turmasataman erilliselle saaren kappaleelle, jonne uusien laivojen on pakko asettua. Satamamestari Tsojimin, synkkä kääpiö, toivottaa heidät tervetulleeksi ja tullaa laivan nopeasti. Kerrottaessa, että he haluavat vapaakapteenin arvonimen, kääpiö neuvoo heitä kohti Hurrikaanikuninkaan linnaa. Lopuksi kääpiö pyytää heitää välittämään synkät terveiset "haltiapaskiaiselle" salmen toisella puolen.


Turmasatama

Viestinviejäksi valitaan naiskauneutta, Sandara Quinn lähtee tarkasti valikoidun aarreläjän kanssa kohti linnaa, kun muut miehistöstä jäävät viettämään aikaa Turmasataman tähän osaan. Iltaa vietetään kapakassa tarinaa kertoen. Yöstä Sandara palaa ja kertoo vieneensä viestin ja aarteet, Hurrikaanikuningas on yhteydessä.

Aamusta laivalle saapuu remuava joukko, johtajanaan matala ääninen puoliörkki, Tsadok Kultahammas. Tsadok on Hurrikaanikuningas Luunyrkin oikea käsi ja on saapunut suorittamaan muutamia testejä joilla katsotaan ovatko he sopivia vapaakapteeneiksi. Morianin johdolla upseeristo on valmiina testeihin. Tsadok on hieman epäilevä mutta hänen mukanaan saapunut joukko on innoissaan kokelaiden halukkuudesta.

Ensimmäisenä on merimiestaitojen tarkistus: yhden tulee kiivetä mastoon, irroittaa ja asetella purje paikalleen, vastassaan yksi Tsadokin miehistä. Morian antaa tehtävän Rokulle, joka ottaa sen mielellään vastaan. Kiipeäminen ei aluksi tahdo sujua mutta lopulta Rokun kaula toiseen on valtava ja purje lähtee avautumaan. Alhaalla Morian pysäyttää huijausyrityksen, yksi Tsadokin miehistä tähtäili Rokua veitsellä. Rokun avatessa toisen puolen purjeesta on kilpakumppani vasta päässyt ylös ja voitto on helppo. Roku saa kehut hyvästä työstä.

Toinen haaste on tuuri, hyvillä merirosvoilla on onni aina puolellaan. Tsadok pelaa päällystöä vastaan korttia, panoksena vapaakapteenius sekä iso läjä rahaa. Peli aaltoilee puolelta toiselle Tsadokin ollessa ensin niskan päällä mutta erityisesti Darion taitava pelisilmä tuo heille voiton. Pelin tiimellyksessä on Mitabalta ja Dariolta jo unohtua miksi peliä edes pelataan. Dario on pettynyt kun Roku jakaa voittorahat tasan upseeriston kesken.

Viimeisenä on vuorossa laivan puolustus, sillä vapaakapteeni pitää huolen omasta laivastaan tarkasti. Upseeristo laitetaan oman laivansa kannella ja laiturissa vapautetaan isokokoinen suojättiläinen, jonka tehtävä on yksinkertaisesti satuttaa heitä ja laivaa. Taistelun suunta on selvä: jättiläistä ei haluta laivaan. Roku kutsuu itselleen jäisen haarniskan ki-voimillaan, Dario loikkaa laivasta ja pistää jättiläistä miekallaan, Morian heittää veitsellä ja Mitaba loitsii loitsun itseensä. Jättiläinen on tästä kaikesta niin pyörällä päästään, ettei nouse laivaan vaan yrittää huitaista Dariota huonoin tuloksin. Seuraavaksi jättiläisen kimpussa on niin Dario, Roku kuin Morian ja olento on isoissa vaikeuksissa. Rokun tulinen potku murtaa jättiläisen polven ja tämä rysähtää laiturin läpi mereen. Ottelu on heidän voittonsa.

Väkijoukko hurraa ja Tsadok kutsuu heidät illasta Luunyrkin linnaan, jossa he saavat vapaakapteeni-kirjeensä. Upseeristo siistiytyy ja valmistautuu iltaan tyylikkään rauhallisesti.

Luunyrkki ja tämän joukko

Illasta joukkio saapuu linnalle Huuhkarhun soutamina. Linnassa heidät tuodaan suureen saliin, jossa on menossa juhlien ja rettelöinnin välimuoto: erilailla pukeutuneet merirosvot juovat, syövät ja laulavat innoissaan. Tsadok on myös paikalla, synkkänä itsenään. Kummallisimpia Luunyrkin liittolaisia ja/tai alaisia ovat oranssikarvainen apina, joka osaa puhua, . Hurrikaanikuningas itse on lisänimensä veroinen, hänen toinen kätensä on pelkkää luuta mutta silti toimiva. Lopulta Luunyrkki kyllästyy joukkonsa remuamiseen ja vaatii hiljaisuutta, sitä saamatta. Vasta tuliaseen esiin vetäminen ja ampuminen tuo hiljaisuuden.

Merirosvojen kuningas on lyhyt sanainen mutta toivottaa uuden vapaakapteenin ja vapaa-aluksen tervetulleeksi Kahleiden vahvuuteen. Kuningas käy läpi oikeudet ja velvollisuudet joita arvonimi tuo tullessaan. Pian kirjelmän saamisen jälkeen Aamun raivon upseeristo jättää linnan ja siirtyy juhlimaan tapahtumaa kaupungille.

Varjot

Kapakkaan upseeristo lopulta päättyy ja juhlistaa nimitystä oluttuopposella. Ilta kapakassa on rauhaisa mutta tarkkasilmäisimmät tekevät huomion: Kalkki, Harriganin avustajatyttönen, on kapakassa ja lisäilee juomarien juomiin jotain pussistaan. Kalkki huomaa heidät ennen kuin upseeristo ehtii yllättää tämän ja yksi tippunut pullo aiheuttaa kaaoksen kapakkaan ja tappelu alkaa!

Upseeristo koittaa saada Kalkin kiinni ja jutulle ennen kuin tämä ehtii karata mutta ympärillä vellova tappelu ei tee tilanteesta helpompaa. Roku loikkaa usean pöydän yli, vain törmätäkseen seinään. Dario ja Morian kiemurtelevat tappeluiden halki Mitaban taas jäädessä tappelemaan tietään kapakan halki. Lopulta Kalkki on nurkassa ja tämä paljastaa veitsen, iskien Morianilla sillä terävästi. Roku, Morian ja Dario ottavat tytön puhutteluun kun Turmasataman santarmit ryntäävät sisään kapakkaan, lopettamaan tappelua. Upseeristo ynnä Kalkki pakenevat ikkunasta, jonka läpi Roku heittää pöydän. Santarmit pidättävät lähes kaikki jotka olivat kapakassa.

Kalkki kertoo, että Harrigan on Turmasataman lähettyvillä muttei kaupungissa ja hänen miehistönsä on ohuenlainen sitten viime kerran, siksi Kalkki oli kapakassa. Harriganin liikkeistä Kalkki ei osaa kertoa sen enempää ja tyttö päästetään menemään. Kalkkia jututtaessa Dario lähti takaisin kapakalle, Mitaba perässään. Kapakassa on paikalla enää vain isäntä kun yhtäkkiä valot sammuvat ja talossa on täysin pimeää. Dario ja Mitaba kuulevat miten pimeydessä liikkuu hahmo, joka upottaa aseensa isäntään ja katoaa yhtä nopeasti kuin oli tullutkin.

Dario on kauhuissaan eikä Mitabakaan pidä näkemästään. Roku ja Morian eivät ota juttua aivan tosissaan mutta suostuvat palaamaan laivalle.

Seuraavat päivät kuluvat pieniä ostoksia tehden ja Dario käy tapaamassa entisiä tovereitaan jotka eivät halua olla hänen kanssaan missään tekemisissä. On vain yksi sana, joka lausutaan hiljaa, kuiskaten: Hiljaisuus.

Tessa Sulotuuli, huolestunut merirosvo

Uudet vapaa-aluksen upseeristo saa viestin Tessa Sulotuulelta, kuuluisalta vapaakapteenilta. Hänen viestinviejänsä pukeutuu punaiseen ja ratsastaa hevosella, hyvin suuri eleinen nuori mies. Tessa odottaa heitä kaupungin "eläkekorttelissa", josta eläköityvät merirosvot voivat ostaa itselleen talon. Laiva käännetään kohti tätä osaa kaupungista, näin kuuluisan naisen kutsusta ei sovi kieltäytyä.

Matkalla talolle joku tarkkasilmäinen jousiampuja testaa saapujien hermoja ampumalla hyvin kaukaa heitä kohti tarkan laukauksen. Talo on suuri, kolmikerroksinen kartano, joka on täysin sekaisin, kiitos Tessan miehistön. Laulu ja tanssi raikaa talossa ja ikkunoita särkyy hyvää tahtia.

Upseereita saatetaan halki talon ja he saavat hyvän kuvan Tessan miehistöstä: hyvin sekavaa sakkia. On laulajaa ja soittajaa, eksoottista ja tavallista merirosvoa. Yksi kuuluisimmista Tessan alaisista on laivan ylösnostamisessa kunnostautunut maahinen, joka on pukeutunut sateenkaaren väreihin. Lopulta he pääsevät tapaamaan Tessan, kartanon parvekkeella.

Tessa on kaunis nuorehko nainen, jonka punaiset hiukset tanssivat tuulessa. Tessa kehuu nuoria merirosvoja nopeasta urakehityksestä mutta menee pian asiaan. Naista huolettaa Cheliaksian liikehdin Kahleiden rajoilla, keisarillisista paskiaisista on tulossa koko ajan röyhkeämpiä. Tessa uskoo, että Kahleilla on keisarikunnan vakoojia ja heidät pitäisi kaivaa ulos. Luunyrkki on laiska ja asemansa lihottama, joka ei ole purjehtinut kymmeneen vuoteen. Asialle tarvitaan nuoria ja kykeneviä merirosvoja, Tessan mielestä Aamun raivo miehistöineen olisi tehtävään hyvin toimiva valinta.

Kysyttäessä miksi Tessa ei itse tee asialle jotain hän vastaa, että hänen maineellaan vakoojat katoavat syvemmälle piiloihinsa ja heistä tulee varovaisia. Sen sijaan vähemmän mainetta kerännyt joukko voi pärjätä tehtävässä paljon paremmin. Tessa jopa tarjoaa lippuaan heille, alaisuutta joka voisi auttaa heitä. Morianin vastaus on selvä, he eivät purjehdi kenenkään alaisuudessa. Tessa on huvittunut ja kertoo että Kahleilla olisi satoja merirosvoja jotka odottaisivat tälläistä tilaisuutta mutta toisaalta arvelikin ettei alaisuus heitä kiinnostaisi.

Tessa antaa heille kaksi vihjettä, jos he haluavat hieman penkoa asioita: Maineen murhamiehet Rantakennossa ja Calistrian kirkko Quentyssä osaavat auttaa heitä oikeille jäljille. Aamun raivon upseeristo poistuu yhdessä Tessan miehistön kanssa, heidän jäljiltään kartano palaa kivijalkaa myöden maan tasalle..

Epilogi

Morian asettaa lähdön takarajaksi seuraavan aamun ensi säteet. Vain Dario on myöhässä, ollessaan salakuuntelemassa mystisen Hiljaisuuden jäsenten kokoontumista lähes koko yön. Mies on järkyttyneen oloinen päästessään laivalle mutta lopulta Aamun raivo lähtee satamasta, suuntanaan Rantakenno, josta Roku on mielissään, ehkä Maineen murhamiehillä on tietoja myös hänen tavoitteistaan.

Visiitti Turmasatamassa oli lyhyt mutta täynnä kohtaamisia merirosvojen kanssa. Cheliaksian vakoojien olemassaoloa pidetään huolettavana ilmiönä, joten sille on parempi tehdä jotain ja nopeasti. Vapauden tyyssijaan ei ole paholaisenpalvojilla asiaa..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped