Hirviöiden kaupunki

Aika: 25. Lamashan

(:toc:)

Prologi

Saaren metsäiset alueet on tutkittu ja seuraavaksi edessä on ylänkö, jonne tiedetään useampia reittejä. Edelreigh Bainesin, saarelta löydetyn hullun miehen, kertomus kykloopeista ylängöllä aiheuttaa hieman huolta merirosvoissa. Kuitenkin ylänkö halutaan tutkia, Moriania kiinnostaa erityisesti mistä vesiputouksena lahteen laskeva joki tulee. Myös kyklooppien kaupunki olisi hyvä löytää.

Tie ja torni

Miehistölle jaetaan erilaisia tehtäviä siksi aikaa kun upseeristo on tutkimassa ylänköä. Näitä tehtäviä ovat mm. leirin puolustuksen parantelu ja laiturien rakentaminen soutuveneille. Aaron Ivy jää komentamaan miehistöä rannalle. Mukaan ylängölle otetaan Sandara ja Kirjavien Miekkojen tengu Tiira. Päällystö valmistautuu olemaan ylängöllä useamman päivän, jos sille on tarvetta.

Ylängölle noustaan sarviliskojen alueen reunoilta käyttäen aiemmin löydettyjä suurehkoja portaita. Nousu on rankka ja pitkä mutta lopulta ylös päästään. Matkalla Roku pääsi ihmettelemään riimukirjoituksia. Ylhäällä yllätys on suurehko, portaista lähtee kummallisesta aineesta tehty tie kohti pohjoista. Myös ylängön metsäisyys on yllätys. Päällystettyä tietä lähdetään seuraamaan.

Oikealle, koilliseen tieltä alkaa nousta suuri kalliomuodostelma, joka nähdään jo useamman mailin päästä. Lopulta tie tulee risteykseen, jota vartioi yksisilmäinen patsas, aivan kuin saaren reunaa. Tällä tosin on jalokivinen silmänsä tallella, mikä jätetään rauhaan. Tie jakautuu kahteen suuntaan, itään ja länteen. Idässä se suuntaa kohti kallio muodostelmaa, lännestä ei tiedetä mitään. Morianin päätöksellä lähdetään kohti länttä.

Tie johtaa lännessä tornille meren laidalla. Hetken aikaa mietitään nähtiinkö tornia laivasta päivä aiemmin mutta asiaa ei jäädä tarkemmin pohtimaan. Dario raottaa ovia torniin ja kaikki luikahtavat torniin kun yhtäkkiä nurkasta nousee ylös kolmimetrinen hahmo, jonka yksittäinen silmä etsii tunkeutujia. Sotahuudon saattelemana se käy hyökkäykseen! Myös ylhäältä kuuluu ääniä..

Taistelu alkaa hämärässä, joten Rokun pyynnöstä Mitaba valaisee tilan päivänvalolla, mikä tosin haittaa Dariota hetkellisesti. Nuori mies yllättää viholliset ja toverinsa loitsimalla kykloopin ympärille tuhkamyrskyn, jonka kuitenkin tarkempi tarkastelu osoittaa illuusioksi. Kyklooppi-parka tosin ei oivalla mikä on vialla ja pian tämä kaatuu kuolleena maahan. Yläkerran kyklooppi on tähtäillyt varsijousella alapuolella olevia vihollisia ja on pian pulassa kun merirosvot lähtevät nousemaan ylös, Mitaba lentäen lokkina, Roku ja Morian tikapuita pitkin. Kyklooppi kuolee lopulta Rokun iskuihin, potkut horjuttavat kykloopin yläkerroksen reunalle ja viimeinen niskat murtava potku tiputtaa kykloopin alakertaan.

Tornissa on toinen näkökristalli, samanlainen kuin rannan linnoituksen toisessa kerroksessa. Se peitetään mutta muuten torni on hyvin tyhjillään arvoesineistä, kykloopeilla oli mukanaan lähinnä karut aseensa.

Maan alle

Hetken levättyään merirosvot palaavat risteykseen ja lähtevät kohti kalliota. Mitaba käy tiedustelemassa kallion yläpuolen, Morian pelkää väijytystä. Kuitenkin maan alle vievää tietä ei vartioida kalliolta. Tiellä on suuria kivipaaseja, joihin on kirjoitettu saaren historiaa. Selvästi huonosti tehdyssä paadessa mainitaan Rokulle tuttu nimi: Istoreth. Dario käy tarkistamassa luolan suun ja löytää vangituista virvatulista tehtyjä lyhtyjä, jotka valaisevat tietä maan alla. Maanalainen tie on leveä ja korkea, tehty isoja olentoja varten. Matkalla on paljon riimuja ja muuta ihmeteltävää Rokulle. Roku jättää käten jälkensä kallioon, joka on täynnä isoja käden jälkiä. Lopulta tie tulee isompaan tilaan maan alla.

Maanalainen luola on pieni kaupunki tai kylä, joka vaikuttaa tyhjältä. Tie kulkee luolan halki mutta kalliosta on louhittu paljon "taloja" ja kalliossa on myös ovia syvemmälle kallioon. Yllättyneet merirosvot kävelevät suoraa ansaan: jättimäinen verkko lennähtää heidän ylleen ja kaksi kyklooppia kurkistelee talon suojasta. Näppärät merirosvot vapautuvat ennen kuin kykloopit ehtivät heidän luokseen, Mitaba vähemmän näppäränä muuttuu hirmuliskoksi tuhoten verkon ympäriltään.

Roku yrittää kommunikoida kyklooppien kanssa mutta nämä ovat päättäneet syödä merirosvot, koska ovat ylempää rotua kuin tunkeutujat. Mitaba-hirmulisko hyökkää toisen kimppuun, repien sen kappaleiksi sekunneissa. Dario härnää toista varsijousella ja Roku lopettaa sen maallisen taipaleen muutamalla potkulla. Näkymättömäksi muuttunut Morian näkee miten luolan toisesta päästä lähestyy lentäviä vihollisia, yksisilmäisiä gargoileja.

Mitaba-hirmuslisko

Kuudella gargoililla ei ole mahdollisuuksia ja kaksi niistä pääsee pakoon. Pihalla oleva huvimaja tutkitaan ja siinä olevan kaivossa on vangittuna nainen, joka anoo heitä toivomaan hänet vapaaksi. Asiasta keskustellaan ja lopulta Morian tekee kapteenina ratkaisun ja toivoo naisen vapaaksi. Hetken jälkeen nainen nousee ylös kaivosta, jättiläisenä joka kiittää heitä ja katoaa pois. Dario toivoo, ettei tätä jouduta katumaan.

Kyklooppien eliitti

Merirosvot päättävät tutkia mitä löytyy kolmen kyklooppipatsaan vahtiman oven takaa. Rokulle tämä on lottovoitto, seinille on kerätty historiaa jossa kuvataan sekä kyklooppeja ja ihmisiä. Selvästi jotain yhteistoimintaa näillä kahdella kulttuurilla on joskus ollut. Isosta salista johtaa pois kaksi ovea.

Eteläisen oven takaa löytyy käytävä ja toinen ovi, jonka takaa kuuluu keskustelua. Roku kääntää keskustelun, oven takan olevat kykloopit tietävät heidän olevan oven toisella puolen. Morian muuttuu taas näkymättömäksi, Dario ja Roku avaavat ovet ja kaikki valmistautuvat taisteluun. Oven takaa näkyy vain yksi kyklooppinaaras, joka suojaa itseään suurella kilvellä ja lyö kirvestään siihen. Näkymätön Morian hiipii huoneeseen ennen hyökkääviä tovereitaan ja näkee neljä kyklooppia odottamassa hyökkääjiä. Roku ja Dario liikkuvat huoneeseen, heittäen savutikut nurkkiin mutta saaden maistaa kyklooppien yllätyshyökkäystä.

Taistelu ahtaassa tilassa on hidasta ja vahva kyklooppikomentaja on vaikea vihollinen. Heikon alun jälkeen tilanne kuitenkin muuttuu kun Morian pääsee loitsimaan salaman joka osuu kolmeen kyklooppiin ja Roku hoitaa niistä kaksi pois edestään. Tämän jälkeen Mitaba muuttuu tiikeriksi ja loikkaa johtajan kimppuun, repien ja raapien tätä. Roku ja Morian siirtyvät Mitaban avuksi ja lopulta myös Dario, joka voittaa oman kyklooppinsa varjonsa kanssa. Kyklooppikomentaja kuolee vihollisiaan kiroten.

Rankka taistelu saa merirosvot jo miettimään lepäämistä mutta pohjoinen ovi päätetään tutkia, jotta lepopaikan turvallisuudesta päästään takuuseen.

Epilogi: Istoreth, sukunsa viimeinen

Pohjoinen ovi tuo merirosvot saliin, jota valaisevat heikot tulet. Salin toisesta päästä kuuluu matala, voimakas ääni, joka ihmettelee miten orjarotu on päässyt hänen saliinsa. Roku käy kesksutelua olennon kanssa, koittaen saada keskustelun pysymään sivistyneenä. Dario vaatii puhujaa puhumaan yleiskieltä, jota Istoreth, sukunsa viimeinen kyllä osaa puhua mutta tämä suututtaa kykloopin pahemman kerran. Saari on hänen ja hän tulee tuhoamaan vihollisensa!

Istoreth astuu valoisammalle alueelle ja merirosvot jähmettyvät kauhusta: kyklooppi on lähes kymmenen metrinen. Aseeksi jättiläiskyklooppi ottaa yhden salinsa tukipylväistä ja käy taisteluun. Mukana roikkuneella Tiiralle tämä on riittävästi ja tengu pötkii pakoon. Muut eivät näytä merkkejä halusta perääntyä, ainakaan vielä. Dario loikkaa varjoihin ja muut valmistautuvat kohtaamaan jättiläiskykloopin varovaisemmin.

Morian syöksyy myös varjoihin piiloon, Roku pysyy näkyvillä mutta käyttää hämärää hyödykseen. Mitaba muuttuu taas hirmuliskoksi ja toivoo kokonsa riittävän kykloopin kanssa. Kykloopin ensimmäinen isku menee Rokusta ohitse, kiitos varjojen. Dario aloittaa varjoista loikkimisen, käyttäen aiemman kyklooppikomentajan kirvestä aseenaan. Roku loikkaa tuhoamaan kykloopin polvia potkuillaan ja tarjoten Morianille mahdollisuuden hiipiä hirmun selkäpuolelle iskemään. Hirmuliskon karjaisu tietää myös Mitaban liittymistä taisteluun. Sandara loitsii parannusta päällystölle, ison kykloopin iskut tekevät pahaa jälkeä. Roku on ryhmän eniten vahinkoa ottava osapuoli tässä taistelussa.

Lopulta kaikki saavat onnistumisia vyön alle ja Rokun tilaisuus iskeä tulee. Loikka kykloopin polvea käyttäen tuo hänet kykloopin leuan korkeudelle ja siihen tulevat iskut saavat kykloopin kaatumaan. Sukunsa viimeinen revitään kappaleiksi. Viimeisillä sanoillaan Istoreth pelkää kulttuurinsa katoamista mutta Roku vastaa tähän kykloopiksi, että kyseinen kulttuuri ei katoa koska on henkilöitä joita se kiinnostaa..

Merirosvot juhlistavat voittoaan lyhyesti, rankka päivä alkaa ottaa veronsa. On aika siirtyä lepäämään tai lähteä etsimään Tiiraa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped