Tyhjien Silmien saaren rantaa ja kapteeni Morian

Valloitus alkaa

Aika: 16. Lamashan - 23. Lamashan

(:toc:)

Prologi

Kapteenien regatan voittaminen tuottaa merirosvoille oman saaren, joka heidän tulee asuttaa ja kesyttää kolmen kuukauden sisään. Tässä onnistuminen näyttää merirosvoneuvostolle, että he ovat oikeutettuja tähän kunniaan, eivätkä ole täysin turhia ja saamattomia merirosvoja. Kolmen kuukauden päästä Puhuriruhtinas ja muita ruhtinaita sekä Aamun raivon kutsumat vieraat saapuvat ihailemaan heidä onnistumistaan tai epäonnistumistaan.

Seuraavana aamuna Aamun raivo nostaa purjeensa Kattilakiveltä ja suuntaa kohti Märkäsatamaa, hankkimaan tarpeistoa saaren valloittamiseksi.

Rantautuminen

Kolme päivää Märkäsatamasta lähdön jälkeen merirosvot saapuvat Tyhjien Silmien saarelle. Saari kierretään laivalla kokonaiskuvan saamiseksi: puolet saaresta on suurta ylänköä, jossa seisoo vuori sekä merelle katselevia silmättömiä patsaita. Ylängöstä lähtee kaksi suurehkoa niemenkärkeä, jotka ovat puiden peittämiä. Niemien väliin jää lahti, jonne Aamun raivo ohjastetaan. Lahden länsipuolella on joki, jonka äärelle päätetään pystyttää leiri. Soutaessa kohti saarta joen lähettyvillä nähdään myös kivilinna.

Soutumatkalla lahden syvyyksistä nousee mustekala, joka kuvittelee saavansa heistä helpon lounaan. Yhteisvoimin hirviö ajetaan takaisin merten syvyyksiin, Darion varjo on suureksi avuksi eläintä vastaan. Soutuveneet lasketaan rantaan joen äärelle ja niiden tavarakuormaa aletaan purkaa toisen lastin hakemista varten. Dario ehdottaa Morianille, että hän lähtee tutkimaan linnakketta ja nuorukainen saa tähän kapteenin luvan. Muut jäävät pystyttämään leiriä ja Dario suuntaa linnalle.

Linna on liian hieno sana kuvaamaan rakennusta. Se on enemmänkin muuri, josta nousee pronssinen torni, sisällä olevat rakennukset ovat pääosin puuta. Muurissa on iso reikä, kuin jotain olisi tullut siitä läpi ja portit on lyöty sisään. Dario hiiviskelee muurin reiästä sisään yhteen rakennukseen, vain kohdatakseen epäkuolleen jättiläiskäden joka koittaa kuristaa hiiviskelijän. Taistelu päättyy Darion voittoon. Yhtäkkiä katolta kuuluu ääniä, kuin jotain kävelisi siellä. Dario puikahtaa toiseen rakennukseen mutta ketään ei näy missään. Hän päättää palata takaisin rannalle.

Tällä välin Mitaba on saanut loitsulla selville, että saarella on jossain ihmiskäden rakentamia teitä, faunaa saarella on paljon mutta myös synkempiä uutisia: saarella on jotain voimakkaan epäluonnollista. Uutiset eivät ole mieleisiä upseeristolle mutta niitä ei jäädä suremaan. Morian, Dario, Mitaba ja Roku sekä Sandara 15 miehistön jäsenen kanssa lähtee raivaamaan linnakketta heille asutettavaksi.

Linnakkeen kauhut

Sandara ja tämän valitsemat miehet aloittavat pihan rakennusten tutkimisen kun taas upseeristo lähtee tutkimaan kuparitornia. Heidän astuessaan torniin ilmestyy jostain Rokun eteen hämähäkki, jolla on naisen kasvot ja vihaisesta tämä puraisee puosua, kadoten näkyvistä. Nopeasti upseerit ovat valmiita taisteluun mutta ulottuvuuslukki on heitä valmiimpi ja hyökkää aina sen kimppuun joka on erillään muista. Pian paikalle ilmestyy myös toinen lukki ja taistelu on täydessä vauhdissa. Roku iskee tulella niin useasti kuin ehtii, aiheuttaen pienemmässä lukissa paniikkia. Yhtäkkiä ulkoa kuuluu huutoa, miehistö on pulassa! Mitaba käy tarkistamassa tilanteen, lukit ovat hyökkäilleet myös pihalla olijoiden kimppuun. Isompi lukki nappaa Rokun hampaisiinsa ja lähtee raahaamaan tätä kohti katonrajaa.

Dario lähettää varjonsa Rokun avuksi ja yhdessä Morianin kanssa he hoitelevat pienemmän lukin. Mitaba muuttuu linnuksi ja liitää Rokun tueksi. Roku onnistuu kääntämään hetken rimpuilun jälkeen tilanteen edukseen ja pysäyttää lukin seinälle. Maailmojen välillä matkaavalle lukille ei kuitenkaan ole ongelma kadota seinältä, Roku tippuu alas. Lukki ei tule takaisin joten tornin tutkintaa jatketaan.

Yläkerrasta läydetään kasoittain kvartsia sekä taiallinen koje, johon kvartsi liittyy. Kojeella on mahdollista tehostaa tarkkailu- ja viestintäloitsujen tehoa vastaaviin paikkoihin. Roku heittää vaatteen kojeen päälle todeten, että joku voi tarkkailla myös heitä. Ylhäältä parvekkeelta on komeat näköalat. Matkalla alakertaan Sandara ryntää heidän luokseen, pyytäen apua, miehistö sekoaa!

Näky ulkona on kaamea, iso osa mukaan tulleista makaa maassa nukkuen ja irvistellen tuskasta. Temppelin sisältä löydetään syylliset, eläviä painajaisia. Nämä aineettomat olennot ovat suhteellisen vaarallisia ulottuvuuslukkien heikentämille piraateille ja Roku käy taistelun aikana lähellä kuolemaa, vain Sandaran parannustaikuus pitää hänet elävien kirjoissa. Lopulta unet onnistutaan potkimaan pois linnasta, ne pakenevat katon läpi lentäen. Yksi miehistön jäsen jää nukkumaan ikuista unta kohtaamisen tuloksena.

Tornin isäntä

Tornin tutkintaa jatketaan, alakerran tyhjästä huoneesta löytyy salaovi, joka johtaa kapeaan käytävään. Käytävän päässä on ovi, josta mennään läpi. Takana olevassa huoneessa on aarteita, paljon aarteita ja merirosvot iloitsevat jo helposta saalista kunnes painjaiset, illuusiot ja kummituksen uhkaukset alkavat piinata heitä. Nukahtaminen, tappajat painajaiset ja viholliset, jotka hajoavat savuna ilmaan koskiessa pakottavat heidät vetäytymään huoneesta ja tornista. Tornin isäntä, kummitus jolla on mahtavia voimia, on heille vielä tässä vaiheessa liikaa.

Erääseen taloon on linnoittautunut mies, joka on selvästi hullu. Tämä on ansoittanut talon loitsuilla ja miehen napppaaminen vaatii upseeriston apua. Roku joutuu jättämään leikin kesken, salama-loitsut ovat viedä mieheltä hengen uudemman kerran yhden päivän aikana. Lopulta sekavia puhuva mies saadaan kiinni ja kuljetettua pois linnakkeesta.

Epilogi

Iltaa istutaan nuotiolla meren äärellä ja hullu mies sidotaan puuhun leirin laidalle. Sandara sanoo miehen olevan hyvin skitsifreeninen. Yöstä upseeriston uniin saapuu ylimääräinen mies: Pikendi Otongu, tornin isäntä ja aiemmin kummitellut aave. Mies kertoo olevansa saaren "orja", pakotettu asumaan tornissa koska hänen suunnitelmansa pilattiin. Hän halusi elää ikuisesti unenmailla mutta saaren hirviöt ryöstivät hänen unikristallinsa ja hänen rituaalinsa jäi kesken. Pikendi lupaa merirosvoille aarteensa jos he tuovat hänelle unikristallin saaren hirviöiltä. Kummitus myös lupaa, ettei heitä vahingoiteta linnakkeessa kunhan kukaan ei asti pronssitorniin.

Aamusta asiasta neuvotellaan ja leiriä lähdetään siirtämään linnakkeeseen. Kummituksen tarjous kuulostaa hyvältä..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped