Leväluun saari

Aika: 29. Desnus - 1. Sarenith

(:toc:)

Prologi

Kaapatut päätyivät perämies Pluggin komennettavaksi Ihmisen lupaukselle ja nopeasti ilmeni, että perämiehellä on muita suunnitelmia laivalle kuin kapteeni Harriganin antamat käskyt. Pluggin harharetki päättyi kuitenkin nopeasti laivan ajettua karille Leväluun saaren edustalla. Raivostunut Plugg lähettää nelikon etsimään vettä saarelta..

Suon asukkaat

Soutuvene rantautuu saarelle ja vedenetsijöillä on tarkat suunnitelmat tehtävän toteuttamiselle. Roku ja Dario piilottavat venettä käyttäen aluskasvillisuutta hyväkseen. Mitaba ja Morian etsivät merkkejä elämästä ja eläimistä, Mitaba vapauttaa laiturin nokkaan sidotun linnun ja saa itselleen uuden lemmikin. Soutuveneen alle jätetään suurin osa kantamuksista, tämän päivän tavoitteeksi otetaan lähialueen kartoitus jotta seuraavana päivänä voidaan aloittaa veden etsintä toden teolla.

Rannalta alkaa lähes heti suo, joka haisee ja kuplii. Kuitenkin sen halki kulkee pitkospuut, joten näitä lähdetään seuraamaan. Mitaba johtaa nelikon suolle, jossa äänet, hajut ja liikkeet luovat aavemaisen tunnelman. Useamman kerran kulkijoista tuntuu siltä, että heitä seurailtaisiin sumun seasta. Suonsilmäkkeen yli vievällä sillalla heidän kimppuunsa hyökkää kaksi jättiläiskärpästä, melkein hevosen kokoisia mutta nämä eivät luo todellista vaaraa kulkijoille.

Lopulta suolla törmätään ihmisiin. Sumun keskeltä kulkijoita kutsuu naisääni. Varovaisesti nelikko lähestyy naista, joka on pukeutunut rääsyihin. Nainen uskoo kulkijoiden tulleen pelastamaan häntä ja tovereitaan. Varovaisesti Dario kysyy naiselta juomavedestä ja nainen kertoo heidän leirissään olevan vettä. Nelikko lähtee lopulta seuraamaan naista vaikka tämän olemuksessa on jotain outoa. Nainen kertoo olleensa Infernus-laivan haaksirikossa ja muistaa laivan puosun Aaron Ivyn hyvin. Nimet eivät kuitenkaan sano nelikolle mitään.

Leiri muodostuu yhdestä puuhun viritetystä kankaasta, sekä useista lampuista. Nainen viittoo kulkijoita astumaan telttaan mutta epäillen pahinta nelikko ei suostu tähän vaan alkaa pelaamaan aikaa, pyytäen naista kutsumaan toverinsa ulos ja tuomaan veden mukanaan. Morianin ja Mitaban hämätessä Dario livahtaa tutkimaan teltan liepeitä ja kurkistaa sisään. Hän näkee teltan sisällä kaksi harmaata olentoa, joilla on pitkät kynnet ja inhottavan pitkä kieli. Samalla naisen illuusio pettää ja tämäkin paljastuu raadonsyöjäksi! Kaksi muuta loikkaa Rokun, Mitaban ja Morianin päälle, Darion pysyessä yhä piilossa.

Roku toimii tilanteessa nopeiten, loikaten kohti naista. Tulella vahvistettu potku tuhoaa päkuolleen naisen samassa hetkessä. Morian hyökkää toisen kimppuun, haavoittaen tätä. Dario hiiviskelee teltan halki, ollen valmiina auttamaan kolmea kumppaniaan. Kolmas raadonsyöjä hyökkää Rokun kimppuun ja tämän epäpyhä kosketus jähmettää Rokun paikoilleen! Mitaba tulee Rokun avuksi, iskien raatoa keihäällään. Myös Dario syöksyy Rokun avuksi, jättäen Morianin vielä taistelemaan yksin toista raatoa vastaan. Lopulta raadonsyöjät on voitettu ja Roku kykenee taas liikkumaan. Mitaba puhdistaa raadonsyöjien aiheuttamia haavoja, jotka voivat aiheuttaa ghuulikuumeen.

Teltasta löydetään paljon arvoesineitä ja parantavia juomia. Aarteet kerätään kasaan ja nelikko palaa veneelle viettämään yötä. Yöllä ghuulikuumeiset apinat hyökkäävät nelikon kimppuun mutta nämä ajetaan pakosalle tulen avulla.

Hirtetty mies

Seuraavana päivänä nelikko suuntaa yli suon, mukanaan välineet maastossa yöpymiseen. Suo jää nopeasti taakse ja heidän eteensä avautuu tasanko, jota reunustaa meri ja suuri kalliomuodostelma. Tasankoa lähdetään kulkemaan eteenpäin, toivoen että eteen tulisi joko reitti yläs kalliolle tai puro jota seurata lähteelle. Kuitenkin nelikko löytää jotain yllättävämpää, maissipellon.

Darion ja Morianin tiedusteluretki selventää sen, että maissipellon lähellä ei asu ketään. Kuitenkin pellon laidalle heidän kimppuunsa hyökkää olento, maan alta! Iso kokoinen, vihreä kuorinen hyönteinen käy heidän päälleen, vihainen ankheg! Isolla torakalla ei kuitenkaan ole juuri mahdollisuuksia, nelikko näyttää kaukotaistelu kykyään, iskien ankhegia kaikella mitä heillä on. Olento ehtii hieman yrittää puraisua mutta kaatuu Mitaban keihääseen. Örkkidruidi pohtii voiko ankhegin kovasta kuoresta tehdä haarniskaa mutta aika ei anna myöden nylkeä torakkaa. Matka jatkuu tietä pitkin ylös kalliolle.

Kalliolta löydetään talo, joka Darion tiedustelun perusteella vaikuttaa tyhjältä. Tosin tämä paljastuu virheelliseksi päätelmäksi kun katolta miehen kimppuun käy kaksi kummallista puinen apinaa, joilla on pitkät kourat. Olento aloittaa Darion kuristamisen kun muut juoksevat hänen avukseen. Puuapinoista toinen kaatuu nopeasti ja kuristaja luovuttaa ylivoiman edessä. Dario ja Mitaba kiipeävät taloon sisälle ikkunasta ja avaavat oven Rokulle ja Morianille.

Talon sisällä on hirtetty mies. Mies ei näytä kuolleelta, ilmeisesti vasta vähän aikaa sitten hirttäytynyt. Darion koskiessa ruumista, hirtetty mies säpsähtää hereille ja kovasti uhkaillen osoittaa Dariota pistoolilla. Kaikki ovat hämmentyneitä tilanteesta, jopa hirtetty mies. Hetken selvitys tuottaa tulosta, mies epäonnistui hirtäytymisessä, käi vain alaleuastaan roikkumaan hirteen ja menetti tajuntansa. Mies on nimeltään Aaron Ivy, Infernuksen puosu. Aaron autetaan alas ja häntä hieman jututetaan.

Ivy on ollut saarella jo 30 vuotta, joista viimeiset 10 vuotta yksin kapteenin kuoltua tiputtua kalliolta hyvin "epäonnisesti". Ivyn mielenterveys on selvästi järkkynyt, kiitos raadonsyöjien ja kirskuristajien joiden luola on kallion alapäässä. Kysyttäessä nuorukaisesta ja naisesta, Ivy muistelee nähneensä jotain raahattavan luolaan. Luolan suulla roikkuva hattu toimii todisteena, Sandara on luolassa. Pelastusretkeä aletaan suunnitella ja Ivy kertoo, että Infernuksella on pulloja jotka mahdollistavat hengittämisen vedessä. Mitaba, Morian ja Roku noutavat pulloja Darion jututtaessa Ivyä. Luolaan päätetään hyökätä aamutuimaan ja nopeasti.

Kirskuristajien luola

Seuraavana aamuna nelikko lähtee matkaan. Uintireissu on tiedossa, sillä luola on suurilta osin veden alla, antaen kirskuristajille edun taistelussa. Silti pelastajat eivät käänny pois luolansuulta, sisällä on kaksi miehistön jäsentä joita ei olla jättämässä hirviöille pidemmäksi aikaa.

Luolassa on synkkää ja pimeää mutta Mitaban valo-loitsu auttaa hieman asiaa. Nopeasti he törmäävät partioon kirskuristajia ja vedenalainen taistelu alkaa. Luottaen hyviin keuhkoihinsa pelastajat eivät juo vielä taikajuomia vaan odottavat syvempiä vesiä. Oikeastaan Rokua lukuunottamatta taistelu vedessä sujuu mallikkaasti. Tukevat jalansijan saaminen on avainasemassa taistelussa tai voi yhtäkkiä menettää mahdollisuuden väistellä iskuja. Kuusi kirskuristajaa kohtaa loppunsa kohtuullisen nopeasti. Yksi yritti päästä karkuun, selvästi aikoen tehdä jotain..

Sivuluola tarjoaa vastauksen: vangittuja raadonsyöjiä. Epäkuolleet jätetään omaan arvoonsa ja uinti jatkuu eteenpäin. Pian pelastajat löytävät itsensä kapeasta käytävästä, joka johtaa luolaan. Luolassa on patsas, jolla on lonkreoita, shakaalin pää ja kolme silmää. Sen juurella on kaksi hahmoa: musta lonkeroinen kirskuristaja sekä toinen valtava, epämuodostunut lajin edustaja. Molemmat hirviöt käyvät hyökkäykseen, toinen loitsien ja toinen raivon vallassa. Katosta patsaan edustalla roikkuvat myös Sandara ja Jack! Huoneessa on paljon vettä ja vähän jalansijaa, kirskuristajilla on etu puolellaan.

Roku ottaa etulinjan, ollen valmis kohtaamaan valtavan kirskuristajan. Muut tarkkailevat tilanteen kehittymistä. Roku jatkaa otteitaan iskemällä olentoa lyönnein ja potkuin. Morian loikkaa olennon ohi veteen, lähtien uimaan sen toiselle puolella. Mitaba kutsuu pienemmän kirskuristajan kiusaksi kyykäärmeen, josta tämä kuitenkin saa vain helpon lounaan. Roku iskee tulisia iskuja isoon viholliseen samalla kun Morian kiertää sen taakse. Dario yrittää sokaista vihollisen mutta epäonnistuu, hiekka on kastunut. Morian hyökkää ison kirskuristajan selkään kahdella aseellaan ja katkaisee tämän selkärangan. Iso kirskuristaja kuolee, ajaen tämän emon raivon valtaan.

Pieni kirskuristaja on nopea ja vaikka Mitaba, Morian ja Dario yrittävät ajaa sitä nurkkaan he eivät siinä onnistu. Emo sukeltaa syvemmälle veteen mutta jää kuitenkin Rokun tavoitettavaksi. Haavojaan parannellut Roku loikkaa veteen ja nappaa emon kiinni tiukkaan syleilyyn. Kirskuristajalla ei ole mahdollisuuksia paeta Rokun otteesta ja tämä tapetaan nopeasti.

Epilogi: Mitäs sitten?

Luola tyhjennetään aarteista, Sandara ja Jack autetaan pois luolasta. Jack menetti jalkansa isolle kirskuristajalle. Molempia valaistaan Ihmisen lupauksen nykytilasta ja Sandara kertoo miten kirskuristajat nappasivat heidät. Rokun kommentoidessa perämiehen nopeaa toimintaa kaksikon hylkäämiseksi, Jack kertoo Pluggin nähneen heidän kaappamisensa mutta perämies ei heitä auttanut vaan hylkäsi kaksikon hirviöille. Nelikko saa uutta motivaatiota Pluggin kohtaamiseksi, tällainen pelihän ei merellä muuten käy päinsä ei niin ollenkaan!

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped