Aamun raivo etsimässä romuttajia

Vihjeiden metsästys

Aika: 20. Arodus - 1. Rova

(:toc:)

Prologi

Aamusta merirosvojen laiva jättää Turmasataman taakseen ja suuntaa kohti Säkkisaarta ja sen yhtä satamaa, Rantakennoa. Rantakenno on maineen murhamiesten kotisatama Kahleilla, joten erityistä varovaisuutta tullaan tarvitsemaan. Lohikäärme Ashoagun saari kierretään rauhallisen matkan takaamiseksi. Matkalla Dario laittaa myös lopun miehistön huhuille, että he olisivat nyt Tessa Sulotuulen alaisia. Yöllä ennen Säkkisaarelle sapaumista locathojen neuvosto tuo heille kiitoksen matriarkkansa pelastamisesta, taiallisen kypärän jonka alla voi hengittää veden alla.

Vinkkejä ja totuus

Rantakenno on pienehkö kaupunki, joka on rakennettu lähinnä meren päälle, vehreän sademetsän reunastaessa sitä saaren puolelta. Kaupunkiin he eivät tule soluttautumaan, iso osa sen asukkaista on puolituisia. Yhdessä tuumin päällystö lähtee etsimään tietoa maineen murhamiehistä, joiden löytäminen on huhun mukaan kovin vaikeaa. Paikallisia ravitsemusliikkeitä kierrellään ja vasta ilta myöhällä Dario onnistuu saamaan pienen vinkin: hiipparien kortteli.

Dario lähtee yksin tapaamaan näitä murhamiehiä, sillä isompi joukko voisi aiheuttaa epäluottamusta. Roku on kaupungilla oman johtolankansa perässä eikä ole tietoinen tälläisesta päätöksestä. Dario löytää varaston, joka vastaa hänelle annettua vinkkiä. Roku, joka on kiivennyt kaupungin korkeimmalle paikalle, näkee toverinsa livahtavan taloon ja näkee myös kaksi tätä seurannutta puolituista..

Sisällä Dario tapaa "Vinkin", joka piilottaa kasvonsa naamiolla. Vinkki suostuu antamaan tietoja Cheliaksian vakoojista jos merirosvot tuovat hänelle tietoja Suola-aaveesta ja sen maagisesta nopeudesta. Laiva on kadonnut, joten se pitää ensin löytää ja selvittää nopeuden syy. Dario suostuu tähän ja poistuu rakennuksesta. Roku näkee puolituisten katoavan varjoihin.

Myös Dario yrittää pysyä varjoissa mutta Rokun silmiä ei huijata tälläkään kertaa. Hän ottaa toverinsa kiinni ja kysyy missä tämä on ollut. Dario kertoo Vinkistä ja sopimuksesta. Rou kommentoi varjoihin kadonneista seuraajista jolloin Dario alkaa hyvin hermostuneesti vaatia kuvauksia hahmoista ja tähyilee ympärilleen todella levottomasti, aivan kuin tietäisi mitä olisi pian tulossa. Roku ymmärtää, että Dario lipsautti juuri salaisuuden hänelle eikä anna nuorukaisen korjata tekoaan vaan vaati tätä kertomaan pelkonsa syyn.

Dario kertoo Rokun vaatimuksesta tarinansa myös muulle päällystölle: Dario on osa muinaista salamurhaaja-sukua, jonka olisi pitänyt kadota jo yli sata vuotta sitten mutta hän on jättänyt järjestön taakseen, vaihtaen identiteettiä vuosien saatossa jo monesti. Suvun nykyinen päämies, Moloch D'evrona haluaa Darion takaisin suvun piiriin ja toimii yhdessä Cheliaksian kanssa. Dario kertoo myös muiden laivalla olijoiden olevan nyt tulilinjalla, joten hänen jättämisensä ei auttaisi heitä mitenkään. Roku on pettynyt siihen, että Darion ongelma paljastui heille vahingossa ja haluaa olla rauhassa. Kaksi muuta ottavat asioiden tilan rauhallisemmin.

Quent

Matkalla Quentiin Aaron Ivy ja Mitaba koittavat ratkoa laivan valoisuus-ongelmaa, Darion kertoman mukaan järjestön murhaajat käyttävät varjoja aseinaan. Näin valon lisääminen laivalla on oiva keino sotia heitä vastaan.

Quentiin saavutaan kaksi päivää Rantakennosta lähdön jälkeen. Rantakenno on kuivalle maalle rakennettu hiekkakivinen ja puinen kaupunki. Täältä he etsivät käsiinsä ylipapitar Dindreanin, Calistrian kirkon edustajan ja Tessan ystävän. Ylipapitar tapaa heidät vahvasti hajustetussa temppelissään kaupungin keskellä. Dindrean haluaa heidän etsivän heidän reliikkinsä, kultaisen herhiläisen, jota kuljettanut laiva ei ole vieläkään saapunut Quentiin. Ylipapitar epäilee "romuttajien" olevan tämän takana, rannikkorosvojen jotka vaanivat saarilla Quentista pohjoiseen. Jos merirosvot löytävät kultaisen herhiläisen, tuovat sen takaisin ja kostavat temppelin puolesta tämän häväistyksen, Dindrean jakaa tietonsa merirosvojen kanssa.

Loppupäivän merirosvot myyvät saalistaan kaupungissa ja tekevät taustatutkimusta. Roku saa selville, että Paholaisenvirstan kaupunki on rakenettu kokonaan muinaisten raunioiden päälle.. Tessan pyyntö aiheuttaa mietintää, koska Dindrean on tämän ystävä. Miksei Tessa itse ollut edes tätä osuutta hoitanut vaan jätti visiitin heidän kontolleen? Aivan kuin Tessa ei haluaisi tietää missä vakoojia mahdollisesti on.

Romuttajat

Vakarla, romuttaja

Kaksi päivää merirosvot etsivät romuttajie niitä löytämättä. Sen sijaan rahadoumilainen kauppalaiva saa miehistön innostumaan, ryöstettävää! Laivaa lähdetään ajamaan takaa ja saaliin nopeat liikkeet paetessa vain lisäävät intoa ryöstää laiva, Roku loikkaa toisen laivan kannelle muuttuen samalla isommaksi (kiitos ostettujen taikajuomien). Kuitenkin tämä on petosta: kauppalaiva katoaa kangastuksena pois ja Roku huomaa olevansa meressä, ei laivan kannella!

Ulottuvuuksien välistä Aamun raivon kannelle ryntää puoliörkkimerirosvoja jotka aloittavat laivan valtaamisen nopealla tahdilla, samalla kun lähisaarelta lähtee soutuveneitä heitä kohti. Nämä ovat romuttajia! Roku lähtee uimaan takaisin omalle laivalleen ja Mitaba taas lentämään. Hetken aikaa Dario ja Morian ovat yksin toisen laivan vahvimpia sotureita vastaan..

Puoliörkkien komentaja, nainen, on loitsija jonka nopeus-loitsu tekee taistelusta vielä haastavamman. Erityisesti Dario ottaa osumia isoista sapeleista joita örkit heiluttavat raivokkaasti. Vasta Rokun paluu laivalle antaa Dariolle aidon mahdollisuuden vetäytyä sivummalle. Morian ja Mitaba laittavat hyökkääviä örkkejä ahtaalle, Roku tappaa kaksi nopeasti laivalle päästyään, isosta koosta on hyötyä. Loitsijaörkki päättää paeta mutta ei pääse pakoon linnuksi muuttuneelta Mitabalta ja hänet vangitaan. Soutuveneet pakenevat saarelle.

Mitaba käy tarkistamassa tilanteen saarella ja hätistää loput örkit pakosalle. Kapteeniörkki, Vakarla suostuu kertomaan missä herhiläinen on jos he lupaavat hänelle vapauden. Morian lupaa vapauden ja örkki loitsii herhiläisen esiin. Morian kuitenkin heittää Vakarlan pilssiin, hän saa vapautensa Quentissa.

Dindrean on kiitollinen herhiläisen palauttamisesta ja Vakarlan vapauttaminen Quentiin aiheuttaa myls huvistusta koston jumalattaren papistossa. Dindrean kertoo, että Märkäsatamassa on mies nimeltään Jaymis Keft, joka tietää vakoojien liikkeistä Kahleilla.

Aamun raivo kääntää suunnaksi Haisaaren ja Ollon, tuon kuuluisan slummikaupungin.

Epilogi: Ollo

Ollo on maineensa mukainen. Mutainen, homehtuva, tuhoutuva ja rappion vallassa oleva kaupunki ei miellytä merirosvoja. Jopa heidän yhteyshenkilönsä vaatimus on saada kyyti pois Ollosta ja osa aarteista, joita Suola-aave kantaa sisällään. Haineilius Flitch löytyy nopeasti, kiitos Puoli Kuun-tavernan puheliaan isännän. Flitch palveli laivalla välskärinä ja tietää miten löytää Suola-aave: hänellä on yhden laivalla palvelevan miehen jalka ja eräällä merirosvolla taas rautakallojen sormus, jolla loput kehosta voidaan löytää. Heidän tulee löytää "Mamman poika" Mortonina tunnettu merirosvo Haisaaren pohjoispuolelta..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped