Aamun Raivo Arkadianmerellä

Uudet tuulet

Aika: 23. Calistril - 8. Gozran, 18. Gozran - 24. Gozran

(:toc:)

Prologi

Meri myrskyää Aamun Raivon ympärillä, aallot lyövät yli kannen. Arkadianmerellä sataa räntää ja Raivon rinnalla merta vastaan taistelee myös Merryl Puunverron Bonaventura. Merirosvolaivat ovat olleet vajaan kuukauden verran tällä levottomalla merellä, tarkoituksenaan napata rahadoumilainen hopeakuljetus, jonka tiedettiin kiertävän Kahleet kaukaa Arkadianmeren kautta. Nyt Ihmisen Voimaa on jahdattu useamman päivän ajan talvimyrskyn keskellä mutta takaa-ajo on päättymässä, kaleerin soutajien voimat ovat lopussa. Viimeisen niitin takaa-ajolle iskee kapteeni Merryl, ajaessaan Bonaventuran kaleerin kylkeen.

Valloitus on nopea ja hopealasti vaihtaa omistajaa. Molemmat merirosvoalukset aloittavat paluun Kahleille, ryöstö oli hyvin onnistunut ja suunniteltu. Saalis on myyty seuraavan puolentoista kuukauden sisään Turmasatamassa ja enää ei ole paljoa aikaa merirosvoneuvoston kokoukseen.

Neuvosto kokoontuu

Gozranin 18. päivänä merineuvostoneuvosto kokoontuu Hurrikaanikuningas Kerdak Luunyrkin linnassa Turmasatamassa. Neuvoston uusimmat jäsenet, kapteeni Morian Grimmjoy ja tämän kolme lähintä upseeria, ovat täsmällisesti paikalla vain huomatakseen, että muut neuvoston jäsenet eivät ole yhtä täsmällisiä. Jopa Luunyrkki ihmettelee heidän täsmällisyyttään. Lopulta väkeä alkaa saapua paikalle, joukossa on sekä tuttuja että tuntemattomia: Tessa Sulotuuli, Cerise Suruhurme, Avimarr Sorrinash, Puhuriruhtinas, Jolis Raffles, Pitkäparta, Arronax Endymion, Bedu Hanji (joka paljastuu hirviömäiseksi apinaksi, jonka kädet taipuvat aivan väärin), Shenchun lahden Kolmen Neuvosto ja Nisia Gbele.


Kerdak Luunyrkki

Kokous alkaa ruokailulla, jonka aikana Jolis Raffles esittäytyy Morianille ja pahoittelee ettei vastannut saamaansa kutsuun saapua Tyhjien Silmien Saarelle. Raffles kuitenkin ehdottaa yhteistyötä Morianin kanssa, ovathan heidän saarensa lähes naapureita. Morian jättää neuvottelut toiselle päivällä mutta on kiinnostunut. Keskustelu jää puolitiehen kokouksen nimenhuudon alkaessa.

Ensimmäinen käsiteltävä asia on Tessan ehdotus siitä, että uudet neuvoston jäsenet saavat täyden osuuden Sargavan suojelurahoista. Asiasta käydään keskustelua ja kapteeni Morian vakuuttaa ison osan neuvostosta esityksen taakse, onhan pohjoiselle saarelle saatava laadukas satama. Ehdotus hyväksytään. Seuraava esitys on Cerise Suruhurmeen ehdotus siitä, että jokaiseen satamaan on rakennettava pronssinen patsas Hurrikaanikuninkaan kunniaksi, pelätty ja arvostettu kuningas tarvitsee patsaan joka satamaan. Ehdotus saa yllättävän paljon kannatusta ja se hyväksytään.

Avimarr Sorrinashin vaatimus yksinoikeudesta Mustan Tornin saareen on seuraavana asialistalla. Avimarr haluaa saaren itselleen, siellä on aarteita joita kukaan ei ole kyennyt ryöstämään ja hänellä on suunnitelmia aarteen saamiseksi. Jolis Raffles vastustaa ehdotusta äänekkäästi, vuosia sitten hän oli tehnyt saman ehdotuksen ja se oli hylätty. Neuvosto äänestää asiasta ja Avimarrin ehdotus hylätään.

Pitkäparta, hieman yli kaksimetrinen mutta lähes tikkulaiha liian pieniin vaatteisiin pukeutunut mies, esittelee seuraavaan asian. Hän vaatii kapteeni Näkki Rotgramin julistamista lainsuojattomaksi, koska tämä on harrastanut laitonta merirosvousta Saragavaa kohtaan. Väitteen tueksi hän sanoo Barnabas Harriganin kertoneen asiasta hänelle. Rotgram on Harriganin entinen alainen joten tilanne on hyvin ongelmallinen. Kapteeni Morian puhuu kuitenkin omasta kokemuksesta kertoessaan Harriganin olevan kunniaton ja epäkelpo syytämään ketään mistään. Pitkäparta suutahtaa mutta äänestyksen jälkeen tilanne on selvä: Rotgramia ei julisteta lainsuojattomaksi.

Tessalla on myös toinen esitys neuvostolle: hän haluaa tukea muilta neuvoston jäseniltä cheliaksian vakoojien löytämiseksi. Neuvosto kuulostaa turhautuneelta Tessan puheeseen, selvästi Sulotuuli on puhunut aiheesta aiemminkin. Morian ja muut tukevat varovaisesti Tessan esitystä, vedoten yhteiseen hyvään ja Kahleiden itsenäisyyteen. Kuitenkin ehdotus hylätään, jonka jälkeen Kerdak päättää kokouksen, koska ei jaksa enää kuunnella. Listalla olisi ollut paljon asioita mutta ne jäävät seuraavaan kertaan.

Palatessaan laivalle mekaaninen lintu tuo Morianille kirjeen, joka on Tessalta. Laivalla merirosvot päättävät lähteä toteuttamaan Tessan toivetta ja valmistautua Harriganin uhkaan. Suunnaksi otetaan ensimmäisenä Tyhjien Silmien Saari. Saarelle nimetään kylänvahti, Rystys-Grype. Aaron Ivy kertoo kokeilleensa pronssitornin näkykiveä ja saaneensa yhteyden johonkin..

Tessan kirje: "Tulee tähän myöhemmin"

Musta torni

Ensimmäiseksi merirosvot päättävät hakea itselleen Mustan Tornin aarteen. Avimarr oli kovin halukas saaren aarteesen, jota kukaan ei ole koskaan voinut ryöstää, joten oman maineen kasvattamiseksi tämä kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Saari on noin kolmen purjehduspäivän päässä joten se helpottaa myös päätöksentekoa. Saaren tarinaan liittyy papitar nimeltä Tenevida Aiger ja "Verhoutunut Kuningatar", jonka tämä papitar ilmeisesti tuhosi.

Saari ei ole kovin suuri ja sinne on helppo rantautua. Saarelle nimensä antava torni seisoo jylhänä ja synkkänä saaren keskellä. Noin 400 jalkaa korkea torni näkyy kauas merelle. Soutajat touvat kapteenin ja upseerit rantaan ja nämä suuntaavat tornille. Darion tutkimus tornin juurella ei keroo heille tornin sisätiloista mitään mutta lintu-Mitaba saa selville, että sisäänkäynti on tornin huipulla. Yhteistyöllä merirosvot pääsevät huipulle ja Mitaba ystävystyy tornin huipulla asuvan merikotkan kanssa. Lattialuukku vie heidät torniin, josta kukaan ei ole palannut..

Tornin sisältä löytyy merkkejä Aigerin olemassaolosta ja visiitistä torniin, raapustuksia ja taistelun jälkiä. Eräässä huoneessa merirosvojen kimppuun käy kaksi hirviömäistä olentoa, jotka muistuttavat lentävää suolikasaa, heillä ei ole mitään käsitystä olentojen alkuperästä. Taistelu käy kiivaasti olentoja vastaan, näiden limainen ulkokuori tuntuu kestävän epäluonnollisen paljon iskuja, paitsi Rokun nyrkkejä. Lopulta hirviöt saadaan tapettua ja merirosvot lepäävät hetken.

Alempaa tornista löydetään viittauksia demoniruhtinas Dagoniin ja Ishiariin, hänen valtakuntaansa. Samalla Dario on tappaa itsensä kävelemällä hukkuttavaan ansaan, jonka läpi Roku käveli ilman ongelmia. Ansa puretaan ja Dario saadaan jaloilleen. Lopulta merirosvot päätyvät saliin, josta löytyy luuranko ja ketjulla lukittu lattialuukku. Hiilellä on kirjoitettu seinään teksti, joka kertoo Verhotun Kuningattaren yhä elävän ja olevan vain "Mustasormen" ja "Aigerin Suukon" vangitsema. Merirosvot keskustelevat tilanteesta lyhyesti: Mitaba ei haluaisi olla vapauttamassa mitään olentoa, jonka vangitseminen on ollut Aigerin ison työn tulos. Kuitenkin toisessa vaakakupissa painaa tieto siitä, että Avimarr tai joku muu on joskus tulossa saarelle ja ei ehkä ole yhtä hyvin valmistautunut kuin he. Lopulta ketjut avataan ja Roku loikkaa alla olevaan huoneeseen.

Huoneessa löyhkää ja kaikki tuntevat pahuuden asuvan siellä. Valo paljastaa olennon, valatavan hämähäkkin, lepakon ja mustekalan ristisiitoksen joka käyttäytyy aggressiivisesti heitä kohtaan. Roku on nopein ja loikkaa olennon kimppuun takoakseen sen maanrakoon. Dario hyökkää myös, todetakseen hirviön nahan olevan taas vastustuskykyinen. Mitaba muuttuu dinosaurukseksi ja Morian kiertää olennon selkäpuolella. Hirviön vastaiskut ovat myös voimakkaita ja sen verenvuotoa aiheuttavat hampaat ongelma. Dario huomaa huoneen lattiaan lyödyn miekan ja muistaa aiemman varoituksen. Nuorukainen ottaa miekan ja tuntee sen voiman. Muutama isku Aigerin Suukolla ja olento kuolee hirvästi huutaen. Musta miekka on selvästi suunniteltu tällaisten olentojen voittamiseen.

Epilogi

Merirosvot keräävät hieman aarteita mukaansa ja kapuavat pois tornista. Tornin huipulta nähdään huolestuttava näky: kolme laivaa piirittää Aamun Raivoa. Saarella seisoo joukko, joka heiluttaa tornissa oleville Kahleiden lippua, selvästi joku haluaa neuvotella tilanteesta.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped