Lakorian Kris, aamunvartijoiden suojelija

Dagonin Leuat

Aika: 12. Desnu - 18. Desnu

(:toc:)

Prologi

Autettuaan Arronax Endymionia Korruption teatterin kanssa Aamun Raivo suuntaa kohti Tyhjien Silmien saarta ja kotisatamaansa Uutta Almasta. Matkalla ei tapahdu mitään ihmeellistä mutta kotona taas odottaa erikoinen näky, heidän liittolaisensa ovat kokoontuneet saarelle. Ilman ongelmia tällainen kokoontuminen ei onnistu, sillä Barrakuda-Aiger ja Merryl Puunverto ottavat näyttävästi yhteen paikallisessa tavernassa. Syynä yhteenotolle ovat vanhat kaunat. Kapteeni Morian rauhoittelee osapuolia. Illasta neuvotellaan ruuan äärellä ja suunnitellaan Uuden Almaksen puolustusta Barnabas Harriganilta.

Hornanveren kaapparit

Matka kohti Dagonin Leukoja ei ala suotuisissa merkeissä, yöllä Darion korvaan käydään kuiskuttelemassa varoitus Brock Cardainista, Arronaxin luottomiehestä ja heidän laivastonsa osasta. Kuiskuttelija kertoo Cardainin olevan demoniruhtinaan palvelija. Aamusta asiasta keskustellaan mutta lopulta todetaan, että vaikka asia olisikin näin, ei se vaikuta nykyiseen tilanteeseen millään tavalla. Aamun Raivo ottaa suunnaksi Dagonin Leukoja.

Matkalla laiva kohtaa toisen aluksen, joka lipuu hitaasti halki heidän reittinsä. Mitaban tiedustelulento paljastaa laivan olevan taistelun runtelema ja zombien valloittama. Muutamat elävät miehistön jäsenet taistelevat hengestään aluksella. Mitaba ja Roku tyhjentävät laivan zombeista ja pian he pääsevät jututtamaan pelastamaansa miehistöä.

Laivan nykyinen perämies, kääpiö Dunkoff, kertoo laivan joutuneen merirosvojen hyökkäyksen kohteeksi. Laiva oli ilmestynyt tyhjästä ja verenhimoinen miehistö oli tappanut lähes kaikki kohtaamansa viholliset. Kuolleista osa oli nostatettu zombeina takaisin taisteluun ja jätetty metsästämään eloon jääneet miehistön jäsenet. Laivalta löytyy punasirkkasalamurhaajille tyypillinen sahalaitainen miekka ja muitakin vihjeitä hyökkääjistä ja lopulta Morian ymmärtää kenen hyökkäyksen kohteeksi laiva on joutunut: Hornanveren kaapparit. Pahamaineinen ja piraattikoodin rajamailla purjehtiva kuuluisa alus. Tuhoutuneen laivan miehistö otetaan mukaan Aamun Raivolle ja matkaa jatketaan.

Haaksirikkoiset

Dagonin Leuat on maineensa veroinen alue, Morian ja koko miehistö saa laittaa koko taitonsa peliin ettei laiva ruhjoudu kallioihin. Lopulta tuuri kääntyy ja laiva tömähtää hietikolle, saaren reunalle. Onni onnettomuudessa, sillä oikeastaan kaikkialla muualla saari on kalliota ja törmääminen olisi voinut tuottaa pahempaa tuhoa. Upseeristo loikkaa rannalle ja saa heti kimppuunsa vihollisia! Vedestä nousee ghouleja, joiden paloittelu ei kuitenkaan tuota suuria ongelmia mutta näiden jälkeen saapuvat epäkuolleet ovatkin uudempaa sorttia.

Brykolas

Brykolakset ovat vahvoja ja kestäviä epäkuolleita, jotka levittävät tauteja ja kuolemaa kulkiessaan. Kuitenkin niiden tuhoaminen ei tuota juurikaan ongelmia merirosvoille ja pian ranta on rauhallinen. Miehistö kommenetaan kaivamaan laiva irti hiekasta ja upseeristo suuntaa etsimään Näkki-Rotgramia saaren sisäosista.

Saari on yllättävän eloisa rannan epäkuolleista huolimatta. Vihreiden puiden ja pensaiden lomasta löytyy pian aukio, jolla on lähde. Lähteellä on taiallisia vaikutuksia, niin parantavia kuin epäkuolleita tuhoavia. Roku ja Dario valelevat aseensa lähteen vedellä, odottaen edessä päin olevan lisää brykolaksia. Matka jatkuu kunnes metsä loppuu ja pellolla näkyy kivisiä majoja ja niiden edustalla hahmoja. Merirosvot kulkevat kohti majoja mutta huomaavat, että heiniossa piilottelee tarkkailijoita. Pian heinikon väijyjät tulevat esiin ja vaativat tietää ketä kulkijat ovat.

Hetken keskustelu osoittaa molemmille osapuolille, että heillä on yhteiset intressit. Morianin joukko etsii Näkki-Rotgramia ja Alise Grokbludin joukko taas reittiä pois saarelta. Näkki-Rotgram on Alisen mukaan kuollut ja ehkä noussut ylös brykolaksena. Alise kertoo heille brykolaksien vieneen heidän laivansa pesäänsä, jonka sijainti ei ole tiedossa. Kuitenkin Alise kertoo paikasta saarella, jossa asuu kummallinen voima, joka tuntee saaren. Kehä, jonka muodostavat patsaiden joukko. Tämä kuulostaa etäisesti tutulta Tyhjien Silmien saaren omistajille ja kehä päätetään tarkistaa. Alisen joukko suuntaa kohti Aamun Raivoa ja Mitaba käy lentäen varoittamassa miehistöä Alisen joukosta.

Kehä löytyy ilman suurta vaivaa ja puupatsaita tutkitaan. Ne ovat vanhoja ja kuvaavat muinaisia ihmisiä, ehkä suurmiehiä. Kuitenkaan kauaa ei ehditä tutkia kun ääni komentaa heitä astumaan kauemmaksi patsaita. Maasta nousee esiin iso mekaaniminen olento, jonka punaiset kaavut saavat sen näyttämään isommalta kuin se oikeasti on. Olento käskee kaoottisia, lakia halveksivia astumaan kauemmaksi ja kehoittaa lainpalvelijaa astumaan patsaskehän sisään. Roku astuu lähemmäksi muiden astuessa kauemmaksi tästä muinaisesta vartijasta.

Olento on nimeltään Lakorian Kris, aamunvartijoiden suojelija. Patsaat ovat nämä aamunvartijat, muinainen kansa joka Lakorian Krisin mukaan on vanhempi kuin kykloopit. Aamunvartijoita ei enää ole olemassa mutta Roku yrittää saada vartijan jakamaan aamunvartijoiden salaisuudet hänen kanssaan, kuitenkin siinä epäonnistuen. Lakorian Kris kertoo heille missä brykolaksien luola on ja toivottaa onnea. Rokun kysyessä onko Lakorian Kris pakotettu jatkamaan vartiotaan ikuisesti, vartija toteaa tämän olevan totta ellei häntä vapauteta. Roku lupaa etsiä keinon vapauttaa Krisin tehtävästään.

Brykolaksien luola

Luola on Dagonin Leukojen toisen saaren vastakkaisella puolella, jonne laiva saadaan helposti vietyä. Luola on riittävän iso, jotta sinne voidaan purjehtia. Luolasta löytyy useita laivoja, jotka on ajettu pahasti keskenään solmuun. Laivojen kansilla ei näy liikettä mutta väijytyksen haju on ilmassa. Roku loikkaa Helvetin Herttuan kannelle ja samantien vedestä loikkaa neljä brykolasta laivan kannelle.

Taistelu on raivoisa ja nopea, osittain kiitos Pharasman lähteen antamalle siunaukselle. Roku murskaa yhden brykolaksen heti kättelyssä ja siirtyy auttamaan tovereitaan. Tuhoutuessaan räjähtävät brykolakset eivät tuota oikeastaan ongelmia merirosvoille, osumaa otetaan ja annetaan kiitettävästi taistelussa. Aamun Raivon kannella hirmuliskoksi muuttunut Mitaba oli ongelmissa päästä laivalla mutta lopulta hänkin liittyy taisteluun.

Morian ja Dario aloittavat Helvetin Herttuan tutkimisen kun taas hirmulisko-Mitaba ja Roku siirtyvät tuhoamaan brykolaksia seuraavalta laivalta. Iloinen taistelun ja tuhon aalto liikkuu yli laivojen tuhoten niin ghouleja kuin brykolaksia.

Epilogi

Näkki-Rotgramin muistiinpanot kertovat Barnabas Harriganin tukikohdasta, joten reissu oli hyödyllinen. Näkki on nähnyt vaivaa miettiessään miten linnaan kannattaa hyökätä ja mitä riskejä mikäkin vaihtoehto sisältää. Kuitenkin linnan tai tukikohdan sijainti jää vielä mysteeriksi. Aamun Raivo suuntaa kohti Pikku Opparaa, hinaten mukanaan brykolaksien luolassa olleita laivoja. Laivasto saa uusia aluksia osakseen.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped