Puhuriruhtinas

Kapteenien regatta

Aika: 1. Lamashan - 15. Lamashan

(:toc:)

Prologi

Saatuaan tutkimuksensa loppuun Turmasatamassa ja keskusteltuaan siitä tarvitseeko vesinaga-Sarlista käydä jututtamassa, Aamun raivo suuntaa kohti Quentin kaupunkia. Tessalta saatu tehtävä on päällystö mielestä täytetty ja vaikka Rokua kiinnostaisi jututtaa vesinagaa, ei pitkää reissua pidetä tärkeänä kokonaisuuden kannalta. Laiva saadaan Quentyyn turvallisesti ja edessä häämöttää paluu Kuumemerelle ryöstelemään.

Paluu Vuorovetten kivelle

Tessa Sulotuuli on hyvin tyytyväinen merirosvoihin, jotka tuovat hänelle tiedon rippeitä keisarikunnan kätyreistä alueella. Ilmeisesti yksi heistä on vielä elossa, Dario selvittää Ellies Kaukosataman kohtaloa ja ilmeisesti nainen on selvinnyt elossa pois Quentista. Tessan luona tavataan nopeasti myös Cerise Suruhurme (isossa punaisessa mekossaan) ja kapteeni Fintoma (Riddleportista saapunut merirosvohaltia), jotka eivät kunnioita päällystöä pitkään läsnäolollaan.

Tessan kanssa käydään läpi tietoja ja kehitellään teorioita mutta lopulta tulee palkan maksun aika. Raivolle kannetaan läjittäin turkiksia ja muuta erikoisempaa kauppatavaraa, jolla Tessa osoittaa kiitollisuutaan. Merirosvojen kruunaamattoman kuningattaren mukaan heidän tuomansa tiedot auttavat häntä osoittamaan neuvostolle vaaran todellisen luonteen.

Aamun raivo nostaa purjeensa ja lähtee ryöstelemään Kuumemerta, pitkästä aikaa. Myrsky sekä kummitusalus ottavat heidät vastaan, Kahleiden jälkeen aava meri haastaa laivan heti. Myrskyn jälkeen heidän tielleen osuu alus, joka käyttää väreinään Cheliaksian mustaa ja punaista ja on aivan tietämätön uhkaavasta vaarasta. Morian komentaa miehet valmiuteen ja pian Raivo on matkustaja-aluksen kimpussa. Laivan pakeneminen pysähtyy viimeistään kun Roku loikkaa suurennus-juoman vaikutuksen allaisena kannelle, ollen yli kolme metriä pitkä, yhdessä jättiläistiikeriksi muuttuneen Mitaban kanssa. Taistelu laivalla on lyhyt ja merirosvot ovat voitokkaita.

Laivalta saadaan kuitenkin aika kehnosti aarteita, matkustajat tyhjennetään omaisuudestaan mutta tuttuun tapaan ruokaan ja juomaan merirosvot eivät koske. Merirosvot ottavat laivalta kuitenkin panttivangin, josta aiotaan kerätä lunnaan. Mies on Jeggare-suvun Kieron, jonka sukulainen Vieri maksaa tästä lunnaat. Laivalta vapautetaan myös orjia, joista iso liuta nousee Raivon mukaan kun heille luvataan vapaus joko liittyä miehistöön, Vuorovetten kiven kaartissa tai seuraavassa satamassa.

Ennen Vuorovetten kivelle saapumista he saavat kuulla vastaan tulevalta merirosvolaiva Punalakilta, että kapteenien regatta on kahden viikon päästä Kattilakiven saarella. Kapteeni Jacob Ihmisentappaja on innoissaan kisasta ja kehoittaa myös Aamun raivoa lähtemään mukaan, palkkiona on kuitenkin oma saari ja paikka merirosvojen neuvostossa! Näin myös aiotaan tehdä, onhan sekin mahdollisuus niittää mainetta ja kunniaa. Dario ei ole tästä aivan yhtä innoissaan kuin muut mutta ei vastustele.

Vuorovetten kivellä heidät otetaan vastaan lämpimästi. Conchobar on satamassa, koska Pataässän peräsin on rikki. Sen hajotti Bedu Hanjin Semudarogah on syyllinen tähän tuhoon. Kuitenkin heidän saapumisensa on mahdollisuus korjata alus. Kivelle jätetään saalista, panttivanki ja kuullaan, että Muste-Nahka Locke on karannut. Seuraavat päivät käytetään valmisteluun ja korjailuun, edessä on noin viikon matka Kattilakiven saarelle regattaa varten. Vapautetuista orjista moni jää saarelle auttamaan töissä ja mahdollisesti rakentamaan asutusta saarelle.

Lamashanin 7. päivänä Aamun raivo suuntaa taas kohti pohjoista.

Kilpailijat kokoontuvat

Merirosvot saapuvat Kattilakivelle, kuten moni muukin. Jo matkalla nähtiin useita muita laivoja suuntaamassa kohti pohjoista mutta saarelle on rantautunut yhteensä 15 laivaa: Rokkonarttu, Darcyn ryöstöretki, Kelizandrin lapsi, Punalakki, Luvattu palkka, Iloinen noita, Pharasman palkka, Myrskyjuoksija, Pilkattu piika, Merenlaakeus, Albatrossi, Kimeiran hampaat, Puukkojunkkari, Aaltoaave ja merirosvojen yllätykseksi myös Koiruoho. Näiden lisäksi paikalla on suuri kaleeri, jossa on airoja kahdessa rivissä, sen purjeessa on kuvattu musta kraken. Se on Puhuriruhtinaan lippulaiva, Kraken. Kapteeni Harriganin laivan näkeminen herättää intoa ottaa osaa kisaan ja voittaa tämä mokoma kelmi kisan aikana (ja ehkä jopa hakea kostoa aiemmista kohtaamisista).

Ilmoittautumisen jälkeen merirosvot tutustuvat saareen ja sen hyvin pieneen satamaan. Oikeastaan satamasta ei voida puhua, Kattilakivi on kuollut ja tyhjä, jos siellä ei järjestettäisi kapteenien regattaa. Lopulta koittaa hetki, osallistuvat kapteenit kutsutaan Krakenin kannelle. Puhuriruhtinas saapuu paikalle merikotkan muodossa ja sateinen keli muuttuu myrskyisemmäksi kotkan muuttuessa valkopartaiseksi, sauvaansa nojaavaksi mieheksi. Miehen äänessä ei silti ole pilkahdusta vanhuudesta, se on kuin ukkonen myrskyn keskellä.

Puhuriruhtinas kertoo kisan säännöt: tämä on regatta, taistelemalla kisaa ei voi voittaa eikä muiden suoritusta ole sopivaa häiritä asein. Puhuriruhtinas itse pitää huolen siitä, että sääntöjen rikkojat saadaan vastuuseen. Reitti vie heidät Abendegon silmän sisään, siellä sijaitsevan saaren kautta takaisin Kattilakivelle. Matkalla on esteitä ja kokeita, joilla mitataan kapteenien ja heidän miehistönsä taitoja. Lähtö on tunnin kuluttua.

Kapteenien regatta

Lopulta kisa koittaa, laivat ovat rivissä ja odottavat lupaa lähteä kohtaamaan myrskyävän meren. Puhuriruhtinas laskeutuu merikivelle ja ukkosenlailla lähettää laivat matkaan! Kapteeni Morian on ruorissa, Mitaba loikkaa laivasta muuttuen linnuksi ja lähtee tähystämään heidän reittiään, Roku seurailee Mitabaa keulasta ja välittää Mitaban viestit kapteenille, Dario kannustaa miehistöä ja auttaa heitä vaikeiden paikkojen kanssa. Lähtö on hyvä, toisaalta se on vasta alku purjehdukselle ja alku osoittaa heti miten vaarallisen reitin Puhuriruhtinas on suunnitellut: ensimmäiset hiekkamatalikot poistavat muutaman laivan kilpailusta heti aluksi. Mitaban tiedustelu ja hyvät viestiyhteydet auttavat Raivon matalikkojen ohi helposti.

Seuraavaksi edessä on korallimetsä, merestä esiin noussut terävien korallien sokkelo. Kapteeni Morianin taidot laitetaan koetukselle kun veitsen terävät korallit uhkaavat repiä laivan kyljen auki mutta edelleen taidokas yhteistyö tuottaa tulosta, he pääsevät lähes ilman osumaa ulos koralleista, vain kuitenkin huomatakseen että verivirta kääntyy ja ajaa heitä takaisin sokkeloon. Gozrehin virta, tai Gozregin kusi on voimakas virtaus, pyörre korallien ympärillä joka ei halua päästää heitä otteestaan. Kuitenkin virta voitetaan, se tosin syö heiltä hieman liikaa aikaa ja useampi laiva on heidän edellään, Koiruoho etummaisena. Puhuriruhtinas nähdään taivaalla kotkan muodossa.

Abendegon silmän, suuren ikuisen myrskyn joka raivoaa kuolleen jumalan muistoksi, reunalla he näkevät jotain mikä saa veren hyytymään: järkyttävän kokoinen lohikäärmekonna murjoo toista laivaa pikku hiljaa kappaleiksi. Morian tunnistaa pedon, se on sama joka upotti Suola-aaveen! Kapteeni myöntää nähneensä näyn laivalla tuosta hirviöstä, joka kääntää katsettaan kohti heitä. Laivaa lähdetään kääntämään pois päin pedosta mutta tämä hyökkää. Vain Morianin nopeat liikkeet laivan kanssa saavat pidettyä vahingot niin pieninä kuin suinkin mahdollista. Kapteeni osoittaa myös hurjapäisyytensä: hän ohjaa laivan suoraa konnan suuren räpylän alitse, vain juuri ja juuri väistäen sen iskun. Morian nauraa ja huutaa mielipuolisesti meren pauhatessa heidän ympärillään. Kilpikonna kääntää katseensa helpompaan kohteeseen ja Aamun raivo syöskyy Abendegon silmään..

Ikuinen myrsky ottaa heidät syleilyynsä ja miehistö laitetaan koville. Aallot nousevat raakapuuhun asti ja tuulet kääntyilevät miten haluavat, tehden purjehduksesta lähes arpapeliä. Kuitenkin kääntöpaikkaa kohti edetään hyvää tahtia, Morianin taillisista suunnistusvälineistä on todellista hyötyä näissä oloissa. Pinaakkeliatolin kääntöpaikkaa ympäröi karikkojen kehä, kuin haiparvi ympäröisi saarta. Näiden välistä laiva yritetään keplotella ilman osumaa, kuitenkin muutama karikko osuu laivaan ja heidän vauhtinsa hieman hidastuu. Koiruoho on jo kääntöpaikalla ja suuntaamassa pois päin. Atolin kierto sujuu hyvin ja karikkojen ohi on helppoa tulla atolin suunnalta.

Myrskyn ja ukkosen keskeltä laivaan iskeytyy vihreä salama, joka tuo mukanaan vihamielisen olennon, myrskyn ilmentymän. Jättimäinen olento kohottaa sähköstä ja myrskypilvistä koostuvat nyrkkinsä kohti miehistöä, upseerien on pakko puuttua tilanteeseen. Myrskyelementaali on lähes mahdoton tuhota nopeasti ja sen olemus on jo niin luonnoton, että Morianin on mahdotonta löytää siitä heikkoa kohtaa johon iskeä. Rokun tuli näyttäisi vahingoittavan sitä joten Roku seisoo olennon vieressä, pitäen sen kiireisenä. Yllättävin apu tulee Darion suunnalta, tämän varjo pystyy imemään elementaalilta voimaa itseensä. Tämä tekee taistelusta huomattavasti helpomman ja pian elementaali on tuhottu. Koiruohoon on vielä hieman matkaa mutta se on saavutettavissa..


Syvyyksien varjo

Loppusuora häämöttää, Abendego jää taakse ja maaliviiva lähestyy. Laivat kiitävät rinta rinnan kohti maalia. Hävyttömyyksiä ei ehditä vaihtaa kun Harriganin laivalta Raivolle saapuu syvyyksien varjo. Harrigan näyttää hävyttömän tyytyväiseltä kun demoni kiljaisee ensimmäisen kerran ja taas kerran heillä on vastassaan syvyyksien olento. Varjodemoni on aineeton ja tämä aiheuttaa pelkoa, ehditäänkö olento voittaa ennen kuin Harrigan karkaa liian kauaksi? Rokun komento on suojella kapteenia olennolta ja esimerkkiä näyttäen hän loikkaa taisteluun ja kaikkien ihmetykseksi saa osuman aineettomaan olentoon, varjodemoni kirkuu yllätyksestä. Morianin käsky on suojella Rokua, soturimunkki pystyy vahingoittamaan varjodemonia! Mitaba ja Dario auttavat Rokua kestämään demonin hyökkäykset ja pian olento tuhoutuu kirkuen. Harriganin yritys ei haitannut Aamun raivoa, kapteeni Morian piti ruorin koo taistelun ajan, luottaen tovereihinsa.

Epilogi

Aamun raivo kiitää maaliviivan yli ensimmäisenä. Koiruoho saa maistaa tappion karvasta kalkkia kun Raivon kannella juhlitaan voittoa arvostetussa kisassa. Saari on heidän, samoin paikka neuvostossa! Palkkiorahat, maine ja kunnia ovat heidän! Myöhemmin Puhuriruhtinas tuo heille kirjelmän, jossa kerrotaan palkkiosaaren nimi: Tyhjien Silmien Saari. Ruhtinas kehuu heidän taitojaan meren kohtaamisessa ja saavutuksesta.

Seuraavaksi merirosvoilla on edessään pujehdus omalle saarelleen, mitä se mahtaakaan pitää sisällään?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped