Plugg

Kohti vapautta

Aika: 1. Sarenith - 7. Sarenith

(:toc:)

Prologi

Leväluun saarelta saatiin mukaan niin vettä, kaksi kadonnutta miehistön jäsentä sekä uusi tuttavuus Aaron Ivy. Kuitenkin Kaivertaja-Jackin paljastus siitä, että perämies Plugg oli hyljännyt hänet ja Sandaran kirskuristajien armoille on juuri sopiva lisä herättämään kapina haluja neljässä veden hakijassa.

Ihmisen lupauksen kapina

Ennen Leväluun saarelta lähtemistä nelikko miettii seuraavaa siirtoaan: tuoda totuus julki Pluggista heti vai vasta myöhemmin? Ottaakko Plugg hengiltä vai vangita, miten kapteeni Harrigan mahtaa heihin suhtautua kapinan jälkeen? Miksi nykytilanne ei miellytä? Olemmeko Pluggia parempia jos otamme laivan haltuumme? Näiden kysymysten äärellä joukkio viettää aikaa kulkiessaan kohti rantaa ja vielä soutumatkalla takaisin Ihmisen lupaukselle. Lopulta päätös on selvä: heistä kukaan ei halua seurata Pluggia, Harrigan luultavasti tappaa heidät joka tapauksessa seuraavalla kohtaamiskerralla ja jokaisella heistä on suunnitelmia tulevaisuudelleen, jotka toteutuvat parhaiten oman laivan kannella. Laivalle saapuessa Plugg tullaan kukistamaan!

Laivan kannella on koko miehistö odottamassa nelikon paluuta saarelta. Sandaran ja Jackin paluu herättää hilpeyttä miehistössä mutta Plugg laittaa juhlinnalle nopean lopun ja syyttää veden hakijoita hidastelusta. Nelikko ei kuitenkaan alistu vaan Dario ja Morian aloittavat totuuden kertomisen: Pluggin tyrannia tulee päätökseen tässä ja nyt! Miehistö seuraa mielenkiinnolla nelikon otteita ja monet heistä siirtyvät heidän puolelleen tilanteessa, jättäen Pluggin, Mestari Ruoskan ja Luikku-Sylin jengeineen yksin. Jopa Huuhkarhu hylkää Pluggin ja tallustelee vastustamaan tätä. Plugg raivostuu ja Morianin puhe vapaudesta on hänelle liikaa, Plugg käskee omiaan teurastamaan kaikki!

Roku ja Dario loikkaavat nopeasti Luikku-Sylin alaisten kimppuun, tarkoituksena tyrmätä nämä nopeasti pois taistelusta. Morian kohtaa Pluggin ja Mitaba hyökkää lemmilintunsa kanssa Luikun kimppuun. Roku tiputtaa yhden vihollisen nopeasti, myöskään Dariolla ei ole ongelmia Jake-puoliörkkiä vastaan. Morian ja Plugg ottavat keskikannella yhteen vahvasti, samalla kun Conchobar Lyhytkivi aloittaa laulun nelikon tukemiseksi. Mitaba ja hänen lintunsa repivät Luikun maahan voitokkaasti.


Mestari Ruoska

Mestari Ruoska osoittautuu kovemmaksi viholliseksi kuin oli odotettu. Ruoska ei tee juuri vahinkoa mutta yhdessä liittolaisten kanssa hän osoittautuu vaaralliseksi, Dario ja Roku tekevät kaikkensa ajaakseen puosun ahtaalle. Mitaba ja Morian mittelevät Pluggia vastaan, jonka hukari ja yhdeksänhäntäinen-ruoska ovat kohtuullinen pari taistelussa. Kuitenkin kun Dario hyökkää perämiestä selkään, päättää tämä jättää laivan ja yrittää loikata laidan yli. Kuitenkin kolme miestä ja lintu pysäyttävät Pluggin ennen kuin hän ehtii laidan yli, perämies on kuollut!

Jäljellä on vain Ruoska, joka ei näytä antautumise merkkejä. Sen sijaan Ruoska repii nahan päältään, paljastuen punaiseksi paholaiseksi! Hirveästi uljoen Ruoska käy taisteluun mutta hänen hetkensä on päättyy lyhyeen Rokun murskatessa paholaisen pään tervällä potkulla. Loput Luikku-Sylin jengistä antautuvat ja laivalla kohoitetaan hurraa huudot neljälle taistelijalle, jotka vapauttivat Ihmisen lupauksen!

Uusi suunta

Morian palauttaa rommin takaisin laivan juomalistalle ja määrää väen juhlimaan voittoa. Kokki Almbrose korkkaa rommit ja juhlat alkavat. Sen sijaan, että Roku, Dario, Morian, Mitaba, Aaron Ivy ja Sandara liittyisivät juhlintaan, he vetäytyvät upseeriston makuutiloihin miettimään mitä seuraavaksi. Pluggin huoneesta löydetään kartta sekä varallisuutta. Keskustelu aloitetaan siitä mitä laivalla meinataan tehdä ja mikä on kenenkäkin rooli laivalla. Roku haluaa tietää mitä tavoitteita kolmella muulla toverilla on, jotta hän ymmärtäisi heidän syynsä jatkaa merirosvoilua. Roku kertoo oman tavoitteensa, löytää muinaisen sivilisaation raunioita ja lisää kivitauluja joissa on kykloopien kieltä. Muiden tavoitteet eivät oli aivan yhtä selkeitä: vapaus tehdä mitä haluaa, halu jatkaa taistelua meren suola kasvoillaan ja oman paikan löytäminen nousevat esiin.

Kapteenin virkaa mietitään kauan ja valinta tulee Darion ja Morianin välille. Lopulta Morian valitaan kapteeniksi yksi mielisesti ikänsä ja kokemuksensa vuoksi, Dariosta tulee perämies. Rokusta tehdään puosu ja Mitaba ottaa aliperämiehen roolin varustevastaavana. Aaron Ivy saa laivalta paikan aseupseerina, joka tekee läheistä yhteistyötä aliperämiehen kanssa. Pluggin karttaan merkatusta salapajasta tulee heidän kohteensa, siellä Ihmisen lupausta voidaan muokkauttaa ja tehdä laivasta uuden näköinen. Ricketyn pajalle lähdetään aamusta, nyt juhlitaan.

Ilta ja yö kuluvat iloisissa merkeissä. Rommia ja ruokaa maistellaan, kerrotaan tarinoita ja nautitaan vapaasta olemisesta. Laivan tunnelma on iloinen, kuin raskas paino olisi kadonnut johonkin vallan vaihdoksen yhteydessä. Aamusta miehistölle ilmoitetaan uudesta tilanteesta ja nopeasti lähdetään purjehtimaan kohti salapajaa.

Ricketyn salapaja

Kahden päivän purjehduksen jälkeen salapaja tulee näkyviin. Kasvistosta tehty muuri siirtyy syrjään ja pitkälaiva läehstyy Ihmisen lupausta. Vanha mies ja tämän henkivartijat nousevat laivan kannella ja esittelyjen jälkeen vanha mies, Rickety Hake, alkaa tutkia laivaa ja sen tarvitsemia korjauksia. Karilleajo on tehnyt pahaa jälkeä mutta kohtuullisella rahalla Rickety suostuu laivan korjaamaan ja muokkamaan uusien piraattien käyttöön. Neuvotteluja käydään myös muista uudistuksista joita uuteen laivaan halutaan. Työt vievät kuitenkin useamman päivän joten kapteeni Morian Grimjoyn miehistö asettuu taloksi hylättyyn majataloon.

Laivalle mietitään nimeä, suunnitellaan lippua ja pohditaan lisävarusteita korjaustöiden ollessa käynnissä. Kolmas ballista hankitaan, samoin paremmat purjeet ja peräsin. Miehistöön etsitään lisäyksiä ja tarinoidaan pajan ty´öntekijöille koetuista seikkailuista.

Kahden päivän oleskelun jälkeen, neljän piraatin ollessa matkalla pelaamaan korttia paikallisten kanssa, vihainen naga hyökkää yhden paikallisen kimppuun ja muut anovat piraatteja auttamaan! Dario loikkaa apuun joten muutkaan eivät voi antaa asian olla. Kuivuneen joen töyräällä käyty taistelu osoittaa nagan kovaksi viholliseksi, nopea ja ketterä sekä myrkyllisillä hampailla varustettu käärme on kohtuullinen haaste nelikolle mutta he eivät jää nopeudessa ja ketteryydessä toiseksi olennolle. Naga kuolee ja mies pelastuu.

Paria päivää myöhemmin, piraatit joutuvat toiseen taisteluun kun metsästä nousee tuhatpäinen jättiläisherhiläisten armeija, joka hyökkää salapajan ihmisiä vastaan. Pakoon juostessaan piraatit joutuvat kohtaamaan muutaman herhiläisen mutta pääsevät niistä eroon ilman suurempia ongelmia. Talon suojissa kykkiessä paikallisen kertovat tietäneensä jättiläisherhiläisistä mutta koskaan ne eivät ole olleet näin aggressiivisia.


Meryl Puunverto

Tilanne jatkuu herhiläisten lähdettyä pois, sillä salapajalle on ilmestynyt toinen alus hyökkäyksen aikana. Vartiotorni ei varoittanut uusista tulijoista, Rickety Hake pyytää piraatteja tulemaan hänen avukseen. Dario lähtee vanhan miehen tueksi muiden seuraillessa tilannetta kauempaa. Laiva on Viirupöllö, cheliaxialainen kauppa-alus. Laivan kapteeni marssii juhlavasti esiin saattueensa kanssa: vapaakapteeni Merryl Puunverroksi itsensä esittelevä mies haluaa tietää Ihmisen lupauksen miehistöstä ja on varauksellinen siihen asti kunnes kuulee, ettei laiva ole Harriganin alaisuudessa. Tämän jälkeen kohtaaminen etenee rennosti, Puunverto on tullut korjauttamaan ja muuttamaan Viirupöllöä ja pyytää ensin tulleilta lupaa jäädä Ricketyn pajalle ja hänelle lupa annetaan. Puunverto menetti jalkansa Andoranin laivastossa palvellessaan mutta jalan menetys tiesi sotilasuran loppua. Puunverto päätti jatkaa merielämää mutta hieman toisessa muodossa. Morian yrittää kysellä tietoja kotimaastaan mutta Puunverrolla ei ole tuoreita uutisia.

Vapaakapteeni Puunverto kertoo neuvoja ja tarinoita Aamun raivon upseereille ja miehistölle. Esimerkiksi hän kehottaa heitä välttämään Kahleita, ainakin aluksi koska siellä uusi sakki merirosvoja olisi vain helppo saalis kokeneemmille kaappareille. Puunverto suhtautuu hyvin lämpimästi Morianiin, Darioon, Rokuun ja Mitabaan.

Epilogi

Ihmisen lupaus muuttui Aamun raivoksi, uusi miehistö ja uusi nimi. Kuitenkin kummastusta herättää Ricketyn pajan tapahtumat. Mikä on vialla yläjuoksulla, miksi metsän olennot hyökkäilevät ihmisten kimppuun? Roku ja Mitaba ovat ihmeissään tästä ja kun kerran korjaustyöt ovat kesken, ehkä asiaa voisi käydä tutkimassa. Seikkailu odottaa..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped