Bikendi Otongu, saaren kummitus

Lopullinen valloitus

Aika: 27. Lamashan - 2. Neth

(:toc:)

Prologi

Tyhjien silmien saaren kykloopit oli vihdoin voitettu ja saari otettu omaksi näiltä isoilta, muinaisilta pedoilta. Kuitenkin uusi uhka leijuu merirosvojen yllä, heidän palattuaan leiriin ylängöltä oli salmelle ilmestynyt laiva ilman elonmerkkejä. Seuraavana aamuna upseeristo lähtee tutkimaan mikä tämä laiva on olevinaan..

Ongenkoukku

Laivan kannella on hiljaista merirosvojen saapuessa laivan lähelle. Kannella heitä odottaa karmea näky: silvottujen ihmisten ruuminosia joka puolella. Sormia naulattuna mastoon, verta joka puolella, käsiä ja jalkoja aseteltuna kehiin.. Näky on raaka. Kuitenkin kaaoksen ja verimössön keskeltä koitetaan hakea syytä tai vihjeitä syyllisestä. Nopeasti selviää, että tällainen tuhotyö on vain Kahleilla asuvien villi-ihmisten, Kurujen työtä. Kurun kielinen varoitus, joka on tehty ihmisten jäänteistä, varoittaa "teidän olevan seuraavia".

Laivaa tutkitaan, vihjeiden ja aarteiden toivossa. Lokikirjat kertovat Ongenkoukun olleen tulossa Magnimarista ja laivan olleen valaanpyyntialus. Ruumasta Dario löytää kuolleen miehen ja kuolleita liskoja. Miehen aarteet hän ottaa itselleen mutta samalla kolme liskoista nousee ylös ja lähtee ryömimään kohti häntä! Epäkuolleita liskoja!

Dario pakenee kannelle liskot kannoillaan, muut ovat vähintäänkin hämmentyneitä näystä. Roku, joka on mastossa tarkkailemassa merta Kurujen varalta, lähtee tulemaan alas liittyäkseen taisteluun. Muut kohtaavat epäkuolleet liskot rohkeasti, ne eivät ole aivan jättimäisen suuria mutta epäkuolema tekee niistä epäinhimillisen kestäviä. Myös liskojen oksentama mätä haittaa taistelua, huonovointisuus on taattu. Kuitenkin yhteisvoimin hirmut kaatuvat ilman uhreja.

Lopulta laiva on tutkittu ja se tuikataan tuleen. Ongenkoukku uppoaa salmen syvyyksiin.

Aaveen kuolema

Samana päivänä upseeristo päättää laittaa lopun Bikendi Otangun kummittelulle ja ottaa saaren lopullisesti itselleen. Suunnitelma on simppeli: aavetta huijataan valekivellä ja Morian tuikkaa aavensurmatikarinsa Bikendin kurkkuun heti kättelyssä. Sopiva kivi löytyy ja upseeristo suuntaa linnoitukselle Sandara mukanaan.

Bikendi Otangu osaa odottaa heitä ja vaatii kiveä hetken kummittelun jälkeen itselleen. Morian tarjoaa kiveä ja taikavoimiensa avulla kummitus vetää kiven käteensä, välttäen Morianin tikarin ainakin hetken ajaksi. Kummitus raivostuu huomatessaan kiven vääräksi ja Morian korottaa äänensä, todeten kummituksen varmasti tunteneen kristallin särkymisen päivää aikaisemmin, nyt olisi Bikendin vuoro tuhoutua!

Kummitusvelho on päättänyt alusta asti taistella epäreilusti, muuttuen näkymättömäksi ja possessoiden Sandaran. Sandarasta kummitus päästää irti vasta Rokun väännettyä Sandaran tiukkaan painiotteeseen maata vasten. Tämän jälkeen kummitus syö loitsulla Darion elämänvoimaa ja kiroaa Rokun. Kuitenkin merirosvot eivät jää toiseksi tässä kisassa. Näkymätön Morian odottaa tilaisuuttaan iskeä surma-aseensa kummitukseen, Dario odottelee pimeydessä myös hetkeään iskeä loitsujensa hieman epäonnistuessa, Mitaba taas loitsii pyhää tulta joka vahingoittaa aavetta paljon ja Roku, tapansa mukaisesta, hyökkää lyöden ja potkien aineettoman olennon kimppuun. Bikendi ahdistetaan perääntymään seinän sisään, Morianin aavenmurha-ase on todella tehokas. Kun Bikendi seuraavan kerran näyttäytyy kiven sisästä, varjoissa hiipiniyt Dario iskee sitä omalla taika-asellaan ja kirkuen Bikendi Otangu tuhoutuu epäkuolleesta tilastaan ja linna rauhoittuu.

Tyhjien silmien saari on Aamunr aivon merirosvojen hallinnssa. Bikendin aarteet otetaan parempaan talteen ja alkaakin seuraavien vaiheiden suunnittelu..

Epilogi: kohti Quentia

Seuraavana päivänä Aamun raivo nostaa purjeensa ja lähtee kohti Quentia, tarkoituksenaan myydä aarteita ja ostaa materiaaleja saaren asuttamiseen. Tarkoitus olisi myös mainostaa heidän saartaan uuden alun paikkana, muuttoliike saarelle on tärkeää asuttamisen kannalta.

Matkalla Roku tutkii lokikirjaa, joka löytyi Ongenkoukulta, saaden selville mielenkiintoisia asioita. Lokikirjassa mainitaan laiva, Virnistävä Veikkonen, joka purjehtii Cheliaxian ja Kahleiden väliä lastinaan lähinnä viinaksia mutta myös jotain tuntematonta, "muuta". Matkareitti Kahleilla päättyy Hornaporiin. Epäilykset heräävät vähemmästäkin aiempien seikkailujen vuoksi ja Roku tuo asian tietoon muillekin. Lupaavaa on se, että Veikkosen reitti kulkee merikartan mukaan aivan heidän saarensa ohitse joten sen ryöstäminen ja tutkiminen olisi täysin mahdollista.


Lisa, erikoinen puuseppä

Quentissa myydään saalista, ostetaan tarvikkeita niin henkilökohtaisiin kuin saaren tarpeisiin ja koitetaan saada työväkeä mukaan saaren korjauksiin. Kidusmies Maximilian, seppä ja puuseppä Lisa (jonka kotipaikka tuskin on edes Golarionissa, eriskummallinen olento) ovat arvokkaat lisät saarelle.

Suunnitelmat saarelle ovat selvät, merirosvoilla on tosin vain kaksi kuukautta aikaa saada kaikki haluamansa valmiiksi tai käyntiin. Työn täyteiset kuukaudet ovat edessä ennen merirosvoneuvoston tarkastusta.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped