Cerise Suruhurme

Avimarr Sorrinash

Merirosvoneuvoston tarkastus

Aika: 9. Neth - 18. Abadius

(:toc:)

Prologi

Hoidettuaan asiat Quentissa, Aamun Raivo pysähtyy myös Vinkkilahdessa, puolituisten luvatussa kaupungissa. Merirosvot kutsuvat Jolis Rafflesin saaren avajaisiin mutta he eivät pääse tapaamaan puolituiskapteenia. Tämän jälkeen laiva suuntaa kohti Tyhjien Silmien Saarta.

Valmistautumista

Matkalla merirosvot törmäävät ''Virnistävään Veikkoseen" ja valloittavat aluksen ilman suuria ongelmia. Aluksen kapteeni, rottamies Fargo on vikisevä pelkuri, joka kertoo lopettaneensa salakuljetushommat "Niscrohin jälkeen". Rottamies otetaan vangiksi ja Veikkonen osaksi laivastoa.

Saarella odottaa joukko uuden elämän etsijöitä, joista yksi on Audessa, entinen ilotalon asukas, joka haluaa aloittaa majatalon saarella. Tähän ollaan hyvin myöntyväisiä ja majtaloa aletaan rakentaa hieman linnoituksen ulkopuolelle.

Seuraavat viikot kuluvat rakennuksia rakentaessa, ylänköä tutkiessa ja uusiin asukkaisiin tutustuessa. Conchobar saapuu saarelle yhdessä Lady Smytheenin kanssa. Kuukautta ennen merirosvoneuvoston tarkastusta lähdetään hakemaan ruoka- ja juomatarpeita lähisatamista. Paria päivää ennen aikarajan sulkeutumista myös Merryl Puunverto saapuu saarelle tervehtimään ystäviään.

Viimeiset koetokset

Lopulta kolme merirosvoneuvoston laivaa saapuu Tyhjien Silmien Saarelle: Avimarr Sorrinash, ihmissusi ja Verikuun kapteeni; Cerice Suruhurme, haltianainen, Tessan ystävä ja Tulkoon Mitä Tulkoonin kapteeni; Mase Darimar, ihmismies, Aallonharjan kapteeni ja Gozrehin palvelija. Alkutapaaminen satamassa kertoo jo siitä, että he ovat tulleet vain arvioimaan saaren valloituksen onnistumista ja neljän merirosvon arvoa pitää saari omanaan.


Mase Darimar

Ensimmäisenä kolmikko haluaa kuulla miten saaren puolustus on hoidettu. Merirosvot laitetaan ampumaan katapultilla pikkuvenettä lahdella ja muutaman ohilaukauksen jälkeen pikkuvene uppoaa. Kuitenkin suunnitelman selvittäminen kolmikolle auttaa asiaa, Mitaba kertoo kyvystään tehdä lahdesta lähes mahdoton läpi soudettavaksi.

Tarkastus vie lähes koko päivän kun kolmea vierasta kierrätetään rakennuksissa, ulkoalueilla ja keskustellaan saaresta. Illasta istutaan yhteiselle illalliselle, joka osoittautuu myös haasteeksi. Dario haastetaan miekkailuotteluun Cerice Suruhurmetta vastaan ja vaikka Dario häviääkin haasteen, Cerice antaa palkkion merirosvoille.

Kulisseissa tapahtuu myös, Audessa pyytää Rokulta apua kellarin rottien kanssa. Roku polttaa rotat hengiltä mutta nämä poksahtavat kuollessaan pois, taikuutta. Selvästi jotain kummallista on tapahtumassa. Humalainen Avimarr yrittää iskea Audessan mutta rautaisella auktoriteetilla Morian estää Avimarria häiritsemästä majatalon pitäjää. Ulkoa kuuluu räjähdys, kuin ilotulite olisi ammuttu. Roku palaa ulkoa sisälle ja Mitaba taas lähtee tutkimaan ampumispaikkaa.


Ankerias

Sefina ampuu ilotulitteita taivaalle ja kertoo Mitaballe "pienen miehen" käskeneen tehdä niin. Mitaba huolestuu tilanteesta ja lähtee tutkimaan vieraiden laivoja ja löytää tuntemattoman puolituisen Verikuun kannelta, kiinnittämässä konetta sen mastoon. Hälyttääkseen muut paikalle Mitaba loitsii päivänvalon laivan huipulle, mikä saa muut lähtemään liikkeelle.

Mitaba tuhoaa puolituisen koneen vedellä, pommi ei pääse räjähtämään. Taistelu puolituissabotööriä vastaan alkaa Verikuun kannelta mutta niljakas puolituinen pakenee pian toisen laivan kannelle. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma merirosvoille ja pian taistelu on yhtälailla käynnissä Tulkoon Mitä Tulkoonin kannella. Puolituinen heittelee pommeja, hyppii ja loikkii pakoon mutta esimerkiksi Roku on hyvin vaikea kohde puolituiselle. Sen sijaan Dario joutuu monesti pommin kohteeksi ja on hieman pulassa. Darion varjo taas metsästää puolituista ja lopulta imee tämän tyhjiin elämästä. "Ankerias" on kuollut.

Epilogi

Merirosvoneuvoston tuomarien päätös selviää seuraavana aamuna. Avimarr, Cereice ja Mase ovat päätöksessään yksimielisiä: Aamun Raivo ja sen upseerit ovat ansainneet paikkansa merirosvoneuvostosta. Seuraava kokous on kolmen kuukauden päästä ja heitä odotetaan paikalle. Tilanne näyttää hyvältä, kolme kuukautta aikaa rakennella ja ryövätä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped