Jättiläischarda

Suunta löytyy

Aika: 2. Rova - 20. Rova

(:toc:)

Prologi

Matkalla Haisaaren pohjoispuolelle Roku jakaa kapteeni Morianille ajatuksiaan laivan nykyisestä tilasta ja tulevista kohtaamisista. Aiheina ovat Dario ja tämän tausta sekä Kahleiden nykyinen tilanne. Morianin ja Rokun juttutuokiota häiritsee kyytiläinen, välskäri Hainelius Fitch, jolla on aina kommentoitavaa tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Dryadinhauta

Kolmannen päivän aikana laiva saapuu Aamun raivon näköpiiriin ja se tunnistetaan Dryadinhaudaksi, joka viestittää lipuilla haluavansa neuvotella. Laivasta toiseen huutamalla kapteenit Morton ja Morian koittavat löytää sopua mutta Mortonin tarjous aarteesta ei houkuttele merirosvoja, sillä rautakallojen sormus tuskin on osa tätä saalista. Taistelu laivojen välillä näyttää väistämättömältä kun Mortonin laivan köydet, puuosat ja jopa keulakuva heräävät eloon!

Morton haluaa pitää etäisyyttä Aamun raivoon ainakin aluksi, ampuen laivan kannelle miehistöä pahasti vahingoittavilla jousisotakoneilla. Merirosvot vastaavat tuleen katapultein ja ballistoin, tehden kuitenkin melko heikosti vahinkoa toiseen laivaan ja sen puumiehistöön. Raivolla käydään melkoista neuvonpitoa siitä mitä pitäisi tehdä, kapteeni Morianin suunnitelma on pitää etäisyyttä ja ampua toinen laiva kappaleiksi puumiehistöineen mutta heidän sotakoneensa ovat enemmän laivojen pysäyttämiseen suunniteltuja kuin Dryadinhaudan jouset. Roku on varsin valmis lähtemään toiselle laivalle taistelemaan puumiehiä vastaan kuin seisomaan kannella nuolisateessa. Lopulta myös Dryadinhaudan keulakuvan ampumat ketjuharpuunat pysäyttävät Raivon ja taistelu kannella näyttää todelliselta.

Roku ja Mitaba kohtaavat keulakuva dryadin, joka loikkaa Raivon kannelle, kun taas Dario ampuu Mortonia varsijousella Morianin loikatessa toiseen laivaan, tavoitteenaan myös kohdata Morton. Rokun tulinyrkit tekevät puiseen viholliseen roimasti vahinkoa, Raivon kestävin kaksikko on juuri oikea tapa hoitaa vaarallinen puuhirviö pois heidän laivansa kannelta. Morian tavoittaa Mortonin melko nopeasti ja iskee tätä muutaman kerran hukarillaan, tappaen miehen laivan kannelle. Puiset otukset lakkaavat liikkumasta kapteeninsa kuollessa.

Rautakallojen sormus vaihtaa omistajaa ja Dryadinhauta saa toimia viimeisenä leposijana myös muutamalle Aamun raivon jäsenelle. Miehistöä alkaa jo olla aika ohuenlaisesti laivalla eikä moraalikaan ole kovin korkea. Edellisestä ryöstöstä on kulunut liian paljon aikaa..

Veden alle, Suola-aaveen salaisuus

Taikasormusta seuraten Aamun raivo jättää Kahleet taakseen ja siirtyy ensimmäistä kertaa Arcadian merelle. Meri on rauhallinen, mistä laivan upseeristo on kiitollinen, enempää levottomuutta aiheuttavia elementtejä he eivät laivalle haluaisikaan, Fitch on jo riittävästi. Lopulta Suola-aaveen uppoamispaikka löydetään ja Mitaban loitsulla upseeristo on valmiina sukeltamaan syvyyksiin.

Merenmies ja hai

Merenalainen maailma on kaunis myös Arcadian merellä. Suola-aave löytyy nopeasti tai puolet siitä. Jokin on repinyt laivan keskeltä kahtia. Hylyn puolikasta vartioi merenmies ja tämän lemmikkihait. Vihamielinen olento ei suostu luopumaan hylystä ilman taistelua, joten vedenalaiset taistelut saavat jatkoa. Vesi on edelleen heille hidaste, joten merenmiehellä on selvä etu. Merenmies suhtautuu kuivan maan vihollisiin leikkisästi, eikä laita kaikkea peliin heti alusta. Tämän jättihait aiheuttavat eniten haittaa merirosvoille mutta kun yksi niistä saadaan voitettua, on tilanne jo helpompi. Morian on vedenalaisessa taistelussa tehokas, kiitos pienten tikarien ja Darion työtä helpottaa vedeneläviä satuttava suolasäilänsä. Kun merenmiehen pikkuhai kuolee, muuttuu merenmies isoksi haiksi mutta vain kohdatakseen loitsuilla itsensä vahvistaneen Mitaba-hain. Merenmies kohtaa loppunsa jäätyään yksin neljää merirosvoa vastaan.

Hylystä ei kuitenkaan löydetä juuri mitään arvokasta mutta rautakallojen sormus näyttääkin syvemmälle mereen, suureen rotkoon. Roku loikkaa alas rotkoon, tietäen että muut tulevt pian perässä. Rotkossa on kylmää ja paine alkaa tuntua korvissa loitsusta huolimatta. Laivan toinen puolisko löydetään ja sen vammat ovat suurempia kuin toisen puoliskon. Yhtäkkiä laivan takaa nousee valtava liskopeto, jolla on mustat suomut ja kuusii rajaa pitkin kynsin varustettuna. Se selvästi suojelee laivaansa ja käy taisteluun kannelle nousseita merirosvoja vastaan.

Chardan iskut ja pitkä ulottuvuus saavat merirosvot varuilleen, Mitaba ja Morian kiertävät pedon taakse Rokun pitäessä linjaa yksin ja Darion loikkiessa tuttuun tyyliin ympyrää vihollisen vierelle ja pois. Roku ottaa muutaman iskun ja toteaa, että henki lähtee jos pedon viereen jää seisomaan ja vetäytyy juomaan taikajuoman. Mitaba ja Morian iskevät petoa selkään Darion hämätessä ja pian charda on kuollut.

Jostain syvyyksistä kuuluu synkkä ääni, kuin matalaa murinaa joka antaa ylimääräistä halua päästä takaisin pintaan. Taikuuden havaitsemisloitsu paljastaa ruorin olevan taiallinen ja nopeasti merirosvot olettavat, että tämä on Suola-aaveen nopeuden salaisuus, lumottu ruori. Se otetaan mukaan, onhan se taiallinen ja kultaa ja lähdetään takaisin pintaan.

Illasta Roku järjestää uuden sukellusretken lähemmälle hylylle, josta nostetaan arvokasta viiniä valittavalle Fitchille ja miehistölle. Laiva käännetään kohti Olloa.

Epilogi

Matkalla Olloon Aamun raivo pakenee punapurjeista Cheliaksian sotalaivaa, jolla Morian näkee hornanritareita. Näitä lainvalvojia ei jäädä odottamaan ja Raivo pakenee nopeasti. Uhka Cheliaksian rohkeuden lisääntymisestä tulee todemmaksi, ennen tällaista ei todellakaan olisi Kahleilla tapahtunut..

Ollosta Fitch nappaa tavaransa ja hänet viedään Quentiin aloittamaan uutta elämäänsä. Aamun raivo jatkaa Rantakennoon, jossa Dario vie viestiä maineen murhamiehille Suola-aaveesta. Murhamiesten ovella Dario törmää kahteen Hiljaisuuden jäseneen, jotka eivät kuitenkaan huomaa miestä. Puolituinen kerubinaamiossa on tyytyväinen salaisuuteen ja jakaa omansa: Luikertelevalla rannikolla on vesinaga Sarlis, joka tietää vakoojista Kahleilla.

Laivalla upseeristo pohtii seuraavaa suuntimaa. Märkäsatamassa olisi Jaymis Keft, Luikertelevalla rannikolla Sarlis. Kaksi paikkaa ovat kovin kaukana toisistaan, joten nopea visiitti molemmissa ei tule toimimaan. Lopulta päätetään lähteä Märkäsatamaan, se on sentään kaupunki ja lähellä Turmasatamaa. Aamun raivo jatkaa Kahleiden kiertelyä ilman tietoa seuraavasta ryöstöstä..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped